A ​nő, aki máshol ébredt 90 csillagozás

Kathryn Croft: A nő, aki máshol ébredt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Arra ébredsz, hogy a férfi melletted halott.
De aki mellett fekszel, az nem a saját férjed. És az ágy nem a saját ágyad.

Tara Logan imádja tökéletes kis családját: a férjét, Noaht és két tizenéves gyermekét, Rosie-t és Spencert.

Boldogsága azonban darabjaira hullik, mikor a szomszédban ébred, Lee Jacob ágyában, de fogalma sincs, hogyan került oda, vagy hogy mi történt kettejük között. A legrémesebb, hogy a férfit leszúrták.

Tara lánya egyre kezelhetetlenebbé válik, férje egyre hűvösebb vele, s a nőben felmerül a gyanú, hogy valaki a közelében tudja, mi történt azon az éjszakán. Mikor a rendőrség látókörébe kerül, rádöbben: ezt neki kell kiderítenie.

De mibe kerül Tarának az események feltárása, és túlélhető-e az igazság?

Tegnap még a tiéd volt a tökéletes élet. Ma rá kell döbbenned, hogy az egész csak hazugság.

Hátborzongatóan lebilincselő, fordulatos pszichológiai thriller A lány a vonaton és a Holtodiglan rajongóinak, amely hónapokig állt a bestseller listák élén.

Eredeti mű: Kathryn Croft: While You Were Sleeping

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Művelt Nép, Budapest, 2017
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155676819 · Fordította: Medgyesi Csilla
>!
Művelt Nép, 2017
382 oldal · ISBN: 9786155676826 · Fordította: Medgyesi Csilla

Enciklopédia 2


Kedvencelte 5

Most olvassa 13

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 72


Kiemelt értékelések

>!
vIVIv
Kathryn Croft: A nő, aki máshol ébredt

Ez a könyv most nem sikerült túl jól :(
Sikerült is felhúznom magam rajta….ez a rengeteg hazugság ami átitatta a lapokat too much volt. Erről szólt az egész könyv, de végigolvastam mert érdekelt, hogy ki is ölte meg és miért a szomszéd hapsit.
A lány, akit elvesztettél volt a legjobb eddig amit az írónőtől olvastam, de ez megint visszaesés volt sajnos. :(

>!
smetalin
Kathryn Croft: A nő, aki máshol ébredt

Az biztos, hogy nem leszünk öribarinék az írónővel. Sajnos a hölgynek nem sok fantáziája van és még írni sem tud. A karaktereiben annyi élet van, mint egy három hetes vízi hullában, erősen bomló állapotban, ha valaki nem tudná maga elé képzelni miről beszélek:)
A történet arról szól, amire a cím is utal, egy nőről aki máshol ébredt, jelen esetben a szomszéd hálószobájában. A csavar az ebben, hisz gondolom ez mással is előfordult már, hogy a szomszéd halott. Közelebbről megismerhetjük a nő családját, ahol mindenki gyanús, mindenki hazudik és értelmetlen cselekedeteket végeznek, megkockáztatom hogy néha semmi lényege nincs a sztori szempontjából, mint ahogy annak sem ahogy a nyomozó kezd el viselkedni. Ez a könyv bestseller? Hová tart ez a világ? Gagyi.

10 hozzászólás
>!
dagikám
Kathryn Croft: A nő, aki máshol ébredt

Vegyes érzelmek kavaroknak bennem. Tetszett is meg,nem is. Maga a sztori az jó, de az a sok hazugság,ami elhangzott, kicsit zavaró volt, mert sose lehetett tudni, hogy akkor most kivel hányadán állunk. Ami nekem pluszban nagyon zavaró volt még, hogy hirtelen egyik szituációból csöppentünk a másikba, ami nem új fejezettel volt pl megoldva, hanem folytatólagosan követték egymást a mondatok, egyik mondatban még Tara beszélt Noah-val a hálószobában, a következő mondatban Tara beszélt a húga lakásán Lisával. Nem értettem ezeket, volt, hogy többször kellett elolvasnom, hogy biztos, hogy jól értelmeztem-e. De ezt leszámítva, egyszer olvasható mindenképp.

>!
mate55
Kathryn Croft: A nő, aki máshol ébredt

A hazugság és az árulás története, egy (állítólag) pszichológiai thrillerben (nem az), amely a Tara Loganra és családjára összpontosít. Ez a család minden bizonnyal egy diszfunkcionális család, akik közt a lezajlott párbeszédjeik által azonnal felvetődik a kérdés: mennyire is ismerik egymást? A sztori Tara szemszögéből történik, ahol egyre másra omlanak le a titkokból és hazugságokból épített falak. A történet karakterközpontúan halad előre és a ki nem mondott dolgokra építi a feszültséget. Valódi dráma olyan anyáról, aki a gyilkosság megtörténte után, kis híján az őrület szélére kergeti magát és családját, majd óhatatlanul kicsúszik a kezéből az irányítás. Ahogy egyre többet tudunk meg róluk, a kezdeti szimpátia ellenszenvvé változik, onnantól kezdve válik a könyv egyre xarabbá. spoiler Hazugságok, hazugságok, és hazugságok. Ráztam a fejem, és gondolkodtam azon, milyen őrültség ez, vajon az emberek így gondolkodnak és cselekednek?

>!
DaTa P
Kathryn Croft: A nő, aki máshol ébredt

Tisztességes ponyva. Benne van minden, ami ehhez kell. Egy érdekes alaphelyzet, néhány csavar, gyanús szereplők, mindeközben hiteltelen karakterek, valóságtól teljesen elrugaszkodott helyzetek és dialógusok, igénytelen megfogalmazás, szóval minden, ami a ponyvát ponyvává teszi. Valójában egészen szórakoztató volt ez, esténként lefekvés előtt kellemes álomba ringatott az elmúlt két hétben.

>!
Katie_Sue P
Kathryn Croft: A nő, aki máshol ébredt

Nekem ez inkább volt családregény, mint thriller vagy pszicho-thriller. Lehet, hogy az írónő azt akart írni, de nem jött össze. Leginkább egy kezeletlen tini volt a középpontban, ahol egy már egyszer zátonyra futott házasság hátramaradt roncsain egyensúlyoznak, miközben mindenféle mi van ha jellegő gondolatok uralják az eseményeket. Ráaadásul mindenki hazudik.
Ha a család puttonyában levő sok sz@rt több részre elosztjuk, akkor az több mindenkinek elég lenne. Ergo, csak mert telepakolod a történetet mindenféle bajjal és problémával, attól még nem lesz élvezhető….

A Holdenes szál vagy kis szösszenet nem is tudom minek nevezzem nem értem mire volt jó, vagy mit keresett a történetben. Ahogy azt sem, hogy Noah-nak milyen szerepe volt…persze, leosztották neki a férj kártyát, de messze volt tőle, mint Makó Jeruzsálemtől.
Ha Rosie az én gyerekem lenne, már megkapta volna a magáét. Most komolyan, van, aki ezt így hagyja??
Csóri Spencer volt az egyetlen normális, nem is értem, hogyan nem bolondult meg ő is.
Tara karaktere semmilyen nem volt, viszont meglepett, hogy nem nagyon csinált problémát a történtek miatt. Legalábbis nem éreztem, hogy nagyon nyomást gyakorolt volna rá vagy lelki törtést okozott volna neki, spoiler

Nem értem ennek a hazugság halmaznak a koncepcióját, de lehet, hogy velem van a baj.

>!
Judit_Sike P
Kathryn Croft: A nő, aki máshol ébredt

Nem volt ez annyira rossz, de igazából jó sem. Valahogy nem jött át, és már többször említettem, hogy nagyon nehéz olyan psziho-thrillert találni, amiben jó a női karakter. Itt sem voltam megelégedve, egy ideig tetszett, de aztán már csak a hiszti-hiszti hátán.
Egyszer el lehet olvasni, de semmi maradandó.

>!
eSsZ P
Kathryn Croft: A nő, aki máshol ébredt

magamnak: spoiler
kicsit zavart, hogy nem tudom, hogy neznek ki a szereplok.. egyebkent meg Holdennek szurkoltam..

>!
Manawydan
Kathryn Croft: A nő, aki máshol ébredt

Annyira béna ennek a könyvnek a címe, hogy normális körülmények között nem olvastam volna el, de kölcsönkaptam. Izgalmas volt, nagyon olvastatta magát, de ha pisztolyt tettek volna a fejemhez, akkor sem tudtam volna megmondani, hogy ki a tettes. Az ilyen krimik annyira nem a szívem csücskei, pláne, hogyha arra gondolunk, hogy senki nem mond igazat 350 oldalon keresztül. Így szinte lehetetlen vállalkozás a nyomozás, nem is csoda, hogy nem sikerült a „szakiknak” sem. De ahhoz képest amit a cím sugallt, nem vállalhatatlan a regény olvasása.

>!
Lish
Kathryn Croft: A nő, aki máshol ébredt

Nemrég olvastam az írónőtől egy másik könyvét (A lány, akit elvesztettél), és be kell vallanom, az sokkal jobban tetszett.
A stílussal továbbra sincs gondom, viszont maga a történet most nem tetszett igazán. Egyszerűen ebben már túl sok volt a hazugság, jóformán az összes szereplő száját 90%-ban csak hazugság hagyta el. Így aztán esélytelen volt eldönteni, hogy most mi a fene is van. Pedig nem ettől jó egy könyv, hogy mindenki hazudik, és lövése sincs az olvasónak semmiről. Legalábbis nekem ettől nem izgalmas lett, hanem egy idő után idegesített csak.
spoiler Igazság szerint, amikor kiderült, hogy mi történt Lee-vel, már nem is érdekelt. Az összes kóros hazudozó megérdemelte, amit kapott, senkit nem sajnáltam. A spoiler-szálat nem értettem, teljesen felesleges volt bele, csak arra volt jó, hogy 30 oldallal hosszabb legyen a könyv.

Ja, és a könyv tele van elgépeléssel, legalább kétszer neveket is összekevertek (egyértelmű volt, hogy ez hiba), nem szeretem az ilyet, amikor ennyire nem figyelnek a kiadásnál. :(


Népszerű idézetek

>!
mate55

Mindenki hazudik. Ezt egyszer olvastam valahol. Hogy bármilyen erkölcsösnek és jónak hisszük is magunkat, mindannyian hazudunk. Csak a mérték változik.

89. oldal

12 hozzászólás
>!
mate55

A gyerekek bizonyos szempontból sokkal jobban kezelik a dolgokat, mint a felnőttek.

140. oldal

>!
mate55

Azt akarom, hogy őszinte legyen velem, hogy bebizonyítsa, jelentünk valamit a számára, mert amikor nekem hazudik, akkor a gyerekeinknek hazudik.

69. oldal

>!
mate55 

Kinyitom a szememet, és azonnal tudom, hogy valami nem stimmel.

(első mondat)

>!
Léhretter_Mariann

A hazugságok és a titkok csupán ketyegő bombák, várják a pillanatot, amikor a legnagyobb pusztítást okozhatják.

Kapcsolódó szócikkek: hazugság · titok
>!
Katie_Sue P

…néha nehéz meglátni az igazságot, amikor olyan sok hazugság mögött rejtőzik.

>!
Katie_Sue P

…mindannyian ellentmondásosak vagyunk, mindegyikőnknek két oldala van.


Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Helena Silence: Ezüsthíd
Karine Giébel: Csak egy árnyék
Lakatos Levente: Aktus
Gulyás Péter: A végtelen térségek örök hallgatása
Stephen King: Tortúra
Sebastian Fitzek: A Terápia
Gillian Flynn: Holtodiglan
Francesca H. Nielk: Daniel