Megjelenésének várható időpontja: 2019. október 30.

Törékeny ​életek 1 csillagozás

Kate Hewitt: Törékeny életek

„Szívszorító ​és magával ragadó… olyan jó, mint bármelyik Jodi Picoult- vagy Diane Chamberlain-könyv.” – Bookish Jottings
„Egy erőteljes, érzelmes és magával ragadó könyv… egy fantasztikus történet.” – MoMo's Book Diary
Vajon tényleg olyan könnyű és egyszerű az élete, amilyennek kívülről látszik? Vagy valójában magányos abban a hatalmas házban egyedül, és az esti pihenés épp azt jelenti neki is, mint nekem?
Amikor Tessa megérkezik a kis házba a tó mellé a két gyerekével, Bennel és Katherine-nel, ez egy menekülés. Mindhármuk számára. Nem számít, hogy a bérelt ház egy kicsit kicsi – a nyárra az övék. Egy hely, ahol elrejtőzhetnek.
Az elszigeteltségük azonban véget ér, amikor találkoznak a családdal a szomszédos, hatalmas házból. Három gyerek – Charlotte, Zoe és Max – és az ő elbűvölő anyukájuk, Rebecca, aki határozottan úgy fest, be akarja vonni Tessát az életükbe.
De Rebecca egy sötét titkot rejteget magáról. Olyat, ami nemcsak az ő családját… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013385 · Megjelenés időpontja: 2019. október 30.

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 31


Kiemelt értékelések

>!
WildCat
Kate Hewitt: Törékeny életek

A fordító ajánlására vettem kézbe ezt a könyvet (eredeti angol kiadásban, mivel még nem végzett a fordítással, így magyarul még nem érhető el), s a fülszöveg valóban érdekesnek ígérkezett.
Az is volt… Bár meg kell mondanom, ez a könyv mérhetetlen dühöt ébresztett bennem. Miért? Mert már 27 oldal után szenvedtem tőle. Mert már 27 oldal után az agyf@sz kerülgetett a két anya, Tessa és Rebecca szerencsétlenkedésétől. Ugyan két különböző életvitellel rendelkező nő, de mindkettő csak sajnáltatja magát, jaj-de-nehéz-az-életem- mindenki-másé-meg-tökéletes szemlélettel nyögve teszi túl magát a mindennapokon, szenved a gyerekeivel, soha semmi se jó, jajj-de-nehéz-nekem szöveggel húzza a fejére a párnát, és tölt magába bort, csakhogy elnyomja 'rettenetesen nehéz' élete ködét. Mindkettő belefeledkezik az önsajnálatba és észre sem veszi, hogy a gyermekeiknek milyen nagy szükségük lenne rájuk. Persze miután ez a mérhetetlen nagy önsajnálat tragédiába torkollik, ráeszmélnek, felébrednek. De miért kell megvárni egy iszonyat tragédiát ahhoz, hogy ráébredjünk, észrevegyük, mi folyik a szemünk előtt a gyermekeinkkel ahelyett, hogy belefeledkezünk saját 'jajj-de-nehéz' életünkbe.
Ha másért nem is, de ezért megéri ez a könyv a több csillagot. Mert talán ráébreszti mindazokat, akik kissé hajlamosak önsajnálatba burkolózni és belefeledkezni saját sz@ros kis életükbe, hogy igenis mindenkinek megvan a maga keresztje, mindenkinek nehéz az élete, mindenkinek megvannak a maga problémái. Ne majmoljunk másokat, ne akarjuk mások életét élni. Nézzünk szembe a démonjainkkal, oldjuk meg a problémáinkat, ne csak siránkozzunk. De mindenekelőtt figyeljünk oda a gyermekeinkre. Mielőtt visszafordíthatatlan tragédia részesei nem leszünk a saját önzésünk, szerencsétlenségünk, tehetetlenségünk miatt. Mielőtt túl késő nem lesz.


Hasonló könyvek címkék alapján

Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
Lorenzo Carcaterra: Pokoli lecke
R. J. Palacio: Az igazi csoda
David Weiss: Meztelenül jöttem
Rick Riordan: A titán átka
R. J. Palacio: Csodácska
Terry Goodkind: Futótűz I-III.
Michael J. Sullivan: A Koronatorony
Mia Sheridan: Archer's Voice – Archer hangja
Don Winslow: Az egység