Szépségtapasz 62 csillagozás

Katherine Center: Szépségtapasz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lanie ​Coates egy nap rádöbben, hogy nem ilyen életre vágyott. Hiába van három fia, akiket imád, hiába büszke a férjére, akiből egyszer talán híres zeneszerző lesz, hiába valósult meg számára az „amerikai álom", mégsem boldog. Kétségbeesetten próbál visszaemlékezni fiatalkori álmaira, de minden energiáját lekötik a gyerekek, és képtelen kiszabadulni a hétköznapok taposómalmából. Végül egy szerencsétlen találkozás egy régi iskolatárssal megadja neki a lökést, amely ahhoz kell, hogy megváltoztassa az életét.

Lanie nekiáll, hogy kihalássza a pelenkás doboz aljáról azt a ragyogó embert, aki azelőtt volt, mielőtt az anyaság minden mást kiszorított az életéből. Sportolni kezd, visszatalál régi hobbijához, megpróbál új életet lehelni szexuális életébe, és legfőképpen azért küzd, hogy elhitesse önmagával: még mindig szép – bár ez utóbbi sokkal nehezebb feladatnak bizonyul, mint gondolta. Az idő múlásával egyre elkeseredettebben vágyik arra, hogy újra régi önmaga legyen – ám ezt… (tovább)

Eredeti mű: Katherine Center: Everyone Is Beautiful

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Kelly, Budapest, 2011
288 oldal · ISBN: 9789633351127 · Fordította: Fazekas Edit
>!
Kelly, Budapest, 2008
284 oldal · ISBN: 9789633350027 · Fordította: Fazekas Edit

Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Miestas
Katherine Center: Szépségtapasz

Hazudnék, ha azt mondanám nem tetszett, mert olyan „nőcis” olvasmány, mert ilyet „ bárki tudna” típusú könyv…etc. Kikapcsolt, gyakran szórakoztatott, ugyanakkor bizonyos dolgokról mélyen elgondolkodtatott. Ma hajnalban fejeztem be 4.15-kor, mikor vissza bújtam az ágyba,és a könyvbeli Elena sorsán gondolkodtam,eszembe jutott milyen régen pihentettem a fejem a világ legjobb helyén, a férjem jobb vállán. Úgy gondoltam az élet rövid, és hozzá bújtam , karjával átölelt adott egy puszit, és édesen horkolt tovább:-) Már ezért megérte elolvasni ezt a könyvet.

12 hozzászólás
>!
Annamarie P
Katherine Center: Szépségtapasz

Utálom az ilyen könyveket, az ilyen filmeket és az ilyen anekdotákat, mégis ez remek volt.
Amikor a barátnőmtől első gyermekem születésekor a „Fel a fejjel anyukák” című könyvet kaptam és elkezdtem olvasni, hát rettentő dühös lettem. Semmi vicceset nem találtam szerencsétlenné vált énemben, darabokra hullott életemben.
Ugyanez történik Lanie-vel is, aki 9 év házasság, három gyerek után végignéz magán, és sem kívülről, sem belülről nem ismer magára. Nem tartja ezt a Lanie-t szerethetőnek, értékesnek, esztétikusnak és szépnek. Egy nagy pofon tereli rá arra az útra, amin apró lépésekkel haladva megtalálja azt, amit keresett, sőt sokkal többet, valódi értékeket, valódi szépséget.
A családanya mindvégig hátborzongató részletességgel számol be áldott jó gyermekei csínytevéseiről, -persze a szkeptikusok erre azt mondják ilyen nincs is- amik nálam is az érzékenységem határait feszegették, de ha mégis tovább haladunk a könyvben, nem adjuk fel, akkor ez a történet, szerintem tapasz lehet a mi kis megsebzett szívünkre is.
Csak semmi komolykodás!

>!
ginandivi
Katherine Center: Szépségtapasz

Véletlenül találtam erre a könyvre, s mert megtetszett a borítója, megvettem. Nem vártam sokat a könyvtől, de nagyon meglepett. Bájos, kedves, sokszor megnevettetett. Amerikai mindennapok egy három gyerekes anya szemszögéből, s rá kellett jönnöm, hogy ott is ugyan olyan gondokkal küszködnek, mint mi. Nagyon jó volt a végkifejlet, öröm volt olvasni.

>!
Niki_
Katherine Center: Szépségtapasz

Nekem ez nagyon tetszett. Lehet, hogy azért, mert egy kicsit önmagamra ismertem benne, mindenesetre kellemes csalódás volt. Nem vártam tőle sokat, közben meg sokat adott a maga módján.

>!
adroszler
Katherine Center: Szépségtapasz

Ez a könyv nálam most nagyon betalált. Szinte minden oldalon bólogattam, mosolyogtam, nevettem, szomorkodtam. Kisgyerekes szülőknek kötelező olvasmánnyá tenném. A borító és a magyar címe is szuper.
Két kisfiút nevelgetve-szeretgetve-terelgetve teljes szívemmel átéreztem a főhősnő napi problémáit, tökéletes öniróniával kezelt kríziseit.

>!
Nia
Katherine Center: Szépségtapasz

Tetszett a könyv. Az írónőnek jó a humora és a fordítás is jól sikerült. Jó kis chicklit, ami ezúttal nem párkeresési bonyodalmakról, hanem egy fiatal háromgyerekes anyuka hétköznapi megpróbáltatásairól szól. Ebből a három gyerekből pedig három fiú! Húha! Nos nekem egy sincs, úgy értem se fiú, se lány és csípem ugyan a gyerekeket, na de hogy három fiú? Ó, te jó ég! (Janice után szabadon.) :) Na mindegy. Persze erről (is) szól a történet, hogy hogyan lehet ezzel megbirkózni, mert bár a fiúk aranyosak és nem különösebben égetnivalóak a történetben, azért csak akad velük kis gond-baj.
Nekem szimpatikus volt, ahogy Lanie a gyerekeket és az ügyes-bajos dolgokat intézte. Az is tetszett ahogy megkereste a saját kis útját, ahogy magára talált. Így pár nappal az olvasás után visszaemlékezvén engem csak a helyesírási hibák, a mondatok végéről hiányzó írásjelek bosszantottak, maga a történet, vagy a szereplők egyáltalán nem. Olvastam itt mástól, hogy az a baj a történettel, hogy nem elég életszagú, nekem viszont pont az a véleményem, hogy Lanie, a családja és a többi szereplő simán lakhatna adott esetben akár a szomszédban is. Na szóval értitek.
Az ilyen típusú könyveknél én nem várom el, hogy valami irtó tanulságos(ságos) legyen. Szóval én azt mondom, hogy aki belekezd ne várjon túl sokat a könyvtől, de a műfajában igenis kellemes és szórakoztató kis olvasmány ez.

3 hozzászólás
>!
Áfonya74 P
Katherine Center: Szépségtapasz

Gyógyír ez a könyv.
Sok helyen tükröt tartott elém. Nem mondom, hogy kellemes a látvány, de jó tudni, hogy nem vagyok egyedül… :)

>!
DAndrea
Katherine Center: Szépségtapasz

Tényleg egy meglepően könnyed, üdítő kis könyv volt, több, mint a megszokott romantikus regények. Jó volt olvasni, köszi @Miestas!

>!
tthktln
Katherine Center: Szépségtapasz

Mindezidáig háromgyerekes anyuka szerettem volna lenni. Aztán a könyv olvasása közben az járt az eszemben, hogy ha majd valaha az leszek, akkor majd azt fogom gondolni magamban, hogy „az akarok lenni, aki akkor voltam, mikor az akartam lenni, aki most vagyok”. Hmmmm…
Könnyed, kellemes, kikapcsolt és most erre volt szükségem. Ebben a kategóriában 4csillagos.

>!
Hajnalpir58
Katherine Center: Szépségtapasz

Alap történet jó.
De!!
Nem ajánlom, fiatal gyermekteleneknek olvasni. Szerintem inkább maradnának gyerek nélkül, mint, hogy vállaljanak családot. A gyerek ebben a könyvben Mumus aki tönkre teszi további életedet.


Népszerű idézetek

>!
Hermux P

Már felhabosítottam a sampont a hajamon, amikor Alexandert hallottam motozni a zuhanyfüggöny túloldalán.
– Anya, ez a törölköző most kell nekünk.
Mire kidugtam a fejem a függöny mögül, a vécé tetejére dobott törölközőm eltűnt.
– Hozd vissza, légy szíves! – kiabáltam utána. Semmi válasz.
– Maminak kell a törölköző! – kiáltottam újra.
Mivel senki nem felelt, hízelegni kezdtem, majd magyarázni, aztán fenyegetőzni, hogy visszakapjam. Végül begorombultam. Elkapott az a fajta zsigeri, ökölrázós düh, amit csak a kisgyerekek képesek kiváltani a maguk furcsa csökönyösségével és a társadalmi szabályok iránti teljes megvetésükkel. Víztől csepegve léptem ki a fürdőkádból, és anyaszült meztelen átmasíroztam a függöny nélküli lakáson. Beugrott, hogy ha a szomszédok véletlenül kinéznek az ablakon, megláthatnak, de aztán valószínűtlennek ítéltem. És már nem is nagyon érdekelt. Csak arra tudtam gondolni, hogy megkeresem a fiúkat, rájuk ordítok, és kitépem a kezükből a törölközőmet.

40. oldal

>!
Annamarie P

A házasság az ígéretek törékeny hálója – hogy kivisszük a szemetet; hogy a piac mellett járva beszaladunk egy kis paradicsomért; hogy elvisszük a gyerekeket, mert akkor a párunk ledőlhet egy kicsit; hogy szeretjük, tiszteljük és dédelgetjük a másikat, hogy nem csókolunk meg senki mást!

265-266. oldal

>!
Annamarie P

S most elmondom, mire jutottam mindezek után a szépséggel kapcsolatban: a nevetés gyönyörű. A kedvesség gyönyörű. A narancsbőr gyönyörű. A puhaság és a dundiság meg a duciság gyönyörű. Fontosabb érdekesnek és elevennek lenni, és vállalkozó szelleműnek lenni, mint csinosan beülni egy képhez. Egy nő puha hasa az élet csodája. A szépség a gyengédségből születik. A szépség a változatosságból ered, a jellegzetességekből, a tényből, hogy nincs olyan ember a világon, aki pontosan úgy nézne ki, mint valaki más.
A szépség abból a tragédiából ered, hogy minden ember végzete az, hogy élete feloldódjék az időben.

284. utolsó oldal

>!
Delena

Aznap, mikor elhatároztam, hogy megváltoztatom az életemet, tréningnadrág és Peter egy régi pamutinge volt rajtam, nagy kávéfolttal az elején.

(első mondat)

>!
Hermux P

Megigézve bámultam a felvételeket a nappalinkban állva. Sammy még mindig a csípőmön ült, a két nagyobb a konyhában. Gyanítottam, hogy felfedezték az egészségügyi betéteket, amiket az áruházban vettem, és most buzgón ragasztgatják őket a falra. De nem érdekelt. Pazarlás volt, de nem zavart. Néha szívesen beáldoztam egy doboz eü-betétet némi nyugalomért.

89. oldal

>!
Aprile

– Apa? Az előszobába hánytam.
– Rendben. – felelte Peter azon a laza hangon, amihez akkor folyamodnak a szülők, amikor szar kerül a ventilátorba.

59. oldal

>!
Annamarie P

Érdekes, pontosan az utazók tökéletlensége ragadta meg a figyelmem, amikor kicsit megálltam kifújni magam, és bámészkodni kezdtem. Mindenkinél feltűnt valami. Minden egyes embernek, aki csak elsétált előttem, volt valami hibája. Bozontos szemöldök, szétterülő orrcimpák, szemölcsök, ferde fogak, szarkalábak, görbe hátak, tokák, elálló fülek, orrszőrök, sörhasak, nikotinfoltos ujjak és fogak, kövér felsőkarok, göcsörtös térdek, rengő mellek, lúdtalpak, horzsolások, bibircsókok, bedagadt szemek, pattanások. Senki sem volt tökéletes. Távolról sem. Mindenki ráncos volt a mosolygástól, hunyorgástól és körbenézegetéstől. Mindenkinek nyomokat hagyott a testén az élet -kalandok és álmatlan éjszakák;az élet fintorainak meg a szívet tépő fájdalmaknak a nyomai, amelyek azzá az emberré tették őket, akivé lettek.
Abban a pillanatban jobban szerettem magunkat a hibáinkért, azért, mert megtörtek és emberiek vagyunk, mert szégyenlősek és magányosak vagyunk, mert reménykedők és fáradtak vagy csalódottak, esetleg betegek vagy bátrak, és mert érdekessé tesszük a világot. Jó emlékeztető volt arra nézve, hogy az emberi létezés a tökéletlenség állapota. S hogy ez így rendben van.

275. oldal

>!
Delena

– Anyu, te pufi vagy?

– Mostanában kicsit pufi vagyok.

– De tudod, mit? – kérdeztem.

– Azért jó, ha valakinek pufi a mamája, mert olyan szuper puha, mikor megölelgetik.

76. oldal

>!
tthktln

Mert igazság szerint volt az anyaságban valami rémítően sebezhető. Olyan elsöprően és vadul szereti az ember a gyermekeit, hogy attól kiszolgáltatottá válik a nap minden percében: hiszen elveszítheti őket. Valahogy elorozhatják őket tőled. Elég, ha megállsz a sarkon egy újságért, és közben valami ittas vezető felszalad a járdára és elüti. Vagy egy E-Coli bacilussal fertőzött hamburgert veszel neki. Egy pillanatra elfordítod a fejed, és a gyerek már ki is rohant az úttestre. A gyermekedre végtelen számú veszély leselkedik. S a lényeg az, ha bármelyik gyermeked élete a legkevésbé is károsodna, a tiéd is tönkremenne.

174. oldal

>!
tthktln

Az emberek mindig megszépülnek, ha szereted őket.

237. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Páros, páratlan
Vanessa Diffenbaugh: A virágok nyelve
Joanne Harris: Csokoládé
Ryan Winfield: A szerelem húrjai
Katie Cotugno: Hogyan szeress?
Paige Toon: Baby Be Mine
Rosie Thomas: Anyaság
Milly Johnson: Yorkshire puding Klub
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
J. L. Armentrout: Origin