Hogyan ​tegyük tönkre a férjünket 47 csillagozás

Kathy Lette: Hogyan tegyük tönkre a férjünket

A jó házasság olyan, mint az orgazmus: a legtöbbet csak színlelik.

Lucy olyan régen van férjnél, hogy a házassági anyakönyvi kivonatát még hieroglifákkal írták. Amikor tizennyolc év után a férje lelép, Lucy pánikba esik. Ki fogja kicserélni a gyertyát a kocsiban, ki tolja arrébb a mázsás szekrényt, mit jelent az, hogy „enter”? Tizenéves lánya, Tally anyját hibáztatja a romba dőlt házasságért. Az önbecsülés hiánya örökletes: az ember a gyerekeitől szerzi. Lehet, hogy a kamaszkorú gyermek Isten büntetése a szexért? Mit tegyünk, ha szerelmesek leszünk, és mit tegyünk, ha dobnak, ejtenek, lapátra tesznek, de legfőképpen, hogyan zsigereljük ki a férjünket, ha mégis kéznél marad.

A világszerte népszerű írónő beható ismerője a párok konyha- és hálószoba titkainak, humoros bestsellere a Hogyan öljük meg a férjünket itthon is fergeteges sikert aratott, a folytatás pedig újabb rohamokat okozhat férjnek, feleségnek egyaránt.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541853 · Fordította: Nagy Mónika

Kedvencelte 5

Most olvassa 4

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

BakosJuci>!
Kathy Lette: Hogyan tegyük tönkre a férjünket

Pont ugyanaz az eset, mint a hogyan öljük meg férjünket könyv.
Kellemes limonádé, tökéletes könyv nyaralásra: épp eléggé le fog foglalni a tengerparton, hogy ne und halálra magad, és van is annyira humoros, hogy még meg is mosolyogtasson néha.

julcseee P>!
Kathy Lette: Hogyan tegyük tönkre a férjünket

Bevallom, előítéletesen kezdtem el olvasni. Egyrészt az eddigi értékelések miatt, másrészt pedig mert Uplius könyv, és nagyon reklámozták anno (ugyanúgy, ahogy a szex és nyugdíjt, ami nagyon nem tetszett). ÉS mondják azt is, hogy minél nagyobb reklámot kap egy könyv, annál rosszabb, mert másként nem lehetne eladni. Mégis megvettem, és elolvastam. SZERENCSÉRE.
Nagyon szerettem ezt a könyvet, nem tudom miért írják, hogy erőltetett a humora, szerintem teljesen rendben volt, nem egyszer nevettem fel hangosan a vonaton, mondjuk furcsán is néztek rám a cím láttán, egy fiú konkrétan meg is kérdezte, hogy az életben akarom-e hasznosítani az ebben olvasottakat? :)
Amúgy tényleg nincs köze a címhez, én inkább ezt a címet adtam volna neki:
HOGYAN ÉLJÜK TÚL, HA ELHAGY A FÉRJÜNK
De nekem tényleg tetszett, magával ragadott a történet, csak ajánlani tudom :)

1 hozzászólás
lena91>!
Kathy Lette: Hogyan tegyük tönkre a férjünket

Ezért kár volt pénzt kiadnom. Semmi köze sincs a fülszöveg által leírtakhoz. Egy vicces, humoros, könnyed olvasmányra számítottam. Nem kaptam meg.

Melia>!
Kathy Lette: Hogyan tegyük tönkre a férjünket

Ugyanolyan kis vicces, és kikapcsolódós volt, mint ahogyan emlékeztem rá.

Pöfivonat>!
Kathy Lette: Hogyan tegyük tönkre a férjünket

A történet jó lenne, de az írónő túl laza és túl vicces akar lenni. A főszereplőt viszont jól seggbe kéne rúgni. :)

szangi P>!
Kathy Lette: Hogyan tegyük tönkre a férjünket

Na igy kell egy elcsépelt alaptörténetből zseniális könyvet írni :D Én legalábbis sírva röhögtem, és még a végére egy kis dráma is jutott amikor kilábalt a feneketlen iróniából :)

zics>!
Kathy Lette: Hogyan tegyük tönkre a férjünket

Egy atlagos csalad. Lucinda 42 eves ket kislany anyukaja, Tally lazado 16 eves tini, Ruby egy bajos 10 eves. Jasper az apa egy gennylada. Lelep Lucy legjobb „baratno”-jevel, rogton azutan, hogy attelepultek Angliabol Ausztraliaba. Termeszetesen Lucy a leheto legprimitivebben viseli. Probalja humorosra venni a format, am inkabb idegesito, mint mulatsagos. A vegere a baratno hoz egy aljas fordulatot, mire fohosnonk osszekapja magat, es a sarkara all. Es mino veletlen csoda, a szerelem is ratalal. Giccses limonade, a rosszabbik fajtabol. Az, hogy kap egyaltalan csillagot azert van, mert az ausztral eletformaba valo betekintes egy kicsit varazslatosabba tette ezt az ostoba tortenetet

Judy>!
Kathy Lette: Hogyan tegyük tönkre a férjünket

A címből, illetve az első pár oldalból teljesen más könyvet vártam. Olvasmányos, néhol megmosolyogtató, de a könyv végére sem igazán jöttem rá, hogy miért pont ezt a hatásvadász címet kapta….

hajo>!
Kathy Lette: Hogyan tegyük tönkre a férjünket

Elég sok kihagyás után sikerült végre befejeznem ezt a könyvet. Pedig tetszett, csak valahogy egy kicsit mindig sok volt. Annyi volt benne a szóvicc, a poén, hogy ezért vált már nehezen olvashatóvá, már-már fárasztóvá. De amikor sikerült túltennem magam rajta (ugyanakkor meg nagyon jó szövegek voltak benne), elég jól belelendültem, és még a vége is tartogatott egy-két fordulatot.

Sudli>!
Kathy Lette: Hogyan tegyük tönkre a férjünket

Tetszett, tényleg tetszett! Kétgyermekes anyaként,aki az elmúlt másfél évet azzal töltötte, hogyan rázza magát gatyába miután a férje úgy döntött,hogy a házasságuk szavatossági ideje lejárt, igazán üdítő olvasmány volt. Lehet,hogy az én életem is megérne 400 oldalt, amiben lenne szerelem, dráma, önirónia önismerettel megspékelve és nem utolsósorban humor… Természetes, hogy először megriadunk az ismeretlentől, attól, hogy helyt kell állni egyedül olyan helyzetekben, amikor legszívesebben elfutnánk, de éppen ezért válunk erősebbé és rádöbbenünk,hogy az áldás sokszor a veszteség álruhájában érkezik az életünkbe…
A kis kitérő után visszatérve a könyvre, a címének valóban semmi köze a tartalomhoz, de ettől eltekintve humoros, sok életszagú igazságot kimond, néhol kapaszkodót adhat. Sokkal jobban tetszett, mint a "Hogyan öljük meg a férjünket?"története.
Lehet kölcsönadom néhány elhagyott, egyedülálló anya ismerősömnek ;)


Népszerű idézetek

Melia>!

Te viseld a nadrágot, édes lányom, elvégre te mosod, és vasalod!

330. oldal

Melia>!

Ha a sors bezár egy ajtót, egy másikba gyorsan odacsukja az ember lábát.

153. oldal

Melia>!

A házassági esküd a következő legyen: „Szeresd a férjed, tiszteld a férjed, de amit csak lehet, írass a te nevedre!”

330. oldal

ValerinLanz P>!

Azt minden nő tudja, hogy ha nincs pasi, akkor jön a nasi.

14. oldal

Melia>!

Susan, szeretném felhívni a figyelmedet, hogy én boldog házasságban élek, csak férjem nincs hozzá.

217. oldal

szangi P>!

– Ne haragudjon, de mióta megszületett a gyerekem, nem érzem igazán jól magam.
A rendőr egy pillanatra ellágyult:
– Milyen idős a kicsi?
– Tizenhat éves lesz.

Melia>!

A házasság férj nélkül olyan, mint a levágott fejű csirke. Lehet, hogy kerge módon rohangál tovább, de attól még halott.

103. oldal

Melia>!

Az emberek gyakran kérdezik, mikor mondhatjuk egy házasságról, hogy halott. Szerintem az elég jó ismérv, ha az ember a hullaházban azonosítja a házastársát.

356. oldal

Melia>!

Tévedni emberi dolog, Jasper, de ahhoz, hogy mindent elbasszál, pénzügyi tanácsadó kell.

110. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jill Mansell: Vegyespáros
Sophie Kinsella: Tripla koktél
Catherine Alliott: Én, a férjem és ő
Fiona Gibson: Anya randizni kezd
David Lodge: Helycserés támadás
John O'Farrell: A férj, aki elfelejtette a feleségét
Jane Austen – Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Milly Johnson: Madarak és méhek
Lindsey Kelk: Aki mer, az nyer