A ​tanár (Imogen Grey 1.) 122 csillagozás

Katerina Diamond: A tanár

Azt ​hiszed, tudod, kiben bízhatsz? Azt hiszed, tudod, mi a különbség jó és rossz között? Tévedsz…

Egy exkluzív devoni fiúiskola igazgatóját holtan találják az iskola aulájában; felakasztotta magát. Néhány órával korábban egy csomagot talál az íróasztalán, és azonnal tudta, ki és miért üzent neki ily módon. És azt is, hogy mi az üzenet: elérkezett a vég.

És ez csak az első a furcsa halálesetek vagy éppen különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságok sorában, amelyeknek az exeteri rendőrség két nyomozója: a zaklatott múltú Imogen Grey őrmester és a társa, Adrian Miles próbálnak a végére járni. Ahogy egyre jobban belegabalyodnak a korrupció, a hazugságok és a kizsákmányolás hálójába, minden egyes lépéssel közelebb kerülnek egy félelmetes titkokhoz, amelyet évtizedek óta őriznek a közösség legbefolyásosabb tagjai. És amikor a két rendőr végül rájön, valójában mi is motiválja a gyilkost, vajon tényleg meg akarják majd állítani?

Katerina Diamond Angliában… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tartalomjegyzék

>!
General Press, Budapest, 2016
308 oldal · ISBN: 9789636439590 · Fordította: Szieberth Ádám
>!
General Press, Budapest, 2016
308 oldal · ISBN: 9789636439651 · Fordította: Szieberth Ádám

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Abbey Lucas · Adrian Miles · John Lucas · Parker West


Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 116

Kívánságlistára tette 66


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii
Katerina Diamond: A tanár

Nagyon-nagyon tetszett. Egy igazan jól megírt, fordulatokban, meglepetésekben gazdag krimit kaptam. Végig izgalomban tartja az olvasót, meg akkor is amikor egy pár titokra fény derül, vagy éppenséggel gyanítod a gyilkos kilétét. Nem egyszer lepődtem meg, mert nagyon jó csavarokat csempeszett bele az írónő. Borzongtam nem is keveset. Olyan dolgok történtek a múltban, hogy tiszta ideg voltam. Parkerért a szívem hasadt meg. Eleinte Adrianal nem voltam kibékülve, de a végére nagyon megkedveltem. Imogen akkora meglepetést okozott, hogy csak tátogtam. Abszolút nem bánom, hogy papírban megvettem, mert az ilyen könyveknek a polcomon a helye.

5 hozzászólás
>!
Bea_Könyvutca P
Katerina Diamond: A tanár

A történetben egymást követik a kegyetlenebbnél kegyetlenebb gyilkosságok, de a gyilkos személyének kilétéről vannak már sejtéseink, ám minél jobban megismerjük a meggyilkolt áldozatokat, annál jobban szimpatizálunk vele. A jó és rossz kifejezések teljesen összekavarodnak bennünk és a titokzatos, kegyetlen módszerekkel dolgozó gyilkosnak szurkolunk.

Elgondolkodtató, kemény, drámai történet, erős karakterekkel, és érdekfeszítő módon adagolt eseményekkel.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2016/12/katerina-diamond-t…

>!
smetalin
Katerina Diamond: A tanár

Itt is az történt, hogy van egy jó sztori, de tényleg, hisz sorra hullanak az emberek és nem is akárhogyan….Nem szimpla fejlövés vagy kés szúrás által, nem-nem, változatos kínzásokkal lehelik ki lelküket. A gyilkos motivációja is tetszett, viszont a rend őrei akik nyomoznak az esetek után, hát azzal nem tudtam kibékülni. Ez a helyzet Abbeyvel is, Ő egy kakukktojás számomra a történetben, persze értem én, hogy ha gyilkosság van akkor kell lennie romantikának is, és ezt a szerepet turbózta fel az írónő egy kicsit. Lépjünk tovább………Jöjjön a végkifejlet, és itt szokott nagyon sok történet mesélő elvérezni, én nem is értem őket, miért kell összecsapni ? Miért akar 10 oldalba belesűríteni mindent? Mikor ezt elkövetik, az ember csak csóválja a fejét és értetlenül mered a lapokra! Valami ilyen fejet vágtam én is most.
@Lénaanyukája már rámutatott a cím kérdésre, szerintem is totál homály hogy miért ez lett, akkor már inkább A diák!

9 hozzászólás
>!
EssentialHencsi MP
Katerina Diamond: A tanár

Egészen jó könyv volt ez, mondjuk nem csoda, a Világsikerek sorozat nemigen szokott mellényúlni. Sötét titkok a múltból, amiért lakolni kell a bűnösöknek, és meg is lakolnak. Főszereplők, rosszak és jók, mindnyájuknak van titkolnivaló a múltjában. Szép lassan bontakozódik ki a történet, és végre kitaláltam, ki a gyilkos. spoiler Nem mondom, hogy kiszámítható, de elég szépen csordogál a történet, egyedül Abbey tudott meglepetést okozni, az jó volt. Egy csillag levonás azért jár, mert 1. a vége egy kissé nyálaskásra sikeredett; 2. az istennek sem jöttem rá, miért az a címe ennek a könyvnek, hogy A tanár. Aki tudja, majd jelezze, legyen kedves.

2 hozzászólás
>!
tmezo P
Katerina Diamond: A tanár

Nem volt ez olyan rossz, én a százalék alapján valamilyen egyszerű, kidolgozatlan sztorit vártam, de ez egyáltalán nem volt az.
Egészen elborzasztó, gyomorforgató módon éri utól az embereket a végzetük. Több gyilkosság van és ezek nagy részletességgel vannak megtervezve, kivitelezve. A szívfájdalmam, hogy nem izgultam, hamar rájöttem az elkövető kilétére. Az indok pedig szintén kitalálható.
A nyomozópáros nem zsenikből áll, és mindketten sérült emberek, akik mondhatni nyalogatják a sebeiket. Kicsit lassan lendülnek be, korábbi események miatt visszatartja őket a rendszer, de nem hagyják magukat lerázni.
A vége nagyon gyors, egyre másra bújnak ki azok a bizonyos szögek a zsákból. Még Abbey (a mellékszereplő?) is tartogatott meglepetést.

>!
Szimirza P
Katerina Diamond: A tanár

Számomra az év eddigi legjobb krimije!! Ajánlom!

>!
A_Shara
Katerina Diamond: A tanár

Érdekes és sokkolóan megírt krimi. Mindenkinek van takargatni valója a szereplők közül spoiler, és nem is akármilyen.
A gyilkosságok nekem túl brutálisak voltak, és a vége spoiler lett.

6 hozzászólás
>!
ggizi P
Katerina Diamond: A tanár

Sok meglepetést nem tartogatott a történetvezetés az indítékot illetően, mégis nagyon érdekesen és izgalmasan alakultak az események. Eléggé beteges és gyomorforgató módszerek kerülnek napvilágra és nemcsak abban az idősíkban, melyben éppen járunk, hanem a szép lassan felszínre kerülő múltbeli titkokban is. És miközben szembesülünk a brutális gyilkosságokkal, egy frissen összerakott zsarupáros összecsiszolódását is végigkövethetjük. Kíváncsivá tettek, de még nem győztek meg. Viszont Abbey múltbeli lezárása meglepett, nem néztem ki belőle spoiler
A történet vége eléggé valószerűtlennek hatott, de a folytatásra kíváncsi vagyok.

>!
mrsp
Katerina Diamond: A tanár

Ennek a könyvnek a borítója és a címe már eleve nagyon jól el lett találva, nagyon csalogatja az olvasót, én is így találtam rá. A fülszöveget elolvasva nem számítottam sok mindenre, egy laza kis krimire. Végül ezt is kaptam, de kell ilyen is, amikor azt kapod, amit vársz, nem többet és nem kevesebbet.

Már a regény eleje is tetszett, mivel anyukám tanár, ezért jól bele tudtam magam élni a főszereplő szemszögébe. Tetszettek az iskolai jelenetek, szerintem Diamond jól ábrázolta egy iskola sajátos kis világát és hangulatát.

A főszereplő nyomozók szimpatikusak, pedig általában nem szeretem a főnyomozós történeteket. A cselekmény pedig nagyon izgalmasan alakult, előre nem tudtam volna megjósolni, mi is fog ebből kisülni, de végül kellemesen csalódtam, nekem tetszett a gyilkos motivációja és az, ahogy felgöngyölítették a történéseket. :)

>!
Bajnoczianna
Katerina Diamond: A tanár

A bóritó izgalmas történet ígért nekem, de valahogy zavaros maradt a regény. Az elején volt egy fontos szál ezen indult el az író. Más irányba ment el mint az gondoltam, nehezen tudtam érteni a mondani valóját.


Népszerű idézetek

>!
tmezo P

(…) az emberek csak nagyon ritkán azok, akiknek mutatják magukat. A valódi énjüket mindig leplezi valami hazugság, valami maszk.

31. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abbey Lucas · hazugság · maszk
>!
Elek_Márta

Látta, ahogy azok az emberek hazudnak, mint a vízfolyás, hogy megkapják, amit akarnak, mit sem törődve azzal, hogy kinek okoznak fájdalmat.

64. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fájdalom · hazugság · Parker West
>!
tmezo P

– (…) Mert ha a remény elvész, akkor jön a totális lelki nyomorúság, a határtalan kétségbeesés. (…)

237. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kétségbeesés · Parker West · remény
>!
tmezo P

(…) az emberek nem mindig akarják hallani az igazságot: néha jobb, ha az ember megtartja magának az azzal járó terhet.

269. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abbey Lucas · igazság
>!
Elek_Márta

A nevét hallotta. Odament a pulthoz, és helyet foglalt a munkaügyi tanácsadóval szemben. Most ez az iskolát épphogy kijárt fiatalember fog ítélkezni fölötte. Görcsbe rándult a gyomra. Átadta a fiúnak a munkák listáját, amelyekre esélyesnek érezte magát.
– Attól tartok, uram, hogy ezek a pozíciók csak a tizennyolc-huszonnégy éves korcsoport számára elérhetőek.
– És ugyan miért?
– Azért, hogy visszaszoruljon a fiatalkori munkanélküliség.
– És mi lesz azokkal, akiknek családot kell eltartaniuk?
– Fáradjon be hozzánk pénteken, akkor fut be az új munkalehetőségek nagy része.
….
Johnnak ahhoz sem volt ereje, hogy átérezze, micsoda megaláztatás érte.

218-219. oldal

Kapcsolódó szócikkek: John Lucas
>!
tmezo P

Tudta, milyen az, amikor az embert magába nyeli a szégyen, és belülről rágja szét az öngyűlölet.

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abbey Lucas · öngyűlölet · szégyen
>!
Elek_Márta

Mert egyesek Istentől való joguknak tekintik, hogy kényük-kedvük szerint megalázzanak másokat. Hogy uralkodjanak fölöttük, és a játékszereiknek tekintsék őket.

272. oldal

>!
_Katie_ P

Bizony, ha az ember képtelen belátni, hogy problémája van, akkor egy idô után már nem ô kontrollálja a problémát, hanem a probléma ôt.

>!
_Katie_ P

(…) az önbizalom csodákat mûvel: ha az ember magabiztos, valahogy minden jobban áll rajta.


A sorozat következő kötete

Imogen Grey sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Rob Smith: A 44. gyermek
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Donato Carrisi: A lelkek ítélőszéke
Barry Lyga: Gyilkosokra vadászom
Erik Axl Sund: Bomlás
Stuart MacBride: Hideg gránit
Ken Follett: A katedrális
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Sophie Hannah: Bántó távolság
Angela Marsons: Ördögi játszmák