A ​farkas és a galamb 110 csillagozás

Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1066-ot írunk. Vilmos normann herceg hadai elfoglalják a szászok lakta Angliát. A falvakat felperzselő, embereket kardélre hányó hódítók áldozatául esik a szépséges, ifjú Aislinn, egy szász földesúr lánya is: apját az egyik lovag megöli, őt magát pedig megbecsteleníti. Vajon nyomorult földönfutóként hagyja-e el ősei kastélyát, vagy megmenti a legendás hős, Vilmos bizalmasa, a rettenthetetlen Wulfgar? Lehet, hogy a férfi a halálnál is rosszabb sorsot szán neki? Születhet-e minden borzalmon győzedelmeskedő igaz szerelem a vérből és halálból? Egymásra találhat-e hódító és meghódított? E fordulatos történelmi regény lapjain minderre választ kaphatunk, miközben a szép Aislinn és a nagyszerű Wulfgar izgalmas kalandokban bővelkedő történetét élvezhetjük.

Eredeti megjelenés éve: 1974

>!
Lazi, Szeged, 2010
440 oldal · ISBN: 9789632670911 · Fordította: Valló Zsuzsa
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1995
512 oldal · ISBN: 9635481977 · Fordította: Valló Zsuzsa

Kedvencelte 22

Most olvassa 3

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb

Az első könyvem volt az írónőtől és egyből megvett magának. Anno a Magyar Könyvklubnak hála, sok jó íróval ismerkedtem meg ( pl. Johanna Lindsey és Rosamund Pilchner ). A történelmi romantika meg amúgy is kedvenc műfaj volt nálam, bár ez nem az a teljesen rózsaszín fajta volt. Angliát épp megszállják a normannok és szép hősnőnk az egyik hódító foglya lesz. Kettőjük románca mellett jó sok kaland és intrika is átszövi a cselekményt, nekem helyenként túl sok is volt, de amúgy többször olvasható jó kis történet.

5 hozzászólás
meteoritastar>!
Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb

Hiába volt kiszámítható a történet minden tekintetben, attól nekem tetszett.
Mivel az írónő nem kimélt a kegyetlenséggel szemben, így valosághűbb volt és jobban bemutatt az akkori időket. A szereplőknél sem volt szerelem első látásra, teszett, ahogy lassan rájöttek, mit is éreznek egymás iránt. Kezdeti durvaságból, megvetésből hogy lett törődés, ragaszkodás, majd szeretet és szerelem. A szereplők egyből szimpatikusak voltak. És nem is idegesítettek, persze leszámítva Wulfgar hugát. Na ez az egy dolog volt, ami hihetetlen volt nekem. Amugy nagyon valósághű volt minden. De könyörgöm! Nem hiszem el, hogy ekkora türelmük volt vele szemben. Senki sem pofozta fel/korábban/, nem botlottak meg „véletlenül” Hupsz.. és benne is a tőr? Legalább egy egészen picike…. :off:)) A cselekmény annyira nem volt izgalmas, inkább a érzelmekre épült, a belső viszályokra, féltékenységre és elfogadásra.
Ami viszont nem tetszett, hiába élveztem a történetet, kedveltem a szereplőket / különes Sweynt és Bolsgart / és jó volt megismerni az életüket háború alatt, után, különféle megprobáltatások közepette, de el lett nyújtva. Nagyon sajnálom,mert esélyes volt, hogy kiérdemelje a kedvenc címet. De így se bánom, hogy elolvastam, leszámítva a hibákat, tetszett.

sztimi53>!
Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb

Nosztalgikus-romantikus olvasás. Süldő lányként igen sokat olvastam Woodiwiss asszonyságtól, be merem vallani a lelkem egy fele malacrózsaszín (a másik fele viszont „fekete és sima, akár egy frissen mosott BMW”). Persze valószerűtlen lányregény, de a jobbféle kosztümös nyálból. A képlet egyszerű: az üzekedni vágyó lovag és a cserfes, nemesi származású lány sokszor megírt története. Pozitívuma a történelmi háttér, de sajnos tool hosszú, jóval kevesebb szóval meg lehetett volna oldani. Ám összességében velem van a baj, a fekete fél kezdi beszőni a rózsaszínt. :]

17 hozzászólás
maevis>!
Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb

Első Woodiwiss könyvem és nem bántam meg, hogy elolvastam. Kellemes történelmi romantikát kaptam, kicsit másabb, mint a mostanában íródottak, de 1974-es így nagyon nincs min meglepődnöm, még nálam is öregebb :)
A szereplők közül különösen senkit nem kedveltem meg, de szinte mindenki motivációját megértettem kivéve Gwyneth-ét, de értem, hogy kellett egy ilyen női negatív szereplő.
Úgy gondolom még olvasni fogok az írónőtől, meghozta a kedvem.

3 hozzászólás
Tamlilla>!
Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb

Nem először olvastam és mégis ugyan úgy élveztem, mint korábban. Nem igazi rózsaszín szerelmes történet, akadnak benne kegyetlen jelenetek is. A hangulata egyedi és talán ezért szeretem annyira. Nem lehet elfelejteni, nem egy a sok közül.
(Hogy miért nem tudnak az ilyen típusú könyveknek izgalmasabb borítót készíteni, az számomra rejtély!?)

1 hozzászólás
Ancsúr>!
Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb

Az írónőtől már két könyvet is sikerült elolvasnom, és így sikerült nagyon megszeretnem a könyveit, de ez most nem nyűgözött le. Ezt mondjuk betudom annak, hogy nem mostanában íródott, viszont azt nem tudom megbocsátani, hogy több száz oldalon keresztül nem történt semmi. De tényleg semmi. És ez már az olvasási kedvemre is kihatott.
Ezen kívül nem volt egy szereplő sem, aki úgymond rokonszenves lett volna. Gwyneth-t már az első pár mondata után én biztos, hogy küszöbön kívül kirugdostam volna, Aislinn ártatlan, gyermeki gondolkodása egyenesen felbosszantott. Maidával meg az volt a bajom, hogy az írónő mindenképpen egy őrült vénasszonynak akarta beállítani, ami számomra érthetetlen volt, mert a könyv elején még őt és lányát úgy állította be egy röpke mondat erejéig, mint két olyan nőt, akik az utolsó bástyái a várnak. Erre „lefokozza” őt Woodiwiss egy tébolyult öregasszonynak. Brr! Szerencsére Wulfgarral nem volt bajom, és negatív szereplőnek Ragnor is több, mint tökéletes volt.
Kár, hogy ennyire el lett nyújtva a történet eleje. A végéért viszont megérte végigszenvedni az egész könyvet, azonban újraolvasni biztos, hogy nem fogom.

Veress_Éva>!
Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb

Alapvetően ez egy kellemes romantikus történelmi regény. Olvastam már ettől jobbat is, de egy estés kikapcsolódásnak tökéletes!

Azura >!
Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb

Nagyon tetszett! A történet végkimenetelében persze semmi meglepetés nincs, az elejétől erre számítottam, de nekem nagyon bejön Woodiwiss stílusa, úgyhogy valahogy nem zavart. Bár a női szereplőktől néha a falra másztam (Aislinn dolgai elég idegesítőek voltak, Gwen-ről meg akkor már ne is beszéljünk!), de tolerálható. Nagyon jó kis romantikus történet ez, biztos hogy újra fogom még olvasni.

miaow P>!
Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb

Jó volt ez, kérem. Ugyan tagadhatatlanul sablonokra épült, hiszen a hódító és meghódított szerelembe esése igencsak gyakran előfordul a történelmi romantikus regények között, mégsem találtam unalmasnak a történetet. Lekötött, izgultam, elmerültem a gazdag leírásokban, kedveltem a középkori hátteret, a remek szereplőket. S végképp nem értem, miért is nem olvastam eddig az írónőtől…Hm, most bepótolom, mert úgy látom, érdemes megismerkedni a munkásságával.

Polyák_Margit P>!
Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb

Már rég olvastam az írónőtől, de egyszerűen imádom. Az a fajta romantikus,ahol csak beleveti magát az ember a történetbe és az sodorja. Fordulatos, izgalmas. Aislinn a gyerkemi tisztaságával, naivitásával vagy imádnivaló vagy falramászik tőle az ember, de én kedveltem. Ezeknek a romantikusoknak mindig van valami külön bájuk, amikor jön a „hős” és megmenti a lányt, egymásba szeretnek. Fiatalon olvastam, még lányként és szép emlékeket idézett fel.


Népszerű idézetek

Ancsúr>!

– Mostanában kezdem azt hinni, hogy egy nő több, mint csupán egy rózsás kebel meg egy ringó csípő.
Wulfgar lustán elmosolyodott, a szemében fellángolt a vágy, ahogy a feleségére nézett. Közel hajolt hozzá, és a combjára tette a kezét: – De ha a nő esze és teste között kell választani, hát fogadok, hogy az utóbbiban a férfi nagyobb örömét leli!

3 hozzászólás
Ancsúr>!

– Egy férfi csak magából csinálhat bolondot. Más nehezen teheti azzá, hacsak ő maga nem ad erre okot.

cassiesdream>!

– Első szerelmem – suttogta halkan –, szívem szerelme! Ne hagyj el! Fogadd el tőlem, amit adni tudok, és legyen az a tied is, ugyanúgy, ahogy az enyém! Hordozd magadban a szerelmem, ahogy a gyermekkel tetted, és aztán boldog kiáltással hozd világra, hogy többen osztozzunk az örömben. Felajánlom az életem, a szerelemem, a karom, a szemem, a szívem. Vedd el mindet! Semmit se hagyj meg! Ha elhajítod őket, akkor én is meghalok, és ott bolyongok majd a lápon, mint valami közönyös vadállat.

Boca_Isabela>!

– Te nem szeretnél megszökni, öreg boszorka? Ha igen, addig szívesen hátat fordítok!

Aliko P>!

Még hogy könnyű köd! Ugyan már! Ez a nyomorúságos déli éghajlat, amitől csak fázik és ázik az ember! Úgy látszik, hogy a szél vagy a havat vágja az arcomba, vagy a sűrű ködtől nedves a hajam. És kit érdekel, hogy jön-e a tavasz vagy sem? Ez a pocsék idő egész évben ilyen marad!


Hasonló könyvek címkék alapján

Joanna Courtney: A walesi királyné
Robin LaFevers: Sötét diadal
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Philippa Gregory: A királycsináló lánya
Alyssa Palombo: Firenze legszebb asszonya
Carolly Erickson: Néhány boldog óra
Alison Weir: Boleyn Anna
Jeanne Kalogridis: Medici Katalin, a démoni királyné
Carolly Erickson: A hűtlen királyné