A ​döntés (Daringham Hall 2.) 47 csillagozás

Kathryn Taylor: A döntés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy régóta rejtegetett titok és egy súlyos döntés

Ben Sterling önmagának sem igazán tudja megmagyarázni, miért változott meg benne annyi minden, mióta Daringham Hallban lakik. És ennek nem egyedül az az oka, hogy a kelet-angliai birtokon élő családja kedvesen befogadta – noha ő erre a legkevésbé sem számított. Az egyébként józanságáról és fegyelmezettségéről híres amerikai vállalkozót azok az érzések is kibillentik lelki egyensúlyából, amelyeket Kate, a fiatal állatorvosnő ébreszt benne. Nem tudja, higgye-e, hogy jövője van itt, Angliában. Ekkor még nem is sejti, hogy a háttérben egy cselszővő ármánykodik, és hogy éppen Kate lesz az, aki rábírja, gondolja át még egyszer a Daringham Hall-lal kapcsolatban hozott döntését…

A népszerű angol családtörténet, a Darigham Hall-trilógia második része

Eredeti cím: Die Entscheidung

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Kossuth, Budapest, 2016
312 oldal · ISBN: 9789630986380 · Fordította: Várnai Péter
>!
Kossuth, Budapest, 2016
312 oldal · ISBN: 9789630985994 · Fordította: Várnai Péter

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Kathryn Taylor: A döntés

Meglepett a folytatás! Azt gondoltam, hogy majd most is olyan nyugodtan és előkelően folynak az események, mint az első részben, kiderül ez-az, Daringham Hall lakói teázgatnak, beszélgetnek, borászkodnak, Ben pedig ennek fényében eldönti, hogy marad-e, vagy mégis visszamegy New Yorkba.

Ebben a részben azonban erőteljesebbek voltak az események, az indulatok magasabb hőfokon égtek, a történések gyakran vettek hirtelen fordulatot, hol ez lepett meg, hol az. Bár sejtettem én, hogy ki az intrikus, ki munkálkodik már régóta a háttérben, a család tagjai megdöbbenten álltak a kiderült tények és gonoszságok előtt.
A végén Ben is döntésre jutott, én pedig egy kedves, kellemes, könnyed szórakoztató könyvet olvashattam angol nemesekkel, intrikákkal, titkokkal és szenvedélyekkel körbeszőve.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2017/01/kathryn-taylor-don…

Bree_olvas>!
Kathryn Taylor: A döntés

Na kérem szépen…ezt nem gondolhatja komolyan az írónő, ugye? Ne lehet így vége! Nem, nem és nem!
Egyébként sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Itt már valójában sok titokra fény derül, és érdekes fordulatokat vesz a történet, olyanokat, amiket nem is gondol az ember. A kedvenc szereplőm még mindig David, teljesen megértem és sajnálom, hogy ennyi mindenen át kell mennie, holott ő nem is tehet a dolgok javáról. Sőt szinte semmiről. spoiler
NAGYON várom a befejező részt! De azért mérges vagyok…így abbahagyni… :D

anikho>!
Kathryn Taylor: A döntés

A Kate és Ben közötti feszültséget még mindig nagyon élvezem. :) Igazán jó párosok együtt. Ben sokszor magába fordul és rettentő rideg lesz, de Kate-nek valahogy mindig sikerül visszaadnia a férfi életkedvét, szenvedélyét.
spoiler

A történet halad, rájövünk egy két dologra. Talán most már mindent tudunk, így a harmadik könyv maga lesz a megoldás mindenre. Kíváncsi vagyok hogyan fognak alakulni a dolgok.

Immár tényleg megszerettem ezt a sorozatot.

Iustitia>!
Kathryn Taylor: A döntés

Az első részben nem tudtam megbarátkozni a történet modernségével, eddigre pedig mintha már el is felejtettem volna, hogy voltak ilyen aggályaim. Az írónő jobban szervezte ezt a regényt, mint az előzőt, mégis hiányzott valami olyan kulcsfontosságú dolog, ami miatt sajnos nem tudok maradéktalanul elégedett lenni. Talán túl sok volt a huza-vona, a szereplők nem voltak restek irreális döntéseket hozni, így még mindig nem volt az igazi, de sokat fejlődött. Peter és Tilly volt számomra a történet csúcspontja, valahogy ők ketten félig-meddig kívül tudtak maradni az egész Daringham Hallon uralkodó kalamajkán és a saját életükkel foglalkozni bármi más előtt. Az a visszafogott félelem volt a legszimpatikusabb, ami az ő viszonyukat jellemezte.

sztinus>!
Kathryn Taylor: A döntés

Ez olyan közepesen folytatódó második rész, hiányoltam a szép átvezetést, kicsit döcögött is. Peter vitte nagyjából el a történetet, a többi sajnos lapos volt. Persze még mindig szeretem a többi szereplőt is, a hangulatot, a vidéket, mindenkèpp lezárom a sorozatot.

Laura_Bakos>!
Kathryn Taylor: A döntés

Itt a folytatás, és még jobban a szívemhez nőtt a történetük.
A romantikus szállak itt értek révbe, és imádtam, hogy minden rendeződött,vagyis egy részben igen, és örülnék annak, ha lenne folytatása.
Egyszerűen imádtam a karaktereket.
5/5***
Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Szilvi1111>!
Kathryn Taylor: A döntés

Annyira kár, hogy az első részt, Az örököst, és ezt a részt nem egy könyvben adták ki. Sok ismétlés, történés alig…. Nagy csalódás volt az első után, amit kedveltem és jó volt elolvasni.

kuliga P>!
Kathryn Taylor: A döntés

Háát számomra még mindig nehezen emészthető, hogy ez a trilógia nem történelmi. A borító megint azt sugallja, környezet miatt is nyugodtan lehetne, illetve a történet is olyan arisztokratikusan húzza-vonás. Ben és Kate harca szeretlek vagy mégsem, szerintem kezd unalmas lenni, nem tudom ezen mit lehet még bonyolítani a következő kötetben. Az előzőből már sejthető David és Anne páros igazán szép történet. Péter esTilly pedig izgalmas. A múltra is fény derül. Most már befejezés a trilógiát, de nem hiszem, hogy sok meglepetést fog okozni.

knitta02>!
Kathryn Taylor: A döntés

Számomra ez a sorozat legszerethetőbb része egy nagyon szomorú és váratlan végkifejlettel. Sok kérdésre fény derül, amit mindenki a maga módján reagál le (egyik végletből a másikba). David és Ben is próbál alkalmazkodni a szerepekhez, amiket elvileg származás szerint rájuk osztott a sors, de a család nem könnyíti meg a helyzetüket.
Természetesen Kate továbbra is csak hírből ismeri a diszkréciót és a legrosszabb következtetéseket vonja le. A szerző próbált egy kis izgalmat (féltékenységet) csempészni ezzel a francia borász-szállal, de őszintén: had vigye! Kate úgyis mindig az alapján ítéli meg az embereket, milyen előnye származik ebből a családnak, mert aki kicsit másképp gondolkodik, az már kapásól rossz.
Hogy én mennyire utálom ezt a csajt!
Anna és David kapcsolatának alakulása volt a legaranyosabb és a legromantikusabb rész a könyvben. Bár inkább ők lettek volna a főszereplők! Mondjuk számomra azok is voltak, a többiek mind idegesítőek és maradiak! Csoda, hogy eddig túlélték ilyen titkokkal! Megérdemelték volna, hogy Ben csak úgy kisétáljon!


Népszerű idézetek

Bree_olvas>!

– Miért nekik hiszel, és nem nekem? – kérdezte Ben.

Bree_olvas>!

– Nem is tudtam, hogy ilyen puhány vagy – vigyorgott rá a barátjára. – Egy kis falusi levegő biztosan nem ártott meg neked. Legalább kaptál némi színt.

Bree_olvas>!

– Amúgy pedig úgy láttam, pompásan érezted magad Tilly Fletcherrel. Eddig azt
hittem, ki nem állhatod.
Peter elnézett Tilly felé, aki Kate-tel együtt pár méterrel előttük lépkedett. Elmélyülten beszélgettek, de Tilly most megérezhette Peter pillantását, mert hátranézett, és rájuk mosolygott.
– Annyira nem is szörnyű – mondta Peter, és megrántotta a vállát. Ben meglepett ábrázata láttán azonban méregbe gurult. – Te csak ne nézz így rám! Oké, szeretem a raguját, de ezért még nem fogom feleségül venni. Egyébként is, éppen te beszélsz? – Peter a fejét ingatta. – Nem azt mondtad, hogy távol fogod tartani magad Kate Huckley-tól? Ma a legkevésbé sem tűnt úgy, mintha ezen igyekeznél.

Bree_olvas>!

– Mi történt? Kivetette az ágy? – kérdezte tőle Tilly gúnyosan, de közben sugárzóan mosolygott is. – Ilyenkor még az igazak álmát szokta aludni.

Bree_olvas>!

– Túl van rajta.
– És remélhetőleg mi is. – Charlotte, Kate ötvenes éveiben járó, dundi asszisztensnője már kidobta a véres sebkötőző pólyát, és most éppen az eszközöket öblítette le. Már Dr. Sandhurst mellett is ő dolgozott, és Kate igen nagyra becsülte. – Ő volt mára az utolsó, igaz?
– Hacsak nem jön még valaki – felelte Kate.
Asszisztensnőjétől bíráló pillantást és fejcsóválást kellett bezsebelnie.
– Ezt úgy mondod, mintha egyenesen vágynál rá. Péntek délután nem rendelünk, Kate.
– Tudom, de ha valaki sürgős esetet hoz be, nem küldhetem el.
Charlotte tovább méltatlankodott.
– Négy műtét egymás után nem volt elég? Azt hittem, örülsz, hogy végre leteheted a lantot.

Bree_olvas>!

– Már a reptéren vagy? – kérdezte Peter.
– Nem, még nem, de már nincs messze – felelte Ben.
Barátja felsóhajtott.
– És ezúttal fel is szállsz a gépre?
A kétkedő hang felbosszantotta Bent.
– Igen, természetesen.

Bree_olvas>!

– Semmit sem kell tennünk, Rupert! Ez az alak senki és semmi. Soha nem fogja a baronet címet viselni. Mit képzel egyáltalán? Hogy csak úgy besétálhat ide, és elveheti Davidtől, ami őt illeti meg?

Bree_olvas>!

– Te voltál? – kérdezte Kate, miközben elővette a sztetoszkópját.

Kapcsolódó szócikkek: sztetoszkóp

A sorozat következő kötete

Daringham Hall sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Zafírkék
Andrea Schacht: Hamis büszkeség
Emmy von Rhoden: A makrancos fruska
Kerstin Gier: Anyák maffiája
Carina Bartsch: Türkizzöld tél
Sarah Lark: A fehér felhő földjén
Marie Louise Fischer: Senta kisasszony
Szomorú szerelem
Marah Woolf: Ne szeress!
Monika Peetz: Keddi nők