Hamu ​a szélben 137 csillagozás

Kathleen E. Woodiwiss: Hamu a szélben

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​öntudatos csinos fiatal lány és egy bátor, jóképű őrnagy lángoló szerelmének története bontakozik ki Kathleen E. Woodiwiss, a neves amerikai írónő regényének lapjain. A múlt század hatvanas éveiben játszódó románc hősnője, Alaine MacGaren családját szétzilálta, otthonát feldúlta a háború, ő maga álruhában, fiúnak öltözve keresi a boldogulás útját. Rejtőzködése különös kalandokba sodorja, s éppen a gyűlölt jenkik egyikének karjaiba… Ez az orvos-őrnagy azonban nem akárki: vonzó, férfias, nemes lelkű és még humora is van. A két büszke ember eleinte még saját magának sem vallja be érzéseit. Szerelmük azonban mindennél erősebbnek bizonyul. Alaine számára Cole Latimer, a daliás őrnagy jelenti az ideált, akiért még változni is képes: vadóc keménységét meglágyítja, hetyke szertelenségét legyűri az imádott férfi kedvéért. És szemünk előtt alakul át: kedves, elbűvölő fiatalasszony válik a tüskés kamaszlányból, aki megtalálta a neki való férfit. Az ilyen férfi mellett nem szégyen… (tovább)

Eredeti cím: Ashes in the Wind

Eredeti megjelenés éve: 1979

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1996
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635482620 · Fordította: Szilárd Gabriella

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Cole Latimer


Kedvencelte 37

Most olvassa 1

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Kathleen E. Woodiwiss: Hamu a szélben

Az olvasási időm becsapós, mert kb. 3 nap alatt faltam be ezt a 495 oldalt. Tekintve a betűméretet és a terjedelmet, szerintem ez mindent elmond arról, hogy alig bírtam letenni a kezeim közül. Eleinte ugyan fura volt a kor és az írónő stílusa, az alapszituációról nem is beszélve, de amikor kiigazodtam azon, hogy ki-kicsoda és milyen szerepe lesz majd a történetben, teljesen a hatása alá kerültem. Az első részben szinte remegve, a körmömet rágva szorítottam, hogy Al spoiler Cole előtt, és derüljön fény a titokra, aztán amikor megtörtént az a bizonyos éjszaka, azért győztem izgulni, hogy ez a két csökönyös ember végre térjen észhez, és vallják meg egymásnak az érzelmeiket. Robertát persze utáltam, DuBonné-val egyetemben, Mindy és Közlegény viszont üde színfoltja volt a történetnek.
Mindezek után azt hiszem, hogy jó helyen van ez a könyv a polcomon. ;)

10 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Kathleen E. Woodiwiss: Hamu a szélben

Életem első történelmi romantikus könyvét olvastam újra, és még mindig csak azt tudom mondani, hogy ámulatba ejt Woodiwiss képzelőereje. Igazi nagy történelmi romantikus mesélő.

6 hozzászólás
Illatos_Hópehely P>!
Kathleen E. Woodiwiss: Hamu a szélben

Rég olvastam ennyi ideig egy könyvet.
Tetszett, nem mondom, de nagyon el volt nyújtva.
A második részben Alaine már annyira idegesített, hogy többször gondoltam félbehagyom, de aztán megráztam magam és folytattam.
Nem mondom, hogy Cole teljesen tökéletes volt, de látszott rajta, hogy odáig van a lányért, ő meg folyton elzavarta.
Onnan kezdett nagyon tetszeni, hogy megjelent Mindy. :)
A vége pedig igen izgalmasra sikeredett.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Kathleen E. Woodiwiss: Hamu a szélben

Gyönyörű borító, színvonalas tartalom.
Imádtam ezt a könyv, mint ahogy a szerző eddig olvasott összes könyvét.
Nem volt rövid, de szívesen olvastam volna, ha kétszer ilyen hosszú lett volna. Nem volt egyetlen unalmas sora sem.
Alaine egyből belopta magát a szívemben, remek volt a nadrágszerepben, ami sok humoros jelenetet eredményezett. Karakán leányzó volt, és egyáltalán nem volt meglepő, hogy megkapta az orvos főhős vonzalmát. Igaz küzdöttek az érzelmeik ellen, de természetesen hiába.
A történelmi kor is izgalmas volt, tetszettek a helyszínek és sokat izgultam és derültem olvasás közben.

2 hozzászólás
Violet_Finch_PMónika P>!
Kathleen E. Woodiwiss: Hamu a szélben

Tizenéves koromban olvastam utoljára, de akkor is vagy 6-szor. :)
Egxik kedvenc történelmi romantikus könyvem. Sokat felejtettem,mióta olvastam, így örültem amikor @Sippancs közös olvasásra invitálta a molyocskákat. :)
Cole és Alaine szerelme nagyon nyögve nyelősen alakul ki és igen, vannak olyan részek, ahol kaparná az ember a falat a sok szenvedésük miatt,de mégis azt tudom mondani, hogy szeretem a történetüket. :)
Biztos fogom még olvasni egy párszor a könyvet. :)

22 hozzászólás
_Enii_ P>!
Kathleen E. Woodiwiss: Hamu a szélben

A mostanában olvasott történelmi romantikusok közül a leghosszabb,és mégis legeseménydúsabb könyv. Az eleje,és a cselekmény számomra az Elfújta a szél-re hajaz,de az írónő ezekhez még bőven hozzátett. A 19.század-i Amerika a háborúk időszaka,melynek során a vérrontás több családot csonkított,vagy tett teljesen tönkre. Főhősünk(joggal nevezhető hősnek)miután elvesztette egész családját,csalónak titulálták és vérdíjat tűztek a fejére,útra kelt egy szebb,és talán jobb élet reményében. Ám a fogadtatás elég keserédesre sikeredett. Egy sokarcú lány,egy mindenre elszánt orvos,egy önző rokon és más hatalomra éhes személyek színesítik szereplőink életét. S,hogy Alaine/Al/a gyászoló özvegy meglelte-e végül az áhított békét? A könyv elolvasása után,mindez kiderül. ;)

HENGYE>!
Kathleen E. Woodiwiss: Hamu a szélben

Nagyon szép romantikus történet a 19.századi amerikai Észak és Dél polgárháború idején. Alaine álruhában fiúnak öltözve menekül nagybátyja házába, ahol látva szegénységüket, elfogadja Cole állás ajánlatát, amit érkezésekor adott neki miután megmentette. Nagyon vicces, a fiúnak öltözött Al és Cole évődése és bár az ellenséges oldalon álltak, észre se vették, de egymás megmentésével igaz barátokká váltak. Nagyon drukkoltam, hogy végre lelepleződjön Al és Cole rájöjjön, kilétére. De az álnok Roberta bekavart és ő kaparintotta meg magának az őrnagyot. Így míg Alaine és Cole szerelme beteljesedik rengeteg megpróbáltatáson , titkon, félreértésen kell átvergődniük. Nagyon fordulatos, izgalmas történet és bár így is majd 500 oldal volt, olvastam volna még a szerelmesek történetét.

Angieolvas>!
Kathleen E. Woodiwiss: Hamu a szélben

Szeretem ezt az időszakot. Még régebben olvastam, akkor nagyon tetszett. Most már van viszonyítási alapom, de még mindig szeretem.
Néhol vicces volt, amikor fiúnak adta ki magát, ezen én is jót derültem.
A borítója elég jó bemutatja a történéseket.

meteoritastar>!
Kathleen E. Woodiwiss: Hamu a szélben

Hatarozottan kedvenc.:)):))
Persze voltak hibai, de kesobb…

Nem is tudom, hol kezdjem….
A fulszoveg alapjan teljesen masra szamitottam. Egy tipikus tortenelmi romantikusra. Persze voltak benne sablonos dolgok. De en meg akkor is azt mondom, hogy ez nem nevezheto tipikusnak.
A kor, amiben jatszodott jo parszor megrenditett. Kulonosen, hogy Alainenek miken kellett keresztul mennie es meg egy idegesito, onzo rokona is megkeseritette az eletet. De kitartott, eros maradt meg egy orvos-ornaggyal szemben is. Hozzateszem irto makacsul, amivel neha egyet is ertettem:)):))
Cole Latimert egybol megkedveltem. Becsuletes, egyutterzo, kitarto es parancsolgato volt:)):)) De ami miatt szamomra kulonleges lett, hogy o is kovetett el hibakat es segitsegre is szorult. Tetszett a hozzaallasa a betegekhez, az haboruhoz es Alainehez. Rengeteget nevettem a furdessel kapcsolatos vitaikon. :)):)) Al stilusan, mikor bosszut allt vagy csak egyszeruen a szovegen:)):))nagyon jo paros volt Colelal.
A tortenet szepen fellett epitve. Teljesen lekotott. Magaval ragadott, ahogy a fiatal lany a haragja ellenere kezdte belatni, hogy az ellensegei is emberek erzesekkel es ez alltal kezdett felnoni es szep lassan szerelmes lenni. Igen, itt nem elso latasra ment minden. Utanna is vonzodas volt es sok ido eltelt , sok ferreertes mire atcsaptunk szivarvanyos rozsaszinbe. A tortenet elso fele kalandos volt, izgalmas.
A masodik resz akar kulon konyvnek is elment vola. Teljesen mas hangvetelu volt. De a korulmenyek is masok voltak. A cselekmeny lelassult, de nem zavart. Erdekelt mi lesz veluk.
Na es itt terek ra a negativra.:((:((
A 2.resz csoppet ellett nyujtva. Volt benne olyan resz, aminek nem sok jelentosege volt. Ido huzas. Valami kicsit egyszeruen ellett intezve. Olvastam volna meg rola.
Viszont, hogy pozitivval zarjam a velemenyem, az epilogus nagyon szep lett. Tovabb olvastam volna….

brigitta244>!
Kathleen E. Woodiwiss: Hamu a szélben

Egy nagyon jó kis történelmi romantikust ismerhettem meg. Nem gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog. Aliana karaktere egy jó felépített szimpatikus hőnő akivel együtt lehet érezni. Folyamatosan fejlődik a karaktere. Sajnos sokszor az események áldozatává válik. Cole nem tökéletes férfi főhős, de mégis ez a tökéletlenség ami őt egyedivé teszi. Kettőjük közötti vonzalom szép lassan alakul ki és szépen le is vezeti az írónő. Roberta Aliana unokatestvére viszont egy utálatos perszóna. Az amit elkövetett Alianaval nagyon csúnya volt, de nem érdemelte meg azt a sorsot amit kapott. Ajánlani tudom, hogy olvassátok el aki szereti a történelmi romantikust.


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

– Attól félek, időközben én is felnőtté váltam. És ha már felnőtté válik az ember, s feladja álmait, azért komoly árat kell fizetni! Ezt előbb-utóbb mindenki megtanulja… a saját bőrén.

282. oldal

Sippancs P>!

– (…) Az ember pillanatok alatt megfogan, aztán megszületik, és leél egy hosszú életet. Az elhullott mag évekig megbújhat egy kő alatt, aztán egy kóbor szél termékeny talajra repíti, ahol kicsírázik, gyökeret ereszt, és az első tavaszi napfény hatására szárba szökken. Még hatalmas tölgyfa is válhat belőle, amely évszázadokig elél. A szerelem megőrzéséért azonban tenni kell valamit, de még a kicsírázásáért, meggyökerezéséért is, a beteljesüléséről nem is beszélve. Meg kell osztani egymás között, ápolni kell, különben elsorvad, kiszárad – (…).

330. oldal

Sippancs P>!

– Angus, az ember annyi ostobaságot követ el életében. Én magam is… alig győzném felsorolni! De nézze, különben hogyan tanulhatnánk a saját hibáinkból? Hogy legalább megpróbáljunk egy kicsit bölcsebbé válni?

455. oldal

Szelén>!

– Csak az történt, hogy a jenkik elfoglalták Alexandriát, letarolták a termést, elhajtották az állatokat, összeírták a rabszolgákat, akiket aztán besoroztak a hadseregbe, a marhákat lemészárolták, nekünk meg nem hagytak semmit.

Nello>!

Alaine most végre nem játszik,nem alakít semmiféle szerepet…..Itt már csak ő volt: Cole – a férfi,és Alaine – a nő. „Al”-nek még a nyoma is eltűnt,csak Alaine MacGaren volt,a szenvedélyes asszony,aki régóta visszafojtott vágyát hagyja most kitörni.

392. oldal

miaow P>!

– Hát igen… Maga szerint egy szilánk… De szerintem lesz ebben még ólom is, ahogy elnézem… A lábának alighanem búcsút mondhat.
– Nem tudná valahogy kiszedni? Tudja, már olyan régen hozzászoktam ahhoz, hogy van lábam, egészen megszerettem, így hát nehéz volna megválnom tőle…

198. oldal (Magyar Könyvklub, 1996)

Kapcsolódó szócikkek: Cole Latimer
miaow P>!

– Szerelmem, ne felejtsd el, hogy volt egy időszak, amikor úgy viselkedtél, mint egy… emberevő szörnyeteg!
Cole elmosolyodott, és magában kuncogott.
– No, ne aggódj, most is csak az vagyok, legfeljebb jobban tudom leplezni! – suttogta szenvedélyesen elcsukló hangon, és elsimította az Alaine arcába hulló hajfürtöket.

426. oldal (Magyar Könyvklub, 1996)

Kapcsolódó szócikkek: Cole Latimer
HENGYE>!

-Angus, az ember annyi ostobaságot követ el életében. Én magam is… alig győzném felsorolni! De nézze, különben hogyan tanulhatnánk a saját hibáinkból? Hogy legalább megpróbáljunk egy kicsit bölcsebbé válni?

455. oldal

HENGYE>!

Alaine! Ha valamit valaha csodáltam önben, az az őszintesége volt. A kiméletlen őszintesége! „Al” őszintesége, amely olykor vérig sértett, mert minden volt, csak nem udvarias… De az övé volt, és általában mindig a lényegre tapintott. Így hát ha… megkérhetném… Nem tudna valamilyen kompromisszumot kötni? Csak akkorát, hogy ne kelljen önmagát megtagadnia, de egy… jenkit se sértsen meg minden pillanatban?
– Attól félek, időközben én is felnőtté váltam. És ha már felnőtté válik az ember, s feladja álmait, azért komoly árat kell fizetni! Ezt előbb-utóbb mindenki megtanulja… a saját bőrén.

282. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Heather Graham: A kékkabátos
Lisa Kleypas: A szív doktora
Heather Graham: A boszorkány
Barbara Wood: Doktornő
Gail Carriger: Szívtelen
Karen Hawkins: A makrancos hercegnő
Julia Quinn: Mint a mennyben
Heather Graham: Az álarcos
Amy Harmon: Homokból és hamuból
Budai Lotti: A nyugati szerető