Az ​örökös (Daringham Hall 1.) 52 csillagozás

Kathryn Taylor: Az örökös

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​örökös váratlan felbukkanása, sorsszerű találkozások, régóta rejtegetett, súlyos titkok

Kate Huckley, a csinos, fiatal állatorvosnő nyugodt életet él Kelet-Anglia egyik csendes falujában, Salter's Endben. A közeli Daringham Hall birtok és udvarház tulajdonosaival igen szoros kapcsolatot ápol, Camdenék már gyerekkora óta saját lányukként szeretik. Egy nap Kate házánál egy idegen bukkan fel. Súlyos sérüléseket szenvedett, elvesztette az emlékezetét, amihez az az ütés is hozzájárult, amelyet a lány mért a fejére egy bottal – betörőnek gondolván.
Lelkifurdalása miatt házába fogadja a tehetetlen, ám rendkívül jóképű férfit, akibe első látásra beleszeret. Éppen kezdene hinni abban, hogy a sérüléseiből lassan felépülő ismeretlen viszonozza az érzéseit, amikor kiderül, a férfit Benedict Sterlingnek hívják, New Yorkban informatikai vállalkozást vezet, és elsőszülöttként valójában ő Daringham Hall, valamint az ezzel járó baronet cím jogos örököse. Ráadásul több mint húsz… (tovább)

Eredeti cím: Das Erbe

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Kossuth, Budapest, 2016
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630984775 · Fordította: Várnai Péter
>!
Kossuth, Budapest, 2016
246 oldal · ISBN: 9789630900000

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Kathryn Taylor: Az örökös

Az örökös a Daringham Hall trilógia első része, eléggé felcsigázott ahhoz, hogy nagyon várjam a további köteteit. A Daringham udvarház a negyvenes-ötvenes évek Angliáját idézte fel nekem, pedig nagyon is a mai korban játszódik a történet. Legfőbb főszereplőnk Kate, az állatorvosnő, aki már azzal belopta magát a szívembe, hogy négy kutyája volt, egy roppant eleven spániel, egy labrador, egy collie és egy Jack Russel terirer. A kutyusok azért leptek meg ennyire, mert ha hiszitek, ha nem nekünk is ugyanilyen kutyáink vannak.

A kutyái mellé befogadta még Bent is a házába, akinek először jól ellátta a baját, azaz betörőnek vélvén fejbe csapta egy bottal. Ben pedig elvesztette az emlékezetét, és úgy éldegélt Kate házában, hogy nem tudta ki ő, honnan jött és hol vannak az iratai, a személyes holmijai, semmit nem tudott magáról. Mi persze tudtuk, hogy ki ő, és azt is, hogy egy egészen más ember, mint akit éppen megismertünk, de ők Kate-tel még boldog tudatlanságban éltek pár napig, közel kerültek egymáshoz, és ha ők még nem is vallották be maguknak, mi már tudtuk, hogy bizony éppen szerelem szövődött közöttük.

A történet úgy fejeződött be, hogy máris olvasnám a következő részt, mindamellett, hogy nem függővéges, akár külön történetként is megállná a helyét. Mivel azonban szívesen olvasnék a szereplőkről többet, érdekel a további sorsuk, és érzem, hogy Daringham Hallban még érdekes és izgalmas dolgok várnak rám.

A történetben a romantika és a szerelem is szerepet játszik, de csak éppen annyira, amennyire én szeretem, nem volt eltúlozva, nem volt szirupos, kíváncsian várom a szerelmesek sorsának további alakulását és azt, hogyan oldják meg a Daringham udvarház lakói az életüket és a bonyodalmakat.

A könyv végén megható jelenetek játszottak az érzéseimmel, tetszett a történet finomsága, „nemessége”, a családi összetartás és a szeretet ereje, a finom romantika és az ígéretes folytatás lehetősége.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2016/04/kathryn-taylor-az-…

>!
BreeS 
Kathryn Taylor: Az örökös

Ez most annyira…annyira jól esett! Imádom az ilyen történeteket. Szerelem, humor, izgalom egyben :D
Kate nagyon aranyosan próbálta megszerezni magának Bent, annyira örültem, hogy náluk nem spoiler
Imádtam <3
Jó szereplők, mindenki szimpatikus volt, egyes-egyedül Sienna volt kicsit ellenszenves. Kíváncsi vagyok mi lesz a történet folytatása, és hogy végül milyen végkifejlettre számíthatunk :)
És a borító..*.*.*.*

>!
anikho
Kathryn Taylor: Az örökös

Most veszem észre, hogy az utóbbi két könyvhöz írtam értékelést, és ehhez meg nem..:O DEEE Nagyon élveztem! :)
Ben annyira aaaahw.
Kellett nekem ez a történet. Egy modern történelmi romantikus. Kastéllyal, komornyikkal és okostelefonnal. Nagyon tetszett ez az egyveleg.
Kate és Ben kapcsolata meg aztán főleg. Faltam a lapokat, ahol a kettejük élete szövődött össze.
Olvasásra fel!

>!
szilvamag
Kathryn Taylor: Az örökös

Biztos jó időben talált rám a könyv vagy én rá – tökmindegy – a lényeg, hogy szuper volt! Izgalmas volt és romantikus, a végén pedig még pár könnycseppet is sikerült elmorzsolnom, szóval nem okozott csalódást, kár is volt az elején félnem attól, hogy majd egy egyszerű Romana vagy Júlia történethez lesz hasonló, mert több volt annál, sokkal több.
Egyetlen bajom van csak vele, hogy folytatásos és állítom, hogy mire elhozza nekünk a kiadó a következő részt már halvány gőzöm sem lesz arról, hogy miről szólt és, hogy ki kicsoda.
Bővebben: http://szilvamagolvas.blogspot.hu/2016/03/kathryn-taylo…

>!
meteoritastar P
Kathryn Taylor: Az örökös

Huhha…. ez most nehezen csúszott…..
Az alap ötlet, a szereplők is tetszettek. A történet is nagyon jól indult.
De ez a sok szemszög nem tetszett. Szívesebben olvastam volna még Kate és Ben kapcsolatáról, ahogy egymásra találnak. Nekem kicsit túl gyors volt. Bár Ben nagyon édes volt :)):)) és a romantikus jelenetekre se panaszkodhatok.
De a legnagyobb bajom az volt, hogy semmi sem okozott meglepetést. Mindenre jóval hamarabb rájöttem, mint hogy a szereplőknek egyáltalán megfordult volna a fejében. Persze nem mindenre derült fény, de nagyon jó tippjeim vannak a folytatással kapcsolatban. Kicsit szappanoperás volt angol stílusban, ami egyébként nem baj, de itt most nem jött be. Nem is beszélve erről a semmien végről. Nem érzem azt, hogy azonnal olvasnom kéne a következő részt, egyáltalán el kéne e olvasnom :((:((
Sajnálom,mert jónak indult és a helyszín is nagyon tetszett.

>!
Ancsúr
Kathryn Taylor: Az örökös

Na, most aztán meglepődtem!
Mikor rápillantottam a mesésen gyönyörű borítóra, ami a második résszel együtt gyönyörű éke lehet egy romantikus könyveket kedvelő moly a polcának, azt hittem, hogy ez egy történelmi romantikus lesz. Félreértés ne essék, én imádom az előbb említett műfajt, de most szívesebben olvastam volna időben hozzám közelebb álló romantikust. Aztán viszont mégis csak beleolvastam a könyvbe, és kiderült, hogy ez a könyv vegyíti a számomra oly kedves nemesi családok szerelmi történetét egy modernebb romantikus szállal. Ezután nem volt kérdéses, hogy ez a könyv el lesz olvasva mielőbb.
Az alaptörténet kilóra megvett magának, mint ahogy a karakterek is. spoiler Ezek után mindenképpen jöhet a második rész is!

>!
Laura_Bakos
Kathryn Taylor: Az örökös

Hűha! Ez aztán a történet.
Komolyan, annyira jó volt, miközben annyira rossz is a rövidsége miatt.
Ahogy A pontból eljutunk Z pontig, na az nem volt semmi.
Nem volt olyan karakter, akit nem kedveltem, sőt azt kell írnom, hogy nagyon sokan a szívemhez nőttek.
Imádtam minden betűjét.
5/5*****

>!
BarbyMalik0112 P
Kathryn Taylor: Az örökös

Egy történelmi romantikus regény egy angliai kisváros lakóiról és azok titkairól. Darmingham Hall életét egy amerikai férfi teljesen felforgatja, a mélyre ásott titkokra szépen lassan fény derül. Egy szenvedélyes, fordulatos, aranyos történet, egy igazi időgép, amely visszarepíti az olvasót egy korábbi évszázadba.

Azoknak ajánlom leginkább, akik szeretik ezt a zsánert, vagy egyszerűen egy kedves kis történetre vágynak egy csésze forró tea, vagy kávé mellett, ami színt visz az olvasó napjába.

Bővebb értékelés a blogon: https://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2018/03/kathryn-tay…

>!
pieta4
Kathryn Taylor: Az örökös

A romantikus borító azonnal elcsábított, s maga a történet is azt adta, ami kezdésként elvárható egy ilyen műfajú, jellegű trilógiától.

>!
Essie
Kathryn Taylor: Az örökös

Nem lesz a kedvenc könyvem, mert valami hiányzott belőle. Egyik szereplőt se tudtam a szívembe zárni. Nem tudtunk meg róluk különösebben semmit, így hát nehéz is lett volna. Azért arra kíváncsi vagyok ki paterolta el az útból Ben anyját. Lady Elizára gyanakszom. Csak ezért fogom elolvasni a folytatást, h egyszer majd a kezembe került. Most ez csak az elment kategória.


Népszerű idézetek

>!
BreeS

– Baltás gyilkos is lehetnék, Kate – mondta.

>!
BreeS

A szoba csöndjét csak az antik állóóra hangos tiktakolása törte meg. Kate még idegesebb lett tőle, mint amilyen már egyébként is volt.

Prológus

>!
BreeS

– Remélem, ezt nem gondolod komolyan!

(első mondat)

>!
BreeS

– Mi… mi történt?
– Valaki megverhette, vagy talán megtámadták. Aztán… – Kate habozott kicsit, mielőtt egy szuszra minden kibuggyant belőle: – Aztán én leütöttem egy fahasábbal, amikor ideért Amanda házához. Ez azonban félreértésből történt, ugyanis betörőnek hittem magát.
– Hogy mit csinált? – kérdezte a férfi.
Ennek az egésznek semmi értelme, gondolta. Esze
kétségbeesetten tiltakozott ez ellen a rémálom ellen.
– Őszintén sajnálom. Igazán nem akartam – folytatta a lány.

>!
BreeS

Ez az ügy már most szörnyen összezavarta Davidet, ezért Anna inkább bele sem mert gondolni, mi lenne abból, ha az az alak valóban betolakodna ide.
A lány hirtelen megfordult, és gondolataiba mélyedve továbbindult. Nagyon úgy fest, hogy Daringham Hall fölött megint sötét felhők gyülekeznek, és ez a vihar alighanem nagyobb károkat okoz majd, mint a legutóbbi – gondolta Anna leverten, miközben benyitott az istállóba.

>!
BreeS

– Mit csináltam, amikor rólam álmodtál?
– Levetkőztettél – felelte Kate, és jutalma az a mosoly lett, amelyről jó ideje szerette volna azt hinni, hogy csakis ő kaphatja meg.
– Hogy mik vannak! Az én álmomban is pont ez történt.

>!
BreeS

– Te jó ég! Akkor… Akkor te vagy az amerikai, aki be akar perelni bennünket?

>!
BreeS

– Lehet, hogy te nem akarsz balhét, seggfej. Mi viszont igen –mondta, és Ben meglepetten felnyögött, amikor a lány ököllel gyomorszájon vágta.


A sorozat következő kötete

Daringham Hall sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Halálos híresség
Helena Silence: Ezüsthíd
Belinda Alexandra: Vadlevendula
Nalini Singh: Angyalkard
Graeme Simsion: A Rosie projekt
Anne L. Green: Elvarratlan szálak
Kresley Cole: Vámpírbosszú
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Cassandra Clare: Hamuváros
Sárközi Erika: Három akkord az élet