Kötelező ​szerelem 42 csillagozás

Kathleen E. Woodiwiss: Kötelező szerelem

1815: ​a napóleoni háborúknak vége. Lord Colton Wyndham, a csaták hőse hazatér Angliába, hogy atyja halála után átvegye a márki címet és ősei birtokának irányítását. Tizenhat évvel korábban feldúltan hagyta el otthonát, mert szülei a megkérdezése nélkül házassági szerződést kötöttek a szomszéd birtokossal, Lord Suttonnal, mely szerint Coltonnak majdan feleségül kell vennie lányukat, Adrianát. Colton nem tűrhette, hogy mások döntsenek a jövőjéről. Ám visszatértekor a szerződés még mindig érvényben van; csak egyvalami változott: az egykori kis madárijesztőből, Adrianából káprázatosan szép lány lett, aki körül rajzanak a kérők. Szépsége a lordot sem hagyja hidegen, de úgy tűnik, hogy semmiképpen sem szeretné feladni szabadságát. Vajon meghajlik-e végül apja akarata előtt? És Adriana el tudja-e felejteni a hajdani megaláztatást, hogy a férfi azért menekült el dühödten, mert ő nem kellett neki? Míg a fiatalok vívódnak, izgalmas, sőt véres események zajlanak körülöttük, Adriana egyik… (tovább)

Eredeti cím: The Reluctant Suitor

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2003
488 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635479425 · Fordította: Kovács Ivett

Kedvencelte 2

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

Paulina_Sándorné P>!
Kathleen E. Woodiwiss: Kötelező szerelem

Imádtam minden sorát. Olvasata magát, tetszettek a szereplők. Voltak részek, ahol fel-fel nevettem, de sokat mosolyogtam is. Colton szimpatikus, tetszett a stílusa, szövege. Adriana is kedves, szimpatikus teremtés. Szerintem két lábbal áll a földön. Azért voltak részek, ahol fájt a szívem érte, de azt hiszem megérte neki. :-)

Szédültnapraforgó>!
Kathleen E. Woodiwiss: Kötelező szerelem

Második olvasásom az írónőtől. Nagyon nehezen választottam tőle olvasni valót. A borító ugyan borzalmas…egyik főszereplő sem szimpatikus rajta. A regény bőven a feléig csak nyeklődés volt, tele bizonytalansággal, hogy a férfi nem szereti (de ő már kislánykorában szerelmes volt belé) aztán megutálta, amiért megsértette azzal, hogy nem akarta a szülők által kiszemelt fiú őt feleségeként elfogadni, a srác inkább elmenekült a hadseregbe. Majd tizenév után visszatér Colton és azonnal beleszeret hősnőnkbe, Adriana-ba.
A vége felé, amikor Adriana elkezdi kikosarazni hivatalosan is a kérőket, élén Roger-rel, akkor kezd izgalmassá válni a történet. spoiler
Egyszer olvasható romantikus krimi inkább, az 1620-as évek Angliájában játszódik.

5 hozzászólás
miaow P>!
Kathleen E. Woodiwiss: Kötelező szerelem

Nagyon nehezen indult be a történet, de megérte fel nem adni az olvasást. Szórakoztató mesévé álltak össze végül a szavak: vicces jelenetek, szókimondó főhősök, érdekes mellékszereplők, s némi izgalom, mely során feltárult az emberi természet aljas oldala is. Tipikus történelmi romantikus, egy a sok közül, de kellemes olvasmány.

Panna>!
Kathleen E. Woodiwiss: Kötelező szerelem

Hát nehezen indult…De a végére belejöttem! :) Engem kicsit zavart,hogy az első 200 oldalig te vagy a legszebb,leggyönyörűbb stb…szöveg kétoldalanként! De attól még szeretem! :)

krisztina0419>!
Kathleen E. Woodiwiss: Kötelező szerelem

Olvasás közben azt kérdeztem magamtól, hogy régen nekem mi tetszett benne ennyire? A 250. oldalig azt mondtam kihajítom az ablakon!! Hihetetlenül idegesített Adriana nyivákolása, hogy hatévesen faképnél hagyta egy tizenéves! Könyörgöm hatévesen fel sem tudja fogni, hogy mi ez! És úgy ábrázolták folyamatosan,mintha egy 15 éves fruska lett volna érzelmileg! És Colton „hisztije” is az apja ellen! Huh. Kb. az utolsó 150 oldal volt izgalmas. Hát erre könyvre nem fogok olyan jó szívvel visszagondolni,mint korábban.

1 hozzászólás
apwbdum>!
Kathleen E. Woodiwiss: Kötelező szerelem

Valószínűleg nem ez lesz a kedvenc könyvem Woodiwiss-tól. Ahogy a borítón látható csajszi ki van csavarodva, ugyan olyan nyakatekertnek éreztem Adrianát is.
Teljesen olyan az egész regény mint a kutya ami kergeti a farkát, ugyanúgy forgunk a téma köröl: elvesz, nem vesz, elvegyem, nem vegyem. Tisztára sziromtépegető. Nálam marad egyszer olvasós regény.

Sünike>!
Kathleen E. Woodiwiss: Kötelező szerelem

A regény tetszett, az izgalmakkal, gyilkossági szándékkal és a váratlan fordulatokkal. Ami kiakasztott az a borítója. Tudniillik ez is magyarul van meg. Sajnos! Többször, hosszú percekig bámultam a fedélen lévő nőt, és nem tudtam elképzelni, hogy a rajzoló hogy tudta ilyen kicsavart pózban ábrázolni. Úgy néz ki, mintha deréktól lefelé hátulról, vagy oldalról látnánk, deréktől felfelé meg szemből. Rettenetes!

Echan>!
Kathleen E. Woodiwiss: Kötelező szerelem

Egy igazán izgalmas és fordulatokkal teli történet. Eleinte ugyan lassacskán indult és egy kicsit túl sok lett benne a férfi és a nő egymás iránti imádatát és csodálatát, már-már istenítését leíró rész, de ettől eltekintve a közepétől már kifejezetten izgalmas lett.


Népszerű idézetek

miaow P>!

– A rosszullétemnek semmi köze nincs a bátyádhoz.
– Jó, akkor nem lesz ellenedre, ha bemegyünk, és megnézzük, mit csinál.
Adriana sértődötten húzta el a száját, ahogy Samantha kiszállt a kocsiból.
– Ha Percyvel is úgy bánsz, ahogy velem, akkor kész csoda, hogy még nem tűnt el valahol a skót határon túl.
– Nem tud! Ha még nem vetted volna észre, láncok és súlyok vannak a bokájára kötve – vágott vissza Samantha, s elindult a durva kaviccsal felszórt úton.

140. oldal

Echan>!

Más lányt keresni olybá tűnt számára, mintha egy koldus étkével igyekezett volna csillapítani az éhségét a gazdag lakomától roskadozó asztal mellett.

7. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Az ördög télen
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Lorraine Heath: A vikomt asszonya
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Judith McNaught: Földi mennyország
Judith McNaught: Whitney, kedvesem
Donna MacMeans: Csiszolatlan gyémánt