Szépségtapasz 72 csillagozás

Katherine Center: Szépségtapasz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lanie ​Coates egy nap rádöbben, hogy nem ilyen életre vágyott. Hiába van három fia, akiket imád, hiába büszke a férjére, akiből egyszer talán híres zeneszerző lesz, hiába valósult meg számára az „amerikai álom", mégsem boldog. Kétségbeesetten próbál visszaemlékezni fiatalkori álmaira, de minden energiáját lekötik a gyerekek, és képtelen kiszabadulni a hétköznapok taposómalmából. Végül egy szerencsétlen találkozás egy régi iskolatárssal megadja neki a lökést, amely ahhoz kell, hogy megváltoztassa az életét.

Lanie nekiáll, hogy kihalássza a pelenkás doboz aljáról azt a ragyogó embert, aki azelőtt volt, mielőtt az anyaság minden mást kiszorított az életéből. Sportolni kezd, visszatalál régi hobbijához, megpróbál új életet lehelni szexuális életébe, és legfőképpen azért küzd, hogy elhitesse önmagával: még mindig szép – bár ez utóbbi sokkal nehezebb feladatnak bizonyul, mint gondolta. Az idő múlásával egyre elkeseredettebben vágyik arra, hogy újra régi önmaga legyen – ám ezt… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Kelly, Budapest, 2011
288 oldal · ISBN: 9789633351127 · Fordította: Fazekas Edit
>!
Kelly, Budapest, 2008
284 oldal · ISBN: 9789633350027 · Fordította: Fazekas Edit

Enciklopédia 6


Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Miestas>!
Katherine Center: Szépségtapasz

Hazudnék, ha azt mondanám nem tetszett, mert olyan „nőcis” olvasmány, mert ilyet „ bárki tudna” típusú könyv…etc. Kikapcsolt, gyakran szórakoztatott, ugyanakkor bizonyos dolgokról mélyen elgondolkodtatott. Ma hajnalban fejeztem be 4.15-kor, mikor vissza bújtam az ágyba,és a könyvbeli Elena sorsán gondolkodtam,eszembe jutott milyen régen pihentettem a fejem a világ legjobb helyén, a férjem jobb vállán. Úgy gondoltam az élet rövid, és hozzá bújtam , karjával átölelt adott egy puszit, és édesen horkolt tovább:-) Már ezért megérte elolvasni ezt a könyvet.

12 hozzászólás
gumicukor>!
Katherine Center: Szépségtapasz

Kifejezetten kellemes csalódás volt ez a könyv. Az őszi wellnesseléshez kerestem a polcomon valami könnyed kis könyvet és szó szerint ez volt az egyetlen. Nem vártam semmit, de tényleg semmit, csak egy kis szórakozást, semmi mélységet, semmi magasságot. Ehhez képest kifejezetten tetszett a történet. Nem volt sablonos – egy részt kivéve; szórakoztatott, de nem bugyuta módon; volt némi mondanivalója is. Kedveltem a főszereplőt annak ellenére, hogy a teljesen más élethelyzetben vagyunk és minden bizonnyal nem is fogok konkrétan ebben a helyzetben találni magam,mert soha nem fogok 3 gyereket szülni 4 év alatt. Viszont úgy képzelem, hogy minden anya (és sokszor a nem-anyák is) valamikor az életében megtapasztalja azt, hogy nem elég, hogy egy nap csak 24 órából áll, és a sok teendő mellett nincs idő saját magunkra. Vicces szituációk és párbeszédek vannak a könyvben, összességében tetszet. Ha az utolsó fejezetben nincs az a bizonyos spoiler jelenet, akkor 4,5 csillagot adta volna, az viszont nekem nem illett a könyvbe a többi „életszagú” jelenet mellé.

Szédültnapraforgó >!
Katherine Center: Szépségtapasz

Első olvasásom az írónőtől. Nagyon kedves történet, meg vicces. Sok tanulsággal szolgál a házaspároknak, főként, akik több gyerekkel „rendelkeznek”. Megtudjuk milyen strapás egy háromgyerekes anya élete, kis betekintést kapunk Alex által a gyerekszájba is. Aztán ott van a kis Sammy, aki még pelenkás, szopik, de azért tud csúnya dolgokat csinálni spoiler. Megismerjük a főbérlőt Josh-t, aki beleszeret Nórába, egyik özvegy lakójába, aki kb. 20 évvel idősebb nála.
Aztán a játszótéri anyukákról is kapunk egy kis képet, ki hogyan viselkedik. Aztán Amanda, Lanie (főhősnőnk) barátnője, a tipikus szép, okos, gazdag anya, egy kislánnyal, aki mindig szótfogad :)
Érdekes, olvassátok! Én élveztem!

Annamarie P>!
Katherine Center: Szépségtapasz

Utálom az ilyen könyveket, az ilyen filmeket és az ilyen anekdotákat, mégis ez remek volt.
Amikor a barátnőmtől első gyermekem születésekor a „Fel a fejjel anyukák” című könyvet kaptam és elkezdtem olvasni, hát rettentő dühös lettem. Semmi vicceset nem találtam szerencsétlenné vált énemben, darabokra hullott életemben.
Ugyanez történik Lanie-vel is, aki 9 év házasság, három gyerek után végignéz magán, és sem kívülről, sem belülről nem ismer magára. Nem tartja ezt a Lanie-t szerethetőnek, értékesnek, esztétikusnak és szépnek. Egy nagy pofon tereli rá arra az útra, amin apró lépésekkel haladva megtalálja azt, amit keresett, sőt sokkal többet, valódi értékeket, valódi szépséget.
A családanya mindvégig hátborzongató részletességgel számol be áldott jó gyermekei csínytevéseiről, -persze a szkeptikusok erre azt mondják ilyen nincs is- amik nálam is az érzékenységem határait feszegették, de ha mégis tovább haladunk a könyvben, nem adjuk fel, akkor ez a történet, szerintem tapasz lehet a mi kis megsebzett szívünkre is.
Csak semmi komolykodás!

Áfonya74>!
Katherine Center: Szépségtapasz

Gyógyír ez a könyv.
Sok helyen tükröt tartott elém. Nem mondom, hogy kellemes a látvány, de jó tudni, hogy nem vagyok egyedül… :)

ginandivi>!
Katherine Center: Szépségtapasz

Véletlenül találtam erre a könyvre, s mert megtetszett a borítója, megvettem. Nem vártam sokat a könyvtől, de nagyon meglepett. Bájos, kedves, sokszor megnevettetett. Amerikai mindennapok egy három gyerekes anya szemszögéből, s rá kellett jönnöm, hogy ott is ugyan olyan gondokkal küszködnek, mint mi. Nagyon jó volt a végkifejlet, öröm volt olvasni.

Niki_>!
Katherine Center: Szépségtapasz

Nekem ez nagyon tetszett. Lehet, hogy azért, mert egy kicsit önmagamra ismertem benne, mindenesetre kellemes csalódás volt. Nem vártam tőle sokat, közben meg sokat adott a maga módján.

adroszler>!
Katherine Center: Szépségtapasz

Ez a könyv nálam most nagyon betalált. Szinte minden oldalon bólogattam, mosolyogtam, nevettem, szomorkodtam. Kisgyerekes szülőknek kötelező olvasmánnyá tenném. A borító és a magyar címe is szuper.
Két kisfiút nevelgetve-szeretgetve-terelgetve teljes szívemmel átéreztem a főhősnő napi problémáit, tökéletes öniróniával kezelt kríziseit.

Nia>!
Katherine Center: Szépségtapasz

Tetszett a könyv. Az írónőnek jó a humora és a fordítás is jól sikerült. Jó kis chicklit, ami ezúttal nem párkeresési bonyodalmakról, hanem egy fiatal háromgyerekes anyuka hétköznapi megpróbáltatásairól szól. Ebből a három gyerekből pedig három fiú! Húha! Nos nekem egy sincs, úgy értem se fiú, se lány és csípem ugyan a gyerekeket, na de hogy három fiú? Ó, te jó ég! (Janice után szabadon.) :) Na mindegy. Persze erről (is) szól a történet, hogy hogyan lehet ezzel megbirkózni, mert bár a fiúk aranyosak és nem különösebben égetnivalóak a történetben, azért csak akad velük kis gond-baj.
Nekem szimpatikus volt, ahogy Lanie a gyerekeket és az ügyes-bajos dolgokat intézte. Az is tetszett ahogy megkereste a saját kis útját, ahogy magára talált. Így pár nappal az olvasás után visszaemlékezvén engem csak a helyesírási hibák, a mondatok végéről hiányzó írásjelek bosszantottak, maga a történet, vagy a szereplők egyáltalán nem. Olvastam itt mástól, hogy az a baj a történettel, hogy nem elég életszagú, nekem viszont pont az a véleményem, hogy Lanie, a családja és a többi szereplő simán lakhatna adott esetben akár a szomszédban is. Na szóval értitek.
Az ilyen típusú könyveknél én nem várom el, hogy valami irtó tanulságos(ságos) legyen. Szóval én azt mondom, hogy aki belekezd ne várjon túl sokat a könyvtől, de a műfajában igenis kellemes és szórakoztató kis olvasmány ez.

3 hozzászólás
DAndrea>!
Katherine Center: Szépségtapasz

Tényleg egy meglepően könnyed, üdítő kis könyv volt, több, mint a megszokott romantikus regények. Jó volt olvasni, köszi @Miestas!


Népszerű idézetek

Annamarie P>!

A házasság az ígéretek törékeny hálója – hogy kivisszük a szemetet; hogy a piac mellett járva beszaladunk egy kis paradicsomért; hogy elvisszük a gyerekeket, mert akkor a párunk ledőlhet egy kicsit; hogy szeretjük, tiszteljük és dédelgetjük a másikat, hogy nem csókolunk meg senki mást!

265-266. oldal

Annamarie P>!

S most elmondom, mire jutottam mindezek után a szépséggel kapcsolatban: a nevetés gyönyörű. A kedvesség gyönyörű. A narancsbőr gyönyörű. A puhaság és a dundiság meg a duciság gyönyörű. Fontosabb érdekesnek és elevennek lenni, és vállalkozó szelleműnek lenni, mint csinosan beülni egy képhez. Egy nő puha hasa az élet csodája. A szépség a gyengédségből születik. A szépség a változatosságból ered, a jellegzetességekből, a tényből, hogy nincs olyan ember a világon, aki pontosan úgy nézne ki, mint valaki más.
A szépség abból a tragédiából ered, hogy minden ember végzete az, hogy élete feloldódjék az időben.

284. utolsó oldal

Kapcsolódó szócikkek: kedvesség · narancsbőr · nevetés · puhaság · szépség
Hermux>!

Már felhabosítottam a sampont a hajamon, amikor Alexandert hallottam motozni a zuhanyfüggöny túloldalán.
– Anya, ez a törölköző most kell nekünk.
Mire kidugtam a fejem a függöny mögül, a vécé tetejére dobott törölközőm eltűnt.
– Hozd vissza, légy szíves! – kiabáltam utána. Semmi válasz.
– Maminak kell a törölköző! – kiáltottam újra.
Mivel senki nem felelt, hízelegni kezdtem, majd magyarázni, aztán fenyegetőzni, hogy visszakapjam. Végül begorombultam. Elkapott az a fajta zsigeri, ökölrázós düh, amit csak a kisgyerekek képesek kiváltani a maguk furcsa csökönyösségével és a társadalmi szabályok iránti teljes megvetésükkel. Víztől csepegve léptem ki a fürdőkádból, és anyaszült meztelen átmasíroztam a függöny nélküli lakáson. Beugrott, hogy ha a szomszédok véletlenül kinéznek az ablakon, megláthatnak, de aztán valószínűtlennek ítéltem. És már nem is nagyon érdekelt. Csak arra tudtam gondolni, hogy megkeresem a fiúkat, rájuk ordítok, és kitépem a kezükből a törölközőmet.

40. oldal

Delena>!

– Anyu, te pufi vagy?

– Mostanában kicsit pufi vagyok.

– De tudod, mit? – kérdeztem.

– Azért jó, ha valakinek pufi a mamája, mert olyan szuper puha, mikor megölelgetik.

76. oldal

Delena>!

Aznap, mikor elhatároztam, hogy megváltoztatom az életemet, tréningnadrág és Peter egy régi pamutinge volt rajtam, nagy kávéfolttal az elején.

(első mondat)

Hermux>!

Megigézve bámultam a felvételeket a nappalinkban állva. Sammy még mindig a csípőmön ült, a két nagyobb a konyhában. Gyanítottam, hogy felfedezték az egészségügyi betéteket, amiket az áruházban vettem, és most buzgón ragasztgatják őket a falra. De nem érdekelt. Pazarlás volt, de nem zavart. Néha szívesen beáldoztam egy doboz eü-betétet némi nyugalomért.

89. oldal

Annamarie P>!

Érdekes, pontosan az utazók tökéletlensége ragadta meg a figyelmem, amikor kicsit megálltam kifújni magam, és bámészkodni kezdtem. Mindenkinél feltűnt valami. Minden egyes embernek, aki csak elsétált előttem, volt valami hibája. Bozontos szemöldök, szétterülő orrcimpák, szemölcsök, ferde fogak, szarkalábak, görbe hátak, tokák, elálló fülek, orrszőrök, sörhasak, nikotinfoltos ujjak és fogak, kövér felsőkarok, göcsörtös térdek, rengő mellek, lúdtalpak, horzsolások, bibircsókok, bedagadt szemek, pattanások. Senki sem volt tökéletes. Távolról sem. Mindenki ráncos volt a mosolygástól, hunyorgástól és körbenézegetéstől. Mindenkinek nyomokat hagyott a testén az élet -kalandok és álmatlan éjszakák;az élet fintorainak meg a szívet tépő fájdalmaknak a nyomai, amelyek azzá az emberré tették őket, akivé lettek.
Abban a pillanatban jobban szerettem magunkat a hibáinkért, azért, mert megtörtek és emberiek vagyunk, mert szégyenlősek és magányosak vagyunk, mert reménykedők és fáradtak vagy csalódottak, esetleg betegek vagy bátrak, és mert érdekessé tesszük a világot. Jó emlékeztető volt arra nézve, hogy az emberi létezés a tökéletlenség állapota. S hogy ez így rendben van.

275. oldal

Aprile>!

– Apa? Az előszobába hánytam.
– Rendben. – felelte Peter azon a laza hangon, amihez akkor folyamodnak a szülők, amikor szar kerül a ventilátorba.

59. oldal

tthktln>!

Mert igazság szerint volt az anyaságban valami rémítően sebezhető. Olyan elsöprően és vadul szereti az ember a gyermekeit, hogy attól kiszolgáltatottá válik a nap minden percében: hiszen elveszítheti őket. Valahogy elorozhatják őket tőled. Elég, ha megállsz a sarkon egy újságért, és közben valami ittas vezető felszalad a járdára és elüti. Vagy egy E-Coli bacilussal fertőzött hamburgert veszel neki. Egy pillanatra elfordítod a fejed, és a gyerek már ki is rohant az úttestre. A gyermekedre végtelen számú veszély leselkedik. S a lényeg az, ha bármelyik gyermeked élete a legkevésbé is károsodna, a tiéd is tönkremenne.

174. oldal

tthktln>!

Az emberek mindig megszépülnek, ha szereted őket.

237. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Jojo Moyes: Páros, páratlan
Gayle Forman: Engedj el
Milly Johnson: Yorkshire puding Klub
Fiona Gibson: Anya randizni kezd
Margaret Mazzantini: Újjászületés
Eowyn Ivey: A hóleány
Daniela Sacerdoti: Ments meg
Leda Schwartz: A negyedik szerető
Vanessa Diffenbaugh: A virágok nyelve