Pegazus ​és az Olümposz lángja (Pegazus 1.) 12 csillagozás

Kate O'Hearn: Pegazus és az Olümposz lángja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A mitológia és a valóság egy új legendában csap össze!

Amikor Pegazus a 13 éves Emily háza tetején landol, a lány élete egy csapásra legendákba illővé válik: őrületes csaták, mindenre elszánt üldözések, lélegzetelállító utazások a gyönyörű, szárnyas csődör hátán, és egy hősi küldetés, amelynek tétje nem más, mint megmenteni az Olümposz lángját, mielőtt az örökre kialudna.

„Varázslatos és bámulatos olvasmány.” – Julia Eccleshare, Lovereading4kids

Eredeti mű: Kate O'Hearn: Pegasus and the Flame

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633996492 · Fordította: Varga Tibor

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Kate O'Hearn: Pegazus és az Olümposz lángja

Kedves gyerekek! Nektek ajánlom ezt a kb. Percy Jackson lány változatban, mínusz humor történetet, 9-13 éves korig, nem garantálom, de valószínűleg tetszeni fog.
Szülőknek már nem annyira, a linken bővebben elmesélem.
http://www.kellylupiolvas.com/2016/11/kate-ohearn-pegaz…

>!
Odonata
Kate O'Hearn: Pegazus és az Olümposz lángja

JIIIHÁÁÁ!
Ez a könyv elképesztő volt! Nagyon kihozta a gyermeki énem. Nem hittem volna, hogy ez az én műfajom is lehet. Kockáztattam és a borító miatt vettem meg. Nem bántam meg!
Paelen <3 és Diana volt a kedvenc szereplőm, de Emilyvel és Joellel sem volt problémám. Pegazus ? Hát ő más, Ő a GIGAkedvenc szereplőm, extrém cuki. Akit utáltam az J ügynök volt.
A történet hatalmas kikapcsolódást nyújtott!
Követelem a következő részt!!!
Te jössz @eNori!

>!
Varga_Szandi
Kate O'Hearn: Pegazus és az Olümposz lángja

Ajánlás alapján került hozzám a kömyv, s azt hiszem, máskor is hallgatni fogok a könyvtárunk lelkes segítőire. :-)
Nagyon kalandos, megmosolyogtató és piszok könnyű elmerülni benne. Tetszett ez a „mitológia-21. század” párhuzam, mindent eltalált benne az írónő. A leírásokkal is egészen ki voltam békülve.
Igazi élmény volt olvasni, mielőbb szeretném kezembe venni a folytatást is. :-)

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P
Kate O'Hearn: Pegazus és az Olümposz lángja

Szerettem az írónő által felépített világot, a jó karaktereit, a vicces helyzeteket, az izgalmas csatákat és a csodálatos karakterfejlődéseket. Jól olvasható, és a végletekig kedvelhető ez a regénysorozat.
http://sorok-kozott.hu/2016/11/konyvkritika-kate-ohearn…

>!
Boglárka_Tóth
Kate O'Hearn: Pegazus és az Olümposz lángja

Hát ez nagyon sovány volt. A könyvön 12+ jelzés van, de nem nagyon hiszem, hogy egy 12-14 évest kielégítene ez a szegényes cselekmény, nulla karakterizáció, nulla világépítés, nulla stílus, és a kb. 8 évesek szintjén álló rajongás a lovak iránt. Szerintem inkább 8-10 éveseknek való a könyv, és persze lányoknak. Egyszerű, mint a faék – igaz, hogy én felnőtt szemmel nézem, szóval ki tudja? A kiskamaszoknak akár még be is jöhet. Tényleg sajnálom, mert nemcsak sima fantasy, hanem kifejezetten mitológiai fantasy terén is sokkal jobbakat lehet olvasni ebben a korosztályban, akár a Percy Jacksonokat, akár (sőt!) a magyar szerzős A szelek tornyát nézem.

>!
Meryl
Kate O'Hearn: Pegazus és az Olümposz lángja

Alapvetően nem túl nagy elvárásokkal álltam neki a könyvnek. Nem mondom, hogy kellemesen csalódtam, mert az első pár oldalnál majdnem felrobbantam és legszívesebben eldobtam volna a kezemből az egészet úgy ahogy van. :D Ennek nem volt más oka csupán az, hogy a hölgyemény úgy keveri a görög mitológiai alakokat bele a római isteni nevek közé, hogy akkor most melyik mitológiát is vesszük alapul? :D Mert ha a görögöt akkor zsinórba rossz az összes istennek a neve ha a rómait akkor mindenki másé, plusz akkor nem is értem mit kerestek az Olümposzon.. :D
Nah mindegy, ha ezen a döbbeneti sokkon túl jutunk akkor egész vállalható lesz a történet. Nagyobb fejjel kiszámítható, nem lesz egy Percy Jackson csavaros történet, de olvasható.
Ami még számomra értetlenséget váltott ki, hogy miért kellett belekeverni egy kis Men in Black koppintást az ügynököknél.. Plusz minek ide, ufo, és 51-es körzetszerűség.. Nem tudott már a hölgy honnan kalandot leakasztani? :D Plusz a kínzásokról ne is beszéljünk..
Mindentől függetlenül, könnyen olvasható, egyszerű történetvezetés. A karakterektől sem kell elájulni, ami pozitívumot számomra itt feltudott mutatni az Phaelen (tolvaj) jellemfejlődése akinél meg volt az A pont, hogy eljussunk a B pontba. A többiekről ezt nem feltétlenül lehet ezt elmondani, inkább a gombkapcsolgatásos módszert éreztem. Oh eddig ilyen volt, most hopp lehet másképp is jah oké akkor most másképp lesz. :D
Aki imádja a lovakat bocsi pegazusokat :D annak érdemes elolvasni, főleg ha lány. Biztos lesz olyan akinek nagyon befog jönni, de nálam nem találták el azt a szintet amire nyugodt szívvel mondom, hogy húú de jó. Ez gyerekes lett. Nagy kár érte.
Úgy vártam valamire ami kicsit is hasonlít a Percy világára. :(


Népszerű idézetek

>!
Varga_Szandi

– Diana – kezdte Joel –, tudom, hogy hatalmas harcos vagy, de higgy nekem, nem maradhatsz itt. Azok a gépek ott fent az égen elkapnak. El kell bújnunk.
– Elbújni? – kérdezett vissza Diana döbbenten. – Én nem rejtőzöm el a harc elől.

>!
Katsa_Leyer

    – Az Olümposz haragját? – kiáltott fel.
    – Magának feltétlenül szükséges mindent utánam ismételnie? – kérdezte Paelen. – Borzasztóan zavaró.


A sorozat következő kötete

Pegazus sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Póli Matilda: Futó tűz
Angela Dorsey: A betolakodó
Eleanor Jones: A tenger szelleme
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet
Szakács Eszter: Babilon
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai
Baráth Katalin: Ida és az aranygyapjú
J. K. Rowling: Harry Potter
John Flanagan: A Tölgylevelesek