Alice ​hálózata 1 csillagozás

Kate Quinn: Alice hálózata

A ​második világháborút követő felfordulás idején egy amerikai egyetemista lány, Charlie St. Clair teherbe esik hajadonként, és közel jár ahhoz, hogy jómódú családja kitagadja őt. Ráadásul kétségbeesetten kapaszkodik a reménybe, hogy hőn szeretett unokatestvére, Rose, aki a háború alatt eltűnt Franciaország nácik megszállta részén, talán még él. Így amikor a szülei Európába küldik, Charlie Londonba szökik, eltökélve, hogy kideríti, mi történt az unokatestvérével. Ehhez Eve Gardinertől remél segítséget, aki egy iszákos, láncdohányos és rendkívül ellenszenves nő. Neki is van egy titka: egy női kémhálózat ügynöke volt, az Alice-hálózaté. Eve lelepleződött, és meg kellett tapasztalnia a háború legkegyetlenebb oldalát. Először nem akar Charlienak segíteni, ám a fiatal lány egy férfi nevét említi, akit Eve egykor szeretett, és aki gyanúja szerint elárulta a németeknek. Vajon él még a férfi, és más asszonyok végzete is az ő lelkén szárad? Eve elhatározza, hogy kideríti a férfiról az… (tovább)

Eredeti mű: Kate Quinn: The Alice Network

>!
Maxim, 2018
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632619354 · Fordította: Tomori Gábor

Most olvassa 1

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 94

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
theodora 
Kate Quinn: Alice hálózata

Összességében, a hibái ellenére, tetszett ez a könyv, nagyon sok érdekességet megtudtam az I. világháború egy részletéről, tetszik ahogy emléket állított a kémhálózatnak. Izgalmas volt a váltott nézőpont miatt – amikor leült az egyik szál, akkor történt valami érdekes a másikban – ezért nehéz volt letenni. A szereplők is üdítően egyediek voltak: főleg Eve karaktere, és a könyv végére megszerettem a Finn – Charlie – Eve triót is.
Ajánlom a történelmi regények kedvelőinek, vagy azoknak akik szeretik az erős női szereplőkről szóló könyveket.


Népszerű idézetek

>!
theodora 

Az első ember, akivel Angliában találkoztam, hallucináció volt.

(első mondat)

>!
theodora 

Az első világháború kémnői mára jobbára feledésbe merültek. Bármennyire nagyra becsülték is a munkájukat a háború alatt, utóbb valamelyest feszengést okozott, hogy miképpen kezeljék őket. A háborús zónába belépő nőneműekre a közvélemény általában kétféleképpen tekintett: vagy megfosztotta őket minden nőiességüktől, gondolván, a háború veszélyei közepette keménnyé és férfiassá váltak, vagy pedig derék kis nőknek vélték őket, akik a kötelességtudat kényszerének engedve veszélyes terhet vettek a vállukra, de szívükben továbbra is törékeny virágszálak maradtak.

521. oldal (A szerző jegyzete)


Hasonló könyvek címkék alapján

Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
Clive Irving: A tengely
Jojo Moyes: Akit elhagytál
Fábián Janka: Emma szerelme
Robert Merle: Mesterségem a halál
Stephen Barlay: Kémháború Kubában
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Erich Maria Remarque: Nyugaton a helyzet változatlan
Ken Follett: A Titánok bukása
Franz Werfel: A Musza Dagh negyven napja