Szentpétervár ​ékköve (Az orosz szerető trilógia 1.) 71 csillagozás

Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Ármány ​és szenvedély a cári Oroszországban, az Orosz ágyas, a Lydia titka és a Vörös sál című bestsellerek szerzőjétől.

Valentina éppen a családi birtok erdeiben barangol, amikor váratlan és ijesztő események sorozata alapjaiban megváltoztatja az életét. A forradalmárok felrobbantják a nyaralójukat és a húga lebénul.
Az arisztokrata származású Valentina Ivanova II. Miklós cár pénzügyminiszterének lánya, s most szembesülnie kell az omladozó cárizmus minden szörnyű következményével. Úgy érzi, meg kell keresnie útját az életben. Közben folyamatosan harcban áll családjával, mivel nem akar fejet hajtani apja akarata előtt, hogy egy előre elrendezett szeretetlen házasságra lépjen a fiatal és tehetős orosz gróffal.
Az erős akaratú, lázadó Valentina beleszeret Jens Friisbe, az egyenes jellemű és szenvedélyes dán mérnökbe. Mindent elsöprő szerelmük örökre összeköti az életüket.
Mindeközben Szentpétervárott folyamatosak a zavargások. A fényűző nemesség és a… (tovább)

Eredeti mű: Kate Furnivall: The Jewel of St Petersburg

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror

>!
I.P.C., Budapest, 2010
444 oldal · ISBN: 9789636353827 · Fordította: Aranyi Gábor

Kedvencelte 8

Most olvassa 6

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Timcsibaba77
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Nekem valahogy vontatott, és kicsit már túl aprólékos mű volt. De „átrágtam” magamat sikeresen. Bevallom őszintén, megkapóbb és ígéretesebb volt maga a borító, és a könyv címe, mint a belső tartalom. Valahogy nekem apró ízekre darabokra hullott a mű, lehet, azért, mert nem sok időt tudtam ráfordítani az olvasgatásra. Szerettem és utáltam egyben. Lehet pont ezzel hagyott nyomot bennem, mert kettős érzést váltott ki belőlem. Lenyűgözött, és ugyanakkor untatott. Nekem valahogy nagyon vontatott volt.
Történelem regényes, könnyed kikapcsolódás nőknek. Nem tudom, valahogy nem ragadtattam el magamat most ettől a könyvtől. Sajnálom.

>!
Nushi P
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Sokkal de sokkal többet vártam ettől a könyvtől. A fülszöveg alapján úgy gondoltam szeretni fogom, de sajnos szó szerint végig kellett lökdösni magam rajta.

>!
szilva81
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Nagyon tetszett a regény, jó jellemábrázolásokkal és történelmi háttérrel. Végig feszültségben tartott a történet, Valentina nagyon szívós és kitartó leányzó, nem adja fel még a legnehezebb helyzetben sem. Külön elismerésre méltő, hogy arisztokrata származása ellenére ápolónő lett, bár a kórházban sok gyomorforgató esemény történt, de ez is hű ábárzolása a kornak. A szereplők mellett nem lehet csak úgy elmenni, minden főbb szereplő valamilyen érzelmet váltott ki. Számomra a legsokkolóbb Elizaveta karaktere, Arkiné pedig nagyon ellentétes, bár több rosszat tett életében – az eszméért –, mint jót, mégis amikor jót tett megmutatta, hogy azért szíve is van, igaz jól elrejtve és lelakatolva. Szörnyű egy időszak lehetett a cárizmus megdöntése és a bolsevikok hatalomra törése, és mennyi ember szenvedhetett ártatlanul mindkét oldalról, mind az arisztokrácia oldaláról, mind a munkások közül, – amit jól megmutat a történet.
És még egy gondolat: örülök, hogy Szentpétervárott játszódik, bepillantást nyerhettünk a város életvitelébe is, de az időjárása szörnyű.

>!
Manawydan
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Összességében tetszett, lassan ez már a negyedik könyv pár hónap leforgása alatt, amit az oroszokról olvasok. Cynthia Harrod-Eagles Kirov-trilógiája ott ért véget, ahol ez a történet kezdődött.
Az a helyzet, hogy az Orosz szerető trilógia második részét sokkal hamarabb olvastam, valamiért azt adták ki előszőr Magyarországon. Azzal összevetve ezt a részt, azért szörnyű, hogy mi lesz Valentinából. Ez a rész a küzdelmeiről szól, az pedig arról, hogy feladta. Ezek után kíváncsi leszek a befejező záró részre.

>!
alaurent P
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Érdekes könyv volt, jó stílussal, megkapó személyiségekkel, és Szentpétervárral. A legtöbb helyszínt ismertem ottjártamból, ez külön szépséget adott a könyvnek.
A történet néhol kissé csapongó, de igyekezett hű korrajzot adni. Ehhez kicsit leegyszerűsítette a szerepeket, a történéseket saját logikai láncba fűzte. A megidézett atmoszféra ellenben tetszett.

>!
Naira
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Nagyon rég nem olvastam ennél magával ragadóbb regényt. Lehet, hogy több hibája is volt a könyvnek, amelyek szemfülesebb olvasóknak feltűnnek. Mindez azonban mit sem von le a könyv iránt érzett lelkesedésemből. A forradalom előtti Oroszországról hatásos és érzelmekkel teli képet fest az írónő, és a hab a tortán maga a cselekmény és a szereplők. Ritka alkalom, hogy egy olyan könyvet dicsérek, amit félúton legszívesebben megtapostam volna. Voltak olyan dolgok a könyvben, amik nekem már túllőttek mindenen. Megkönnyeztem, nevettem, dühöngtem. Mindenféle érzelmi reakciót kiváltott belőlem ez a könyv. Már csak remélni tudom, hogy a szerző többi kötete képes lesz a nyomába érni.

>!
byBB
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Nagyon tetszett!!
Nagy magasságokba és mélységekbe nem rántott magával, de annyira kellemes volt olvasni, olyan simán, krémesen csúszott elmémen a történet, mint kés a vajon. Az orosz cárizmus minden szörnyűsége ellenére is Valentina és Jens szerelme puhán átöleli az egész mindenséget.
A könyv gyönyörű, mint az újabb I.P.C. könyvek általában (a „legszebb női arcos borítók” kategóriában biztos elvinné a fődíjat a kiadó!!), de szerkezetileg nem volt tökéletes, sok helyen váratlanul ugrott a történet más helyszínre, más szereplőhöz, ami zavaró volt, nyomtatási hibákat is láttam. A történelmi háttér kidolgozása számomra kissé hiányos, felszínes volt.
Ettől függetlenül érdemes elolvasni!!

>!
monalisa
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Annyira nem haltam el tőle, se a főszereplő nem fogott meg különösebben, se maga a cselekmény. Néha kifejezetten unalmasnak találtam. Olvastam már sokkal jobbat is ebből a szentpétervári történelmi korszakból.

>!
kávésbögre P
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Az orosz szerető után érdekes volt megtudni az előzményeket, engem lekötött, olvasmányos és izgalmas volt. Nem az a nagy katartikus élmény, de egyszer jó volt elolvasni.


Népszerű idézetek

>!
Csoszi

Hát nem veszitek észre, hogy a rosszal együtt minden jót is elpusztítotok Oroszországban?

>!
Diana3021_

Valentina Ivanova nem akart meghalni. Nem itt és nem most. És nem így. Koszos lábakkal, kócos hajjal és úgy, hogy az élete még csak nemrég vette kezdetét. Lenézett az ujjaira az erdő homályos, zöld derengésében és meglepetten látta, mennyire rezzenéstelen. A lelkében reszketett.

(első mondat)

>!
Erika_Turi

– Tudsz hegedülni?
– Azt nem mondanám, hogy tudok. Inkább csak kicsikarok belőle néhány nyekergő hangot, amihez képest a nyávogó kandúr zeneileg képzettnek tekinthető. De – tette hozzá sietve – fejleszteni fogom magam, ígérem.

>!
Erika_Turi

Az oroszok legalább annyira szerettek felvágni a vagyonukra, mint a páva, ahogy kibontja tarka farktollait.

>!
Diana3021_

Mélyen megtisztelne vele, ha csatlakozna hozzám jövő szerda este a
Téli Palotában megrendezett nagy birodalmi bálra.


A sorozat következő kötete

Az orosz szerető trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Paullina Simons: A bronzlovas
Cynthia Harrod-Eagles: Anna
Mary Nichols: Az ékszer
Orson Scott Card: Bűvölet
Richelle Mead: Véreskü
Michelle Conder: Szentpétervár hava
Nermin Bezmen: Kurt Szejt és Sura
Jennie Lucas: Kártyán nyert szerelem
Juliette Benzoni: A remény
Danielle Steel: A cár balerinája