The ​Thousandth Floor (The Thousandth Floor 1.) 3 csillagozás

Katharine McGee: The Thousandth Floor Katharine McGee: The Thousandth Floor Katharine McGee: The Thousandth Floor Katharine McGee: The Thousandth Floor

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

New ​York City as you’ve never seen it before. A thousand-story tower stretching into the sky. A glittering vision of the future, where anything is possible—if you want it enough.

Welcome to Manhattan, 2118.

A hundred years in the future, New York is a city of innovation and dreams. But people never change: everyone here wants something…and everyone has something to lose.

Leda Cole’s flawless exterior belies a secret addiction—to a drug she never should have tried and a boy she never should have touched.

Eris Dodd-Radson’s beautiful, carefree life falls to pieces when a heartbreaking betrayal tears her family apart.

Rylin Myers’s job on one of the highest floors sweeps her into a world—and a romance—she never imagined…but will her new life cost Rylin her old one?

Watt Bakradi is a tech genius with a secret: he knows everything about everyone. But when he’s hired to spy by an upper-floor girl, he finds himself caught… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, New York, 2017
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062418609
>!
HarperAudio, New York, 2016
ASIN: B01J65QWH4 · Felolvasta: Phoebe Strole
>!
HarperCollins, London, 2016
448 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780062418593

1 további kiadás


Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

readbyhelena P>!
Katharine McGee: The Thousandth Floor

A legjobban talán úgy lehetne jellemezni ezt a könyvet, hogy a Gossip Girl és a Pretty Little Liars keveréke. Azoknak akik szerették ezeket a sorozatokat, szerintem ez a könyv sem fog csalódást okozni. Volt benne dráma bőven és persze sok-sok titok amiket rejtegettek a szereplőink egymás előtt. Kicsit el tudtam volna viselni több háttérinformációt a karakterekről, magyarázatot a világról és a benne használatos dolgokról. De nem volt ez egy rossz kezdő kötet szerintem, bevallom őszintén, hogy én ennél rosszabbra számítottam. Mindenképpen szeretném folytatni majd a sorozatot!

szonja08760>!
Katharine McGee: The Thousandth Floor

Ha szereted az olyan könyveket, amiben az ég világon semmi nem történik ez pont neked való.
I. VILÁGFELÉPÍTÉS (nincs):
Adott egy menő hely, a Torony New Yorkban (meg sok más helyen épült már a világon). Az írónő ezzel nem kezd semmit. Nem tudjuk meg miért épült, miért választják az emberek, hogy ebben az izolált környezetben lakjanak. Kétségtelenül minden egyetemista álma, hogy ne kelljen kimozdulni semmiért (még a parkok is épületen belül legyenek), de a kinti környezet nem mérgező, nem szennyezett, nem halálos stb.

II. SZEREPLŐK:
Váltott szemszögeket használ a könyv, amivel kicsit közelebb kerülhetünk a karakterekhez. A szomorú csak az, hogy mind az 5 személy, aki „mesél” nekünk iszonyatos potenciált hordoz magában, hogy érdekes legyen és egyikük sem válik azzá. Mind felszínesek és kidolgozatlanok maradnak, csak a rájuk aggatott jelzők alapján tudjuk milyennek is kéne lenniük.
Avery: A Torony tulajainak „géntervezett” lánya. A szülők génjeiből csak a legjobbakat válogatták ki neki (bővebben erről semmi nincs kifejtve a könyvben). Szuper szép, szuper okos és ehhez társul a szuper kedves is. Az két hibája van : 1. Szerelmes az örökbefogadott bátyjába 2. Féltékeny mindenkire, aki Atlassal össze akar jönni
Atlas: Avery szülei fogadták örökbe 7 évesen, hogy a lánynak legyen játszótársa. Minden nőnemű lény az elit rétegből őt akarja, de ő tojik mindenkire és egy teljes évre lelép ismeretlen helyre.
Leda: Pszichosimuláns függő, ezért egy nyarat elvonón töltött, amit eltitkol barátai elől, amikor visszatér a Toronyba. Ő egy okos karakter lenne, de helyette csinálnak belőle egy szerelmes tinilányt, aki volt olyan szerencsés, hogy Atlas elvigye randizni. Szerintem ő volt messze a legérdekesebb, kár, hogy csak az utolsó 40 oldalon használja ki ezt az író.
Riley: Ő volt a szegény, szerencsétlen árva lány egy tesóval, akinek mindent biztosítani akar és ezért keményen dolgozik, esetenként drogozik, végül egy gazdag sráchoz kerül takarítani, akinél anno az anyja is dolgozott. Na az ős szerepének végképp semmi értelme nem volt, nem tett hozzá egy fikarcnyit sem a történethez.
Watt: Hacker fiú, akit Leda bérel fel egy kis Atlas utáni kutakodásra és végül megtetszik neki Avery, aki áltatja egy ideig.
Eris: Habár Ledát tartottam legérdekesebbnek, Eris vált a kedvencemmé. Kiderül ez-az, amit az anyuci eltitkolt apuci elől, ennek egyenes ági következménye, hogy a 800 valahanyadik emeletről kénytelenek leköltözni a gettoba, azaz a 100 valahanyadik emeletre. Fényűzésnek vége, hozzá kell szoknia, hogy nem mindent lehet pénzen megvenni itt lent. Fejlődést egyedül ő produkált a regény alatt.

III. TÖRTÉNET:
Semmi, de semmi. Az egész 75 %-a arról szólt, hogy gazdag, gondtalan fiatalok, iszonyat drága cuccokat vásárolnak, partyznak, néha bemennek iskolába, kávéznak, jógára járnak és nagyon nagyon szerelmesek, vagy azok akarnak lenni. Nagyon sokáig kerestem a fő szálát a történetnek, vagy, hogy igazából miről is szól. Annyira sikerült jutnom, hogy az emberi kapcsolatok felületes bemutatása, mint a Barátok Közt Torony kiadás. Fűszerként egy kis emeletekbe ágyazott kasztrendszer. Alsó nagy emeletek = szegények, felső kisebb emeletek = gazdagok. Átjárás simán lehetséges, csak nem nagyon van, mert nem tudod megfizetni a felszállítást.

Az utolsó 40 oldalon végre borult a bili és történt valami, de az is olyan szinten klisé volt, hogy imádkoztam, nehogy ez legyen a megoldás. Murphy… Az lett.
Csak azért kap két csillagot, mert maga az írói stílus jó volt, és az alap elgondolás (torony, kasztok stb.) érdekes lehetne. Plusz a borító valami gyönyörűséges, de hát ez sajnos nem javít a tartalmon, pedig nagyon szerettem volna szeretni ezt a könyvet.

Unatkozó mazochistáknak teljes szívből ajánlom.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Fischer_Hanna>!

„If you love her, go talk to her,” she insisted. But Cord just shook his head, stubborn and stupid the way boys always were.

415. oldal, Eris


A sorozat következő kötete

The Thousandth Floor sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

David Levithan: Someday
Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness
Marissa Meyer: Winter (angol)
Lauren Oliver: Pandemonium
Dan Wells: Partials
Marie Lu: Champion
Anna Banks: Of Poseidon
Rick Riordan: The Titan's Curse
Amy Tintera: Rebel
Sara B. Elfgren – Mats Strandberg: Fire