Csont ​és bőr (Temperance Brennan 2.) 77 csillagozás

Kathy Reichs: Csont és bőr

A ​kissé tüskés modorú dr. Brennan törvényszéki patológus éppen egy XIX. században elhunyt apáca földi maradványainak kihantolását végzi Montrealban, amikor tűzesethez riasztják. Porig égett egy családi ház. A szakértők gázrobbanásra gyanakodnak.
A romok között több holttestet találnak, s a maradványok vizsgálata közben nem egy gyanús körülmény felmerül. Például a tűz fellobbanása előtt miért lőtték agyon az egyik áldozatot, egy hetvenéves hölgyet? Egyáltalán, kié a ház? Miért nem elérhető a tulajdonosa?
Megindul a nyomozás, s nem sokra rá előkerül egy iszonyatosan megcsonkított fiatal nő holtteste is.
Tempe megszállottan dolgozik – bizonyos nyomok rituális gyilkosságra utalnak.
Egyetemista lányok tűnnek el nyomtalanul, akiknek az ismerősei nem hajlandók segíteni a rendőröknek. Miért olyan riadtak, és ki félemlítette meg őket?
A szálak Dél-Karolinába vezetnek, ahol hasonló esetek történtek. A szövevényes bűntény felderítése során Tempe is nemegyszer… (tovább)

Minden napra egy halott címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
556 oldal · ISBN: 9789632546803 · Fordította: Szántó Judit
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
556 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632545981 · Fordította: Szántó Judit

Enciklopédia 1


Kedvencelte 9

Most olvassa 6

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Timesz>!
Kathy Reichs: Csont és bőr

Nekem már az első rész is nagyon tetszett. Nagyon kedvelem Temperence Brennen-t. Nagyon szókimondó, pontos, alapos a munkájában is és a magánéletben is. Imádom a sorozatot is.

Véda P>!
Kathy Reichs: Csont és bőr

Nem lett volna rossz, de az a sok-sok szál, amit az írónő a végén szépen egybe szeretett volna fonni, a regény közepén ezerfelé futott, és a végkifejletben csak egy-két mondatban találkozott ismét.
Szívem szerint három csillagot adtam volna, de ahhoz meg túl izgalmas volt, az a feszítő érzés a gyomromban majdnem 556 oldalon keresztül megmaradt.

_Katie_>!
Kathy Reichs: Csont és bőr

Az van, hogy már megint rohadtul nem bírtam szétválasztani ezt a Brennan-t a sorozatban szereplőtől. Eskü, még a hangját is hallottam. Ráaadásul az, hogy ők ketten totálisan mások, és az antropológián meg a modoron kívül semmi közös nincs bennük, szintén nem könnyítette meg a dolgom.
Ezt a személyes kis intermezzót leszámítva élveztem, bár időnként bevallom unatkoztam is. :D a filmben sokkal érdekesebbek a boncolások, csontváz összerakások, meg az összes ilyen szarság :D
Alapos kis nyomozás volt ez, minden szálat elvarrtunk vagyis az írónő varrta el és a végén ráaadásul kaptunk egy jó kis befejezést is. Beteg az összes szektás, én mondom!
Köszi, hogy Ryan is megjelent. Van egy olyan érzésem, hogy több van a pasiban, mint az időnként mogorva stílusa meg a jóképű pofija és az izmos teste :D Ryan is the new Booth!

ChaiLatte>!
Kathy Reichs: Csont és bőr

Az előttem értékelőkhöz képest, nekem egy teljesen más Brennan jelent meg, pedig láttam a sorozatot. Nem okozott gondot, hogy elvonatkoztassak magatartásuktól. Nekem Kathy Reichs Tempe-je sokkal szimpatikusabb, mint az Emily Descanel által alakított filmbéli (pedig őt is nagyon kedvelem).
Csodálattal adózom az írónő tehetségének.
Ilyen összetett és igényes munkát nem olvastam még hölgytől. Nem vagyok krimi rajongó, így nem tisztem megítélni, hogy a maga műfajàban és szakkifejezéseiben megállja-e a helyét. Azonban mint mezei olvasó, nos, azt mondom, hogy szuper krimi! Számomra voltak olyan részek, amiken azt hittem nem fogok tudni tovább lendülni, mert érzelmileg annyira megterheltek, hogy szívem szerint messzire hajítottam volna a könyvet. Aztán győzött a kíváncsiság. A vége pedig… ez az édeskeserű lezárás…bárcsak olyan lenne az élet, mint a zárómondat; megfognánk egymás kezét. (Bármi is történt előtte.)

Mary_J P>!
Kathy Reichs: Csont és bőr

Nem volt rossz, de most egy kicsit nehézkesen haladtam vele, elég lassan csordogált a történet, bár ettől függetlenül nagyon érdekelt, hogy mit hoz ki a végére, ez tompította kicsit a lassúságát. Érdekes volt, szövevényes volt, de egy kicsit túlságosan is, túl sok véletlen, túl sok egybeesés… A több helyszín viszont határozottan jót tett. A tini vívódás Ryannel is kicsit kezdett sok lenni, jobb amikor csak piszkálódnak :D

VERDI>!
Kathy Reichs: Csont és bőr

Írni egy könyvről ami még meg sem jelent, főleg úgy hogy el is olvastam, ez is kifejezi hogy:
– Hűdejóvagy!!!!
– OK.

Elsősorban egy félcsillagot sem érdemelne meg, ha igazán igazságos akarnék, szeretnék lenni. Túl sok volt, és kicsit beletört a bicskája az irónőnek a törpénetbe, de nem veszi észre csak az, aki érteni is akarja a törpénetet, a könyvet, és nem csak elolvasni.

De az orvosi leírások lenyűgöznek, sok volt a tesózkodás, és a véletlen a törpénetben. Több millió négyzetkilóFeri Amcsi területe, Kanada még nagyobb, de pont ott kerül elő két hulla ahova Breni megy pihizni, és oda lesz kapcsolatos az ügy, ahol él.
Hehhe.
De kiváló munka, csak itt jobban előjön a mese, a történetet nézve, de a tudományos dolgok megint lenyűgöztek. Ebben a részben van egy Mr. Hodgins bones.

Ha elégetnek hamvasztással 3500köbcenti hamu marad utánad. Ennyi egy emberi élet. Hamu, és lélek. Mindkettőt elfújhatja a szél, de ………

————————————Felnőtt tartalom————————————————-
A könyv megjelent ugyan ilyen Bőrbe mint ez, a beltartalom ugyan az. Én azt olvastam a Minden napra egy halott-at. De egyet elmondok, az $@!% meg a büdös nagy lábujját aki fikát ken a könyv lapjai közé, hogy száradna bele a húgy a segglyukába, komolyan mondom minden 30. oldalon száradt egy fika. (könyvtárit olvastam)

kolika>!
Kathy Reichs: Csont és bőr

Jó, hogy esélyt adtam ennek a sorozatnak!
Az első rész után nem voltam biztos, hogy tovább szeretném olvasni. S aztán mégis valahogy kezembe került. Nem bántam meg. Az első résznél folyamatosan kerestem, hogy miben egyezik meg a könyv és a film. Itt elengedtem a filmet, s a könyvre koncentráltam. Érdekes történet, kellően pörgős események. Számomra külön pozitívum volt, hogy Brennan-t végre emberként látom: ember,aki elborzad az emberek kegyetlenségétől, aki félti macskáját, aki aggódó anya stb. Kedvenc nem lett, de határozottan tetszett a könyv

4 hozzászólás
Mazsidrazsi>!
Kathy Reichs: Csont és bőr

Ez a rész már sokkal lendületesebb volt. Tempe is megváltozott -nekem legalábbis –, és a mellékszereplők is kidolgozottabbak voltak. Sok volt a szál az elején, nem mindig tudtam követni, de lassan összeállt minden :)
A krimi része még mindig nagyon jó, de maga a történet kicsit lassan haladt a maga medrében.

katacita I>!
Kathy Reichs: Csont és bőr

Sikerült véletlenül bekezdeni a második résszel, bár ebből – egyetlen valószínűsíthető utalást leszámítva – semmit nem érzékeltem.
A Bones-t nagyon szeretem, igaz, a könyvnek és a sorozatnak elég kevés köze van egymáshoz.
Igazából egy nem túl színvonalas ponyva-szerűségre számítottam, de hatalmasat csalódtam pozitívan: ez egy tökéletesen felépített, nagyon összetett krimi, tele csomó okos dologgal, hatásvadász elemek nélkül.
Végigizgultam az egészet, és marha büszke voltam magamra, amikor előbb rájöttem összefüggésekre, mint Brannan. Jöhet a többi Kathy Reichs is!

5 hozzászólás
hinodranzer>!
Kathy Reichs: Csont és bőr

Kicsit nehezen indult számomra ez a kötet is, de hamar belerázódtam, mert sokkal érdekesebb és feszültebb volt, mint az elődje.
Brennan ezúttal okosabb, bár ugyanazt a hibát elköveti, újra. A mellékszereplőket imádtam, remélem Harry még sokszor előkerül, és Claudelt is többször látjuk majd. :D
A szektákról folytatott hosszas beszélgetések nagyon tetszettek, lekötöttek. Ellenben a túl sok franciául hagyott kifejezéssel… :/


Népszerű idézetek

ChaiLatte>!

– Úristen, Brennan, abban több a tartósító, mint Lenin holttestében.

300. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lenin
hinodranzer>!

A macskám meghökkentő módon rajong a rágcsálható játékszerekért. Már elmagyaráztam neki, hogy ezeket kutyáknak gyártják, de nem sikerült meggyőznöm.

397. oldal

vercsa>!

Egyes barátaim szerint a fizikai erőkifejtés rontja az étvágyat. Nos, énrám ez nem vonatkozik. Testedzés után legszívesebben annyit ennék, amennyi a súlyom.

vercsa>!

Edna St. Vincent Millay írt egy verset erről. Hogy is szólt? „Aki nőnek születik, már eleve vesztes…”

_Katie_>!

Nincs jobb érzés, mint amikor az embernek önmaga dirigál.

TTauriel P>!

Ezért olyan páratlanul vonzó a tűz: valamennyi érzékszervünket mozgósítja.

60. oldal


A sorozat következő kötete

Temperance Brennan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karin Slaughter: Nadragulya
Karen Rose: Halj meg értem
Dot Hutchison: Pillangók kertje
J. D. Robb: A halál fényében
Douglas Preston – Lincoln Child: Kénköves pokol
Steve Berry: Az elveszett parancs
John Sandford: Csábító préda
Gillian Flynn: Sötét helyek
Michael Connelly: Az igazság ára
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak