Wicked ​Fox (Gumiho 1.) 12 csillagozás

Kat Cho: Wicked Fox Kat Cho: Wicked Fox

An ​addictive fantasy-romance set in modern-day Seoul.

Eighteen-year-old Gu Miyoung has a secret--she's a gumiho, a nine-tailed fox who must devour the energy of men in order to survive. Because so few believe in the old tales anymore, and with so many evil men no one will miss, the modern city of Seoul is the perfect place to hide and hunt.

But after feeding one full moon, Miyoung crosses paths with Jihoon, a human boy, being attacked by a goblin deep in the forest. Against her better judgment, she violates the rules of survival to rescue the boy, losing her fox bead--her gumiho soul--in the process.

Jihoon knows Miyoung is more than just a beautiful girl--he saw her nine tails the night she saved his life. His grandmother used to tell him stories of the gumiho, of their power and the danger they pose to men. He's drawn to her anyway.

With murderous forces lurking in the background, Miyoung and Jihoon develop a tenuous friendship that blossoms into… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Putnam, 2019
448 oldal · ISBN: 9781984812353
>!
Putnam, 2019
432 oldal · ASIN: B07HVZ4WFB
>!
Penguin, London, 2019
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781984814715

1 további kiadás


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Ahn Jihoon · Gu Miyoung · Gu Yena · gumiho · Junu · Lee Somin · Oh Changwan


Kedvencelte 1

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

BorkaReads P>!
Kat Cho: Wicked Fox

Tipikus én – egy könyv, amit rengetegen lehúznak, nekem viszont nagyon tetszett!
Olvastam már könyvet, ami rókává változó lányokról szólt, de eddig egyik sem tetszett – viszont ekkor rátaláltam erre a könyvre, aminek a második esze azóta már a kívánságlistámon van.
Szerintem ez a könyv érdekesen és izgalmasan dolgozta fel a gumiho témát, a karakterek aranyosak voltak, és meg tudott lepni a könyv! Kedvenc lett :)

vgabi >!
Kat Cho: Wicked Fox

3-3,5

Nem tudom, ez a 3,5 csillag mennyire tükrözi a véleményem, vagy hogy tényleg ennyit kellene-e adnom neki; nem voltunk végig jó barátok ezzel a történettel, az első fele pedig szinte teljesen elvesztett. Alig történt valami, a fantasy annyira elenyésző volt, hogy ha kivesszük a képből, akkor sem tűnt volna fel, inkább a problémásabb részekre tudtam koncentrálni, és lassan is haladtam emiatt. Aztán szerencsére a második fele már érdekesebben alakult tele drámával :D, és pozitívabb irányba billent a véleményem is, összességében pedig nem bánom, hogy elolvastam, részben nosztalgiáztam egyet, mert régen elég sok koreai sorozatot néztem.

És ha már koreai sorozatok. Néha úgy voltam, hogy ó, olyan, mint egy k-drama :), a következőben meg eh, olyan, mint egy k-drama :/ – ezzel nem sikerült dűlőre jutnom amúgy –, nagyon sokszor szinte láttam magam előtt jó pár jelenetet, ahogy a sorozatokban (néha lassítva :D) lejátszódnának.
Tele volt rengeteg olyan elemmel, jelenettel, amik innen-onnan ismerősek lehetnek azoknak az olvasóknak, akik szintén megnéztek már párat, a kifejezésekről nem is beszélve. Személy szerint én nem igazán rajongok azért, mikor van egy (jelen esetben) angol nyelvű könyv, és tele van pakolva idegen kifejezésekkel, itt koreaiakkal. Mert bárki, aki megnézett néhány k-dramát eredeti szinkronnal, felszed pár alap kifejezést, és nagyrészt ezek voltak visszadobálva itt. Olyan ”lefordíthatatlan”, angolul nem visszaadható szavakról van itt szó, mint halmeoni, eomma, ya, nappeun gijibae, babo-ya, és hasonlók. Nekem ezek kicsit mindig erőltetett hatást keltenek, de nem vagyunk egyformák.
A leírások néha sutára sikeredtek, és helyenként, mikor arról volt szó, mit csinálnak a szereplők, olyan érzést keltett bennem, mintha a színészeknek lennének utasítások.

A történet egyébként szépen lezárt, ha az epilógust nem számítjuk ide, akkor még standalone-nak is elmenne, ami azért jó, mert nem tudom, mennyire érdekel a folytatás. Meglátjuk jövőre(?), sokszor van úgy, hogy ennél kevésbé tetsző sorozatoknál is visszatért a kedvem, érdeklődésem a folytatáshoz.

csilla123>!
Kat Cho: Wicked Fox

Kicsit többet vártam tőle, de összességében egy aranyos, egyszer olvasható könyv volt ez. Bár a gumiho téma persze jelen van, de eléggé a háttérbe szorul (főleg a könyv első felében), inkább a sulis románcon van a hangsúly, ami nem volt rossz, csak ez a téma engem már nem köt le. Szerencsére nem egy kimondott insta love van a két főszereplő között, aminek különösen örültem, nagyon szerettem a közös jeleneteiket, szerintem jól ki lett dolgozva, Jihoon pedig kedvenc lett. Egyébként a könyv komolyabb témákat is érint, mint például az iskolai zaklatás, vagy hogy milyen rossz a kirekesztettség, de ezekkel is többnyire a könyv első felében foglalkozik az írónő.

A második felében viszont nekem kicsit sok volt a dráma. Itt kicsit nagyobb hangsúlyt kap a gumiho szál is (nem sokkal), de itt sikerült az írónőnek kevernie a jól bejáratott hollywoodi és a koreai dorama kliséket, ami egyszerűen sok volt. Viszont az, hogy az egész Koreában játszódik, ázsiai szereplőkkel, nagyot dobott rajta, nagyon szeretem a kúltúrájukat, szóval ez minden mennyiségben jöhet nekem. Mivel ez az írónő első könyve, ezért nem akarom lehúzni, mert ahhoz képest szerintem nagyon jól sikerült, ha egy jó kis középsulis romantikus könyvet szeretnél olvasni, amiben van egy csipet fantasy is, és emellett még az ázsiai kúltúrát is megjeleníti, akkor mindenképpen ajánlom. Egyébként van folytatása (amire kiváncsi leszek), de az epilógus nélkül egy teljesen kerek, és lezárt történet ad (ami megváltás a rengeteg cliffhanger után).

3 hozzászólás
Sillya>!
Kat Cho: Wicked Fox

Amint megláttam, hogy rendelhető rögtön lecsaptam rá. A borító fogott meg elsősorban és az is, hogy Dél-Koreában játszódik, ráadásul legendákkal megspékelve.

A történet olvastatja magát, de bevallom kicsit összetettebbre számítottam, főleg, mivel a gumiho legendák nagyon jó alap. Miközben olvastam, olyan érzésem volt, mintha egy k-drama-t néznék, az összes pozitív és negatív jellemzője megjelent a történetben. Bár ez is egy ok volt, amiért megvettem a könyvet, mivel valami ilyesmire számítottam. Mégis kicsit vegyes érzéseim voltak emiatt, mert néha nosztalgikus volt és élveztem, néha kicsit sok volt a drámai csavar és huza-vona, ami szintén tipikus k-drama jellemző. Elsősorban ez egy iskolában játszódó dráma, két szimpatikus főszereplővel és sok-sok akadállyal, ami kettejük közé ékelődött. A gumiho szál inkább a második felében érvényesült, ezért számomra azok a részek sokkal érdekesebbek voltak és ott dobott be az írónő olyan témákat és drámai elemeket, amik tovább olvastatták velem a könyvet. Nagyon tetszett az a megoldás is, hogy a fejezetek közé beékelt az írónő legendákat a gumiho-król, ezáltal jobban megismertük őket és természetüket is (és annyira szép volt ezeknek a fejezeteknek az elejére teliholdat rajzoltak O3O). Szintén pozitívum volt számomra, hogy bár jó vége lett, de mégis az a keserédes érzés megmaradt. A könyv teljesen lezárt, de az epilógus sejteti, hogy ennek bizony lesz folytatása is.

Nem bántam meg, hogy elolvastam, hisz, amire számítottam, azt teljesítette. Egy olyan történet, amiben bár vannak drámai elemek, de leköt és kikapcsol. Sajnálom, hogy egy csomó potenciált nem használt ki az írónő, még ennek ellenére is jó érzésekkel fejeztem be a könyvet. A folytatásokat meg biztos el fogom olvasni. Azoknak ajánlom, akik fantasy-romantikus könyveket nagyon szeretik és nem egy világmegváltó könyvet keresnek épp, hanem egy olyat, ami szerethető és kikapcsolódásnak megfelel.

7 hozzászólás
rumpelstiltskin>!
Kat Cho: Wicked Fox

-oké, ez elég fun volt.
– nagyjából beváltotta a hozzáfűzött reményeimet. alapból szeretem az urban fantasyt, mostanság meg a ya cuccok között a high fantasy a divat(nem túl sok szerencsével), viszont ez emellett még koreai mitológiát is tartalmazott és Szöulban játszódott, ami miatt még inkább érdekelt.
-eleinte eléggé zavartak a random koreai szavak, mármint, most komolyan, mi értelme azt, hogy nagymama koreaiul írni, ha amúgy az egész könyv angolul van és még csak nem is valamilyen diaszpóra.
-elég sok dráma volt benne, de ez sem zavart, mert legalább lekötött.
-nagyon tetszett, ahogy a diszfunkcionális családok és az ezzel járó zavaros érzelmi kapcsolatok meg voltak jelenítve.
-valahogy a románc is tetszett, valószínűleg, ha nem kedveltem volna a két karaktert és ahogy kerülgették egymást, az élmény is sokkal negatívabb lenne, de így tudtam nekik szurkolni és a cheesy jelenetektől sem másztam falra.
-a történet is érdekelt, de talán ez a legkevésbé érdekes pontja az egésznek.
-összességében kellemes könyv volt, meglepően sok drámával, kíváncsi leszek a következő részre is.

NV1122>!
Kat Cho: Wicked Fox

Nekem nagyon tetszett! Teljesen beszippantott ez a világ. Rossz szokásom, ha unom a könyvet, elolvasom a végét….. Ennél a történetnél eszembe nem jutott megnézni mi a vége. A Fairyloot-os readalong-ot betartva (picit pár nappal megcsúszva, de a beosztás az maradt!) olvastam, megesett, hogy éjszaka azon kattogott, mi fog történni a következő fejezetben (ennek hála nem nagyon sikerült kialudnom magam :D). Izgi volt, nem volt túltolva benne a „szerelem-romantika”,teljes mértékben odáig meg vissza vagyok érte. Várom a folytatást! :)
Megjegyzés: Ha egy kicsit is jártas vagy a koreai konyhában, éhes pocival ne kezdj neki a könyvnek! :D Legalábbis nekem minden egyes ételnél csorgott a nyálam.

Kathys>!
Kat Cho: Wicked Fox

Mivel nem voltam túl nagy elvárásaim a könnyvel szemben, inkább kíváncsiságból vettem kezembe, ezért pozitív csalódást okozott. Olyan volt mint egy kdrama a maga jó és rossz fordulataival, kedvelhető de néha irracionális karaktereivel. A gumiho legenda kifejezetten tetszett, a főszereplők dinamikája is míg át ndm kapcsolt se veled-se nélküledbe. Alapvetően, szórakoztató, gördülékeny olvasmány volt, csak tudnám miért kell mindenből sorozatot csinálni mostanság!

adork_able>!
Kat Cho: Wicked Fox

Végre vége!!!!!!!!!

Hiába a gyönyörű színkombóval tervezett borító (a karakterek arcáról inkább ne beszéljünk) ez a könyv egy nagy NULLA.

Azt hittem majd visszarepít Seoulba: együtt járom majd a szereplőkkel az utcákat, visszaköszön majd a lapokon az a modern koreai életérzés. De neeem.
Egy kicsit nagyon az a benyomásom, hogy az írónő a büdös életben nem járt még Seoulban. Namsan? Han River? Most szórakozol velem? És a parkok? A paloták??
És a kávé???

A szereplőkre még betűt pazarolni is kár. Mindenkit gyűlöltem. Ebben a sztoriban senki sem normális.

Ez a könyv egyszerűen túl amerikai. Seoulban játszódik, de akár New Yorkban is játszódhatna. Semmi koreai nincs benne.

Hatalmas csalódás. És lesz folytatása?!

Kár érte.


Népszerű idézetek

csilla123>!

“My mother says gumiho are always women because we gain our power from the moon.”
“And what is a man?” Jihoon asked.
“Dinner.”

Kapcsolódó szócikkek: Ahn Jihoon · Gu Miyoung
mycoworkersmademedoit>!

I prefer fictional life. Things in the outside world are too messy.

csilla123>!

“You think that if you admit you miss people, that means you’re weak,” Somin said. “But maybe it will help you let go.”

Kapcsolódó szócikkek: Lee Somin
csilla123>!

“Uh-uh. Payment first. A million won.”
“A million won?” Miyoung sputtered out.
“Don’t have it? I’ll also take it as a hundred yen, a thousand US dollars, your first-born child. Don’t accept bitcoin yet, but I hear it’s growing in popularity.”

Kapcsolódó szócikkek: bitcoin · Gu Miyoung · Junu
csilla123>!

“Why would you wear headphones without music?” She handed back the silent earbuds.
“If I listen to music, I can’t hear what other people are talking about.”
“So you spy on people?” she asked.
“I don’t make them talk about their private life in public.”
“Creep,” Miyoung muttered.
Jihoon shrugged. “You have a funny way of saying thank you.”

Kapcsolódó szócikkek: Ahn Jihoon · Gu Miyoung
csilla123>!

“It’s hard for me to take you seriously when you make a joke out of everything.”
“Looking at life with humor doesn’t mean I don’t take it seriously. You need to be able to laugh at things, even the sad scary stuff sometimes.”

Kapcsolódó szócikkek: Ahn Jihoon · Gu Miyoung
csilla123>!

“Just because something doesn’t seem right to most, doesn’t mean it’s not right for you.”

csilla123>!

Not all predators are monsters. But if you beat them enough, they’ll bite.

csilla123>!

“Well,” Junu said, standing. “It’s getting late. I am starving. Do you think there are still kids at the playground?”
Jihoon’s eyes widened in horror, and Junu broke into raucous laughter.
“Oh, the look on your face.” He slapped his knee. “Dokkaebi don’t eat people. I have a delicate stomach. I must treat my body like a temple.”

Kapcsolódó szócikkek: Ahn Jihoon · Junu
csilla123>!

Isolation is the enemy of humanity. Loneliness a threat to empathy.


A sorozat következő kötete

Gumiho sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kresley Cole: The Dark Calling
Richelle Mead: Shadow Kiss
Maggie Stiefvater: Lament – The Faerie Queen's Deception
Rick Riordan: The Ship of the Dead
Anna Banks: Of Poseidon
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Tahereh Mafi: Defy Me
Rainbow Rowell: Carry On