A ​tűz ítélőszéke 15 csillagozás

Kate Mosse: A tűz ítélőszéke

Franciaország, 1562. Az ország a vallásháború tüzében ég. A 19 éves Minou Joubert titokzatos levelet kap apja carcassonne-i könyvesboltjában. Az ismeretlen családi címerrel lepecsételt levél csupán három szóból áll: TUDJA, HOGY ÉLSZ. A rejtélyes üzenettel szinte egy időben tűnik fel életében Piet Reydon, és kettejük találkozása mindent megváltoztat: a hugenotta fiúnak titkos küldetést kell végrehajtania, a katolikus lány segítsége nélkül pedig esélye sincs élve elhagyni a várost…

Miközben testvér fordul testvér ellen, és Franciaországot tűz és vér borítja el, Minou és Piet sorsa elválaszthatatlanul összefonódik – életben és halálban.
A neves brit írónő, KATE MOSS könyve elképesztő részletességgel és élénk színekkel kelti életre a 16. századi Franciaországot. Ideális olvasmány Robert Merle Francia históriája, valamint a jó történelmi regények rajongói számára.

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Alexandra, Pécs, 2021
552 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635821501 · Fordította: Berki Éva
>!
Alexandra, Pécs, 2021
552 oldal · ISBN: 9789635821518

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 50


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Kate Mosse: A tűz ítélőszéke

Már elolvastam az írónőtől a Languedoc-trilógiát, az első két kötet nagyon jó volt, de a harmadik már nagyon nem. Próbál minden könyvről lehúzni az összes bőrt, ami néha nagyon elrontja az élményt, megint túltolta a történetet. Túl sok felesleges szöveg, a lényeg pedig kimaradt. Kicsit többet olvastam volna a karakterekről, a kalandjaikról és kevesebbet a tájról, a házakról és a felesleges történelmi szálakról, ami persze hogy kell, hiszen nem mindenki ismeri a történetet, de voltak részek, amik nem kellettek volna. Szerintem kicsit összecsapott és sokszor túlzó momentumokkal vegyítette, ami az egész történetet pofán vágta :)

LadyM>!
Kate Mosse: A tűz ítélőszéke

A katolikus-hugenotta konfliktus idején játszódik a regény, Franciaországban. Imádom a 16. századi Franciaországot, így nagy elvárásokkal kezdtem bele a könyvbe. A történet maga egy történelmi romantikusnak is felfogható, noha vannak benne családi titkos és rejtélyek is, habár az a szál szerintem egy kicsit eltörpült Minou és Piet románca mellett. A vallási ellentétek is fontos szerepet játszanak a regényben. Habár a könyv lassan indul, szerencsére idővel beindul a történet. Külön örültem az erős női karakternek, de mindegyik karakter nagyon szépen ki lett dolgozva. Határozottan 5 csillagos könyv. :)

Mr_Szörnyi_Börnyi>!
Kate Mosse: A tűz ítélőszéke

Kate Mosse egy modern kori Dumas-epigon. A tűz ítélőszéke minden olyan elemet tartalmaz, amelyet a francia történelmi regények atyja előszeretettel szerepeltetett, de annak -és persze szellemíróinak- minden ösztönös zsenialitása, érzékletes stílusa, parádés cselekményszövése nélkül. Amit kapunk, az csak egy közepesen izgalmas romantikus kalandregény, amelyet egy elnagyolt történelmi díszlet elé skiccelt föl a szerző. Nem túl elegáns és történelmileg sem hiteles egy vallásháború szereplőit jókra és rosszakra felosztani, Kate Mosse ezt a hibát is elkövette, de igazából a középszerűség az, amit leginkább nehéz az írónőnek megbocsátani. A jól olvasható, lendületes történet a fentiekkel együtt egy jóindulatú három csillagot eredményezne, azonban a gyönyörű borító miatt még egy féllel megtoldtam azt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Edward Rutherfurd: Párizs
Ken Follett: A tűzoszlop
Philippa Gregory: A folyók asszonya
Joanne Harris: Ötnegyed narancs
Kate Furnivall: Árulás
Simon Scarrow: Ifjonti vér
Sebastian Faulks: Emberi nyomok
Orczy Emma: A Vörös Pimpernel
Arthur Conan Doyle: Sir Nigel
Sebastian Faulks: Madárdal