Vadvirágos ​nyarak 45 csillagozás

Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Zoe ​Bevan, a harmincas évei elején járó, sikeres, londoni üzletasszony nehéz döntés előtt áll: életét csak egy rendkívül kockázatos műtét mentheti meg. Mielőtt alávetné magát a beavatkozásnak, elhatározza, hogy még egyszer visszatér Cornwallba, ahol tizennégy éve – alig tizenkilenc évesen – élete legboldogabb napjait töltötte. A gondtalan nyarat azonban imádott bátyja, Chris tragikus és rejtélyes halála egyik pillanatról a másikra beárnyékolta. Zoe – immár sok-sok év után – mindenáron ki akarja deríteni, miért és hogyan halt meg a testvére azon a szörnyű nyári napon. Cornwallban találkozik élete első nagy szerelmével, Jackkel, és újra felébred benne a remény, hogy talán a férfival élheti le az életét. Ám a nyomozás során szembesülnie kell azzal, hogy a múlt árnyai a jövőt is romba dönthetik…

Kathryn Taylor izgalmakban, mély érzelmekben és fordulatokban gazdag családregénye párhuzamosan két helyszínen – a dél-angliai Cornwall megye egyik tengerparti üdülővárosában,… (tovább)

Eredeti cím: Wildblumensommer

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Kossuth, Budapest, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630994040 · Fordította: Várnai Péter
>!
Kossuth, Budapest, 2019
368 oldal · ISBN: 9789630995276 · Fordította: Várnai Péter

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Málnika>!
Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

”… és ha valamit, akkor azt megtanultam, hogy a boldogságot, ha eljön, meg kell ragadni.”

A Vadvirágos nyarak üde színfoltként hatott számomra az újdonságként megjelent romantikus könyvek között. Már a borító is rendkívül szemet gyönyörködtető és olvasásra ösztönző, az olvasmányos stílus pedig az első lapoktól kezdve fogva tart. A penderaki öböl varázslatos szépsége és a szerethető karakterek garantálták számomra, hogy teljesen belefeledkezzek a történetbe, majd mindig alig várjam, hogy visszatérhessek Zoe és Rose sorának alakulásához. Bár mindkét női főszereplő nagyon szimpatikus és jól eltalált, én mégis Zoe fejezeteit vártam leginkább. A két szerelmi szál kibontakozása mellett a regény második esélyről, múlt sötét árnyairól, családi tragédiákról, előítéletekről, szülők gyermekeik sorsába történő erőszakos beavatkozásáról, önsorsrontó titkokról és önérvényesítésről is szól. Bár jócskán tartalmaz romantikus jeleneteket, ezek szerencsére nem mennek át giccsbe, szívmelengető bájuk miatt lehetetlen nem drukkolni a szereplők újra megtalálandó boldogságának. A váltott szemszög, az érzelmek sokszínűsége és az izgalmas bonyodalmak pedig gondoskodnak róla, hogy sehol se laposodjon el a történet. A romantikus könyvek kedvelőnek igazi csemege.

14 hozzászólás
Ürményi_Ágnes>!
Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

Kathryn Taylor nem ismeretlen számomra, hisz olvastam már tőle a Darringham Hall sorozatát. Az egy nagy kedvencem tőle, és most már ez a Vadviràgos nyarak is!

Ez egy fantasztikus könyv, gyönyörű borítóval. Magával ragadó, izgalmas történet, szimpatikus szereplőkkel. Szorítottam, hogy minden jól alakuljon a végére! :)
Csak ajánlani tudom!

Trice29 P>!
Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

Az eddigi legjobb könyv az írónőtől, amit olvastam. A történet egésze csillagos ötös. A szereplők is elnyerték tetszésemet. Ami egy kicsit zavart az a fogalmazásmód és a szóhasználat. A történet totál mai, a megfogalmazása viszont inkább egy történelmi romantikushoz való.

Iustitia>!
Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

Az írónő trilógiáját, a Daringham Hallt korábban olvastam. Nem villanyozott fel túlzottan az első rész, de aztán a harmadik kötet végére már összeállt a történet, beértek a karakterek viszonyai; így mindent összevetve szép emlékként raktároztam el. Azonban tartottam attól, hogy ha nincs második és harmadik rész, egy önálló kötet jobban fog hasonlítani színvonalában a trilógia kezdéséhez, mint a komplett élményhez. Nemcsak, hogy alaptalan volt a félelmem, attól még tovább is megyek: az elmúlt időszak egyik legjobb laza, de nem bugyuta romantikus regénye kerekedett ki belőle.
Nem szeretem a „betegséges” regényeket, nem tartom fairnek, hogy mindegy mit csinál a főszereplő, mindegy, milyen döntéseket hoz, mennyit fejlődik a jelleme esetleg, egyáltalán nincs erre hatással. Kegyetlenség, pont ugyanannyira, mint az életben, épp ezért inkább nem szoktam ilyen regényekre időt szánni sűrűn, fenemód lehangol csak. Ellenben ez nem akar rájátszani a témára, alapvetően egy vidám hangvételű regény, aminek megvannak a maga traumái, de nem esik nehezére derűsnek maradni.
Szerettem, hogy két szálon futott a történet, hogy egyszerre két egészen különböző szerelemért is izgulhattam. Könnyedén olvastatja magát, amolyan délutáni könyv, amit leveszünk a polcról és néhány óra múlva visszatesszük, de közben olyan jó, melengető és felemelő érzéssel gazdagodunk, hogy gond nélkül le tudnánk venni egy hét múlva ismét.

Manoli >!
Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

Romantikus könyvek gyöngyszeme Kathryn Taylor könyve. Nagyon szerethető karakterekkel, tele érzelmekkel, ami mégsem túl sok, vagy nagyon rózsaszín.
A két barátnőnek, Zoénak és Rosenak más-más problémával kell szembenéznie, míg életük révbe jut. Zoét egy súlyos betegség készteti arra, hogy visszatérjen arra a helyre, ahol a fiatal lány korában megtapasztalta a szerelmet, de ahol a bátyját is elveszítette. Rose pedig egy nem várt lehetőséget kap, hogy kiszakadjon három gyermekét egyedül nevelő nő, mindnnapjainak taposómalmából, így kapva lehetőséget, hogy újra rátaláljon a szerelem. A két barátnő házat és életteret cserél, aminél jobb nem is történhetett volna az életükben. Nem könnyű témákat érint a könyv: a családi elvárásokat, szerettek elvesztésének feldolgozását, előítéleteket és házassági problémákat. Zoénak és Jacknak sok múltbeli félreértést kell tisztázni, hogy újra bízni tudjanak egymásban, míg Rosenak és Simonnak, a másik teljesen más családi hátterét kell elfogadnia, hogy esélyük legyen a közös életre.
Szépen megírt, igazi romantikus történet, ami nem nélkülöz elhallgatott igazságokat, feldolgozni való tragédiákat és a szerelembe való hitet.

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

Érzelmek kavalkádját vonultatta végig az írónő a lapokon és az én szívemben egyaránt, volt itt dráma, feszültség, elfogadás, megbocsátás, elengedés, egymásra találás, romantika, szerelem, minden ahhoz, hogy fogvatartson és ne eresszen, amíg el nem olvasom :-) Múltba nyúlik vissza a történet, egy tragédia feldolgozása, elfogadása hozza közel a régmúltban egymáshoz kötődő embereket. Mai kor vívmánya, a lakáscsere is megjelenik, ennek köszönhetően a 2 cselekményszál szereplői, akik anno barátnők voltak, helyszínt cserélnek. Rose Londonba utazik, hogy rendezze férjével a válásuk okozta felmerülő problémákat, de Simon felbukkanásával teljesen más irányt vesznek a 3 gyermekes anyuka céljai. Zoé bátyja tragédiáját megérteni és felkutatni érkezik Cornwallba, a parti házba, ahol gyermekkora nyarait is töltötte, legnagyobb barátságban a tulajdonosok gyermekeivel. Később ebből a barátságból születik egy mindent elsöprő szerelem Jack-kel, aminek a testvér halála és a fájdalomtól elvakult apa vet véget. Az igazság kutatása közben, az emlékezések során a fiatalok szíve sem marad érintetlen. Küzdelmes út veszi kezdetét, 2 ember vívódása az ész és a szív között. Mennyi kockázatot ér az első, meghatározó szerelem? Bízhatunk újra abban, aki szó nélkül hátatfordított? Adhatunk/kaphatunk egy újabb esélyt? Tudunk, merünk élni az új lehetőséggel? Mindezekre a kérdésekre választ kapsz, ha elovasod a könyvet! Az igaz szerelem útja sosem egyenes, tele van lejtőkkel, emelkedőkkel, kanyarokkal, de a hit, a kitartás, az őszinte, tiszta érzelmek kiegyengetik azt :-)

>!
Kossuth, Budapest, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630994040 · Fordította: Várnai Péter
KMReni P>!
Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

Fura érzésekkel kezdtem bele a könyvbe. A borítója alapján nem is erre számítottam, de nagyon kellemeset csalódtam.
Csodás környezetben játszódik a történet, imádtam olvasni a pendaraki történetet. A londoni annyira nem fogott meg, bár mindig is imádtam Londont, amikor ott éltem is, de valahogy azt a hangulatot, azt a varázslatot ott nem kaptam vissza (bár én nem is a gazdag részén éltem :D)

Zoe és Jack története jobban tetszett. Az új esély boncolgatása, egy családi tragédia árnyékában, egy súlyos betegség, egy második esély szövi át az ő kapcsolatukat. Velük jobban tudtam azonosulni. Jack is szimpatikus pasi, mindenhogy tetszik.

Rose és Simon története annyira nem hozott lázba. Örültem Rose boldogságának, mert egyedülálló anyaként szuperül helyt állt. De azért ott nem éreztem azt a mindent elsöprő érzelmi cunamit.

Kellemes kis könyv volt, szerettem olvasni.

Könyvpillangó92_εïз P>!
Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

♥♥♥♥♥
Egyszerűen csodálatos ez a könyv! Végig izgultam a könyvet. Drukkoltam Zoénak éa Rosenak. ♥ Nem bírtam kibújni a világából, annyira nagával ragadott. Azt kívántam bár csak ne érne véget!
Hihetetlen, hogy mennyi érzelemmel van tele! Az utolsó fejezeteket könnyes szemmel olvastam végig, annyira ott éreztem magam Zoe és Jack mellett a kórházban, Rose és Simon mellett mikor újra találkoztak! ♥
Olvasás közben úgy éreztem magam, mintha én is ott lennék. Nagyon izgultam, hogy jól alakuljon minden. És ez a csodálatos szerelem! ♥:D

Csokiskeksz>!
Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

Nagyon jól indult, de számomra túl idilli lett a befejezés. A sok rejtély, sziv fájdalom, gyász ellenére mézes mázos a befejezés.

Felixa P>!
Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

Megint utolért a borító csábítása, megadtam az esélyt. Az volt ami először megfogott a könyvben, majd a történet is. A romantika és az angol vidék elegyének keveredése végig lebilincselt és egyáltalán nem találkoztam unalmas oldalakkal. A több szálon futó cselekmény szintén fenntartotta az érdeklődésemet és a sok megpróbáltatás után örülten a happy endnek. Kellemes olvasmányélményt nyújtott.


Népszerű idézetek

Málnika>!

Én nem értek egyet azokkal, akik szerint a könyveknek sértetleneknek kell lenniük. Sokkal jobban szeretem, ha látszik rajtuk, hogy valaki foglalkozott velük.

168. oldal, 19. fejezet

3 hozzászólás
Manoli >!

Azt szeretném, hogy újra boldog legyél, Rose. Ahhoz azonban kockára kell tenned a szíved.

333. oldal

KMReni P>!

Üresnek érezte magát. Mintha elvesztett volna valamit, amire szüksége lenne ahhoz, hogy szabadon tudjon lélegezni.

KMReni P>!

Keze még mindig a férfi karján feküdt, és amikor találkozott a tekintetük, Zoénak ugyanúgy elakadt a lélegzete, mint annak idején, amikor először veszett el Jack zöld szemében, és egyszeriben ráébredt, hogy szerelmes belé.

KMReni P>!

[…] Merthogy e percben elképzelni sem tudja, hogy bármit is Rose nélkül csináljon. Sok nőt ismer, de egyik sem kúszott úgy a bőre alá, mint Rose Riley…..


Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Whelan: Egy év veled
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!
D. Tóth Kriszta: Jöttem, hadd lássalak
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen
Emily Henry: Strandkönyv
Baráth Viktória: Az igazság árnyékában
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
John Green: Csillagainkban a hiba