Vannak ​tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük 119 csillagozás

Kathryn Wallace: Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük

„Hangosan ​nevettem.” – Beereader Books
„Pont erre a könnyed és szórakoztató könyvre vártam egy fárasztó nap után.” – Fraser's Fun House
„Egyszerűen imádtam.” – Cosy Books

Anya. Anya! ANYAAAA! – 40-es szingli anya megosztaná (mindenét!)
„Sam, Ava! Indulás fölfelé! Megmostátok a fogatokat? Fésülködés? Cipő? Gyerünk, gyerünk, gyerünk! Már megint iszonyúan el fogunk késni! Nem, nem láttam Optimusz fővezért, és nem is érdekel, merre lehet. Sam, abbahagynád a testvéred szekálását, és eltennéd végre a felhőkarcoló-modellt, amit a múlt éjjel gondosan összeraktam helyetted, hogy ne kerüljünk bajba a tanárodnál? Nem, nem olyan a szaga, mint a romlott bornak. Na jó, talán egy kicsit. Sam, nincs időm vitázni. Csak emeld meg a feneked és szállj be a kocsiba, oké? Ava! Fogmosás! Fésülködés! Cipő!”
Gemma éppencsak egyben tartja az életét: egyedülálló anya, mindjárt betölti a 40-et, és a hétéves lánya egy kegyetlenül pontos rajzon a melleit valahol a térde… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156013521 · Fordította: Goitein Veronika
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
382 oldal · ISBN: 9786156013538 · Fordította: Goitein Veronika
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
382 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156013521 · Fordította: Goitein Veronika

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 73

Kívánságlistára tette 44


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Kathryn Wallace: Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük

Tökéletes könyvecske a maga nemében, egy nagyon kellemes kis nyári limonádé. Szókimondóan és roppant viccesen írja le a kisiskolások és szüleik mindennapjait, de emellett sok más szál is van benne, romantikával, társadalombírálattal. Nem túl mély, de nem is kell annak lennie, csupán egy jól megírt mese arról, hogy bármennyire is sok a probléma az életben, a végén minden megnyugtatóan megoldódik.

2 hozzászólás
Vaklarma P>!
Kathryn Wallace: Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük

A könyv eleje teljesen olyan volt, mintha a Rossz anyák könyvváltozatát olvasnám, csak sajnos, ott segített Mila Kunis bája, ezekben a szereplőkben viszont a világon semmi bájos nem volt. Maradtak a vulgáris beszólások, rengeteg utalás a szexről, és persze alkohol literszámra. Én nem igazán nevettem hangosan a kritikusokkal ellentétben, inkább azon gondolkodtam, hogy az rendben van hogy az anyaság kemény meló, de ennyire idegtépő lenne? Komolyan, a főszereplő anya gyerekeinek egyszerűen semmi jó tulajdonsága nem volt, és gyerekszerűnek sem éreztem őket, inkább mini-vandáloknak. Azért a valóságban talán nem ennyire sarkított a kép. A végeredmény: a cím hangzatos, de a könyv alig vicces, egyszerűen az összes szereplő egysíkú és irritáló (még a kutya is), és az én ízlésemnek az egész túl közönséges. Nem hiszem, hogy még egyszer valaha elolvasom, ideje elajándékozni.

Yvonne4 P>!
Kathryn Wallace: Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük

Nekem, bizony tetszett ez a könyv. ☺️
Gemma és Becky összegyúrva kicsit én vagyok. Ebből és abból a családból is tudtam elcsípni egy-egy olyan részt, ahol magunkra ismertem. :D Én 4 gyerek mellett büszkén!!!! vállalom a tökéletlenségemet. ;)
Alakult már nálunk is úgy, hogy este 9-kor egy jó éjt puszi kíséretében kaptam az információt, miszerint másnapra ez vagy az kell a suliba, illetve ez vagy az maradt el. Ilyenkor, ha túl vagyok az első, lábon kihordott szívinfarktuson megoldást kell találnom.
Vagy például nekem sincs arról fogalmam milyen az, ha egyedül ülök a WC-n, vagy egyedül zuhanyzok. Mindig pont akkor jut eszébe valakinek, valami halaszthatatlanul fontos mondandó, ha ott vagyok, és a legnagyobb természetességgel nyitják rám a WC vagy fürdőszoba ajtókat. =) (Hála az égnek, már csak ketten rontanak rám, ketten már kinőtték, úgy hogy van remény! :D)
Aztán van a „főzök v. rendet tartok” című epizód, ugyanis ha nem pakolom megállás nélkül a ruhákat, játékokat, kaja maradékot…. kupi van. Viszont ha rendet tartok nem tudok főzni. Ha főzök és elvonulok a konyhába 1-2 órára oda az aznapi csilli-villi rend és főzés után ismét pakolhatok. Erre még jönnek a viták, nézeteltérések, árulkodások. A káosz bizony itt is meg van. ;)
Nyilván a könyvben ezek a dolgok fel vannak nagyítva. Sok volt benne az ivás, és emiatt a másnaposság, hányás központi szerepet kapott, amivel én nem igazán tudtam mit kezdeni, ez így ebben a formában túlzás, ám engem nem zavart. Kedvenc karakterem Becky és Ava lett, utóbbi természete kicsit sok, de egy ilyen könyvben elfér. :D
Összeségében tetszett ez a könyv, engem jól kikapcsolt.

pasztornenagyeva>!
Kathryn Wallace: Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük

Jó kis könyv volt. Hangosan kacagtam egyes jeleneteknél. A férjem meg csak nézett rám, hogy most mi van velem. Gemma a szétszórt és Becky a rendmániás, nem is különbözhetnének egymástól, mégis jó barátokká váltak, akik segítik egymást. Nem kell mindig mindenkor a legjobb formánkat hozni. Két gyerek mellett lehet egy kicsit magunkra is gondolni, mint a regényben a két csaj.Egyedül az rontott a könyvön, az a sok ivás. Miért kell egy nőnek ennyit innia. Olvastam már egy-pár könyvet, de ennyi piával egyikben sem találkoztam. Talán ezt kellett volna egy kicsit mérsékelni. Ava egy kis kedvenc lett. A gyerekek nem hazudnak, hát ő sem, mindent kimond, de jó hangosan, hogy mindenki hallhassa, ezzel hozva a frászt az anyjára.

Rebbencs>!
Kathryn Wallace: Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük

Igazából nem bántam meg, hogy elolvastam egy könyvet, ugyanis, hogy nem szerepelt olyan ékes helyen a várólistámon, sőt, ha őszinte leszek, nagyon is élveztem ennek a regénynek az olvasását.
Persze, semmi olyan nagyon átütő, inkább egy jó kis kikapcsolódásnak mondanám, egy olyan könyvnek, ami nagyon vicces, tele izgalmas, nevetős pillanatokkal, valós élethelyzetekkel.
Mondjuk, azt azért mindig megállapítom ilyen könyvek olvasása és ilyen filmek nézése közben, hogy Amerikában mennyire különválik az otthon lévő és karrierista anya élete. Nem hinném, hogy Magyarországon ez ennyire vízválasztó és ennyi konfliktust szülne, bár azért, a nők ezzel a kérdéssel úgy gondolom, mindenhol foglalkoznak.
Számomra Gemma és Becky szála is nagyon bejött. Két eltérő történet, de ugyanolyan érdekes mindkettő, a két anya pedig szintén elég szimpatikus nekem. Ava-n nagyon sokat nevettem, és a gyerekek lehetetlen helyzetein is, néha nagyon átéreztem, min mehet keresztül a két szülő, úgy hogy nekem még nincsen gyermekem.
Éppen ezért, azt hiszem, ha majd felnövök és családom lesz, több ilyen könyvet veszek majd kézbe, talán ezt is, mert biztos, hogy anyaként sokkal másabb élményt fog nyújtani.
És így is tetszett, még a boldog befejezés is. Aranyos történet, szerethető szereplők, nagyon kellemes, szórakoztató olvasmány.
Ajánlom.

serengeti P>!
Kathryn Wallace: Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük

Flow élmény ("nembíromletenni" érzés): 5
Stílus (írói): 5
Ötlet (eredetiség): 4
Tartalom (mondanivaló): 3
Hitelesség (könyv világának átélhetősége): 3
Érzelmek (ábrázolása): 4
Izgalom: 5
Humor: 4,5

Remek kis romantikus könyv, szívesen olvastam. Kathryn Wallace remek író, nagyon kedvelem a stílusát. Eredeti ötletből született a történet, ami egy egyedülálló anyuka csetléseit-botlásait, szövevényes, humoros jelenetekben bővelkedő történetét dolgozta fel, olvasmányos, regényes formában. A tartalom közepesen kidolgozott, némi mondanivaló azért átjut az olvasóhoz. Hitelesség szempontjából nem igazán meggyőző, a könyv világa közepesen jól átélhető (nagyon-nagyon remélem, hogy az alkohol ennyire központi szerepet NEM játszik az átlagember életében). Wallace érdeme a szereplők érzelmeinek színes ábrázolása. A történet mindvégig izgalmas, érdekfeszítő, helyenként kellemesen humoros.

SzTEtti>!
Kathryn Wallace: Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük

Nem azt kaptam, amit vártam, de ez egyáltalán nem hátránya a dolognak! Arra számítottam, hogy ilyen kisebb történetek lesznek benne, meg eszmefuttatások meg ilyesmik. Csak a címét olvastam el, meg a borítóképet néztem meg, oszt olvastam. De ez egy regény! Ami elég humoros, szabadszájú, néhol vulgáris, káoszos, fura, elvetemült, idegbajos. :D Nagyon sokféle jelzőt tudnék még felsorolni, ami mellette szól. Jól szórakoztam.
Mindazonáltal néhol sablonos, előre vetít mindent. Szóval az elején tudod majd, hogy mi lesz a vége, de azért néhol majd azt mondod magadban, hogy „ejha, na erre nem számítottam”. :)

Gaby33>!
Kathryn Wallace: Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük

Első pillantásra a könyv címe fogott meg. Nagyon találó cím! Maga a könyv is elég szórakoztató volt, bár a végére egy picikét ellaposodott, sablonos lett, de összességében nagyon kellemes kikapcsolódást nyújtott és jól szórakoztam rajta. Voltak részek, amiken hangosan nevettem. Különösen vicces volt főszereplőnk lánya Ava beszólásai, de hatalmas fazon volt Becky is. Majdnem 5 csillagos a könyv.
Jó szívvel ajánlom, aki egy kis kapcsolódásra vágyik a gyereknevelés útvesztője közben:)

kicsiboszi P>!
Kathryn Wallace: Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük

Felemás érzéseim vannak. Volt néhány jó jelenet, de a legtöbb, ami humorosnak volt szánva, inkább ciki volt. Szeretném hinni, hogy nem kell majd ennyit innom, hogy megőrizzem a józan (he-he) eszemet gyereknevelés közben.

Bővebben:
https://kicsiboszi-konyvei.blogspot.com/2021/01/kathryn…


Népszerű idézetek

Gaby33>!

Az pedig igazi rémálom, hogy Ava mellé ülve megpróbálja lassan, nyugodtan, betűnként kisilabizálni a szavakat, ami többnyire úgy zajlik, hogy C-I-C-A, Cé-Í-Cé-A, igen, és akkor azt hogy olvasod ki egy szóban? Hááát… ANANÁSZ!

Juca P>!

Nem véletlen, hogy a mesék ott végződnek, ahol a királyfi feleségül veszi a királylányt.

72. oldal

Cormia>!

Gemma sosem felejti el, ahogy Ava diadalittasan felmászott a labdamedence csúszdájára, és elkiáltotta magát, hogy „George azért sír, mert azt mondta, hogy a fiúk ügyesebben verekszenek, mint a lányok, de most már tudja, hogy nem. Légyszi, szólj valakinek, hogy véresek lettek a labdák!”

Juca P>!

Becky sokszor gondolkodott rajta, hogy a szülésfelkészítő tanfolyamok miért foglalkoznak olyan rengeteget a szüléssel, és miért nem foglalkoznak azokkal a készségekkel, amikre a szülés után lesz szükség.

132. oldal

Anikó_Kádár P>!

Ha a médiának hinni lehet, akkor a gyermekekkel töltött családi karácsony varázslatosan szívmelengető. Erről Gemmának lett volna mit mesélnie…de a „szívmelengető” szó biztosan nem jutott volna eszébe.

43. oldal

Vaklarma P>!

– Mit csinálsz, amikor nem dolgozol? Nem, az nem számít hobbinak, ha végre egyedül ülhetsz a vécén, bár egyetértek, ritka kiváltság.

95. oldal, 5. fejezet (Álomgyár, 2019)


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Anyák maffiája
Jana Aston: Te vagy a végzetem
Debbie Macomber: Megtört szívek kézikönyve
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában
Lisa Kleypas: Szép szavú idegen
Penelope Bloom: Her Secret – Beavatnám
Kendall Ryan: A lakótárs
Harloe Rae: Törés – Breaker
Karina Halle: Az elérhetetlen uralkodó