Az ​ezredik emelet (Az ezredik emelet 1.) 79 csillagozás

Katharine McGee: Az ezredik emelet

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

2118 ​november, Manhattan. Huszonöt éve terpeszkedik a város közepén a Torony, az ezeremeletes acél- és flexiüveg monstrum. A legmodernebb technikával felszerelt épület város a városban, a végtelen lehetőségek otthona – persze nem mindenki számára. Az alsóbb szintek lakóit több mérföld és egy teljes évszázad választja el a „plafonburzsujok” maximálisan automatizált világától.

Avery Fuller családjával az ezredik emelet egyedüli lakójaként éli irigylésre méltó mindennapjait. Genetikailag tökéletesre formált lábai előtt hever a világ, a sikerre kódolt lány mégis magányos. Legjobb barátnőire is csupán abban hasonlít, hogy mindannyian rejtegetnek valamit. Persze egyszer minden titok kiderül, és ezt Watt Bacradi tudja a legjobban. Az Alsótoronyban lakó fiatal és ügyes hacker abból él, hogy mások titkait árulja jó pénzért. Ahogy körülötte mindenki, ő is a felsőbb szintek világába vágyik – de mit hajlandó megtenni ezért? És meddig megy el akkor, ha saját titkát kell… (tovább)

Eredeti mű: Katharine McGee: The Thousandth Floor

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Libri, Budapest, 2017
572 oldal · ISBN: 9789634332541 · Fordította: Székely Szilvia
>!
Libri, Budapest, 2017
572 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633107355 · Fordította: Székely Szilvia

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Avery Fuller · Cord Anderton · Eris Dodd-Radson · Nadia · Rylin Myers · Watt Bakradi


Kedvencelte 5

Most olvassa 13

Várólistára tette 155

Kívánságlistára tette 129

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Katharine McGee: Az ezredik emelet

Olvassátok el! Ez valami Isteni. :)
Bővebben:
Egy futurisztikus, utópikus jövőben játszódó sztori, ahol egyszerre több szereplő életét követhetjük nyomon. Leginkább olyan volt, mintha a Gossip Girl és a Riverdale sorozatokat beoltották volna a Kimondhatatlan című regénybe. Ajánlom mindenkinek, nemtől függetlenül, mert nagyon jó. Nekem nagyon tetszett.
Tele volt intrikával, hazugságokkal, sötét titkokkal, halállal, de volt benne igaz szerelem, barátság és szenvedély is.
A karakterek korántsem tökéletesek, de némelyikük olyan erőteljes és látványos karakterfejlődésen megy át, hogy már csak ezért is megéri elolvasni.
A történet lassan épül és lassan bontakozik ki, de megéri rá várni, mert nagyon izgalmas.
Maga az elgondolás és a kissé disztópikus környezet már csak hab a tortán.Az írónő stílusa pedig páratlan és magával ragadó. Rettentő szépen ír és mindvégig képes fenntartani az érdeklődést.
Az én kedvenc szereplőm Avery volt, de a végére megkedveltem Eris karakterét is.
Aki elolvassa az első fejezetet és az ott olvasottak alapján nem ad neki egy esélyt, akkor az csak magára vethet.
Hiszen spoiler
Teljes szívemből ajánlom! Komolyan. :)

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Katharine McGee: Az ezredik emelet

Ez a könyv egy álruhás sci-fi. A XXII. századi környezet leginkább csak körítés, hogy a szegényebb és gazdagabb réteg még jobban elkülönüljön. Mert a sok technikai kütyü ellenére ez mégiscsak egy tinidráma. Sok a szemszög, sok a szereplő, megkedvelni valahogy senkit sem sikerült, de az egyik csajt megutáltam rendesen a végére. Van itt elkényeztett toronyhercegnő, gyógyszerfüggő, hacker, valakinek épp széthullik az élete, mások pedig még mindig szeretteiket gyászolják. A szereplők többsége 17 éves, a cselekmény pedig egy több kilométer magas toronyban játszódik, ami a volt Central-park területére épült. Bár fogalmam sincs hogy miért, hiszen sem mérgező levegő, sem égető napfény nem indokolja. Viszont így amolyan kis kamaradráma lett belőle. Függővéges valamennyire, bár érdekel a folytatás, nem lesznek álmatlan éjszakáim a megjelenéséig. Szerencsére elég fordulatos 560 oldal volt.

>!
kellyolvas P
Katharine McGee: Az ezredik emelet

Nagyon jó húzás volt a szerző részéről a prológus, mert pontosan az történt, amit el akart érni, meg akartam tudni, hogy ki spoiler
Száz évvel a mai idők után vagyunk New Yorkban, ahol egy hatalmas épület szimbolizálja a társadalmat, a Torony. Igazából más disztópiára utaló jel nincs a történetben, nem volt világégés, nincs háború és zsarnok vezető sem. A Torony viszont ott áll Brooklyn területén a maga több mint 10ezer láb magasságával – átszámolva kb. 3 kilométer. Az alapja hatalmas, több tucat háztömbnyi, és felfelé keskenyedik, míg végül az ezredik emeleten egyetlen lakássá szűkül össze. Mindenki ide akar bekerülni, itt zajlik az Élet, itt vannak a nagy lehetőségek. Úgy képzeld el, hogy egész háztömbök vannak beépítve, utcákkal, parkokkal, üzletekkel, kompletten. A világítást solar lámpákkal biztosítják, ami igazodik a külső fényhez. Alul a szegénység, de a fenti lakásokban minden elképzelhető luxus megtalálható, automata érzékelőrendszerek, amik szabályozzák a hőmérsékletet, a fényeket. Az emberek viszont ugyanolyanok, mint ma, mindenki sikereket akar elérni, elismertséget, és azt, hogy minél magasabban élhessen, minél jobb körülmények között.
A hatalmas épülethez rengeteg szereplő dukál, a szerző szép számban vonultatja fel a Torony különböző rétegeiből kikerülő karaktereket. A történetet öt különböző szemszögből olvashatod, de további mellékszereplők is jelentős szerepet kapnak.
A legfontosabb szereplő Avery, az ezrediken lakó lány, akit a hétköznapi külsejű, de kőgazdag szülei DNS-ének felhasználásával génmanipuláció útján hoztak létre, ő a tökéletes szépség, akinek a lábai előtt hever a világ, de szó szerint. Barátnője Leda, pár emelettel lejjebbről, ő mély titkokat rejteget és meglehetősen zavart is. A harmadik barátnő Eris, aki súlyos árat fizet egy korábbi baklövés miatt, próbálja ő is eltitkolni a többiek elől ennek következményeit. Rylin karaktere tetszett a legjobban, ő sokkal lejjebb lakik, de takarítást vállal, így kapcsolatba kerül az elit ifjúsággal. Végül Watt, az egyetlen fiú szemszög, ő egy okos hacker, akinek illegálisan a legmagasabban fejlettségű kvantum számítógép van a fejébe ültetve, „Nadia” segítségével mindent és mindenkit meg tud figyelni, jó pénzért értékesíti a titkokat.
A cselekmény tehát a fentebb megismert karakterek és azok baráti körében zajlik, oldalról oldalra egyre jobban összefonódva egymással, míg a végén mindegyikük jelenlétében bekövetkezik az, amit a prológusból tudunk. A fiatalok mint a világon bárhol, itt is szeretnek bulizni, kiereszteni a gőzt, ami folyamatosan gyülemlik fel bennük a társadalmi nyomás alatt. Szinte mindenki használ valamilyen kábítószert, vagy tudatmódosító anyagot. Gyakori az ivás is, az épület szintjeitől függetlenül. A hétköznapi intrikák, hazugságok, pletykák, könyöklések elviselése mellett még egy dolog van, ami kikészíti a szereplőket, és ez az egymás iránt érzett érzelmek kavarodása. Nem működnek a kapcsolatok bizalom nélkül, főleg ha állandóan érzik a másik fél titkainak jelenlétét. Különböző okokból ugyan, de igen nehéz normális kapcsolatokat találni a regényben, igaz ez a szülő-gyerek kapcsolattól kezdve a barátságokon át a szerelemig.
Az írásmód nekem végtelenül tetszett, megfelelően részletgazdagok a leírások. Imádtam a helyszínt, ami nagyon jól ki lett találva és nagyon illett a sztorihoz. A prológus sokkja után lassabban csordogál a történet, míg mindenkit megismersz, aztán a gyakori szemszögváltásoknak köszönhetően izgalmasan felpörögnek az események. Annyira sokrétű a cselekményszál, élvezet volt olvasni.
Én imádtam a regényt, azoknak ajánlom, akik szeretik a több szálon futó, kacifántos drámákkal tűzdelt történeteket! Még sokkal bővebben:
http://www.kellylupiolvas.com/2017/08/katharine-mcgee-a…

>!
Madama_Butterfly
Katharine McGee: Az ezredik emelet

Hmmmm… tetszett is, meg nem is…. A megteremtett világ zseniális, fantáziadús és egyedi, azonban sajnos nem sikerült feltétlenül egy jó és ütős sztorival megtölteni egészen a végéig, ahol azért megcsillan a remény egy izgalmas(abb) folytatásra.
A második részt pont emiatt el fogom olvasni, a végjáték mentette meg a könyvet attól, hogy egy klisék és tucat YA disztópia legyen.

>!
Kelemen_Hanna P
Katharine McGee: Az ezredik emelet

Ez egy igazi szappanopera: több szálon futó cselekmény, kevés szereplővel, akik átjárnak egymás sztorijába mellékszereplőnek, kis konfliktusok, előre látható megoldások, egyetlen nagy rejtéllyel, ami inkább a heti sorozatokhoz teszi hasonlóvá: az első jelenetéből kiderül, hogy valaki meg fog halni, de csak a végén tudjuk meg, hogy ki az (lásd. Hatalmas kis hazugságok).

>!
Katara_Phoenix P
Katharine McGee: Az ezredik emelet

Úristen, ez a könyv! ÚristenÚristenÚristenÚristenÚristen valami eszméletlenül zseniális volt!!!
Megkaptam mindent..értitek..MINDENT, amit az eddigi összes disztópiában hiányoltam: hogyan élnek az emberek az adott világon? Nem a főhős,arról olvasok eleget. MINDENKI. Hogyan élnek, hogyan éreznek, mire vágynak, hogyan boldogulnak, honnan indultak,és főként, hogy merre tartanak.
Igazságtalanul alacsonynak érzem a százalékot. Nem egy helyen láttam,hogy „gazdag tinidráma”. Nem. Ugyanúgy szól gazdagról,szegényről,felnőttről,fiatalról,idősebbről, mindenkiről. Tény,hogy néhol nagyon el van nyújtva, és mondjuk 300-400 oldalban is el lehetett volna mesélni a történetet, de így sem untam egyetlen percét sem. Sőt, gyorsabban sikerült kivégeznem,mint egy kétszáz oldalas könyvet, annyira lekötött. :D
Az elején a prológus, és hogy csak a végén derült ki, hogy ki volt az a lány…egy egyszerűen zseniális húzás volt! Én végig biztos voltam benne,hogy Avery lesz az. spoiler Le a kalappal az írónő előtt, csodálatosan körbekerítette az esetet, és ez bizony folytatásért kiált. Aminek külön örülök,hogy van még két része, alig várom,hogy olvashassam őket. Az írónő stílusa csodálatos,a borító szintúgy. Annyira, hihetetlenül passzol a történethez!
Az abszolút kedvenceim, jaj választani is olyan nehéz: Avery, Watt, Rylin és Cord. Őket négyüket nagyon szerettem. :) Főleg Wattot,ó jézusom…*-*
Leda..hm…: spoiler Na, ő tényleg megállás nélkül dögönyözött az önsajnálatban..brühühüh..Neki annyira rossz. TEGYÉL ELLENE!!!!!! ._." Minden szart bebeszélt magának, természetesen tévedett, de az igazat még véletlenül sem volt hajlandó meghallgatni. A végén az a húzása,bakker már szinte könyörögtem Wattnak,hogy tegyen valamit ellene, BÁRMIT!!!! És nem b@sszämeg…NEM! ._."
Bárcsak Eris ne próbált volna meg segíteni Cordon! Akkor lehet,hogy Leda került volna oda, ahol most ő van… Reméltem,hogy Cord és Rylin kibogózzák majd a történetüket,de gyanítom, erre még várnom kell. :)
Marielt nem ejtették a fejére, valamit sejt. Nagyon remélem,hogy a megérzéseire fog hallgatni.

>!
ƨɔɴом
Katharine McGee: Az ezredik emelet

Nem mondanam, hogy ez a konyv konnyen gordult, ahogyan azt sem, hogy ez feltetlenul a konyv hibaja, ugyanakkor van benne valami, amitol nem azt a maximalis elmenyt nyujtja, mint mondjuk az elso par oldalon.
Az eros kezdes es rejtely utan, egy kicsit leul a tortenet, es sokkal inkabb karakterkozpontuva valik. Megismerkedhetunk a fobb szereplokkel, az eletukkel es azzal, hogy milyen piszkos kis titkokat rejtegetnek. A vicces az, hogy valahogy mindenki kapcsolodik mindenkihez, ahogy a titkaik mozgatorugoja is mindig egy masik szemely.
Szamomra a legerdekesebb Rylin es Avery szala volt, ugyanakkor a vegere Erist is egeszen sikerult megkedvelnem. Viszont azt azert el kell mondanom, hogy Avery karaktereben volt valami taszito is, amitol ugy ereztem, hogy atya eg, ez a p*csa mit keres ebben a konyvben?! A vegere ezt a szerepet persze Leda vette at, aki totalis atalakulasan atesve megvillantotta a valodi enjet. Vicc. Kompletten az egesz, amit muvelt. spoiler
Amit ugyanakkor sajnalok az egeszbol, hogy bar a tartalmi felepitese tetszett a konyvnek, de amivel igazabol nem tudtam mit kezdeni, az a vilagfelepites. Tudjuk, hogy a tavoli joben vagyunk, egy komplett tech vilagban, de ezen kivul semmit sem tudunk. Sem a toronyrol, sem a kutyukrol, vagy arrol, hogy hogyan alakult ki ez az egesz, plane maga a kasztosodas a toronyban. Mert ez az elgondolas pl. nagyon tetszett, csak hianyoltam, magat a felepitest, hogy mikent vezettek be ezt a rendszert. Azert remelem a folytatasban ez kiderul, ugy ahogyan Leda „kis” mocska is eltavolitasra kerul.

>!
agi452
Katharine McGee: Az ezredik emelet

Nagyon vártam Az ezredik emelet megjelenését, ami már a gyönyörű borítójával megvett magának. Nem csalódtam!
A jövőben járunk, 100 évvel a jelenünk után. A történet a Toronyban játszódik, mely egy ezer emeletes épület Manhattan szívében. Míg az alsóbb szinteken a szegényebb réteg él – techmentes övezetben –, addig ahogy egyre feljebb haladunk, úgy kerülünk a luxus, a gazdagság, a fényűzés maximálisan digitalizált világába.
Öt fiatal szemszögéből követhetjük nyomon a történetet, akik élete egy meghatározó, tragikus ponton összekapcsolódik egymással.
Lassan építkezik a történet. De ez nem zavaró, kell is, hogy felvegyük a fonalat, hiszen így ismerhetjük meg a karaktereket, így derül számunkra fény arra, hogy mi vezetett a könyv végét záró spoiler jelenethez. Egyébként ezzel a jelenettel indul az első fejezet, majd a történet a 2 hónappal korábbi eseményekkel folytatódik, és halad a végkifejlet felé.
Barátság, hazugság, drogok, szerelem, gyűlölet, szegénység, gazdagság, titkok, magány – mind-mind feltűnnek, ahogy haladunk előre a történetben.
Az öt mesélő mindegyike súlyos titkokat rejt, és – noha nem ugyanabba a társadalmi rétegbe tartoznak – a végén kiderül, hogy valamilyen szinten mindenki kapcsolódik mindenkihez, még ha ennek nincs is tudatában. Az első fejezet történéseinek tudatában végig azon izgultam, ki lesz az, aki spoiler, és az írónő olyan mesterien szőtte a szálakat, hogy ez ténylegesen is csak a végén derül ki. spoiler
Ami kevésbé tetszett, az Avery titka, amit nem igazán értettem, miért lehet a boldogsága akadálya, hiszen spoiler
De úgy hiszem, ennyi megbocsátható a könyvnek, mert ez az egész jövőbeli világ beszippantott. Érdeklődve olvastam, miként épít fel az írónő egy 100 évvel későbbi, a modern technológia – kitalált – vívmányaival élő világot, amiben nem változik az, amit a jelenben is tapasztalunk: szegények és gazdagok között óriási szakadékok húzódnak, illetve nem minden a gazdagság, a csillogás, a fényűzés. A boldogság titka nem ebben rejlik. Lehetsz a legnépszerűbb, leggazdagabb, és mégis érezheted magad végtelenül magányosnak.

5 hozzászólás
>!
Amalthya P
Katharine McGee: Az ezredik emelet

Anno, az eredeti megjelenésekor úgy promózták a könyvet, hogy a „Gossip Girl rajongók imádni fogják”. Én is ez utóbbi csoportba tartozom, azonnal fel is került a képzeletbeli kívánságlistámra.
Tényleg van némi hasonlóság a könyv és a GG között: Manhattan, csinos szőke a középpontban, baráti társaság, mocskos titkok… körülbelül ennyi. Az ezredik emelet ennél többről és egyszerre kevesebbről szól.
A szerző a világot a jövőben építette fel, és nagyon jól bemutatta, milyen ez a világ. A Torony alsó szintjein élők élete nem annyira különbözik a miénktől, míg a fentiek olyan luxusszolgáltatásokat vehetnek igénybe, mint retinaszkenner, digilakkozás, holo-játékok, extravagáns drogok, kontaktlencsébe épített keresőmotor/közösségi oldal/telefon/netbank, stb. Engem ez a jövőkép sokkal jobban izgatott, mint maga a cselekmény.
A cselekmény ugyanis lanyhább volt, mint amit elvártam. Minden főbb karakternek volt egyetlen titka (kinek szörnyű, kinek kevésbé). Összefüggő titokhálózatra, nagy leleplezésekre és zsarolásokra számítottam, de csak elvétve akadt benne itt-ott.
Kimondottan érdekesnek találtam, hogy a szerző már a prológusban lelövi a szörnyű végkifejletet: a lány lezuhan a Torony tetejéről. Aztán kicsit visszautazunk az időben, megismerjük a szereplőket, és megnézzük, mi vezetett az egyik karakter halálához. (Egy ilyen prológus után nem hittem, hogy meg tud lepni a befejezés. Tévedtem.)
Végig abban a hitben voltam, hogy ez egy önálló könyv, nincs folytatása. A sztori vége viszont lezáratlan, elég sok szál nyitva maradt. Anti-függővégisták is nyugodtan olvashatják.
Igazából tetszett a könyv, azért a négy csillag, mert hiába hasonlították a GG-hez, messze nem érte el azt a szintet botrányok terén.

>!
Könyveskuckó_reblog
Katharine McGee: Az ezredik emelet

YouTube ajánlóm:
https://youtu.be/TJumavuUMH8

Egy jövő, amelyben a társadalmi státusod attól függ, hányadik emeleten laksz az ezeremeletes komplexumban. Gazdagság, minden képzeletünket felülmúló technikai kütyük, és mégis ugyanazokkal a problémákkal küzdenek a hétköznapok fiataljai, mint manapság. Az ezredik emelet első része lebilincselő sci-fis, romantikus olvasmány.

Az a rossz a sorozatokban, hogy mindig mikor egy rész véget ér, az ember őrjöngő rohamot tudna kapni, mert minden csak úgy félbeszakad, és az események a legizgalmasabb pillanatban hirtelen egy kolosszális STOP táblát nyomnak a képedbe. Hát igen. :D De azt hiszem, pont az ilyen sorozatok a jók, mert alig várod a következő részt. Remélem, nem kell rá sokáig várni, mert nem szeretem, mikor 1-2 év múlva már kb. alig emlékszem az előző részben történekbe.

No, de megtörve kicsit az in medias res kezdést, elmondanám, hogy a fülszöveg nem árul el túl sokat a történetről – mint azt már megszokhattuk. Az a furcsa, hogy ez leginkább egy ilyen utópisztikus jövőbe ágyazott sci-fis, bonyodalmas, romantikus könyv, ámbár én egy ilyen disztópiás felállásra gondoltam. Persze, sosem tanulok a hibámból, hogy igenis tessék elolvasni a címkéket. Na, nem, mintha ez bármi csalódást okozott volna, mert fenomálisan indít a regény. Szuper volt belelátni a jövőbeli világ működésébe, látni a hihetetlen tech kütyüket, az ezer emeletes épületet, ami konkrétan a Central Park fölé épült, ha jól emlékszem, és úgy unblock részt venni ebben az időutazásban. Lebegő járművek, kontaktlencsék, amelyeken keresztül bármit megnézhetünk, üzenhetünk vagy hívást fogadhatunk, és még sorolhatnám.

Érdekes, hogy arra nem számítottam, hogy öt nézőponton keresztül követhetjük majd végig az eseményeket, de a többi könyvtől eltérően itt ez egyáltalán nem zavaró, hiszen annyira különböző személyiségekkel és élethelyzetben lévő fiatalokkal van dolgunk, hogy könnyedén megkülönböztetjük őket. Avery, a DNS beállításoknak hála hihetetlenül csinos és mérhetetlenül gazdag, szőke lány; Leda, aki szintén nagyon gazdag, de elég komoly függőségi problémákkal küzd; Eris, akinek nagy változás elé néz az élete, és ki tudja, hogy sikerül megküzdenie vele; Rylan, aki a többiekhez képest meglehetősen szegény, és egyedül kell gondoskodnia húgáról és magáról; valamint Watt, aki saját készítésű hiperszuper számítógépével nem ismer lehetetlent. És persze megannyi nem is annyira mellékszereplő, akik szintén szót érdemelnek: Avery testvére, Atlas vagy pl. Cord.

Őszintén szólva sajnáltam, hogy Watt szemszögéből keveset olvashattunk, mert igazából engem ő érdekelt a legjobban, és jó lett volna még többet olvasni zseniális találmányáról, de ez talán megbocsátható, ha a második részben több figyelmet kap majd.

Már itt és most biztos vagyok benne, hogy a legtöbb olvasó Atlasba szerelmes, és fiatal lányok álmodnak majd vele, én mégis végig utáltam. :D Ne kérdezzétek, erre nem tudok választ adni, de nekem valahogy ő és a tettei nagyon unszimpatikusak voltak. Zárójelben megjegyzem, nem a végső felállással és kimenetellel volt bajom vele kapcsolatban.
Ami Averyt illeti, egyáltalán nem értettem, miért kellett olyan nagydobra verni a problémáját, szerintem semmi gond nem volt az érzéseivel, gondolataival, úgyhogy a regény egyik igen sarkallatos pontjával emiatt én nem nagyon voltam elégedett. Nem tudom, ez csak nekem volt teljesen természetes?

Na de remélem, nem spoilereztem túl sokat, sőt, szerintem semmi újat nem mondtam az első pár oldal olvasása után. Összességében nagyon tetszett a könyv, pláne az első fele, bár az igazat megvallva a végén azért történtek klisés dolgok, s egy-két romantikus jelenetet nagyon elcsépeltnek éreztem. Bár, lehet, hogy egy Young adult regénynek ezt sem lehet felróni.

Elsősorban lányoknak/nőknek ajánlom az olvasását, tényleg igazán említésre méltó kötet és történet, amelynek még mondanivalója is akad. Például függőségek, társadalmi különbségek, kiközösítés, barátság, családi problémák, viszályok, megélhetés mind felbukkannak a könyvben.

Pontozás:
Egyedi besorolásom: 6. Kedvencek között
Karakterek: 8/10 – Atlast és Lédát utáltam. Avery és Watt viszont jó fej, szerethető karakterek, és persze a többiekből is bőven akad szemezgetnivalónk.
Borító: 10/10 – Igazából nagyon találó, bár olyan, mintha csak Averyt pakolták volna a borítóra, holott a történet nem csak az ő szemszögét mutatja be.
+ pont: A kötet első feléért, a szuper világfelépítésért, és az izgalmas lezárásért.
– pont: A néhol túl klisés részekért.


Népszerű idézetek

>!
Katara_Phoenix P

Az agyában vadul kergették egymást a családjával kapcsolatos emlékek: mikor általánosban reggelente mindig az anyja keltette, csak hogy Eris mellé vackolva magát újra álomba merüljenek, és végül az apjának kelljen felébresztenie őket, miközben nevetve jegyzi meg, hogy micsoda két Csipkerózsikája van neki.

100. oldal - Eris

Kapcsolódó szócikkek: Eris Dodd-Radson
>!
Katara_Phoenix P

Végül Cord lekecmergett a kanapéról. Addigra Rylin már mélyen aludt, így nem láthatta, mikor a fiú kivett egy plédet a szekrényből, és óvatosan betakarta vele. Azt sem látta, hogy Cord egy hosszú pillanatig csak állt, és csendben nézte, némán figyelte, ahogy a szempillái alvás közben meg-megrebbennek. Nem látta, mikor a fiú lehajolt hozzá, és hátrasimította a haját, majd egy gyengéd csókot lehelt a homlokára, mielőtt visszatért volna a szobájába, és óvatosan betette maga mögött az ajtót.

358. oldal - Rylin

Kapcsolódó szócikkek: Cord Anderton · Rylin Myers
>!
Katara_Phoenix P

– Szeretem azt a romantikát, ami abból a világból árad, mikor még több problémával kellett megküzdeniük az embereknek.

399. oldal - Avery

Kapcsolódó szócikkek: Avery Fuller
>!
Katara_Phoenix P

Nem is tudtam, hogy ma esni fog, jegyezte meg Nadiának, és közelebb lépett az ablakhoz. Kölyökkora óta imádta az esős napokat. (…)
– Szívesen – csendült fel Nadia hangja a fültennájában.
Várj csak – azt mondod, hogy ezt te csináltad?
– Muszáj volt valamivel felvidítanom – felelte egyszerűen.
Néha kezdek aggódni, hogy eltékozlom a tehetségedet.

441-442. oldal - Watt

Kapcsolódó szócikkek: Nadia · Watt Bakradi
>!
AniTiger MP

– A szabadidőmben sokat foglalkozom mindenféle technikai dolgokkal. Szeretnék bekerülni az MIT mérnöki programjába, hogy mikrorendszereket tervezhessek.
    Averynek sejtelme sem volt, hogy mi a csudák lehetnek azok a mikrorendszerek.
    – Ez azt jelenti, hogy bármikor meg tudod javítani a tabletemet, ha lefagy?
    Watt ábrázatára olyan kifejezés ült ki, mint akiből mindjárt kibuggyan a nevetés, és Avery azon kapta magát, hogy egyáltalán nem zavarja, sőt ő is szívesen csatlakozik.
    – Igen. Azt hiszem, majd valahogy megbirkózom vele – felelte csillogó szemmel.

398-399. oldal, Avery

Kapcsolódó szócikkek: Avery Fuller · Watt Bakradi
>!
Katara_Phoenix P

A lány, akit mindkét apja elhagyott, gondolta keserűen. Minden pszichológus álma!

461. oldal - Eris

Kapcsolódó szócikkek: Eris Dodd-Radson
>!
Nyam

Így az egyetlen épkézláb megoldáshoz folyamodott, ami csak az eszébe jutott: igyekezett olyan részére védeni magát, amilyen részegre csak tudja. És dícséretére legyen mondva, egész rendesen tartotta is magát a tervhez.

88. oldal

>!
AniTiger MP

– Mégis hány titkot rejteget még a tökéletes Avery Fuller?

533. oldal, Leda

>!
Nyam

Mindig volt valami varázslatos abban, mikor az ember először pillantotta meg a várost.

16. Oldal

>!
Nyam

Szerette figyelni az embereket, nyomon követni, ahogy jönnek- mennek.

124. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Fragments – Töredékek
Marissa Meyer: Scarlet
Amy Ewing: Az Ékkő
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Beth Revis: Across the Universe – Túl a végtelenen
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Melissa Landers: Elválasztva
Veronica Roth: Árnyak és jelek
Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám
Patrick Ness: Kés a Zajban