Csak ​Jack 10 csillagozás

Kate Scott: Csak Jack

„Az elmúlt két évben ötször költöztünk. Sokat tudok a pakolásról.” De Jack nemcsak a pakolásról tud sokat, hanem arról is, hogyan illeszkedjen be egy új iskolába. Amióta apa elment, anyával ötször költöztek. A megoldás a Sherlock-szabály: figyelj, fülelj, ne árulj el túl sokat magadról, olvadj be. A túlélőstratégia remekül működik, míg meg nem jelenik a mindig jókedvű, magabiztos, mások véleményével mit sem törődő Tyler. Fantasztikus találmányaival és lehengerlő stílusával segít Jacknek is ráébredni: a legfontosabb, hogy önmagad légy! Semmi más, csak Jack! A Pagony legújabb sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Ezeket a könyveket jó olvasni!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Abszolút Könyvek Pagony

>!
Pagony, Budapest, 2020
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634106302 · Fordította: Illés Róbert · Illusztrálta: Alexandra Gunn

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Kate Scott: Csak Jack

Vannak szerzők, akiktől olvasol egy könyvet, és tudod, hogy legközelebb ha a nevét látod egy új könyv címlapján, akkor biztos, hogy azt te olvasni fogod. Így vagyok én Kate Scott-tal, akitől az Óriás című regényét olvastam el először, és nagyon tetszett.
Nagyon szép történet ez a szülei válása miatt vívódó, sérült fiúról, aki senkit nem akar zavarni. Sem a szüleit, sem az osztálytársait, megpróbál a háttérben, észrevétlenül meghúzódni. Nem beszél az érzéseiről, a gondolatairól, emiatt pedig egyre rosszabb helyzetbe kerül.

Kate Scott a rendkívüli érzékenységét ötvözi remek humorérzékével, fiatalos stílussal, így egy nagyon szerethető történetet alkotott, melyet helyenként meg is könnyeztem.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2020/12/gyerekkonyvek-har…

Adrienn57 P>!
Kate Scott: Csak Jack

Eddig kerültem az ifjúsági könyveket, mert elég régen nem tartozom a körbe!:) @Bea_Könyvutca ajánlására olvastam Jack történetét, ami nagyon szórakoztató volt, ugyanakkor, elgondolkodtató is, hogy a változások, hogy befolyásolják a gyerekek életét, és milyen megoldásokat keresnek a megértésükre és átvészelésükre! A látszólag könnyen alkalmazkodó, elfogadó Jack kapcsolatai kialakításában, erősen átértékelhetjük ezeket, ha odafigyelünk!

2 hozzászólás
laszlorego>!
Kate Scott: Csak Jack

nagyon jó könyv, olvassa el mindenki, változatos


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Megtanulni nem gondolni valamire olyan, mint egy izmot edzeni, például a lábizmaidat futás közben. Először nehéz, de aztán az izom egyre erősebb lesz, a futás pedig egyre könnyebb.

142. oldal

csucsorka P>!

Apa hatszázharminc napja ment el. Háromszázkilencvenhárom napja nem láttam. Nem tudom, mikor fogom abbahagyni a számolást.

133. oldal

csucsorka P>!

Az új házunkban a konyha, az étkező és a nappali egy légtérben volt. Anyu úgy gondolta, hogy ez majd segít neki abban, hogy összeszedettebb legyen. Valójában csak annyit értünk el vele, hogy most már nem voltak falak anya szemétkupacai között.

71. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jessica Townsend: Csudamíves
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Kertész Erzsi: Lássatok csodát!
Jeff Kinney: Egy ropi naplója
David Walliams: Az éjféli banda
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan
Molnár T. Eszter: Stand up!
Terri Libenson: Láthatatlan Emmie