Miss ​You 49 csillagozás

Kate Eberlen: Miss You

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„A ​mai nap hátralevő életed első napja” – áll a mottó Tess családjának konyhájában az egyik tányéron, és a lánynak ez jut eszébe a csodálatos firenzei nyaralásán, az egyetem előtti utolsó vakációján. Az élete hamarosan gyökeresen megváltozik – de nem úgy, ahogy azt szeretné.

Gus szintén Firenzében nyaral a szüleivel. Az ő életük nemrég már felfordult, méghozzá váratlanul és drasztikusan. A fiú igyekszik mindenben megfelelni a szüleinek, ám legszívesebben világnak menne, hogy felfedezze, miféle ember is ő valójában.
A két tizennyolc éves fiatal útja egyetlen napig keresztezi egymást, mielőtt visszatérnének Angliába.

Az ezt követő tizenhat évben az élet és a szerelem a legkülönfélébb kihívások elé állítja őket. De most, hogy a távolság és a sors is közéjük állt, soha többé nincs esélyük megismerkedni egymással… vagy mégis?

Kate Eberlen egy kisvárosban nevelkedett, ötven kilométerre Londontól, ahol gyermekkorát olvasással és ábrándozással töltötte. Ókori… (tovább)

>!
Libri, Budapest, 2018
496 oldal · ISBN: 9789634333890 · Fordította: Horváth M. Zsanett
>!
Libri, Budapest, 2018
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633108369 · Fordította: Horváth M. Zsanett

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Maria Dolores O'Neill (Doll) · Teresa Costello (Tess)

Helyszínek népszerűség szerint

Olaszország


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 47


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog
Kate Eberlen: Miss You

Kalandos, érzelmes, életszerű regény. Magához láncol és a végéig maga mellett tart.
Ajánlom az érzelmes, romantikus zsánert kedvelőknek. Mert ez egy gyönyörű történet egy gyönyörű szerelemről, és mindarról, ami az igazi boldogsághoz szükséges és ami oda sodorja az embert, ahova kell!

Az ajánlót itt érhető el: https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/09/21/kate-e…

>!
Kókuszka P
Kate Eberlen: Miss You

A borító alapján könnyed romantikára számítottam. Minden volt, csak nem egy habos-babos történet. Áthatja a küzdés, a betegség, a gyász feldolgozása. Fájdalmas kérdéseket feszeget: vajon megéri-e lemondani mindenről, háttérbe szorítva vágyainkat, álmainkat. Kitér a család, a párkapcsolat, a barátság és a karrier kérdéseire is. Fontos, egyben feloldó üzenete, hogy valahol, a sok megpróbáltatás után, ott vár ránk a nekünk elrendeltetett, aki mellett végre otthonra találunk. A karakterek nagyon jól kidolgozottak, élethűek.

>!
zakkant
Kate Eberlen: Miss You

Nehéz erről a könyvről mesélni, mert nem tudom jól átadni azt, hogy mennyire fájdalmasan életszerű helyzetek voltak benne. Csak annyit tudok mondani, hogy olvassátok el! Mert megéri, és szerintem mások lelkét is megérinti majd ennek a két embernek a története, akiknek nem lehet drukkolni, és várni azt, hogy vajon mi a lesz.

Kellett egy kicsit idő, hogy ráérezzek a könyvre, mert szerintem kell hozzá egy hangulat, viszont ha ezt elkapod, akkor egy szuszra végigolvasható (én egy este, és egy délelőtt elolvastam) és bevallom közben néha-néha elpityeredtem, és összeszorult a szívem, mert fájdalmas dolgok jöttek szembe a könyvben mindkét főszereplővel kapcsolatban. És nem csak velük…Fontos dolgokra hívja fel a könyv a figyelmet, legyen az a betegségek, a család, a párkapcsolati dolgok, vagy éppen a karrier és persze a sors kifürkészhetetlen útjai.

Fejbevágóan mai történet a Miss you, olyan dolgokkal, amik minden családban megesnek, és olyan dolgokkal, amiket az emberek elkövetnek. Főként hibákkal, de csomó olyan jó dologgal is, amiről meg szívmelengető volt olvasni. Kicsit kettős érzésem volt olvasás közben, de ez most itt előny volt, és kicsit sajnáltam is, hogy ilyen hirtelen vége lett a történetnek. Még annyi mindenre kíváncsi lettem volna….

Ajánlom nagyon, de ha egy ártatlan chick-lit-et vársz, akkor azt nem itt találod meg. A Miss you egy igazán realisztikus, emlékezetes és romantikus történet, ráadásul a jobbik fajtából.

Bővebben a blogon: http://www.zakkantolvas.hu/2018/06/kate-eberlen-miss-you.html

>!
Gabcsi77
Kate Eberlen: Miss You

Megkapta,mert üdítő volt olvasni valami mást,valamit,ami más mint az átlag..
Tess és Gus története, külön, külön…mikor és hol keresztezik egymást útjaik…és hová is futnak ki végül…

>!
melody006
Kate Eberlen: Miss You

Meglepetés volt számomra ez a könyv, mert nem erre számítottam, hanem egy könnyed, romantikus történetre. Viszont ennél sokkal többet adott, elgondolkodtatott nagyon sok mindenről. Persze romantika is volt benne, de nem ezen volt a hangsúly. Sok aktuális problémára rávilágít Tess és Gus történetén keresztül. Bár nem éppen egy rövid, egy délután alatt kiolvasható könyv, egyáltalán nem vált unalmassá számomra, végig lekötött. Jó szívvel ajánlom mindenkinek!

>!
csigacica
Kate Eberlen: Miss You

Sokszor nem vesszük észre azt, ami az orrunk előtt van. Tess és Gus hányszor találkozik, mire végre „felismerik” egymást. Jó történet volt, jól kidolgozva. Eléggé tetszett. Kicsit haszonlított az Ahol a szivárvány véget ér-re, ezzel a kergetjük egymást dologgal, de legalább nem kellett öreg korukig várni.

>!
siposjuci
Kate Eberlen: Miss You

Nagyon nem erre számítottam. Sophie Kinsella ajánlása miatt egy könnyed vígjátékot akartam olvasni, de ez… Kökemény dráma! De tisztán az életről szól. Hogy az ember mennyi fájdalmat, tévedést és hazugságot képes elbírni, még akkor is ha mindet magának okozza. Nagyon sok a megható, szívbemarkoló pillanat. A lelki megkönnyebbülés a sok-sok tragédia és rossz döntés után már korántsem kárpótol, de megéri kivárni. Eléggé nyers és nem fukarkodik a szereplők rossz döntésivel sem az írónő. Van itt minden. És tényleg nem két makulátlan viselkedésű főhős áll a középpontban, hanem két halandó és esendő személy. Üdítő volt olvasni és egyben nyomasztó is. Mégsem tudtam letenni. Ez egy olyan történet lesz, ami majd az életem hátra lévő részében gyakran eszembe jut majd erről-arról. Csak mint egy árny, feldereng majd és megyek is tovább.

>!
Szívecske
Kate Eberlen: Miss You

spoiler, de ettől függetlenül ez egy csodás történet. Bizony nem mindenki cselekszik helyesen, és sokszor mellékvágányra futnak a dolgok, spoiler
Nem egy, illetve két könnyű életútról olvashatunk ebben a könyvben. Van itt spoiler, spoiler, spoiler, spoiler, spoiler, spoiler, nemtörődöm szülő, mindenféle kimondott és kimondatlan félelmek. Szerencsére azért pozitív gondolatok is akadnak, bár a könyv közepe táján ezeknek híre-hamva nem volt.
Remélem, senki kedvét nem vettem el a könyvtől, mert egyébként megéri elolvasni.

>!
Gigi_90
Kate Eberlen: Miss You

Nekem ez a könyv túl monoton volt és valahogy a végére se lett jobb. Vártam ,hogy talán a könyv befejezése ad valami pluszt amitől jobban fog tetszeni.

>!
Dóra_Kerekes
Kate Eberlen: Miss You

Nagyon szerettem, hogy két szálon, két szereplő életén keresztül került bemutatásra a történet. Lehetett izgulni mikor is fonódik össze az életük örökre.


Népszerű idézetek

>!
Kókuszka P

Talán mikor minden jól megy, nem lenne szabad azzal kisérteni a sorsot, hogy még többre vágyunk.

318. oldal, 19.ejezet

>!
Kókuszka P

„Ha nem tudod, mihez kezdj, inkább ne kezdj semmihez” mondogatta anya.
És lám mire jutott.
Ez a gond a kreatív térrel. Túl sok ideje lesz az embernek rágódni.

308. oldal, 18.fejezet

>!
Kókuszka P

Elég csípős volt a humora. Talán azért, mert nagyon intelligens volt, viszont nem volt önbizalma, ezért ha olyasmit mondott, amire rosszul reagálnak az emberek, viccnek állította be.

41. oldal, 3.fejezet

>!
Anarchia_Könyvblog

Azt hisszük, mi választjuk a barátainkat, pedig sokszor talán csak a véletlenen múlik.

>!
bubblejoo

– Ez ám az élet! – Doll vett magának egy Tunnock's karamellás ostyát. – Tudod, Tess, azt hiszed, hogy olyan izgalmas a világ odakint, de én már megjártam Dubajt, Saint-Tropez-t és Floridát, ötcsillagos hotelekben szálltam meg, és én mondom neked, hogy semmi sem fogható ahhoz, amikor itt ülhetek a konyhádban, és akkor eszek sütit, amikor csak akarok. A legjobb dolgok néha ott vannak az orrunk előtt, tudod?

236. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Maria Dolores O'Neill (Doll)
>!
Anarchia_Könyvblog

Behunyt szemmel feküdtem, és próbáltam felidézni anya jelenlétét, hogy elmondhassam neki: „ Hope tizennyolc lett anya. És tudod mit? Jól boldogul. Olyan büszke lennél rá!”
Legszívesebben hozzátettem volna: „ … és rám is!”

>!
bubblejoo

Olaszország templomai számomra nem annyira Istent, mint inkább a kultúrát jelentették. Őszintén szólva nagyképű voltam, de megtehettem, mert még előttem állt az egyetem.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Olaszország · Teresa Costello (Tess)
>!
Anarchia_Könyvblog

Azt gondolnánk, hogy ha tudjuk, hogy valaki néhány héten vagy napon belül elmegy, akkor megpróbálunk mindent elmondani neki, mégsem így történt. Mintha nem akartuk volna beismerni, hogy vége, amíg valóban be nem következik, és féltünk attól, hogy ha mindent előkészítünk, utána nem marad más dolgunk, mint várni.

>!
Anarchia_Könyvblog

Azt hiszi, véletlen egybeesés, hogy mindketten itt vagyunk. És az is.

>!
Anarchia_Könyvblog

– Nem különös, hogy több ezer szerelmespár ismerkedik meg ma éjjel? – kérdeztem. – Néhányan csak két hétig húzzák, míg mások húsz év múlva is együtt lesznek, de ezt ebben a pillanatban még egyikük sem tudja előre.


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
J. K. Smith: Káosz a köbön
Milly Johnson: Teaház a sarkon
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Colleen Oakley: Karnyújtásnyira
Susan Elizabeth Phillips: Várom a párom
Vi Keeland: Egomániás
L. J. Wesley: Brooke