The ​Winter Ghosts 7 csillagozás

Kate Mosse: The Winter Ghosts Kate Mosse: The Winter Ghosts Kate Mosse: The Winter Ghosts

From ​the bestselling author of Labyrinth and Sepulchre – a compelling story of ghosts and remembrance. Illustrated throughout by Brian Gallagher.
The Great War took much more than lives. It robbed a generation of friends, lovers and futures. In Freddie Watson's case, it took his beloved brother and, at times, his peace of mind. In the winter of 1928, still seeking resolution, Freddie is travelling through the French Pyrenees. During a snowstorm, his car spins off the mountain road. He stumbles through woods, emerging in a tiny village. There he meets Fabrissa, a beautiful woman also mourning a lost generation. Over the course of one night, Fabrissa and Freddie share their stories. By the time dawn breaks, he will have stumbled across a tragic mystery that goes back through the centuries. By turns thrilling, poignant and haunting, this is a story of two lives touched by war and transformed by courage.
The Winter Ghosts is a gorgeous… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Orion, London, 2014
304 oldal · ISBN: 9781409156406
>!
Orion, London, 2010
304 oldal · ISBN: 9781409103394
>!
Orion, London, 2009
272 oldal · ISBN: 9781409112273

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Honey_Fly P>!
Kate Mosse: The Winter Ghosts

Igazi szórakoztató irodalom. Nem összecsapott fércmű, ahogy az írónő általam eddig olvasott könyvei sem voltak azok. Igényes maga a kiadás is. A keménykötéses nagyon szépen illusztrált de a puhakötésnek is nagyon mutatós a borítója és fértek bele fotók is a helyszínekről ahol a cselekmény játszódik. Történelmi tényeken alapuló színes történet amin még izgulhatunk is ha úgy tartja kedvünk. A nyelvezete szép, választékos. Szomorú, hogy a háború hiábavalóságáról és értelmetlen pusztításáról írhat bárki bármennyi könyvet, újra és újra (vagy inkább folyamatosan) lejátszódik ugyanaz a forgatókönyv. Kár, hogy arra nem jöttek rá még az okosok, hogy happy end maximum a regényekben van…

vikiniki2>!
Kate Mosse: The Winter Ghosts

Varázslatos ez a könyv. Egyszerűen lehetetlen letenni. Ami igazán megfogott benne, az az, hogy gyönyörűen fejezi ki magát az író, és így olyan érzéseket tud átadni és segít megélni, amiket egyébként nagyon nehéz megérteni. Romantikus, de egyben elvont és történelmi eseményeket is úgy mutat be, hogy az ember tényleg úgy érzi, mintha ő is ott lett volna. Ez volt az első könyv, amit olvastam az írótól, de ezután biztosan el fogom olvasni a többi könyvét is, és nagyon sajnálom, hogy nem találtam rá előbb.

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Terry Pratchett: Night Watch
Richard Adams: Watership Down
Daphne du Maurier: Rebecca
Nick Hornby: High Fidelity
Angela Carter: The Magic Toyshop
Nick Hornby: A Long Way Down
Philippa Gregory: The Other Boleyn Girl
Nick Hornby: About a Boy
Muriel Spark: The Prime of Miss Jean Brodie