What's ​Left of Me (The Hybrid Chronicles 1.) 6 csillagozás

Kat Zhang: What's Left of Me

NEVER LET ME GO meets HIS DARK MATERIALS in a beautiful, haunting YA debut, the first book in The Hybrid Trilogy.

Eva and Addie live in a world where everyone is born with two souls, but where only the dominant one is allowed to survive childhood. Fifteen years old, and closer even than twins, the girls are keeping Eva, the ‘second soul’, a secret. They know that it’s forbidden to be hybrid, but how could they ever be apart?

When a dramatic event reveals what really happens to hybrids if they are discovered, Eva and Addie face a dangerous fight for survival, neither wanting to be the one left behind…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, New York, 2013
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062114884 · ASIN: 0062114883
>!
HarperCollins, USA, 2012
336 oldal · ISBN: 9780062114877
>!
HarperCollins, New York, 2012
352 oldal · ASIN: B007HCAW7U

Kedvencelte 2

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

abstractelf>!
Kat Zhang: What's Left of Me

Kedvenc könyv. Az összes érzelmemmel virtuóz módon bánt, úgyhogy hol sírtam, hol a körmömet tövig rágtam az izgalomtól, hol pedig csak szimplán izgatott voltam az egész történettől. Imádtam, hogy a 343 oldalon keresztül szinte végig a torkomban dobogott a szívem, hogy „te jó ég, most mi fog történni?”
Imádtam, hogy rendesen ki volt dolgozva a történet, a karakterek, a disztópia része! Ééés! Nincs leszűkítve egy kis közösségre ez a berendezkedés (hatalmas plusz pont).
Imádtam az alapkoncepciót, az egy testben két lélek hibrideket.
Imádtam, hogy nem kímélt Kat Zhang minket, s nem lett cukormázas a történet.
Imádtam a befejezést, mert habár tipikusan disztópikus vége lett, volt benne egy cseppnyi más (amit spoileres lenne nevén nevezni), s ettől most olyan jól érzem magam.
Imádtam, hogy romantika – történet szempontjából kb. 98-2% a felosztás! Igen, aki a plotot szereti, s nem akar csöpögős YA-romancet, annak igencsak ajánlatos olvasmány.
Imádtam az egész könyvet.
Imádtam.

Rileey>!
Kat Zhang: What's Left of Me

Cselekmény nem sok volt, de olyan jól sikerült megírni az Eva és Addie közti kapcsolatot, hogy a könyv hangulata teljesen magába szippantott. Az különösen tetszett, hogy az elnyomott lélek a beszélő, sok pluszt tett hozzá a történethez. Szerelmi szál épp, csak egy leheletnyi van, de valahogy ez így volt jó. Kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből a továbbiakban.

Treacle>!
Kat Zhang: What's Left of Me

Huh, nem is tudom, hogy hirtelen mit gondoljak. Nagyon szerettem az alapkoncepciót. Két lélek egy testben? Klisének hangzik, de nem az. Az írónő nagyon jól bemutatta a domináns és a recesszív lélek nehézségeit is, egy folyamatos érzelmi hullámvasútra ültetett fel. Ráadásul sikerült megvalósítania azt, hogy átjöjjön a különböző karakterek személyisége, tehát nem éreztem azt, hogy ugyanarról az emberről van szó, csak most pár soron keresztül máshogy nevezzük.
A történetet kicsit alapozásnak, bevezetőnek éreztem. Nem voltak benne váratlan csavarok, de olyan tökéletességgel mutatta be az érzelmeket, hogy volt olyan jelenet, ahol nekem is felfordult a gyomrom, vagy kigördült a könnycseppem. Éppen ezért én a disztópiát sem érzem kidolgozottnak (sokáig abban sem voltam biztos, hogy ez valóban disztópia), de gyanítom, a következő kötetben sok mindenre fény derül.

Helyna>!
Kat Zhang: What's Left of Me

Kicsit kevesebb lett ez, mint amire számítottam, írásmódban, történetvezetésben is. Néhol túl vázlatos, néhol kicsit unalmas, nem mindenhol adta át jól az érzelmeket sem, pedig az fontos lett volna. Addie és Eva tetszettek (bár nem voltak kiaknázva nekem eléggé) és a többi karakterrel sem volt gond igazából. A világa viszont egyelőre nagyon egysíkú és egyszerű, az egész kórházas-szabadulós szituáció meg olyan erőltetett volt. Kicsit latolgattam magamban, hogy egyáltalán folytatom-e, de végül azért adok még neki esélyt.


Népszerű idézetek

abstractelf>!

She could move us left when I wanted to go right, refuse to open her mouth when I wanted to eat, cry No when I wanted so desperately to say Yes. She could do it all with so little effort, and as time passed, I grew ever weaker while her control increased.

2 hozzászólás
abstractelf>!

I was terrified. I was eleven years old, and though I’d been told my entire short life that it was only natural for the recessive soul to fade away, I didn’t want to go. I wanted twenty thousand more sunrises, three thousand more hot summer days at the pool. I wanted to know what it was like to have a first kiss. The other recessives were lucky to have disappeared at four or five. They knew less.

abstractelf>!

No one used my name anymore. It wasn’t Addie and Eva, Eva and Addie. It was just Addie, Addie, Addie.
One little girl, not two.

abstractelf>!

<Sometimes I wonder what that would have been like. If we’d never settled.>
If we’d never learned to hate ourself. Never allowed the world to drive a wedge between us, forcing us to become Addie-or-Eva, not Addie-and-Eva. We’d been born with our souls’ fingers interlocked. What if we’d never let go?


A sorozat következő kötete

The Hybrid Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Sheehan: A Long, Long Sleep
Patrick Ness: Monsters of Men
S. J. Kincaid: The Empress
Teri Terry: Slated
Amy Kathleen Ryan: Spark
Beth Revis: Across the Universe
Erin R. Bedford: Until Dawn
Vera Nazarian: Compete
Jennifer M. Eaton: Fire in the Woods
Peter R. Stone: Forager