Pamacs 3 csillagozás

Kassovitz László: Pamacs

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egyszerű ​történet a Pamacsé. A barátságról és a hűségről szól, meg arról, hogy barátunkért felelősséggel tartozunk jóban is, bajban is. Ha a barátságot nem becsüljük meg, akkor oly hirtelen foszlik szerte, mint amilyen gyorsan nyoma veszett Pamacsnak is. Kassovitz László elbájoló meséjét jó szívvel ajánlhatjuk óvodásoknak és kisiskolásoknak, valamint azoknak a szülőknek, akik gyermekeik lelkét szeretnénk megkímélni az elmúlt években egyre nagyobb teret hódító erőszaktól, brutalitástól. Olyan szülőknek nyújtjuk ezt a könyvet, akik egy mese olvasásával jóra és szépre akarják tanítani az apróságokat, s velük örülnek, hogy a végén minden jóra fordul. Győz a barátság és a hűség, de nincs legyőzött gonosz. Egy szép nyári reggelen Ferike arra ébredt, hogy régi kívánsága teljesült. Álmából egy kiskutya ébresztgette, akit a szüleitől kapott ajándékba. Lelógó fülű, élénk szemű, apró kutyus volt, hosszú farkát dús szőrzet díszítette, mintha egy pamacs lett volna. Ezért nevezte el őt… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Timp, 2004
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638647868 · Illusztrálta: Péter László

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Netti_10>!
Kassovitz László: Pamacs

Gyönyörű kis történet! Állatbarát anyukáknak kötelező esti mese olvasásához! Ez az első része a Pamacs történeteknek, rövid és könnyű kis olvasmány, ami egy kis állat megbecsülésére tanítja az olvasót. Amint magunkhoz vettünk egy teremtményt, felelőséggel tartozunk érte. Úgy érzem, az író is elítéli azokat a „gazdikat”, akik egész egyszerűen csak kiteszik az egykori házi kedvencüket. Az illusztráció is gyönyörű.

Bencuska>!
Kassovitz László: Pamacs

Nagyon jól esett a sok modern mese közt egy hétköznapi történetet találni.

Annamária_Seres>!
Kassovitz László: Pamacs

Ezt ki kellett kölcsönözni a könyvtárból, mikor meglátták a gyerekeim. A nagyszülőknél ugyan is van egy kutyus, aki szintén Pamacs. Cuki történet a felelősségről, barátságról. Még hallgatták volna a történetet. Kíváncsiak lettek volna mi történik Burkussal, de a befejező kép sejteti az igazi végét.


Népszerű idézetek

Netti_10>!

Pamacs az oszlop foglya maradt, egyedül, árván. Szomorúan, reménytelenül pislogott fel az égre, s aztán egyik könnycsepp a másik után buggyant ki a szeméből, s gördült végig a kis pofiján.

17. oldal

Netti_10>!

„… elvittek messzire autóval. Jó sokáig utaztunk, aztán megálltak, kinyitották az autót és kidobtak. Utána ők az autóval gyorsan elhajtottak. A gazdám … még csak hátra sem nézett. Én hosszú ideig futottam utánuk, míg a fáradtságtól a nyelvem csaknem a földig ért. Hiába loholtam, hiába ugattam, nem számított. Magamra maradtam.

25. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Radnóti Blanka: Borisz, a szuperhős
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Harcos Bálint: A Tigris és a Motyó
Szilágyi Lajos – Fodor M. Ildikó: Mázli, a kíváncsi kiscsibe
V. Kiss Orsolya: A pelikán, aki olyan kapzsi volt
Brückner Judit: Rezső és Dezső – Az autóverseny
Bálint Ágnes – Németh Ágnes: Kukori és Kotkoda – A nyikorgó daráló és más történetek
Borsos J. Gyöngyi: Macskamesék
Szilágyi Lajos: Trixi és a Mikulás