Vadvirágos ​nyarak 5 csillagozás

Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Zoe ​Bevan, a harmincas évei elején járó, sikeres, londoni üzletasszony nehéz döntés előtt áll: életét csak egy rendkívül kockázatos műtét mentheti meg. Mielőtt alávetné magát a beavatkozásnak, elhatározza, hogy még egyszer visszatér Cornwallba, ahol tizennégy éve – alig tizenkilenc évesen – élete legboldogabb napjait töltötte. A gondtalan nyarat azonban imádott bátyja, Chris tragikus és rejtélyes halála egyik pillanatról a másikra beárnyékolta. Zoe – immár sok-sok év után – mindenáron ki akarja deríteni, miért és hogyan halt meg a testvére azon a szörnyű nyári napon. Cornwallban találkozik élete első nagy szerelmével, Jackkel, és újra felébred benne a remény, hogy talán a férfival élheti le az életét. Ám a nyomozás során szembesülnie kell azzal, hogy a múlt árnyai a jövőt is romba dönthetik…

Kathryn Taylor izgalmakban, mély érzelmekben és fordulatokban gazdag családregénye párhuzamosan két helyszínen – a dél-angliai Cornwall megye egyik tengerparti üdülővárosában,… (tovább)

Eredeti cím: Wildblumensommer

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Kossuth, Budapest, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630994040 · Fordította: Várnai Péter
>!
Kossuth, Budapest, 2019
368 oldal · ISBN: 9789630995276 · Fordította: Várnai Péter

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 59


Kiemelt értékelések

>!
Málnika 
Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

”… és ha valamit, akkor azt megtanultam, hogy a boldogságot, ha eljön, meg kell ragadni.”

A Vadvirágos nyarak üde színfoltként hatott számomra az újdonságként megjelent romantikus könyvek között. Már a borító is rendkívül szemet gyönyörködtető és olvasásra ösztönző, az olvasmányos stílus pedig az első lapoktól kezdve fogva tart. A penderaki öböl varázslatos szépsége és a szerethető karakterek garantálták számomra, hogy teljesen belefeledkezzek a történetbe, majd mindig alig várjam, hogy visszatérhessek Zoe és Rose sorának alakulásához. Bár mindkét női főszereplő nagyon szimpatikus és jól eltalált, én mégis Zoe fejezeteit vártam leginkább. A két szerelmi szál kibontakozása mellett a regény második esélyről, múlt sötét árnyairól, családi tragédiákról, előítéletekről, szülők gyermekeik sorsába történő erőszakos beavatkozásáról, önsorsrontó titkokról és önérvényesítésről is szól. Bár jócskán tartalmaz romantikus jeleneteket, ezek szerencsére nem mennek át giccsbe, szívmelengető bájuk miatt lehetetlen nem drukkolni a szereplők újra megtalálandó boldogságának. A váltott szemszög, az érzelmek sokszínűsége és az izgalmas bonyodalmak pedig gondoskodnak róla, hogy sehol se laposodjon el a történet. A romantikus könyvek kedvelőnek igazi csemege.

14 hozzászólás
>!
Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P
Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

Érzelmek kavalkádját vonultatta végig az írónő a lapokon és az én szívemben egyaránt, volt itt dráma, feszültség, elfogadás, megbocsátás, elengedés, egymásra találás, romantika, szerelem, minden ahhoz, hogy fogvatartson és ne eresszen, amíg el nem olvasom :-) Múltba nyúlik vissza a történet, egy tragédia feldolgozása, elfogadása hozza közel a régmúltban egymáshoz kötődő embereket. Mai kor vívmánya, a lakáscsere is megjelenik, ennek köszönhetően a 2 cselekményszál szereplői, akik anno barátnők voltak, helyszínt cserélnek. Rose Londonba utazik, hogy rendezze férjével a válásuk okozta felmerülő problémákat, de Simon felbukkanásával teljesen más irányt vesznek a 3 gyermekes anyuka céljai. Zoé bátyja tragédiáját megérteni és felkutatni érkezik Cornwallba, a parti házba, ahol gyermekkora nyarait is töltötte, legnagyobb barátságban a tulajdonosok gyermekeivel. Később ebből a barátságból születik egy mindent elsöprő szerelem Jack-kel, aminek a testvér halála és a fájdalomtól elvakult apa vet véget. Az igazság kutatása közben, az emlékezések során a fiatalok szíve sem marad érintetlen. Küzdelmes út veszi kezdetét, 2 ember vívódása az ész és a szív között. Mennyi kockázatot ér az első, meghatározó szerelem? Bízhatunk újra abban, aki szó nélkül hátatfordított? Adhatunk/kaphatunk egy újabb esélyt? Tudunk, merünk élni az új lehetőséggel? Mindezekre a kérdésekre választ kapsz, ha elovasod a könyvet! Az igaz szerelem útja sosem egyenes, tele van lejtőkkel, emelkedőkkel, kanyarokkal, de a hit, a kitartás, az őszinte, tiszta érzelmek kiegyengetik azt :-)

>!
Betonka_Wass
Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

Kedvelhető romantikus történet, melyben nyomokban némi diszkrét erotika is fellelhető. A boldog végkifejlet senkinek nem okoz majd meglepetést, hiszen egy idő után sejteni lehet merre is tart ez a történet. Ilyen is kell.

bővebben:

https://betonkabulija.blogspot.com/2019/02/kathryn-taly…

>!
vollys
Kathryn Taylor: Vadvirágos nyarak

Kellemes kikapcsolódást nyújtó könyv, nem is egy, rögtön 2 romantikus szállal. Adott Zoe, aki az életmentő műtéte előtt elutazik fiatalkora egyik meghatározó helyére, hogy lezárhassa a testvére elhunytát azzal, hogy kideríti mi történt. Eközben találkozik tinikori szerelmével. A másik szálon fiatalkori barátnője ismerkedik meg egy kedves ügyvéddel, és az ő megismerkedésüket követhetjük nyomon. Mivel mindig egy érdekes vagy izgalmas momentumnál váltanak szemszöget gyorsan lehet haladni a történettel. Nagyon élveztem, de a végét összecsapottnak éreztem, ezért a -1 csillag.


Népszerű idézetek

>!
Málnika 

Én nem értek egyet azokkal, akik szerint a könyveknek sértetleneknek kell lenniük. Sokkal jobban szeretem, ha látszik rajtuk, hogy valaki foglalkozott velük.

168. oldal, 19. fejezet

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Belinda Alexandra: Flamenco Párizsban
Jeffrey Archer: Majd az idő eldönti
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Lucinda Riley: Éjféli rózsa
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Margit Sandemo: Halálos bűn
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem