Törékeny ​életek 21 csillagozás

Kate Hewitt: Törékeny életek

„Szívszorító ​és magával ragadó… olyan jó, mint bármelyik Jodi Picoult- vagy Diane Chamberlain-könyv.” – Bookish Jottings
„Egy erőteljes, érzelmes és magával ragadó könyv… egy fantasztikus történet.” – MoMo's Book Diary
Vajon tényleg olyan könnyű és egyszerű az élete, amilyennek kívülről látszik? Vagy valójában magányos abban a hatalmas házban egyedül, és az esti pihenés épp azt jelenti neki is, mint nekem?
Amikor Tessa megérkezik a kis házba a tó mellé a két gyerekével, Bennel és Katherine-nel, ez egy menekülés. Mindhármuk számára. Nem számít, hogy a bérelt ház egy kicsit kicsi – a nyárra az övék. Egy hely, ahol elrejtőzhetnek.
Az elszigeteltségük azonban véget ér, amikor találkoznak a családdal a szomszédos, hatalmas házból. Három gyerek – Charlotte, Zoe és Max – és az ő elbűvölő anyukájuk, Rebecca, aki határozottan úgy fest, be akarja vonni Tessát az életükbe.
De Rebecca egy sötét titkot rejteget magáról. Olyat, ami nemcsak az ő családját… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
476 oldal · ISBN: 9786156013392 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
476 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156013385 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
476 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013385 · Fordította: Lukács Andrea

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 41

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Ács_Milán>!
Kate Hewitt: Törékeny életek

Alapjában véve nem egy vidám történetet olvashattam ebben a regényben.
A történetben két anyát, – Tessa és Rebecca – ismerhetünk meg, akik nagyon rövid idő alatt barátságot kötnek.
Számomra ez a hirtelen jött ilyen szintű barátság, mint ami közöttük kialakult elég furcsa volt.
Furcsa volt az a fajta bizalom, ami ilyen rövid idő alatt kialakult közöttük.
Bevallom őszintén, egyik anya sem volt szimpatikus számomra az első perctől kezdve. Rebecca egy irányításmániás, tipikus gazdag feleség benyomását keltette bennem.
Tessa pedig az a bizonyos alamuszi nyuszi volt az elején, aki egyszercsak nagyot ugrik.

Mindenki azt gondolja, hogy a szomszéd rétje mindig zöldebb…. pedig dehogy! Rebecca élete is egy pont ideillő példa erre. Minden családban vannak gondok és problémák, csak ezt van aki titkolja és van olyan is, aki mindent nagydobra ver. Rebecca az előbbi kategóriát erősítette.

Ez a történet engem inkább lehúzott érzelmileg, mint feltöltött volna. Az utolsó fejezetek pedig erre még rá is tettek egy lapáttal.
Egyszeri olvasásnak elment, ugyan sokszor elég unalmasnak találtam a történetet.

katie_nagy>!
Kate Hewitt: Törékeny életek

Kezdetben egyáltalán nem kötött le, vontatott és lassú volt a történetvezetés és idegesített Tessa bárgyú, védtelen jelleme. Ahogy azonban beindult a cselekmény, úgy lett egyre izgalmasabb a könyv. A befejezés pedig döbbenetes. (Még ha az ember titokban mégis valami ilyesmire számít.)

Alffa>!
Kate Hewitt: Törékeny életek

Nagyon megrendítő olvasmány. Olyan témát feszeget, amit valóban sokszor nem látunk: milyen is egy anyai lét a tökéletes burok mögött. Milyen küzdelmek vannak vagy lehetnek a háttérben.
Bár a könyv itt-ott elég szájbarágós volt, sokszor ismételve a szereplők érzelmeit, mégis át tudtam élni a szenvedésüket. A könyv vége spoiler

Paula_Szentesi>!
Kate Hewitt: Törékeny életek

Könnyed stílusban megírt könyv, ami szinte olvastatja magát. De valahogy felszínesnek érzem, ezért nem hiszem, hogy újra el akarnám olvasni.

Anna_Tóth_5 P>!
Kate Hewitt: Törékeny életek

Végig szenvedtem ezt a könyvet… Szerencse, hogy nem sűrűn hagyok félbe könyvet, de abszolút nem ragadott meg.. Végig siránkozás kinek milyen rossz aztán megtörténik a baj…És a tényleges baj mellett eltörpülnek a korábbi gondok… Abszolút nem újraolvasós történet részemről…

WildCat>!
Kate Hewitt: Törékeny életek

A fordító ajánlására vettem kézbe ezt a könyvet (eredeti angol kiadásban, mivel még nem végzett a fordítással, így magyarul még nem érhető el), s a fülszöveg valóban érdekesnek ígérkezett.
Az is volt… Bár meg kell mondanom, ez a könyv mérhetetlen dühöt ébresztett bennem. Miért? Mert már 27 oldal után szenvedtem tőle. Mert már 27 oldal után az agyf@sz kerülgetett a két anya, Tessa és Rebecca szerencsétlenkedésétől. Ugyan két különböző életvitellel rendelkező nő, de mindkettő csak sajnáltatja magát, jaj-de-nehéz-az-életem- mindenki-másé-meg-tökéletes szemlélettel nyögve teszi túl magát a mindennapokon, szenved a gyerekeivel, soha semmi se jó, jajj-de-nehéz-nekem szöveggel húzza a fejére a párnát, és tölt magába bort, csakhogy elnyomja 'rettenetesen nehéz' élete ködét. Mindkettő belefeledkezik az önsajnálatba és észre sem veszi, hogy a gyermekeiknek milyen nagy szükségük lenne rájuk. Persze miután ez a mérhetetlen nagy önsajnálat tragédiába torkollik, ráeszmélnek, felébrednek. De miért kell megvárni egy iszonyat tragédiát ahhoz, hogy ráébredjünk, észrevegyük, mi folyik a szemünk előtt a gyermekeinkkel ahelyett, hogy belefeledkezünk saját 'jajj-de-nehéz' életünkbe.
Ha másért nem is, de ezért megéri ez a könyv a több csillagot. Mert talán ráébreszti mindazokat, akik kissé hajlamosak önsajnálatba burkolózni és belefeledkezni saját sz@ros kis életükbe, hogy igenis mindenkinek megvan a maga keresztje, mindenkinek nehéz az élete, mindenkinek megvannak a maga problémái. Ne majmoljunk másokat, ne akarjuk mások életét élni. Nézzünk szembe a démonjainkkal, oldjuk meg a problémáinkat, ne csak siránkozzunk. De mindenekelőtt figyeljünk oda a gyermekeinkre. Mielőtt visszafordíthatatlan tragédia részesei nem leszünk a saját önzésünk, szerencsétlenségünk, tehetetlenségünk miatt. Mielőtt túl késő nem lesz.


Népszerű idézetek

agika_321k>!

Könny égeti a szemem, de pislogok, hogy visszatartsam. Most már erősebb vagyok ennél…legalábbis szeretnék.

186. oldal

agika_321k>!

Az étel finom – helyi alapanyagokból, nyilván frissen készült – én azonban csak csipegetek belőle. Túl sokat fogytam – legnagyobb részét akaratlanul –, és nem tudom rávenni magam, hogy egyek.

280. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Winegardner: A Keresztapa bosszúja
Mark Winegardner: A Keresztapa visszatér 1-2.
B. N. Toler: Lélekvesztők
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Vi Keeland – Penelope Ward: Nagyképű öltönyös
Aly Martinez: Érted mindent
Beth Ciotta: Bajban a szerelemmel
Corinne Michaels: Még egyszer, kérlek
Sarah Dessen: Egy felejthetetlen év