A ​zongoristaprojekt 27 csillagozás

Kat French: A zongoristaprojekt

Imádni valóan romantikus, szívet melengető olvasmány mindenkinek, aki valaha is az Igazit kereste, ám végül sokkal jobbat talált.

Te: kedves, zongorázni tudó szexisten
Én: reménytelenül romantikus adománybolti eladó

Honeysuckle Jonesnak van egy nem is olyan apró gondja, legjobb barátnőinek, Nellnek és Tashnek pedig eltökélt szándéka segíteni ezen. Egy férfira van szüksége, aki figyelmes, intelligens és jó a humora. De mindenekelőtt ügyes kezű.
Szerencsére Honey új szomszédja – a zsémbes, kiállhatatlan ex-séf Hal – egyetlen szempontnak sem felel meg. Noha a vonzalom valósággal szikrázik kettejük közt, Hal nyilvánvalóan a lehető legrosszabb választás lenne.
Ám amikor Honey megtudja az okát, miért is vált ilyen keserűvé, úgy dönt, ad neki még egy esélyt. Közben pedig rádöbben, hogy a legjobb dalban sincs mindig a helyén minden hang.

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2016
384 oldal · ISBN: 9789634072607 · Fordította: Bálint Orsolya
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2016
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634072591 · Fordította: Bálint Orsolya

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Kat French: A zongoristaprojekt

A tökéletes zongoristaprojekt receptje

Végy egy egyedülálló, 27 éves, adománybolti eladó lányt, akinek még soha nem volt spoiler. Adj a szomszédjába egy 34 éves, rocksztárnak tűnő, folyton morgó ex-séfet, aki nemrég vesztette el a spoiler. Majd tegyél hozzá mellékszereplőket: két barátnőt, akik közül az egyik most éli a férjével vad korszakát, a másik pedig légiutaskísérőként habzsolja az életet; három zongorista jelöltet, mert az „ügyes kezű” elméletet bizonyítani kell; egy utálatos főnököt, aki megérdemelne jó néhány fenékbe rúgást; és egy idősek otthona lakóit, akiknek az ereiben 80-90 éves koruk ellenére is pezseg az élet. Ha ez megvan, alaposan keverd össze az alapanyagokat, és tedd a hűtőbe 1 órát pihenni. Majd ezek után adj hozzá egy adag humort, sok romantikát, fülledt pillanatokat, cikis helyzeteket és bilincset és whisky-t töménytelen mennyiségben! S ha ezzel elkészültél, 3 órán keresztül 180 fokon süsd ropogósra a történetet.

Váljék mindenki egészségére!

15 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Kat French: A zongoristaprojekt

Kata @Sippancs, köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem erre tündéri könyvre. Minden egyes sorát élvezet volt olvasni. ;)

3 hozzászólás
>!
V_Ili P
Kat French: A zongoristaprojekt

Kata @Sippancs köszönöm, hogy ajánlottad ezt a könyvet.
Hal ❤❤❤, még ha néha kimostam volna a száját szappannal, akkor sem tudtam nem szeretni.
Kedvenceim a két lökött barátnő mellett Mimi és Lucille. Szeretnék majd 80 éves koromban olyan virgonc lenni, mint Mimi ;), ja és ne feledkezzünk meg Billyről sem.
A folyosói jeleneteken jót mosolyogtam, kivéve az utolsón, mert azt megkönnyeztem.
Jó volt néha belelátni Hal fejébe is, úgy azért érthetőbb volt a viselkedése.
Jár a maximális 5 csillag.
Bátran kukacoljál legközelebb is, ha ilyen gyöngyszemet találsz. :)

4 hozzászólás
>!
Ács_Milán
Kat French: A zongoristaprojekt

Aranyos kis romantikus történet, cukibbnál cukibb szereplőkkel.
A két idős hölgy Mimi és Lucille és harmadikként Zoknitartós Billy nálam mindent vitt. Magam elé képzeltem őket és önkéntelenül is mosolyra húzódott a szám. 80 éves koromra én is szeretnék ilyen szellemi és fizikai állapotban lenni majd, mint ők.
A főszereplő Honey-t nem lehetett nem szeretni. Egy talpraesett, bátor és jólelkű lány, aki nem ijed meg egy rázósabb feladattól sem pláne, ha azzal egy jó ügyet szolgál. Szinte érezni lehetett azt a mérhetetlen szeretetet ami áradt belőle. Tetszett ahogy küzdött Hal-el és Hal-ért. Hal sokszor elég seggfej volt szegény lánnyal, de valahol őt is meg lehetett érteni, hogy miért viselkedett úgy ahogy.
De végül az üvöltő oroszlánt is meg lehetett szelídíteni!

>!
mokus33
Kat French: A zongoristaprojekt

Nem olvastam el a fülszöveget, és valamiért a borítója alapján de hogy miért, ne kérdezzétek:) egy picit komolyabb hangvételű regényre számítottam, de nem volt gond így sem. Túltengett benne a romantika, de nem azon az idegesítő módon, hanem inkább könnyed és vicces volt, jókat lehetett rajta nevetni.
Honey szertelen és bohó volt, de nagyon nyílt szívű, közvetlen teremtés, szerencsére nem vált idegesítővé a karaktere. Az idősotthonnal kapcsolatos szál színesítette a történetet és alkalmat adott arra, hogy Honey kedvességét és önzetlenségét kellően kidomboríthassa. A férfi főszereplő, Hal is rendben volt, általában nem szeretem a durva, kicsit bunkó pasikat a romantikus könyvekben, de most nem volt ezzel sem problémám, mert megértettem Hal miért olyan amilyen.
Egyszóval egy könnyed, kicsit felszínes romantikus történet, de mindenképpen szórakoztató.

>!
Arianrhod MP
Kat French: A zongoristaprojekt

Jujjj! Ez vészesen gyenge, és undorítóan nyálas volt. És még egy normális recept sem volt benne.

>!
ilder P
Kat French: A zongoristaprojekt

Hát ez a történet most nagyon jókor talált meg.
Honeysuckle igazi kedves, szerethető karakter. Hiába taposnak rá, ő feláll, megrázza magát, és tovább lép. Mindezt teszi úgy, hogy nem éreztem az áldozati bárány és a szegény szerencsétlen lányka hangulatot. Szerettem, hogy nem csomagolt be mindig mindent, és néha csípősen odacsapott.
Hal a maga mogorva, bunkó és néha kiállhatatlan modorában azért már az elején belopta magát a szívembe. Nem lehet könnyű az éteri magasságokból alászállni.
Viszonylag ritkán van az, hogy ilyen erős mellékszereplő gárda legyen egy történetben. Itt briliánsak Honey barátnői – Nell és Tash, akik annyira különböznek egymástól, hogy jobban már nem is lehetne. Az idősek otthonában élő testvérpár Mimi és Lucille, valamit a hős lovag Bill valami káprázatos. Nem vették át a főszereplők helyét, de kiválóan egészítették ki a történetet.
Azt kaptam, amit vártam, de nem úgy, hogy már a könyv felétől rózsaszín ködben lebegés van.
És a borító nekem nagyon tetszetős.

>!
Kathreen
Kat French: A zongoristaprojekt

Viccesen indult, nagyon jókat nevettem Honey-n és a barátnőin. Szórakoztató volt Honey és Hal közötti beszólások, aztán egy idő után ugyanazokat a köröket futották. spoiler
Összességében egy aranyos, néhol idegesítő romantikus történet.

>!
Évi112
Kat French: A zongoristaprojekt

Tündéri kis történet rengeteg vicces és megható pillanattal, egy lökött hősnővel meg egy morcos hőssel. Jólesett most ez, bár a végén még tudtam volna egy pár oldallal tovább olvasni Honey-ék történetét.

>!
Vivien23
Kat French: A zongoristaprojekt

Amikor megkaptam, kicsit félem tőle, hogy milyen lesz a könyv. Nagyon kellemesen csalódtam :-) Eléggé letehetetlen volt számomra, egyszerűen csak vitt a történet, magába szívott és nem tudtam letenni. Ha mégis muszáj volt, alig vártam, hogy újra kézbe vegyem és olvashassam tovább! Kíváncsi voltam hova jut majd Honey és Hal kapcsolata, mi lesz az öregek otthonával és Billy-ékkel! Érdekes és tanulságos történet itt, mindamellett még nagyon szórakoztató is. :) Itt-ott némi arcpirító résszel, de véleményem szerint egy mai szórakoztató regénybe kellenek az ilyenek is.
Örülök, hogy olvashattam, és úgy érzem nem az utolsó olvasásom, valószínűleg párszor még a kezembe fogom venni. :-)


Népszerű idézetek

>!
ilder P

Isten hét nap alatt teremtette a világot. Te pedig valószínűleg még be sem ágyaztál ennyi idő alatt.

360. oldal

>!
ilder P

– Úgy teszek, mintha megtetted volna, mert azzal hitegetem magam, hogy jó fej vagy.

231. oldal

>!
ilder P

… de a születésnapok olyan különleges alkalmak, amikor a hétköznapi szabályok nem érvényesek. Mintha a szekrényajtón belépve Narniába érkeznénk, feltéve hogy betartjuk, hogy egy évben csak egyszer látogatunk el ide.

269. oldal

>!
ilder P

Még sosem voltam menőbb, mint a Rolling Stones!

358. oldal

>!
mokus33 

– Nekem tetszik! – mosolygott Lucille. – Ernie Dreyfus. Ilyen komoly névvel csakis orvos vagy tanár lehet.

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Soha ne add az összes hatalmat a férfi kezébe, Honeysuckle! Nem tudják, mihez kezdjenek vele, és valószínűleg előbb tesznek kárt saját magukban, mint hogy valamire jussanak.

>!
xeral

Billy megköszörülte a torkát. – Már eleget vívódtál, fiam. Ideje eldöntened, hogy elsüllyedsz, vagy úszni fogsz.
– Mi lesz, ha velem együtt ő is elsüllyed, Billy?
– Nem fog Hal. Ő a te mentőmellényed.

377. oldal

1 hozzászólás
>!
xeral

Hal felállt és megkerülte a zongorát, Honey pedig a szívéhez kapott, és csak nézte, a szemével, a lelkével és a szívével is magába szívta a látványát.

382. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Leiner Laura: Nélküled
Kylie Scott: Lead – Szóló
Gayle Forman: Hová tűntél?
Leiner Laura: Bábel
Sarah Dessen: Figyelj rám!
Sárközi Erika: Három akkord az élet
Julia Quinn: Egy csók… és minden más
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!