Szentpétervár ​ékköve (Az orosz szerető trilógia 1.) 77 csillagozás

Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Ármány ​és szenvedély a cári Oroszországban, az Orosz ágyas, a Lydia titka és a Vörös sál című bestsellerek szerzőjétől.

Valentina éppen a családi birtok erdeiben barangol, amikor váratlan és ijesztő események sorozata alapjaiban megváltoztatja az életét. A forradalmárok felrobbantják a nyaralójukat és a húga lebénul.
Az arisztokrata származású Valentina Ivanova II. Miklós cár pénzügyminiszterének lánya, s most szembesülnie kell az omladozó cárizmus minden szörnyű következményével. Úgy érzi, meg kell keresnie útját az életben. Közben folyamatosan harcban áll családjával, mivel nem akar fejet hajtani apja akarata előtt, hogy egy előre elrendezett szeretetlen házasságra lépjen a fiatal és tehetős orosz gróffal.
Az erős akaratú, lázadó Valentina beleszeret Jens Friisbe, az egyenes jellemű és szenvedélyes dán mérnökbe. Mindent elsöprő szerelmük örökre összeköti az életüket.
Mindeközben Szentpétervárott folyamatosak a zavargások. A fényűző nemesség és a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror I.P.C.

>!
I.P.C., Budapest, 2010
444 oldal · ISBN: 9789636353827 · Fordította: Aranyi Gábor

Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 87

Kívánságlistára tette 58

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Timcsibaba77>!
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Nekem valahogy vontatott, és kicsit már túl aprólékos mű volt. De „átrágtam” magamat sikeresen. Bevallom őszintén, megkapóbb és ígéretesebb volt maga a borító, és a könyv címe, mint a belső tartalom. Valahogy nekem apró ízekre darabokra hullott a mű, lehet, azért, mert nem sok időt tudtam ráfordítani az olvasgatásra. Szerettem és utáltam egyben. Lehet pont ezzel hagyott nyomot bennem, mert kettős érzést váltott ki belőlem. Lenyűgözött, és ugyanakkor untatott. Nekem valahogy nagyon vontatott volt.
Történelem regényes, könnyed kikapcsolódás nőknek. Nem tudom, valahogy nem ragadtattam el magamat most ettől a könyvtől. Sajnálom.

szilva81>!
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Nagyon tetszett a regény, jó jellemábrázolásokkal és történelmi háttérrel. Végig feszültségben tartott a történet, Valentina nagyon szívós és kitartó leányzó, nem adja fel még a legnehezebb helyzetben sem. Külön elismerésre méltő, hogy arisztokrata származása ellenére ápolónő lett, bár a kórházban sok gyomorforgató esemény történt, de ez is hű ábárzolása a kornak. A szereplők mellett nem lehet csak úgy elmenni, minden főbb szereplő valamilyen érzelmet váltott ki. Számomra a legsokkolóbb Elizaveta karaktere, Arkiné pedig nagyon ellentétes, bár több rosszat tett életében – az eszméért –, mint jót, mégis amikor jót tett megmutatta, hogy azért szíve is van, igaz jól elrejtve és lelakatolva. Szörnyű egy időszak lehetett a cárizmus megdöntése és a bolsevikok hatalomra törése, és mennyi ember szenvedhetett ártatlanul mindkét oldalról, mind az arisztokrácia oldaláról, mind a munkások közül, – amit jól megmutat a történet.
És még egy gondolat: örülök, hogy Szentpétervárott játszódik, bepillantást nyerhettünk a város életvitelébe is, de az időjárása szörnyű.

Nushi P>!
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Sokkal de sokkal többet vártam ettől a könyvtől. A fülszöveg alapján úgy gondoltam szeretni fogom, de sajnos szó szerint végig kellett lökdösni magam rajta.

Manawydan>!
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Összességében tetszett, lassan ez már a negyedik könyv pár hónap leforgása alatt, amit az oroszokról olvasok. Cynthia Harrod-Eagles Kirov-trilógiája ott ért véget, ahol ez a történet kezdődött.
Az a helyzet, hogy az Orosz szerető trilógia második részét sokkal hamarabb olvastam, valamiért azt adták ki előszőr Magyarországon. Azzal összevetve ezt a részt, azért szörnyű, hogy mi lesz Valentinából. Ez a rész a küzdelmeiről szól, az pedig arról, hogy feladta. Ezek után kíváncsi leszek a befejező záró részre.

alaurent P>!
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Érdekes könyv volt, jó stílussal, megkapó személyiségekkel, és Szentpétervárral. A legtöbb helyszínt ismertem ottjártamból, ez külön szépséget adott a könyvnek.
A történet néhol kissé csapongó, de igyekezett hű korrajzot adni. Ehhez kicsit leegyszerűsítette a szerepeket, a történéseket saját logikai láncba fűzte. A megidézett atmoszféra ellenben tetszett.

Naira>!
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Nagyon rég nem olvastam ennél magával ragadóbb regényt. Lehet, hogy több hibája is volt a könyvnek, amelyek szemfülesebb olvasóknak feltűnnek. Mindez azonban mit sem von le a könyv iránt érzett lelkesedésemből. A forradalom előtti Oroszországról hatásos és érzelmekkel teli képet fest az írónő, és a hab a tortán maga a cselekmény és a szereplők. Ritka alkalom, hogy egy olyan könyvet dicsérek, amit félúton legszívesebben megtapostam volna. Voltak olyan dolgok a könyvben, amik nekem már túllőttek mindenen. Megkönnyeztem, nevettem, dühöngtem. Mindenféle érzelmi reakciót kiváltott belőlem ez a könyv. Már csak remélni tudom, hogy a szerző többi kötete képes lesz a nyomába érni.

byBB>!
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Nagyon tetszett!!
Nagy magasságokba és mélységekbe nem rántott magával, de annyira kellemes volt olvasni, olyan simán, krémesen csúszott elmémen a történet, mint kés a vajon. Az orosz cárizmus minden szörnyűsége ellenére is Valentina és Jens szerelme puhán átöleli az egész mindenséget.
A könyv gyönyörű, mint az újabb I.P.C. könyvek általában (a „legszebb női arcos borítók” kategóriában biztos elvinné a fődíjat a kiadó!!), de szerkezetileg nem volt tökéletes, sok helyen váratlanul ugrott a történet más helyszínre, más szereplőhöz, ami zavaró volt, nyomtatási hibákat is láttam. A történelmi háttér kidolgozása számomra kissé hiányos, felszínes volt.
Ettől függetlenül érdemes elolvasni!!

geszti>!
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

A történet az Orosz szerető előzményeiről szól. Ha valaki nem olvasta még a trilógiát, akkor én mindenképpen ezzel kezdeném. Fogalmam sincs, a megjelenés sorrendjét miért kavarták ennyire össze.
Nagyon tetszett a történelmi háttér, bár én többet is el tudtam volna viselni belőle. Néhány helyen kicsit unalmas,kicsit csöpögős, de egyszeri olvasást azért megér, főleg ha valaki kíváncsi a már korábban megismert szereplők sorsára.
A könyv szerkesztése viszont katasztrófa. Nem is nagyon találkoztam még ilyennel… Egyik mondatról a másikra helyszínt, szereplőt vált. Néhol egy pillanatra azt sem tudtam kivel és hol vagyok.

1 hozzászólás
kávésbögre P>!
Kate Furnivall: Szentpétervár ékköve

Az orosz szerető után érdekes volt megtudni az előzményeket, engem lekötött, olvasmányos és izgalmas volt. Nem az a nagy katartikus élmény, de egyszer jó volt elolvasni.


Népszerű idézetek

Csoszi>!

Hát nem veszitek észre, hogy a rosszal együtt minden jót is elpusztítotok Oroszországban?

Diana3021_>!

Valentina Ivanova nem akart meghalni. Nem itt és nem most. És nem így. Koszos lábakkal, kócos hajjal és úgy, hogy az élete még csak nemrég vette kezdetét. Lenézett az ujjaira az erdő homályos, zöld derengésében és meglepetten látta, mennyire rezzenéstelen. A lelkében reszketett.

(első mondat)

Erika_Turi>!

– Tudsz hegedülni?
– Azt nem mondanám, hogy tudok. Inkább csak kicsikarok belőle néhány nyekergő hangot, amihez képest a nyávogó kandúr zeneileg képzettnek tekinthető. De – tette hozzá sietve – fejleszteni fogom magam, ígérem.

Erika_Turi>!

Az oroszok legalább annyira szerettek felvágni a vagyonukra, mint a páva, ahogy kibontja tarka farktollait.

Diana3021_>!

Mélyen megtisztelne vele, ha csatlakozna hozzám jövő szerda este a
Téli Palotában megrendezett nagy birodalmi bálra.


A sorozat következő kötete

Az orosz szerető trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cynthia Harrod-Eagles: Emily
Simon Sebag Montefiore: Szásenyka
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Jojo Moyes: Áradó fény
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Paullina Simons: Tatjána és Alexander
Jojo Moyes: Akit elhagytál
Daisy Goodwin: Viktória
Santa Montefiore: Szerelem és háború dalai
Elinor Glyn: Érdekházasság