Lydia ​titka (Az orosz szerető trilógia 3.) 46 csillagozás

Kate Furnivall: Lydia titka

1929. ​Oroszország. A fehérorosz arisztokrata származású Lydia Ivanova élete veszélyben forog. Az emberek a besúgóktól és munkatáboroktól való félelem állandó árnyékában élnek. Senkiben sem lehet megbízni. A zabolátlan, „rókalelkű” Lydia, édesapja Jens Friis keresésére indul. Sokáig úgy hitte, hogy az apját megölték a bolsevikok, amikor még öt éves kislány volt. Nemrég azonban megtudta, hogy egy szibériai munkatáborban mégis életben van. Vele tart féltestvére Alekszej és a család barátja Liev Popkov, a hatalmas kozák is.Jelenlegi lakhelyükről, a Kínában lévő orosz negyedből indulnak el a veszedelmekkel teli több ezer kilométeres utazásra, hogy átszeljék a hatalmas, hófödte Oroszországot. Az utazás során azonban Lydia lelke képzeletben folyamatosan szerelméhez, Csang An Lohoz tér vissza, aki Kínában maradt. Lydia, Oroszországban összebarátkozik Antoniával, a munkatábor vezetőjének bánatos, vonzó feleségével és az ő segítségével próbál kapcsolatba lépni az édesapjával.
A… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror

>!
I.P.C., Budapest, 2010
468 oldal · ISBN: 9789636353773 · Fordította: Aranyi Gábor

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Miestas
Kate Furnivall: Lydia titka

Azt gondolom egy kicsit talán jobban ki kellett volna dolgozni a karaktereket, vagy valamivel többet hagyni belőlük a korábbi részből, és ami nekem nagyon hiányzott, az az ok-okozati összefüggések kommentálása, vagy legalább rávezetése az olvasónak. Esetleg nekem mint olvasónak el kellet volna fogadnom, hogy ez egy szimplán szórakoztató mű, mi a francot akarok még ? K csjortu! ( Az ördögbe! )

7 hozzászólás
>!
Manawydan
Kate Furnivall: Lydia titka

Szerintem nem volt ez a regény se jobb, se rosszabb az előzőeknél. Annyira nem érdemli meg a lehúzást! Esetleg lehetett volna frappánsabb a címe és a borító is egy kicsit furcsa. De összességében rendben volt a könyv,

2 hozzászólás
>!
mokus33
Kate Furnivall: Lydia titka

Jobban tetszett, mint Az orosz szerető, mert pörgősebb, izgalmasabb volt, és hozzám közelebb állt a cselekménye, mint annak a könyvnek. Ennek ellenére ezzel a történettel is megszenvedtem, főleg a közepe nem tetszett, de a végén lévő izgalmak kicsit kárpótoltak. A karakterek megrajzolása szerintem jól sikerült, most még Csang is jobban tetszett, mint az előző könyvben. A könyv sokszor nem tudott a realitások talaján maradni, szerintem sok dolgot nem tudtak volna kivitelezni az elmondott körülmények mellett. Például szerintem a szerelmesek sem tudtak volna ennyit együtt lenni az ő helyzetükben, vagy túl sok volt a halál torkából visszajött szereplő is, ezért sokszor éreztem azt, hogy túl hihetetlen a cselekmény.
Összességében azért tetszett a trilógia, mert jól érzékeltette az akkori életviszonyokat, a kommunizmus barbárságát, a történelmi hátteret. Titkon azért többet vártam ezektől a könyvektől, nem voltam maradéktalanul elégedett, de örülök, hogy elolvastam őket. Ennek a kötetnek viszont nagyon nem tetszik a borítója, szerintem egyáltalán nem illik a könyvhöz.

>!
mazsoka MP
Kate Furnivall: Lydia titka

Nehezebben tudtam azonosulni ezzel a korral, mit a trilógia első részével ( Sajnos a második kimaradt) A Sztálini Oroszország minden sötétsége, borzalma előjött a könyv lapjain, mégis kívülálló maradtam. Igazán szerethető karaktert sem találtam. Lydia a maga esendőségével sem lett kedves a szívemnek, és nem tudom megmondani, miért. A történetmesélés tetszett, a negatívumok talán csak az én esendőségem, pillanatnyi hangulatom hozadékai. Rosszkor olvashattam a könyvet. :-)

>!
vivyke89
Kate Furnivall: Lydia titka

Sajnos most ez nem fogott meg annyira, mint anno Az orosz szerető… Elég sokszor laposodott el számomra a történet, és Lydia karaktere se volt mindig szerethető számomra, sokszor idegesített. Mivel lassan haladtam, és kis részleteket olvastam el egyszerre általában, így élvezhetőbb volt, nem tudott annyira felidegesíteni 10-20 oldal alatt. Összességében jónak értékelném, ezért a négy csillag.

>!
Éva28
Kate Furnivall: Lydia titka

Egy kicsit megijedtem a vélemények miatt, hogy nem lesz olyan jó, mint az előző rész, de kellemesen csalódtam. Nekem tetszett.

>!
Amilgade
Kate Furnivall: Lydia titka

Csalódtam a könyvben. Sajnos azt kell mondanom, hogy a főszereplők szürkék lettek a cselekménnyel együtt.

>!
Mulán
Kate Furnivall: Lydia titka

Hűha, kicsit fura mert ez a könyv nehezebben ment mint az első két része de imádtam ezt a részt is, méltó lezárása a sorozatnak. Néha értelmetlenül néztem magam elé h most akkor mi van és ez hogy..? szóval kicsit nehezebb volt megértenem a történetet, de a lényeg végül is Lydia megkapja azt amiért utazott, de most akkor van féltestvére vagy nincs?!

>!
Renáta_Farkas_2
Kate Furnivall: Lydia titka

Az elso ket reszhez kepest nagyon gyenge volt a befejezo resz. Osszecsapottnak tartottam, es cselekmeny nelkulinek„„az az erzesem tamadt olvasas kozben,hogy az irono sem nagyon tudja,hogyan is kellene a cselekmenyt bonyolitania, sok toltelekszoveggel kerultem szembe, a tortenet vege igazan kiabrandito volt.

>!
Kimmuriel
Kate Furnivall: Lydia titka

Nem szívesen nyilatkozom így, de sajnos azt kell hogy mondjam, jóval gyengébb lett ez a regény Az orosz szeretőnél, A vörös sálról már nem is beszélve. A vége borzalmasan össze lett csapva, és szerintem az írónő nagyon elszúrta Alekszej karakterét, amiért kimondottan neheztelek rá, mert szerintem ennél jóval többet lehetett volna kihozni belőle, ennél sokkal több potenciál volt benne. Az utolsó jelenet rendkívül csöpögős és erőltetett volt. Hát, nem ez a könyv lesz a kedvencem.


Népszerű idézetek

>!
xeral

A fiú keresztüllátott rajta. Olyan átlátszóak voltak a gondolatai, akár a kezéről csepegő vízcseppek. Az az éles lélegzetvétel nem a bosszúság jele volt. Hanem annak a jele, hogy ő is megértette, akárcsak Lydia, hogy mostantól felelősséggel tartoznak egymásért.

102. oldal

>!
kávésbögre P

– Nem haltál meg – mondta, mintha vádolta volna.
– Nyet. Eszembe jutott, de meggondoltam magam.

387. oldal

>!
xeral

– Hiányoztál.
Lydia lágyan lehete ki a szót. Csang pedig belélegezte. Magába zárta.
– Te is hiányoztál nekem Lydia. Ahogy egy sasnak hiányoznak a szárnyai.

214. oldal

>!
Ewila 

Moszkva mohó város volt. Rohamos ütemben tűntek el a régi utcák és épületek olyan léptékben, hogy az emberek szinte beleszédültek.

>!
xeral

A Lubjanka börtön a moszkvaiak rémálma volt. A tetszetős, sárgatéglás palota mélyén a kihallgatószobákban olyan kegyetlen ötletességgel szedték darabokra az embereket, ahogyan álmodni se merték volna.

458. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Art Spiegelman: A teljes Maus
James Clavell: A sógun
Jeffrey Archer: Apám bűne
Helen Rappaport: A Romanovok utolsó napjai
Rebecca West: Mint a nádszál
Louis Bromfield: Árvíz Indiában
Sebastian Faulks: Madárdal
Winston Graham: Ross Poldark
Margit Sandemo: Átkos örökség
Fábián Janka: Lotti öröksége