Az ​örökös (Daringham Hall 1.) 106 csillagozás

Kathryn Taylor: Az örökös

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​örökös váratlan felbukkanása, sorsszerű találkozások, régóta rejtegetett, súlyos titkok

Kate Huckley, a csinos, fiatal állatorvosnő nyugodt életet él Kelet-Anglia egyik csendes falujában, Salter's Endben. A közeli Daringham Hall birtok és udvarház tulajdonosaival igen szoros kapcsolatot ápol, Camdenék már gyerekkora óta saját lányukként szeretik. Egy nap Kate házánál egy idegen bukkan fel. Súlyos sérüléseket szenvedett, elvesztette az emlékezetét, amihez az az ütés is hozzájárult, amelyet a lány mért a fejére egy bottal – betörőnek gondolván.
Lelkifurdalása miatt házába fogadja a tehetetlen, ám rendkívül jóképű férfit, akibe első látásra beleszeret. Éppen kezdene hinni abban, hogy a sérüléseiből lassan felépülő ismeretlen viszonozza az érzéseit, amikor kiderül, a férfit Benedict Sterlingnek hívják, New Yorkban informatikai vállalkozást vezet, és elsőszülöttként valójában ő Daringham Hall, valamint az ezzel járó baronet cím jogos örököse. Ráadásul több mint húsz… (tovább)

Eredeti cím: Das Erbe

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Kossuth, Budapest, 2016
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630984775 · Fordította: Várnai Péter
>!
Kossuth, Budapest, 2016
246 oldal · ISBN: 9789630900000

Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 85

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Kathryn Taylor: Az örökös

Az örökös a Daringham Hall trilógia első része, eléggé felcsigázott ahhoz, hogy nagyon várjam a további köteteit. A Daringham udvarház a negyvenes-ötvenes évek Angliáját idézte fel nekem, pedig nagyon is a mai korban játszódik a történet. Legfőbb főszereplőnk Kate, az állatorvosnő, aki már azzal belopta magát a szívembe, hogy négy kutyája volt, egy roppant eleven spániel, egy labrador, egy collie és egy Jack Russel terirer. A kutyusok azért leptek meg ennyire, mert ha hiszitek, ha nem nekünk is ugyanilyen kutyáink vannak.

A kutyái mellé befogadta még Bent is a házába, akinek először jól ellátta a baját, azaz betörőnek vélvén fejbe csapta egy bottal. Ben pedig elvesztette az emlékezetét, és úgy éldegélt Kate házában, hogy nem tudta ki ő, honnan jött és hol vannak az iratai, a személyes holmijai, semmit nem tudott magáról. Mi persze tudtuk, hogy ki ő, és azt is, hogy egy egészen más ember, mint akit éppen megismertünk, de ők Kate-tel még boldog tudatlanságban éltek pár napig, közel kerültek egymáshoz, és ha ők még nem is vallották be maguknak, mi már tudtuk, hogy bizony éppen szerelem szövődött közöttük.

A történet úgy fejeződött be, hogy máris olvasnám a következő részt, mindamellett, hogy nem függővéges, akár külön történetként is megállná a helyét. Mivel azonban szívesen olvasnék a szereplőkről többet, érdekel a további sorsuk, és érzem, hogy Daringham Hallban még érdekes és izgalmas dolgok várnak rám.

A történetben a romantika és a szerelem is szerepet játszik, de csak éppen annyira, amennyire én szeretem, nem volt eltúlozva, nem volt szirupos, kíváncsian várom a szerelmesek sorsának további alakulását és azt, hogyan oldják meg a Daringham udvarház lakói az életüket és a bonyodalmakat.

A könyv végén megható jelenetek játszottak az érzéseimmel, tetszett a történet finomsága, „nemessége”, a családi összetartás és a szeretet ereje, a finom romantika és az ígéretes folytatás lehetősége.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2016/04/kathryn-taylor-az-…

Bree_olvas>!
Kathryn Taylor: Az örökös

Ez most annyira…annyira jól esett! Imádom az ilyen történeteket. Szerelem, humor, izgalom egyben :D
Kate nagyon aranyosan próbálta megszerezni magának Bent, annyira örültem, hogy náluk nem spoiler
Imádtam <3
Jó szereplők, mindenki szimpatikus volt, egyes-egyedül Sienna volt kicsit ellenszenves. Kíváncsi vagyok mi lesz a történet folytatása, és hogy végül milyen végkifejlettre számíthatunk :)
És a borító..*.*.*.*

Iványi_Nemes_Tímea>!
Kathryn Taylor: Az örökös

Pontosan erre vágyott most a kis lelkem. Egy kis angol romantika, kellően fordulatos történet, amiből szerencsére nem ömlik a nyál. Engem meggyőzött az írónő, jöhet a következő rész.

anikho>!
Kathryn Taylor: Az örökös

Most veszem észre, hogy az utóbbi két könyvhöz írtam értékelést, és ehhez meg nem..:O DEEE Nagyon élveztem! :)
Ben annyira aaaahw.
Kellett nekem ez a történet. Egy modern történelmi romantikus. Kastéllyal, komornyikkal és okostelefonnal. Nagyon tetszett ez az egyveleg.
Kate és Ben kapcsolata meg aztán főleg. Faltam a lapokat, ahol a kettejük élete szövődött össze.
Olvasásra fel!

szilvamag_>!
Kathryn Taylor: Az örökös

Biztos jó időben talált rám a könyv vagy én rá – tökmindegy – a lényeg, hogy szuper volt! Izgalmas volt és romantikus, a végén pedig még pár könnycseppet is sikerült elmorzsolnom, szóval nem okozott csalódást, kár is volt az elején félnem attól, hogy majd egy egyszerű Romana vagy Júlia történethez lesz hasonló, mert több volt annál, sokkal több.
Egyetlen bajom van csak vele, hogy folytatásos és állítom, hogy mire elhozza nekünk a kiadó a következő részt már halvány gőzöm sem lesz arról, hogy miről szólt és, hogy ki kicsoda.
Bővebben: http://szilvamagolvas.blogspot.hu/2016/03/kathryn-taylo…

Kis_Andrea>!
Kathryn Taylor: Az örökös

Mostanában hadilábon állok ezzel a műfajjal, de ez most meglepően jó volt. :-) A könyv megjelenése szép, és bár mindent tartalmazott amit egy ilyen romantikus limonádétól elvár az ember, mégis az arányok olyan jól voltak eltalálva, hogy nem lengte be annyira az a bizonyos bóvli légkör. Biztosan folytatni fogom a sorozat olvasását. :-)

Orsolya_Mojzer P>!
Kathryn Taylor: Az örökös

Egészen szórakoztató volt ez a történet. Egy kis angol faluban játszódik, ahol egy nagy múltú család van a középpontban. A szereplők szimpatikusak, bár mély nyomot egyikük sem hagyott bennem. Kivéve talán Petert, remélem a többi részben is szerepelni fog. A vége annyira nem tetszett, túl sok volt a siránkozás. David már nem gyerek, persze nem lehetett mindegy neki amit megtudott. De akkor is. Számítok rá, hogy a drága Lady Eliza is kavarni fog még. Na és a sárga kocsis csajok?? Azt hittem többet megtudok róluk, gondolom majd a folytatásban.

Laura_Bakos P>!
Kathryn Taylor: Az örökös

Hűha! Ez aztán a történet.
Komolyan, annyira jó volt, miközben annyira rossz is a rövidsége miatt.
Ahogy A pontból eljutunk Z pontig, na az nem volt semmi.
Nem volt olyan karakter, akit nem kedveltem, sőt azt kell írnom, hogy nagyon sokan a szívemhez nőttek.
Imádtam minden betűjét.
5/5*****

Ancsúr>!
Kathryn Taylor: Az örökös

Na, most aztán meglepődtem!
Mikor rápillantottam a mesésen gyönyörű borítóra, ami a második résszel együtt gyönyörű éke lehet egy romantikus könyveket kedvelő moly a polcának, azt hittem, hogy ez egy történelmi romantikus lesz. Félreértés ne essék, én imádom az előbb említett műfajt, de most szívesebben olvastam volna időben hozzám közelebb álló romantikust. Aztán viszont mégis csak beleolvastam a könyvbe, és kiderült, hogy ez a könyv vegyíti a számomra oly kedves nemesi családok szerelmi történetét egy modernebb romantikus szállal. Ezután nem volt kérdéses, hogy ez a könyv el lesz olvasva mielőbb.
Az alaptörténet kilóra megvett magának, mint ahogy a karakterek is. spoiler Ezek után mindenképpen jöhet a második rész is!

sztinus>!
Kathryn Taylor: Az örökös

Èn azt gondolom, ez ebben a kategóriàban kitűnő könyv. Jól szórakoztam, Peternek volt egy gondolatmenete, ott röhögtem is! Folytatni fogom.


Népszerű idézetek

Shine>!

A fiatal teremtés tulajdonképpen nem tűnik eszelősnek, de az is egyértelmű, hogy nincs ki mind a négy kereke, gondolta.

50. oldal, 6. fejezet, (Kossuth, 2016)

Shine>!

-Máris sokkal többet tettél érte, mint az elvárható lett volna. Hagyd végre annyiban a dolgot!
Kate ezt nem tudta megtenni. Tapasztalatból tudta milyen az, ha valaki elveszettnek érzi magát.

60. oldal, 8. fejezet (Kossuth, 2016)

Shine>!

A társát ő maga akarja megválasztani, és ha valaki majd elnyeri a tetszését, a származása a legkevésbé sem fogja érdekelni.

85. oldal, 10. fejezet (Kossuth, 2016)

Shine>!

Gyerekkorában mindent megadott volna azért, hogy Ralph családjához tartozhasson, hogy ő is Daringham Hallban élhessen, azon a helyen, amely mindig is nagyon közel állt az ő valódi otthonról alkotott elképzeléseihez.

8. oldal, Prológus (Kossuth, 2016)

Bree_olvas>!

A szoba csöndjét csak az antik állóóra hangos tiktakolása törte meg. Kate még idegesebb lett tőle, mint amilyen már egyébként is volt.

Prológus

Bree_olvas>!

– Remélem, ezt nem gondolod komolyan!

(első mondat)

Bree_olvas>!

– Te jó ég! Akkor… Akkor te vagy az amerikai, aki be akar perelni bennünket?


A sorozat következő kötete

Daringham Hall sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
Naomi Alderman: Engedetlenség
Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk
Naomi Alderman: A rabbi meg a lánya
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő
Borsa Brown: A kezdet
Colleen Hoover: November 9.
Colleen Hoover: Verity
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Anne L. Green: Arcátlan csábító