A ​döntés (Daringham Hall 2.) 35 csillagozás

Kathryn Taylor: A döntés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy régóta rejtegetett titok és egy súlyos döntés

Ben Sterling önmagának sem igazán tudja megmagyarázni, miért változott meg benne annyi minden, mióta Daringham Hallban lakik. És ennek nem egyedül az az oka, hogy a kelet-angliai birtokon élő családja kedvesen befogadta – noha ő erre a legkevésbé sem számított. Az egyébként józanságáról és fegyelmezettségéről híres amerikai vállalkozót azok az érzések is kibillentik lelki egyensúlyából, amelyeket Kate, a fiatal állatorvosnő ébreszt benne. Nem tudja, higgye-e, hogy jövője van itt, Angliában. Ekkor még nem is sejti, hogy a háttérben egy cselszővő ármánykodik, és hogy éppen Kate lesz az, aki rábírja, gondolja át még egyszer a Daringham Hall-lal kapcsolatban hozott döntését…

A népszerű angol családtörténet, a Darigham Hall-trilógia második része

Eredeti cím: Die Entscheidung

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Kossuth, Budapest, 2016
312 oldal · ISBN: 9789630986380 · Fordította: Várnai Péter
>!
Kossuth, Budapest, 2016
312 oldal · ISBN: 9789630985994 · Fordította: Várnai Péter

Kedvencelte 1

Most olvassa 5

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Kathryn Taylor: A döntés

Meglepett a folytatás! Azt gondoltam, hogy majd most is olyan nyugodtan és előkelően folynak az események, mint az első részben, kiderül ez-az, Daringham Hall lakói teázgatnak, beszélgetnek, borászkodnak, Ben pedig ennek fényében eldönti, hogy marad-e, vagy mégis visszamegy New Yorkba.

Ebben a részben azonban erőteljesebbek voltak az események, az indulatok magasabb hőfokon égtek, a történések gyakran vettek hirtelen fordulatot, hol ez lepett meg, hol az. Bár sejtettem én, hogy ki az intrikus, ki munkálkodik már régóta a háttérben, a család tagjai megdöbbenten álltak a kiderült tények és gonoszságok előtt.
A végén Ben is döntésre jutott, én pedig egy kedves, kellemes, könnyed szórakoztató könyvet olvashattam angol nemesekkel, intrikákkal, titkokkal és szenvedélyekkel körbeszőve.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2017/01/kathryn-taylor-don…

>!
BreeS
Kathryn Taylor: A döntés

Na kérem szépen…ezt nem gondolhatja komolyan az írónő, ugye? Ne lehet így vége! Nem, nem és nem!
Egyébként sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Itt már valójában sok titokra fény derül, és érdekes fordulatokat vesz a történet, olyanokat, amiket nem is gondol az ember. A kedvenc szereplőm még mindig David, teljesen megértem és sajnálom, hogy ennyi mindenen át kell mennie, holott ő nem is tehet a dolgok javáról. Sőt szinte semmiről. spoiler
NAGYON várom a befejező részt! De azért mérges vagyok…így abbahagyni… :D

>!
anikho P
Kathryn Taylor: A döntés

A Kate és Ben közötti feszültséget még mindig nagyon élvezem. :) Igazán jó párosok együtt. Ben sokszor magába fordul és rettentő rideg lesz, de Kate-nek valahogy mindig sikerül visszaadnia a férfi életkedvét, szenvedélyét.
spoiler

A történet halad, rájövünk egy két dologra. Talán most már mindent tudunk, így a harmadik könyv maga lesz a megoldás mindenre. Kíváncsi vagyok hogyan fognak alakulni a dolgok.

Immár tényleg megszerettem ezt a sorozatot.

>!
Szilvi1111
Kathryn Taylor: A döntés

Annyira kár, hogy az első részt, Az örököst, és ezt a részt nem egy könyvben adták ki. Sok ismétlés, történés alig…. Nagy csalódás volt az első után, amit kedveltem és jó volt elolvasni.

>!
Laura_Bakos
Kathryn Taylor: A döntés

Itt a folytatás, és még jobban a szívemhez nőtt a történetük.
A romantikus szállak itt értek révbe, és imádtam, hogy minden rendeződött,vagyis egy részben igen, és örülnék annak, ha lenne folytatása.
Egyszerűen imádtam a karaktereket.
5/5***
Mindenkinek csak ajánlani tudom.

>!
Fati_olvas
Kathryn Taylor: A döntés

Nagyon érdekes volt tovább követni a történéseket, és együtt izgultam Tillyvel és Kate-el is. A kötet rengeteg újabb meglepetést is tartalmaz, és újabb kérdéseket vet föl bennünk amire remélem a harmadik kötetben választ kapunk.
A könyv vége eléggé negatív volt, de ez nem is csoda hiszen…..majd megtudjátok. Az érzékennyebbeknek ajánlok hozzá zsepit is, a vége felé lehet, hogy szükség lesz rá.
http://bookssecret.blogspot.co.uk/2017/08/kathryn-taylo…

>!
juhaszadri
Kathryn Taylor: A döntés

Szappanoperába illő fordulatok voltak itt is. Még mindig David és Anna a kedvenc párosom benne, de örültem a Tilly és Peter között kialakuló vonzalomnak is.

>!
hovi P
Kathryn Taylor: A döntés

Ez a rész már valahogy olvashatóbb volt, de még mindig nem az igazi. Itt azért már több titokra is fény derül, vannak benne nem várt fordulatok, de az egész történet eléggé el van húzva.
Itt azért már lett utált karakterem a kedves nagynéni szerepében. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy volt képes így ártani a fiának.
Azért az utolsó részt még elolvasom hátha valami csoda történik. :)


Népszerű idézetek

>!
BreeS

– Miért nekik hiszel, és nem nekem? – kérdezte Ben.

>!
BreeS

– Nem is tudtam, hogy ilyen puhány vagy – vigyorgott rá a barátjára. – Egy kis falusi levegő biztosan nem ártott meg neked. Legalább kaptál némi színt.

>!
BreeS

– Amúgy pedig úgy láttam, pompásan érezted magad Tilly Fletcherrel. Eddig azt
hittem, ki nem állhatod.
Peter elnézett Tilly felé, aki Kate-tel együtt pár méterrel előttük lépkedett. Elmélyülten beszélgettek, de Tilly most megérezhette Peter pillantását, mert hátranézett, és rájuk mosolygott.
– Annyira nem is szörnyű – mondta Peter, és megrántotta a vállát. Ben meglepett ábrázata láttán azonban méregbe gurult. – Te csak ne nézz így rám! Oké, szeretem a raguját, de ezért még nem fogom feleségül venni. Egyébként is, éppen te beszélsz? – Peter a fejét ingatta. – Nem azt mondtad, hogy távol fogod tartani magad Kate Huckley-tól? Ma a legkevésbé sem tűnt úgy, mintha ezen igyekeznél.

>!
BreeS

– Mi történt? Kivetette az ágy? – kérdezte tőle Tilly gúnyosan, de közben sugárzóan mosolygott is. – Ilyenkor még az igazak álmát szokta aludni.

>!
BreeS

– Túl van rajta.
– És remélhetőleg mi is. – Charlotte, Kate ötvenes éveiben járó, dundi asszisztensnője már kidobta a véres sebkötőző pólyát, és most éppen az eszközöket öblítette le. Már Dr. Sandhurst mellett is ő dolgozott, és Kate igen nagyra becsülte. – Ő volt mára az utolsó, igaz?
– Hacsak nem jön még valaki – felelte Kate.
Asszisztensnőjétől bíráló pillantást és fejcsóválást kellett bezsebelnie.
– Ezt úgy mondod, mintha egyenesen vágynál rá. Péntek délután nem rendelünk, Kate.
– Tudom, de ha valaki sürgős esetet hoz be, nem küldhetem el.
Charlotte tovább méltatlankodott.
– Négy műtét egymás után nem volt elég? Azt hittem, örülsz, hogy végre leteheted a lantot.

>!
BreeS

– Már a reptéren vagy? – kérdezte Peter.
– Nem, még nem, de már nincs messze – felelte Ben.
Barátja felsóhajtott.
– És ezúttal fel is szállsz a gépre?
A kétkedő hang felbosszantotta Bent.
– Igen, természetesen.

>!
BreeS

– Semmit sem kell tennünk, Rupert! Ez az alak senki és semmi. Soha nem fogja a baronet címet viselni. Mit képzel egyáltalán? Hogy csak úgy besétálhat ide, és elveheti Davidtől, ami őt illeti meg?

>!
BreeS

– Te voltál? – kérdezte Kate, miközben elővette a sztetoszkópját.


A sorozat következő kötete

Daringham Hall sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Zafírkék
Andrea Schacht: Hamis büszkeség
Emmy von Rhoden: A makrancos fruska
Kerstin Gier: Anyák maffiája
Carina Bartsch: Türkizzöld tél
Sarah Lark: A fehér felhő földjén
Marie Louise Fischer: Senta kisasszony
Szomorú szerelem
Marah Woolf: Ne szeress!
Monika Peetz: Keddi nők