Shanna 89 csillagozás

Kathleen E. Woodiwiss: Shanna Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

London, ​1750. Az önerejéből dúsgazdaggá lett londoni kereskedő, Orlan Trahern unokákat szeretne, hogy vagyonát továbbörökíthesse. Egyetlen leánya, a gyönyörű Shanna azonban még nem találta meg azt a férfit, aki őt önmagáért és nem apja vagyonáért akarná feleségül venni.
Shanna egy évet kap arra, hogy házasság révén bekerüljön egy arisztokrata családba, különben apja keres neki megfelelő férjet. Két héttel a határidő lejárta előtt, végső kétségbeesésében, Shannának agyafúrt ötlete támad. A Newgate börtön halálraítéltjei közül kiválaszt egy igazán előkelő, jó hangzású névvel rendelkező rabot, akivel egyszerű megállapodást köt, mellyel mindketten jól járnak. Annak az embernek könnyebbek lesznek végső napjai, és átmeneti szolgálatáért – azért, hogy Shannát feleségül veszi – cserébe tisztességes sírba lesz eltemetve. Így Shanna eleget tesz ugyan apja kérésének, de özvegyként mégis szabadon keresheti tovább álmai lovagját.
Ám az előkelő név viselője, az ifjú, daliás termetű… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1977

>!
Lazi, Szeged, 2011
420 oldal · ISBN: 9789632670928 · Fordította: Somló Ágnes
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1998
446 oldal · ISBN: 9635486502 · Fordította: Somló Ágnes

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Ruark Beauchamp · Shanna Trahern


Kedvencelte 21

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Nagyon jó könyv volt, igazi csemege számomra, csodaszép borítóval és színvonalas tartalommal.
Imádom a szerző könyveit, ahány annyiféle, mármint színhely és történelmi kor szempontjából. Ez most a 18. századi Londonba kalauzolt el és nagyon csavaros történet kerekedett belőle.
Remek karakterek voltak a könyvben, sok vicces helyzet, sziporkázó párbeszédek, fülledt erotikával fűszerezve.
Nem csalódtam a könyvben. Nagyon élveztem minden sorát a könyvnek.

entropic P>!
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Szóval akkor adhatnék erre fél csillagot, meg írhatnék egy roppant felháborodott és / vagy vicces értékelést arról, hogy mekkora szar ez a könyv és ez nem irodalom, hanem valami igénytelen akármicsoda, de fölöslegesnek érzem ezt. A régebbi kiadás borítója úgyis mindent elmond, amit erről a könyvről tudni kell.
(Még szerencse, hogy én a másik kiadást olvastam, így legalább csak a képzeletemben láttam a folyton félmeztelen, aranyszín-szemű Ruarkot és a mit tudom én, milyen, de biztosan nagyon vonzó Shannát, és nem kellett még a borítón is nézegetnem őket. Másrészt viszont érdekelne, hogy mennyire tudatos megtévesztő taktika ez a kiadó részéről, hogy hasonló, festményeket ábrázoló, művészies borítókkal adják ki Woodiwiss könyveit, mint mondjuk Thomas Hardy meg Jane Austen regényeit. És az is érdekelne, hogy megtévesztenek-e ezzel bárkit.)
Amúgy persze nem jó könyv, de nem is vártam mást. Nem is vártam semmit, sőt, igazából anélkül is egészen pontos véleményt tudtam volna alkotni a könyvről, hogy elolvastam volna a 420 oldalt, de azért elolvastam, mert becsületes vagyok.
Szóval ez egy olyan könyv, amiben van egy hős meg egy hősnő, akik sokat szexelnek, s két szexelés közben nehézségekkel is megküzdenek, aztán a végén minden oké lesz, és akkor már nem titokban, hanem a kapcsolatukat nyíltan vállalva szexelhetnek tovább. Egyetlen eredeti gondolat vagy szereplő vagy akár csak szó sincs benne.
Végül is ez nem baj, miért ne lennének ilyen könyvek. Woodiwiss legalább nem csinál úgy, mintha bármi köze is lenne a szépirodalomhoz, szóval nem próbál becsapni senkit, és, gondolom, nem árt senkinek.
Bár a nyelvezettel azért szerintem árt. Felőlem leírhatja 178-szor, hogy pajkos fény csillan a főhős aranyszín szemében (ez az aranyszínű szem mellesleg annyiszor szerepel, hogy emiatt muszáj lesz újraolvasnom Carson McCullers Egy aranyszem tükrében c. könyvét, mert ugye abban is van aranyszem, és az legalább, úgy emlékszem, jó könyv). Szóval mit bánom én, hogy itt mindenkit egyetlen eposzi jelző jellemez – azt viszont bánom, hogy a szavaknak és a mondatoknak nincs értelmük. Felőlem perzselhet a láng meg tombolhatnak az érzések, de miért nem tudnak értelmes mondatokban tombolni?

47 hozzászólás
Ancsúr P>!
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Woodiwiss Nora Roberts után az egyik kedvenc romantikus könyv íróm, és erről nagyjából ez a könyv tehet róla. Arról meg, hogy egyszer régen a kezembe akadt a történet, kedves @HP_SPNLuver92 barátném tehet. ;)
Azóta is ez az első számú kedvencem az írónőtől, bár most, második olvasásra kicsit zavart Shanna gőgös viselkedése, aztán kislányos naivsága, ártatlansága. De ez a borító akkor is a kedvencem lesz.

Elhaym>!
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Eleinte nehezen barátkoztam meg a történettel, ágyjeleneteken kívül alig történt valami. Zavart, hogy a szereplők nem beszélik meg egymással a problémákat, rosszul ítélnek meg mindenkit, bizalmatlanok. Az sem volt egyértelmű, hogy a főszereplők mikor szerettek egymásba, Ruark ugyanis már a könyv elején szerelmemnek nevezi Shannát. Ráadásul olyan sokszor hajtogatta ezt a szót, hogy már idegesített is. Aztán egyre jobb lett a cselekmény. Kalóz szigeti kalandok izgalmasak, amerikai események is több meglepő fordulatot tartogatnak. Ruark körüli gyanús balesetek, Pitney rejtélyes múltja és a sok-sok titok hatására most is ugyanúgy szerettem ezt a könyvet mint 14 éve. Woodiwiss egyik legjobb regénye.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2012/08/01/kathleen-e-woodi…

miaow P>!
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Letehetetlen kategóriás történet: ötletes kezdet, izgalmakban bővelkedő közép, szívet melengető vég, mindez megtarkítva sok-sok szócsatával, s egy igazán férfias jellemű, életre való, kitartó, rejtélyes úriember főhőssel. Bizony, számomra Ruark a könyv lelke, az ő karaktere teljesen levett a lábamról. Nagyon tetszett ez az ”aki másnak vermet ás, maga esik bele” mese, s csak úgy peregtek az oldalak, miközben arra vártam, hogy mikor derül ki, aminek ki kell derülnie, hogy jól sejtem, vagy tévedek… Frappáns regény, na. Érdemes elolvasni.

Nusee>!
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Rendesen üdítő volt egy ilyen stílusú könyvet olvasni, szerintem műfajához képest tök jó volt.
Tipikus szép nő, gyönyörű férfi, néhol szürreális szex jelenetekkel, de ott inkább a lírai túlzás volt néha sok. A cselekmény gyorsan ment, egyik bajból a másikba kerültek :D
A párbeszédekben nagyon jó volt az adok kapok Shanna és Ruark között. A kalózok pluszban emeltek a dolgokon, és olyan jó volt végig izgulni, hogy vajon megkapják a happy endet :)

meteoritastar>!
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Kellemeset csalódtam ebben a könyvben és helyet kapott a kedvenceim között.
Szerintem sokkal több csillagot érdemelne, mint amit kapott.
Elöször is: Börtönből férj választás? Nagyon jó kezdésnek:)):))
Másodszor: Egy elszánt, makacs nő/ pár döntése azért feltudott mérgelni/ és egy bátor, okos, makacs, eltökélt, talpra esett/ ide tudnék mit írni, de nem lövöm le a poént :)):)) / szoval egy könyves pasi alkujáról, csatározásáról, románcárol olvashatunk.
Harmadszor: spoiler
Negyedszer: Volt egy olyan pillanat, hogy megnéztem, mennyi van még vissza a történetből. El se tudtam képzelni, hogy mi lesz még ebből, mert a határán voltam, hogy kijelentem ez kezd egyhangú lenni. Kihangsulyozom, hogy csak a határán voltam a kijelentésemnek. Erre a következő oldalon „bomba robbant” és felpörögteg a dolgok. Nem is gondoltam volna, hogy így fog alakulni. Jajj Imádtam :)):))
Minden volt ebben a könyvben, ami ahhoz kell, hogy kedvenc lehessen: kaland, gyilkosság, titkok, romantika, spoiler makacs szereplők, Csak ajánlani tudom. :)):))

Sünike>!
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Ez a legeslegkedvesebb könyvem Woodiwisstől. Jó 25 éve olvastam németül.
Még jó hogy nekem nem a magyar kiadás van meg. Mert a borítója az egy katasztrófa.
Nem értem, hogy a fedéltervet készítővel miért nem közlik, hogy nem 19. század végi, hanem az 1600-as években játszódó regényhez kell borítót terveznie. És ha már a rajzoló ilyen ökör nagy hibát vét, akkor a kiadó miért nem figyel oda!

1 hozzászólás
Annemary>!
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Jó 20 éve, hogy megvan ez a könyv. Most is ugyanolyan jó volt olvasni, mint annak idején.
Érzelmes, titokzatos romantikus történet.
Shanna igaz kissé naiv, de végül megérik, ahogy a szerelme is Ruark iránt és nem zavarja az sem, hogy nem nemes….pedig bizony, hogy az és nem is akárki :)
Nekem örök kedvenc marad!!!

carduelis>!
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Szerintem a címnek Shanna helyett Ruark-nak kellett volna lennie. Shanna a könyv háromnegyeében abszolút egy buta liba volt, Ruark vitte az egész sztorit a hátán. Fordulatosnak is mondhatnám a történetet, de számomra az egyes epizódok borzasztó vontatottan voltak, nehezen fogytak a lapok.


Népszerű idézetek

frtia>!

– Csupán arra kérlek, ne feledd, a leghosszabb utat is lépésről lépésre teszik meg. Az én szerelmem várhat, de nem múlik el, s nem változik.

288. oldal (Lazi Könyvkiadó, 2011)

Echan>!

– Szeretlek, miként a virág az esőt, mely kitárja szirmait, s törékeny szívét nyújtja egy gyöngét érintésért.

26. fejezet

krisztina0419>!

Számomra te vagy a világ.Mosolyod az én napom.A szemeid az én csillagjaim.Arcod az én holdam.Érintésed,szerető cirógatásod az én földem s táplálékom.

frtia>!

Gazdagsága vagy annak hiánya, illetve a neve vagy annak hiánya alapján senkiről sem mondhatjuk, hogy úriember-e vagy sem.

238. oldal (Lazi Könyvkiadó, 2011)

frtia>!

– Ezek másra se tudnak gondolni, csak a szerelemre? – kérdezte Shanna, miközben egy megvető pillantást vetett hátra a válla fölött.
Ruark lenézett rá, és sietve kijavította.
– Az nem szerelem, amit ezek az ágyban csinálnak, Shanna. A szerelem gyöngéd művészetét nem tanulták meg. Csak kiválasztanak valakit egy éjszakára, és sürgető vágyukat enyhítik vele, akár az állatok. A szerelem az, amikor két ember valami mély és maradandó érzelmen osztozik. Elvetnek mindenki mást, és csak azt keresik, kit jóban-rosszban egy életre kiválasztottak, és egymás mellett maradnak, míg a halál el nem választja őket.

239. oldal (Lazi Könyvkiadó, 2011)

Echan>!

– Furcsa, érzem, hogy nincs itt. Ezért van hiányérzetem. A jelenlétét sosem érzem annyira, mint most a hiányát.
Shannába hirtelen belehasított a felismerés, hogy soha többé nem érzi teljesnek az életét, ha kezét kinyújtva nem érintheti meg Ruarkot.

19. fejezet

frtia>!

Ott álltak, alig egyméternyire egymástól, mégis mintha egy óceán választotta volna el őket.

247. oldal (Lazi Könyvkiadó, 2011)

frtia>!

Némán átkozta iskoláit, hol mindenre oly tökéletesen megtanították, csak azon jártasságokra nem, melyekre a mindennapi életben van szüksége az embernek. Teljesen tudatlan volt, ami a gyógyító balzsamokra, magára a gyógyításra és a betegek, sérültek gondozására vonatkozik. Az egyetlen dolog, amelyre e téren támaszkodhatott, a józan ész volt.

282. oldal (Lazi Könyvkiadó, 2011)

frtia>!

– Hát elhagyhatnám-e saját szívemet, életemnek éltető elemét?

345. oldal (Lazi Könyvkiadó, 2011)

miaow P>!

– Maga egy kegyetlen vadállat, Ruark Beauchamp.
– Igen, szerelmem, egy kegyetlen vadállat.
– Egy sárkány! A legszörnyűbb fajtából.
– Igen, szerelmem, egy sárkány.
Shanna rámeredt, majd ajkai elragadó mosolyra húzódtak.
– Én meg boszorkány vagyok.
– Igen, szerelmem, boszorkány. – Ruark mosolya még szélesebbé vált.
– És egy napon kitépem, megszerzem a szívét.
– Ez, szerelmem, már megtörtént.

165. oldal (Magyar Könyvklub, 1998)

Kapcsolódó szócikkek: Ruark Beauchamp · Shanna Trahern

Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Hoyt: Botrányos vágyak
Diana Gabaldon: Az utazó 1-2.
Heather Graham: A kalóz kedvese
Kinley MacGregor: A csábítás mestere
Celia Rees: Kalózok!
Konsztantyin Bagyigin: Idegen vitorlák
Robert Louis Stevenson: A kincses sziget
James Fenimore Cooper: A Delfin fedélzetén
Daniel Defoe: Robinson Crusoe
Daniel Defoe: Singleton kapitány