The ​Alice Network 9 csillagozás

Kate Quinn: The Alice Network Kate Quinn: The Alice Network

In ​an enthralling new historical novel from national bestselling author Kate Quinn, two women—a female spy recruited to the real-life Alice Network in France during World War I and an unconventional American socialite searching for her cousin in 1947—are brought together in a mesmerizing story of courage and redemption.

1947. In the chaotic aftermath of World War II, American college girl Charlie St. Clair is pregnant, unmarried, and on the verge of being thrown out of her very proper family. She's also nursing a desperate hope that her beloved cousin Rose, who disappeared in Nazi-occupied France during the war, might still be alive. So when Charlie's parents banish her to Europe to have her „little problem” taken care of, Charlie breaks free and heads to London, determined to find out what happened to the cousin she loves like a sister.

1915. A year into the Great War, Eve Gardiner burns to join the fight against the Germans and unexpectedly gets her chance when… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
HarperAudio, New York, 2017
ASIN: B06Y4DMCTD · Felolvasta: Saskia Maarleveld
>!
HarperCollins, New York, 2017
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062654199
>!
William Morrow, New York, 2017
506 oldal · ASIN: B01LZFL63S

1 további kiadás


Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Amare>!
Kate Quinn: The Alice Network

Elgondolkodtat, megtör majd újra felépít. Ez egy tipikusan olyan sztori ami sokáig veled marad, az agyad hátsó zugaiban és alkalomadtán feljön a felszínre hogy emlékeztessen. A karakterek magukkal ragadóak, a cselekmény pedig folyamatosan az idegeiddel játszik. Persze nem negatív értelemben. A jelen és a múlt időben történő ugrálás meglepően jól van használva, a ritmus hogy milyen tempóban és hol tudunk meg dolgokat tökéletes. Bárkinek ajánlom aki értenek érzi magát hozzá, de legyen tisztában azzal hogy mikkel fog benne találkozni, nem egy könnyű olvasmány.

AnnaP>!
Kate Quinn: The Alice Network

Már a könyv külalakja is nagyon tetszett. „Fodrosszélű” lapok, ötletes kivitelezés és remekül illik a könyv hangulatához.
A történet két szálon és két idősíkon fut, amik jól illeszkednek egymásba.
Fantasztikus nőket ismerhetünk meg a könyvnek köszönhetően. Örülök, hogy nem merül feledésbe a nevük és az áldozatos munkájuk. Megérdemlik, hogy valaki elmesélje a történetüket.

Aglareth>!
Kate Quinn: The Alice Network

Már nagyon régóta a várólistámon csücsült ez a könyv. A fülszöveget is régen elfelejtettem. Aztán mivel mérges lettem a Scribdre, itt kötöttem ki, és mikor megláttam az első könyvet a listámon, vállat rántottam, miért ne. Még kedvem is volt hozzá. Elolvastam újra a fülszöveget. Levadásztam a könyvet.
Már a harmadik oldalon tudtam, hogy szeretni fogom. És csak egyre jobban belegabalyodtam.
Sosem olvastam még kémsztorit, szóval nem tudom, mit lehet várni egy ilyen könyvtől, de mikor feltűnt, hogy igazság is van benne, még izgatottabb lettem. És ez az izgalom kitartott a legutolsó oldalig, amin ténylegesen a könyv legutolsó oldalát értem.
Kicsit féltem, hogy egy elcsépelt flower power típusú történet lesz, de közel sem volt igazam. Fontos kérdések jelentek meg, amellett, hogy egyébként világháborús kémekről olvashattam. Egyszerűen annyira elragadott az egész, hogy faltam az oldalakat, mindig a következő mondatra várva, ugyanakkor teljesen jelen voltam és nem akartam, hogy túl gyorsan véget érjen. Egy ideje nem olvastam már könyvet ilyen gyorsan, és nagyon jól esett.
Tökéletesen magába szippantott a sztori, és talán nem fogok nagy titkot elárulni, ha azt mondom, a kémes részekért éltem. René – mert főleg René miatt alakult úgy a hangulat, ahogy – gondolatától kirázott a hideg, egyszerűen alig vártam Eve élményeiről olvasni, miközben hallani sem akartam róla. Nem volt híján kellemetlen, otromba és kemény részeknek, de talán éppen ettől vált az egész fantasztikusan jóvá. Mintha finoman egy kés hegye böködött volna, és egyszerűen megfeszültem a várakozástól, hogy mikor fog végre megcsonkítani.
Mindeközben viszont bevallom, hogy a másik szemszög néhol kicsit ellaposodott és még hitetlenné is vált számomra, de egy percét sem untam a könyvnek. A végén pedig még rátett az igazi történetekről olvasni. A könyv közben is dúltak bennem az érzelmek, de mikor bebizonyosodott egyesek valósága, annyira pezsgett bennem minden, hogy elhatároztam, minden valós szereplőnek utána nézek. Az egészről többet szeretnék tudni.
Bárcsak tanítanának ezekről a nőkről történelem órán. Bárcsak tanítanának minket nőkről az iskolában, és nem csak a brutalitásokról a nagy háborúkban.
Öt csillagot kap, mert biztos, hogy el fogom még olvasni, és be is szerzem magamnak a könyvet.


Népszerű idézetek

Aglareth>!

„He's an idiot, so of c-course he advanced right up the ranks over the years. […]”


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Harmon: From Sand and Ash
Paullina Simons: The Bronze Horseman
Diana Gabaldon: Dragonfly in Amber
Jojo Moyes: The Girl You Left Behind
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
Lisa Wingate: Before We Were Yours
Lucinda Riley: The Seven Sisters
Janet Skeslien Charles: The Paris Library
María Dueñas: The Seamstress
Jojo Moyes: The Giver of Stars