Cincin ​Lovag legendája 59 csillagozás

Kate DiCamillo: Cincin Lovag legendája Kate DiCamillo: Cincin Lovag legendája Kate DiCamillo: Cincin Lovag legendája

Newbery-díjjal kitüntetett egérrágta könyv! Na, ez nem azt jelenti, hogy csak az egerek olvassák! Épp az ellenkezőjéről van szó: a többszörös díjnyertes szerző regénye a világon minden gyermekszívet egy csapásra meghódított. Hogy mégis miért egérrágta? Megtudod, ha beleolvasol a gyönyörű kivitelű, művészi igényességgel megtervezett kötetbe… 'Cincin Lovag kétségkívül nem hősnek született. Sőt, amikor világra jött, egész családja fanyalogva nézett a csúnya, gyengécske kis lényre, akiről úgy tűnt, a másnapot sem éri meg. Hogy miképp lett belőle mégis nagy titkok tudója és fantasztikus kalandok részese? Sok minden kellett ahhoz… Egy palota, egy gyönyörű királylány, egy börtön, gonosz patkányok és Göbe baba…' Mi történt velük? A te küldetésed, hogy kiderítsd, Olvasó.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
274 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639492455 · Fordította: Zsélyi Ferenc · Illusztrálta: TIMOTHY BASIL ERING
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2008
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639492455 · Fordította: Zsélyi Ferenc
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2005
276 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639492450 · Fordította: Zsélyi Ferenc · Illusztrálta: Timothy Basil Ering

Enciklopédia 4


Kedvencelte 9

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

K_Eraa93>!
Kate DiCamillo: Cincin Lovag legendája

Olyan nagyon aranyos kis történet! Egy Cukker tanmese! Cin – Cin ! ♥

Kozmikus_Tahó>!
Kate DiCamillo: Cincin Lovag legendája

Akárhányszor elolvasom, mindig könnyeket csal a szemembe…ami a könyv vége felé szelíd zokogássá erősödik.
A legmegrázóbb mese, amit életemben olvastam és egyben a legtökéletesebb. Semmihez nem tudnám hasonlítani azt az élményt, amit ad. Nincsenek rá szavak.
Ha olvasod, kérlek öleld magadhoz a szereplőket a nevemben is. Ez a kemény, nem a Rolling Stones.

anesz P>!
Kate DiCamillo: Cincin Lovag legendája

Egy meseregény bátorságról, álmokról és reményről. Nem lett cukormázas a vége sem, de valahol mindenki megkapta azt, amire vágyott. Igaz, nem úgy, ahogy elképzelte. De nem ilyen az élet is? Elvárásokról és csalódásokról is bőven esik szó, szinte minden főbb szereplővel kapcsolatban. Lemondjunk-e valakiről azért, mert nem olyan, amilyennek elképzeltük? Megbánjuk-e ezt később és lesz-e lehetőségünk jóvátenni?

Vaklarma P>!
Kate DiCamillo: Cincin Lovag legendája

Ez egy elég fura gyerekkönyv volt. Valószínűleg pár év múlva lesz még belőle egy újraolvasásunk, mert a lányomnak most még nem volt való. Igazából nekem sem mindig, de én inkább azt nehezményeztem, hogy néhol elég szürreális, és a szereplők is kissé tudathasadásosak. Senki nem úgy viselkedik, ahogy kéne neki, talán csak a hercegnő, aki viszont annyira naivan jóságos, hogy ő meg azért sok. Néha úgy éreztem, a szerző komoly gondban van, hogy mit találjon még ki, és az sem javította az olvasás élményét, hogy a mi példányunkban legalább három helyen van tördelési hiba, így többször is elkezdődik ugyanaz az oldal. Összességében nem volt olyan rossz, de nagyon lassan haladtunk vele, mert igazából egyikünket sem érdekelt annyira mi fog történni; sem a lányomat, sem engem.

Amethyst >!
Kate DiCamillo: Cincin Lovag legendája

Bevallom, bármiféle előismeret nélkül kezdtem neki ennek a meseregénynek, csak annyit tudtam róla, hogy készült belőle animációs film (amit szintén nem láttam még). Így arra nem számítottam, hogy ez ENNYIRE JÓ lesz, arra pedig pláne nem, hogy én, aki gyerekként is inkább a Gyufaárus kislányt és A kis hableány eredeti verzióját preferáltam a happy enddel domináló rajzfilmekkel szemben, még engem is kis híján könnyekre fakasztott.
Ez a könyv tömény gyönyörűség. Szerintem sosem találkoztam még olyan meseregénnyel, mely ennyire finoman, intelligensen sugallja az élet kikerülhetetlen tragédiáit, s biztat a kitartásra, mondván, hogy a csoda bekövetkezik, legfeljebb másmilyen formában, mint arra gyerekként számítanánk. Tetszett, ahogy a Szerző kiszól az Olvasóhoz. Kedves, türelmesen magyarázó, mégsem éreztem a kelleténél szájbarágósabbnak. Tökéletesen tartotta a harmóniát minden tekintetben.
Talán A kis herceghez vagy a A sirályfióka esete a macskával, aki megtanította repülnihez tudnám hangulatilag és mondanivaló tekintetében hasonlítani, bár jelen alkotás terjedelmesebb, ennélfogva, úgy érzem, közelebb is hozta hozzám a karaktereit (annak ellenére, hogy meglepően sok szereplőt mozgat, egyiket sem éreztem felesleges tényezőnek, sőt, mindegyikük egy-egy mikrokozmosznyi, önálló lelkivilágnak hatott).
Nem szokásom maximális pontszámokat osztogatni, ha mégis rányomok az öt csillagra, azt általában olyan könyv esetében teszem, ami már nem egyszer, hanem legalább kétszer bizonyított. Én most mégis kivételt teszek, és megelőlegezem Cincin Lovagnak a maximális pontszámot, bízva benne, hogy majd második olvasásra is rabul fognak ejteni a leírtak. Leendő gyermekeimnek is mindenképpen a figyelmébe fogom ajánlani, ha betöltötték tizedik esztendejüket. Kisebb gyermekeknek valóban megrázóan hathat némely felvázolt szituáció.

Viv_>!
Kate DiCamillo: Cincin Lovag legendája

Imádtam ezt az apró kis egeret, fantasztikus, hogy milyen érzéseket ki nem hoz az emberből egy ilyen mese. :)

Katica12>!
Kate DiCamillo: Cincin Lovag legendája

Egyik kedvenc filmünk. Azt már megszoktam, hogy a film és a könyv néha köszönőviszonyban sincs egymással, mint itt is, de sajnos a könyv most nagy csalódás ebből a szempontból. Olvasva az értékeléseket, nem értem, én másik könyvet olvasok? A fiaimnak hoztam ki a könyvtárból és még szerencse, hogy beleolvastam, mert nem fogom nekik egyelőre elolvasni (5 és 8 évesek). A történet elején megszületik Cincin, egyedül az alomból ő maradt életben. Anyja csalódott, kijelenti, hogy Cincin is meghal, merthogy beteges,nem érte meg a szenvedést, és inkább elmegy sminkelni! (merthogy francia származású egér). És ezt olvassam fel a gyerekeimnek? Felnőtt fejjel szívszorítóan szép, kicsit olyan érzésem van, mint amikor az Árvácskát néztem. Erre mennyi csillagot adjak?

RandomSky >!
Kate DiCamillo: Cincin Lovag legendája

Aranyos, de azért magvas kis könyv. Van benne némi bölcsesség, némi népmesei áthallás, de a Diótörő is eszembe jutott pár pillanatában. Jó az írónő humora, jó a fordítóé is. És az is jó, hogy eléggé őszinte a valós élet kapcsán, akármennyire mesés legyen is.

Médea>!
Kate DiCamillo: Cincin Lovag legendája

Gyermekkorom meghatározó élménye volt. Annyira megrázott, amikor olvastam :)) De imádtam.

Molnár_Sarolta>!
Kate DiCamillo: Cincin Lovag legendája

Olyan aranyos volt!! :) Még egy ilyen könnyed kis olvasmány is tele van meglepő fordulatokkal…semmi sem úgy történt benne ahogy számítottam rá :D Éppen ezért tetszett annyira!


Népszerű idézetek

Bernadetti>!

A mesék olyanok, mint a fény. A fény nagy becsben áll a sötétség birodalmában.

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fény · mese · sötétség
3 hozzászólás
Bernadetti>!

…azokra, akik nem állnak be a sorba, akár egerekről van szó, akár emberekről, mindig különleges sors vár.

25. oldal

Bernadetti>!

Vannak összetört szívek, Olvasóm, amelyeken a sebek soha nem gyógyulnak be. Vagy ha mégis, felemás dolog sül ki belőle, mintha valami botcsinálta ezermester foltozta volna őket össze.

120. oldal

s_l_m>!

Mindennek, amit teszünk, Olvasóm, következményei vannak, teljesen mindegy, miről van szó.

121. oldal

amy_tth>!

– Hát a legtöbb dologgal így van ez. Ha valamihez senki másnak nem fűlik a foga, akkor magunknak kell elvégezni.

221. oldal

Netti_10>!

A megbocsátás, Olvasóm, olyan, mint a remény és a szeretet, hihetetlenül erős érzés, amely csodákra képes.

211. oldal

amy_tth>!

Olyan nagy baj, ha valaki olyasmiben reménykedik, amiben fölösleges reménykednie? Vagy úgy van ez – ahogy a katona mondta a boldogulással kapcsolatban –, hogy reménykedni mindenkinek szabad, mert végül is az, hogy megvalósítjuk-e az álmainkat, csak rajtunk múlik, és senki máson?

148. oldal

s_l_m>!

– …a gonosz jelenléte az emberek között biztosíték arra, hogy a börtönök sohasem fognak üresen tátongani.

93. oldal

Cheril>!

Ez a szerelem csapdája: mindegy, mekkora úr vagy, és hogy hány királyságban uralkodsz, ha nem tudod megakadályozni, hogy meghaljanak azok, akiket szeretsz.

123. oldal

Cheril>!

Sötét világban nagy kincs a fény.
Hajolj közelebb, Olvasó!
Hallgass meg, és ne kételkedj!
Amit mondok, mind való.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Berg Judit: Rumini Zúzmaragyarmaton
Shannon Hale: A suttogó
Elise Broach: Marvin, a bogár
Joanna Campbell: A ló, akit Csodának hívnak
Tea Stilton: A jéghercegnő
Phyllis Reynolds Naylor: Tappancs kalandjai
Daniel Pinkwater: A titokzatos gyíkzenekar története
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Maja Lunde: A Nap őrzője
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő