A ​császár szeretője (Róma 1.) 51 csillagozás

Kate Quinn: A császár szeretője

Róma az első században: a züllés, a vér és a titkok birodalma. Thea, a júdeai rabszolganő szenvedélyes, muzikális és tartózkodó egyszerre, nem csoda, ha a római arisztokraták közé kerülve többeket is elbűvöl.

Eredeti mű: Kate Quinn: Mistress of Rome

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Regényes történelem

>!
General Press, Budapest, 2011
568 oldal · ISBN: 9789636432584 · Fordította: Szentesi Mária

Kedvencelte 11

Most olvassa 2

Várólistára tette 72

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
gumicukor
Kate Quinn: A császár szeretője

Jó kis könyv volt ez az ókori Rómáról. Tetszett a cselekmény, főleg az, hogy több 10 évet felölelt és nem ment bele a részletekbe minden egyes év minden történését illetően. Szerettem a karaktereket is, jót tett a történetnek, hogy a valós történelmi személyeken kívül fiktív szereplők is helyet kaptak, akik szinte egytől egyig érdekesek és kidolgozottak voltak.

1 csillagot viszont le kellett vonnom, mert a könyv közepe táján volt egy rész, ami nagyon nem tetszett. Nagyon valóságtól elrugaszkodottnak tartottam, hogy spoiler. Ez az egész jelenet nem illett a történetbe. Abban sem értettem egyet az írónővel, hogy a történelmi tényeket néhol idegesítően átírta, hogy hatásvadászabb legyen az egész (pl. gladiátorharcok, Julia-Flavia rokoni szál átírása). Kicsit ilyen hollywoodi filmes fogásnak találtam, de legalább a jegyzetben megemlítette a végén.

>!
Csoszi
Kate Quinn: A császár szeretője

Izgalmas, fordulatos kalandregény. Bár az ókori Róma világa meglehetősen távol áll tőlem, nem is kedvelem ezt a korszakot, mégis nagyon jó volt olvasni. A kitalált szereplők mellett megjelentek valós történelmi személyek is. Kedvenceim: Thea spoiler, Arius spoiler, Vix spoiler, Marcus spoiler. Lepida Polliát nagyon utáltam, mert velejéig romlott, és rosszindulatú volt, valamint Domitianus császárt a kegyetlensége miatt. Remélem, a folytatás is elnyeri a tetszésemet.

>!
General Press, Budapest, 2011
568 oldal · ISBN: 9789636432584 · Fordította: Szentesi Mária
>!
Youditta
Kate Quinn: A császár szeretője

A történet három szemszögből van bemutatva: Thea, a rabszolgalány; Arius, a gladiátor és Lepida Pollia, mint gazdag, elkényeztetett lány. A három személy pozícióján keresztül próbálja az írónő lefedni az i.sz.70-96 közötti Rómát, kiegészítve Domitianus császárral, szenátorokkal, rabszolgákkal.
Minden megtalálható a könyvben, ami az ókori Rómáról az embernek eszébe jut: viadal, cselszövés, harc, gladiátorok, rabszolgák, féktelen szexuális kalandok, római katonák és még sorolhatnám.
A könyv első harmadát nagyon untam, semmi pozitívat nem gondoltam a könyvről, csak a tipikus sablonos cselekményt vártam. A könyv a felétől érdekesebb kezdett lenni, és ha szigorúan azt nézem, hogy ez a könyv szórakoztatásra született, és nem szépirodalmi magaslatokra, akkor azt mondom, hogy egész korrekt munka. Kicsit sablonos, kiszámítható, de a második felétől érdekesebb, úgyhogy egész jó minősítést kap tőlem. :)

6 hozzászólás
>!
Tamlilla
Kate Quinn: A császár szeretője

Ez egy nagyon élvezhető szerelmes regény kevés igazságtartalmú történelmi körítéssel. Sokszereplős, de a fő szál Thea, a fiatal rabszolgalány körül forog, akinek az életét követhetjük nyomon, miközben bepillantást kapunk a korabeli politikai életbe, a gladiátorok világába. Erotika, házasság, árulás, válás, egy kis misztikum kellemes arányban keverve, a végeredmény pedig igazán remek.

7 hozzászólás
>!
Szédültnapraforgó
Kate Quinn: A császár szeretője

Első olvasásom az írónőtől. Nem szoktam szeretni a történelmi regényeket, azokat inkább filmen nézem szívesen. De ez már az elejétől annyira jól indult, nem tudtam letenni, amikor csak lehetőségem volt rá olvastam. Megkedveltem a szereplőket, főként a pozitív szereplőkkel tudok jól azonosulni, szurkoltam nekik, hogy a negatívok elnyerjék méltó büntetésüket :) Érdekes volt ott „élni” Rómában és részt venni a Colosseumban zajló gladiátorjátékokon.
Mindenképpen fogom a folytatást is olvasni később.

>!
annie55
Kate Quinn: A császár szeretője

Könnyed, szórakoztató történelmi regény. A szereplők szerethetőek voltak és korabeli Róma is szinte megelevenedett a könyv lapjain. Szerencsére nem volt benne túl sok romantika, helyette inkább több szereplő életéről olvashattunk. Mindenkinek bátran ajánlom!
Bővebben:http://anniekonyvesblogja.blogspot.co.at/2015/06/kate-q…

>!
maeve
Kate Quinn: A császár szeretője

Bár elfogult vagyok, mert ami Rómáról szól az rossz nem lehet, de ez a könyv tényleg jó. A szerelmi szál nem egészen hagyományos, Domitianus karaktere kiváló, a történelmi háttér egészen hitelesnek tűnik. Könnyű olvasni, jó a stílusa.

>!
AustraliaFan
Kate Quinn: A császár szeretője

2011.
Nagyon tetszett:) Nekem, a rózsaszín romantika kedvelőnek nem volt könnyű olvasmány, de megérte.
A regény kb. 15 évet ölel fel, és a három főszereplő szemszögén keresztül mutatja be az eseményeket. Azzal, hogy az írónő vegyítette a valós és kitalált történelmi személyeket, nagyon hihető és egyúttal fájdalmas is lett a történet. Amikor egy romantikus fantasyt olvasok, szemrebbenés nélkül siklok át a kínzások felett. Itt viszont nagyon ütött a dolog, nehezen vergődtem át a kegyetlenségeken.
Szerencsére ezekben a szituációkban mindig nagyon erősnek állította be a szenvedő felet az írónő, így könnyebb volt továbblépni.

Tetszett, hogy a szereplők a sok megpróbáltatás közben is örülni tudtak az apró dolgoknak. Sosem veszítették el hitüket abban, hogy egyszer jobbra fordul az életük.

Viszonylag sok a szereplő, de mivel mindenki megkapja azt a figyelmet, amit a történet szempontjából megérdemel, nem volt zavaró, és ilyen vastag könyvnél el is várható a változatosság.

A végjáték is jól kitalált, két olyan csavar is volt, amit én nem vártam, teljes meglepődést okozva:)

>!
Judzsínia
Kate Quinn: A császár szeretője

Izgalmas történet,jól megírt szereplők,nagyon tetszett összességében.Tetszett,hogy nyersen leírta a valóságot,bár néha már rosszul voltam a kegyetlenkedésektől.Viszont Lepidát megkedveltem nem volt semmi amit művelt:O
Csak ajánlani tudom ezt a könyvet,megéri elolvasni.

>!
mazsof P
Kate Quinn: A császár szeretője

Kicsit félve fogtam bele az olvasásba, nem tudtam mire számíthatok, de azt kell mondjam, nagyon örülök, hogy a kezembe vettem. Nagyon olvasmányos történelmi könyv, állandóan ezt akartam volna olvasni. Ha lenne elég időm, szerintem egy nap alatt kivégeztem volna. Így csak sóvárogtam, hogy mikor lesz már időm olvasni. :) Nagyon jól kidolgozott karakterek voltak, főként Domitianus császárra gondolok itt, de nagyon sok jól megírt karakter van a történeben. Szerintem könnyedén, élvezhetően mutatta be a korabeli életet, a gladiátor viadalokat, a patríciusok életét. Nagyon megfogott Róma kora. Örülök, hogy elolvashattam, maximális pontot adok, nincs kivetnivalóm a könyben, sem történelmi, sem történeti szempontból.


Népszerű idézetek

>!
hajnalikod

(…) de ki figyel oda az igazságra, ha a hazugság sokkal érdekesebb?

274. oldal


A sorozat következő kötete

Róma sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Francine Rivers: Hang a szélben
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban
Fábián Janka: Emma évszázada
Steven Saylor: A hét csoda
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
Henryk Sienkiewicz: Quo vadis?
Robert Merle: A bálvány
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2.
Phyllis T. Smith: Én, Livia