Részletes útmutató a világ gyümölcseihez. Több száz színes, fénykép; az egyes fajok történetének, változatainak és táplálkozástani ismérveinek felsorolása. Érdekes tudnivalók a jól ismert bogyós termésű, citrus- és egyéb gyümölcsökről – például almákról, banánfélékről, dinnyékről, barackokról, fügékről és szőlőkről –, de a babacoához, fügekaktuszhoz, rambutánhoz, kígyó-, elefántpálma- és Sáron-gyümölcsökhöz hasonló jóval egzotikusabb fajokról is. Hasznos tanácsok a vásárlással és tárolással kapcsolatban. Javaslatok előkészítésüket, tartósításukat és konyhai felhasználásukat illetően. Több mint száz recept – lepények, pudingok, szószok, sütemények, fagylaltok, gyümölcshabok és felfújtak – a készítendő ételek étvágygerjesztő
Gyümölcs enciklopédia 1 csillagozás
>!

Glória, Budapest, 2000
256 oldal · ISBN: 9639283053 · Fordította: Birman Erzsébet, Járdán Csaba · Illusztrálta: James B. Kraus
Hasonló könyvek címkék alapján
- Pamela Forey – Cecilia Fitzsimons: Ehető növények ·
Összehasonlítás - Kósa Géza (szerk.): Flóra ·
Összehasonlítás - Ambrus Lajos – Darázsi Zsolt – Dóka László – Halász Elemér – Kovács Gyula – Szakné Bor Tímea: Őrség és Göcsej hagyományos almafajtái ·
Összehasonlítás - Eva-Maria Dreyer – Wolfgang Dreyer: Vadnövények, bogyók és gombák felismerése, gyűjtése és felhasználása ·
Összehasonlítás - Allen J. Coombes: Fák 92% ·
Összehasonlítás - Jean-Denis Godet: Európa virágai ·
Összehasonlítás - Christopher Grey-Wilson: Kerti virágok ·
Összehasonlítás - Ute Wilhelmsen: Állatok és növények az erdőben ·
Összehasonlítás - Angelika Throll: Kerti növények ·
Összehasonlítás - Molnár V. Attila: Kétszikűek I. ·
Összehasonlítás