Bárcsak ​visszajönnél 39 csillagozás

Kate Hewitt: Bárcsak visszajönnél

Mennyire ​lehet önző az anyai szeretet?
Beth teljes szívéből szereti hétéves kisfiát, Dylant. Ő a mindene. Azonban az élet egy viselkedészavaros, érzelmileg labilis kisgyerekkel nem könnyű, főleg egyedülálló szülőként. Egy rettenetes félreértés odáig vezet, hogy Dylant a gyámügy nevelőszülőkhöz adja, Beth pedig eltökélten küzd, hogy tisztázza magát, és visszakaphassa a gyermekét.
Ally két gyermek édesanyja, és mindig is tudta, hogy nevelőszülő szeretne lenni. Azért, hogy átadhassa másoknak mindazt a jót, amit ő kapott az élettől. Ám amikor Dylan csatlakozik a családhoz, Ally kivételesen ideális életére is komoly hatással van, hogy a kisfiú szükségleteit össze tudja egyeztetni a családja igényeivel.
Beth a láthatásokon szembesül Ally odaadó gondoskodásával, és elbizonytalanodik: biztos, hogy egy gyermek ott van jó helyen, ahová született? Talán az lenne a legjobb Dylan számára, ha esélyt kapna egy szép családban egy jobb életre?
A USA Today bestsellerszerző,… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
430 oldal · ISBN: 9789635703067 · Fordította: Moldova Júlia
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
430 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635703050 · Fordította: Moldova Júlia

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

Kókuszka>!
Kate Hewitt: Bárcsak visszajönnél

Olyan nehéz tud lenni, ha az ember egyedül van, és minden döntést neki kell vállalnia, minden felelősséget. Megkérdőjelezi magát, és nincs senki, aki megmondaná, helyesen cselekszik-e.

Különböző problémákat vet fel, amelyekkel a szülők szembesülnek gyermekeik nevelése során, két anya eltérő hátterének tükrében. Érezzük fájdalmukat, szorongásaikat, kétségbeesésüket, minden helyzet más és más, senki sem tökéletes, a lehetőségeik is különbözőek, de minden anya a legjobbat szeretné adni gyermekének. Bemutatja a gyermekvédelem, a nevelőszülői hálózat működését, annak buktatóit, a családi kapcsolatok bonyolultságát.

Bookish_Moments_Blog>!
Kate Hewitt: Bárcsak visszajönnél

Kate Hewitt regénye elsöprő erővel csap le az olvasó érzelmeire, rendkívül átható módon szembesít minket az anyai lét esetleges hibáival. Emocionális mélységekbe lök, ahol a könnyek utat törnek és ahol a szeretet legintenzívebb erejét tapasztalhatjuk meg. A Bárcsak visszajönnél érzelmileg megterhel, összeszorítja a szíved és gondolkodásra sarkall!

Létezik, hogy a törődés és a szeretet fojtogatóan erőssé válik, s ezzel a nevelés is rossz mederbe sodródik? Mennyit bír el egy édesanya, ha minden terhet – ezzel együtt kétségeket és fájdalmat is – levesz a családtagjai válláról, hogy tökéletes, gondtalan és boldog család váljon belőlük?

Őszinte szívvel ajánlom azoknak az olvasóknak, akik szeretik a nehezebb témákat és nem visszakoznak egy nem mindennapi anyaság történetétől!

„Próbálok szeretni, elfogadni, és nem hibáztatni magam egyfolytában.” ♥

A teljes értékelésem itt olvasható:
https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2022/07/kate-he…

Bea_Könyvutca P>!
Kate Hewitt: Bárcsak visszajönnél

Lehet-e túlzásba esni a szeretettel? Lehet-e úgy szeretni a gyermekedet, hogy az már sok? Lehet-e, hogy ezt te nem veszed észre?
Ezekkel a kérdésekkel szembesül Beth, a gyermekét egyedül nevelő fiatal anya, aki egy rosszul kezelt hiszti következtében hirtelen abban a helyzetben találja magát, hogy a gyámügyesek elveszik tőle a kisfiát és ideiglenesen nevelőszülőknél helyezik el.

Miközben Beth szíve majd megszakad és mindent megtesz, amit a gyámügy előír neki, hogy visszakaphassa Dylant, addig megismerjük a másik családot, egy jómódban élő középosztálybeli házaspárt, egy egyetemista lánnyal és egy középiskolás fiúval. Ally és Nick jól működő házasságban és szerető kapcsolatban élnek, frissen végezték el a nevelőszülői tanfolyamot és első feladatként Dylant kapják.

Gyönyörű történet egy szép befejezéssel, ami nem tudom a valóságban mennyire fordulhat elő, de mindenesetre reményt ad és példát mutat.
Bővebben: http://www.konyvutca.hu/2023/04/kate-hewitt-barcsak-vis…

hajdu_zsuzsa>!
Kate Hewitt: Bárcsak visszajönnél

Kate Hewitt ismét szívbemarkoló, lelket megtépázó könyvet írt. Ezúttal is 2 nő szemszögéből járja körbe az anyaság, az anyai lét minden magasságát és mélységét. Hogyan hatnak ki a múltbéli fájdalmak, traumák a jelenre, az anyaság megélésére, amely oda vezet, hogy akár a gyermeked is elveszítheted? Másrészről a tökéletes felszín alatt olyan komoly problémák húzódnak, amelyekről nem tudunk vagy akarunk tudomást venni.
Anyukaként átéreztem Beth és Ally minden fájdalmát, gyötrelmét, magába vetett hitének megrendülését.
Az írónő továbbra is nagy kedvencem, hiszen lélektanilag remekül jár körbe komoly társadalmi és szociális témákat. off.

Lutza21>!
Kate Hewitt: Bárcsak visszajönnél

Elég vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Tetszett is, meg nem is. Az elejét nagyon untam, elég lassan haladtam vele, aztán valahogy ráéreztem, és jobban haladtam vele, de egyáltalán nem fogott meg. Ilyen egyszer ezt is olvastam kategóriás könyv.

Dora_Holdosi P>!
Kate Hewitt: Bárcsak visszajönnél

Kate Hewitt könyvei mindig szívhez szólnak és fájdalmasak.


Népszerű idézetek

Bookish_Moments_Blog>!

Bármilyen csodálatosnak tűnik is kívülről, belül mindenki zűrös, bizonytalan és félelmetes. Mindenkinek segítségre van szüksége. Mindenkiben ott a lehetőség.

Bea_Könyvutca P>!

A szülőség nehéz. Egyedül nevelni egy gyereket időnként szinte lehetetlen feladatnak tűnik.

335. oldal

Bookish_Moments_Blog>!

Próbálok szeretni, elfogadni, és nem hibáztatni magam egyfolytában.

Bookish_Moments_Blog>!

(..) akár észreveszi Ally, akár nem, harcba lépek a fiam szívéért.

Bookish_Moments_Blog>!

Olyan nehéz tud lenni, ha az ember egyedül van, és minden döntést neki kell vállalnia, minden felelősséget. Megkérdőjelezi magát, és nincs senki, aki megmondaná, helyesen cselekszik-e.

Bookish_Moments_Blog>!

(..) úgy égetett, mint semmi soha, és fel kellett ismernem kétséget nem tűrő bizonyossággal: jobb neki nélkülem.

Bookish_Moments_Blog>!

Valahogy a köd és a romok közepette Dylan lett a ragasztó, ami összetart minket azzal, ahogy minden bonyodalomtól mentesen szeretetre van szüksége és amilyen könnyedén viszonozza.

Bookish_Moments_Blog>!

Attól a perctől, sőt pillanattól fogva, hogy megszületett, szeretem. Csak nézni akartam, figyelni, ahogy lélegzik.

Bookish_Moments_Blog>!

Miért fáj így minden mindannyiunknak? Miért tört így össze a világunk, amikor eddig olyan áldottak voltunk?


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: A nővérem húga
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
J. K. Rowling: Átmeneti üresedés
Ruta Sepetys: A csend forrásai
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek
Lionel Shriver: Beszélnünk kell Kevinről
Alice Hoffman: Galambok őrizői
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!
Sue Monk Kidd: A méhek titkos élete
Celeste Ng: Kis tüzek mindenütt