The ​100 (The 100 1.) 20 csillagozás

Kass Morgan: The 100 Kass Morgan: The 100

In the future, humans live in city-like spaceships orbiting far above Earth's toxic atmosphere. No one knows when, or even if, the long-abandoned planet will be habitable again. But faced with dwindling resources and a growing populace, government leaders know they must reclaim their homeland… before it's too late.

Now, one hundred juvenile delinquents are being sent on a high-stakes mission to recolonize Earth. After a brutal crash landing, the teens arrive on a savagely beautiful planet they've only seen from space. Confronting the dangers of this rugged new world, they struggle to form a tentative community. But they're haunted by their past and uncertain about the future. To survive, they must learn to trust – and even love – again.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Maxim, Szeged, Kollégium út 11/H, 2015
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617060 · Fordította: Őri Péter
>!
352 oldal · ISBN: 9780316234511
>!
288 oldal · ISBN: 9780316234474

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Bellamy Blake · Clarke Griffin · Wells Jaha


Kedvencelte 4

Most olvassa 7

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
Rémálom 
Kass Morgan: The 100

Már a sorozat megjelenése előtt el akartam olvasni ezt a könyvet, mert milyen jól hangzik a fülszöveg, nem? Túlélés a radioaktív háború után lepusztult Földön, mutáns állatok és növények, és az űrhajón az egyre fogyó készletek, csodásan hangzott… Aztán kinyitottam a könyvet, és szembesülnöm kellett vele, hogy nem Morgan volt az ötletgazda, ő csak felbérelt író egy mások által összedobott könyvötlethez, amik valljuk be, 90%-ban olvashatatlanok, mert hiába, hogy néhány író jól dolgozik olyan karakterekkel és történettel, amit nem érez, hiszen nem a sajátjai, Morgan még nagyon kezdő.

Ez a könyv egy nevetségesen megfogalmazott, érzelemmentes valami – feltehetőleg reklám a CW tévének, hiszen a könyv írócsoportja és a CW csatorna jóban vannak. A sorozatból már ismert Bellamy, Clarke és Wells a főhősök, emellett még Glass is, akit hála az égnek nem tettek bele az adaptációba. A cselekmény a sok szereplő miatt NYOLC (!) szálon fut, ugyanis mindenki kap visszaemlékezéses történetet is, így elég összecsapott és elsietett érzetű a regény, hiszen 350 oldalon nyolc sztori túl sok.

Bellamy karaktere volt értékelhető plusz Clarke háttérsztorija – amit a CW nem mert beleírni a sorozatba –, de a többi… Még ez a két szereplő is iszonyatosan idegesítő, hiszen itt minden romantika központú. Három nap telik el a történetben, az alatt Clarke és Bellamy összejönnek, majd összevesznek, Clarke összejön másik pasival, összevesznek és visszamegy Bellamy karjaiba. Nem is nagyon küszködnek a túléléssel a Földre küldött gyerekek, három napi sátorépítésüket és romantikus szenvedéseiket olvashatjuk. Wellsnek pedig hiába van itt nagyobb szerepe – és a Clarke/Wells rajongók örülhetnének –, mert Wells akkora önző barom, hogy szerintem mindenki megutálja – konkrétan több száz embert akart megölni Clarke-ért… És nem gonosznak van ám ő bemutatva, pedig pszichopatának elmenne.

A tévésorozatban nagy szerepet kap az űrhajón való fogyó készletek és erre a kíméletlen megoldások, hát itt aztán… Glass báli ruhát vesz, Glass ékszert vesz, mindezt úgy, hogy olyan témákat tesz nevetségessé Morgan és írócsapata, mint a nemi erőszak. Mert azzal olyan buli szórakozni, és minden IQ szegény romantikus könyvbe kell…

Mert ez nem más, mint egy adag rózsaszín nyál, hiszen a szereplőket se érdekli más. Elvetélt valaki? Nem gond! Az a pasi tök cukkancs. Meghalt a legjobb barátom? Odanézz! Milyen izmos hasa van annak a pasinak, és de finom ez az alma. Óh, haldoklunk? Nem baj, olyan szép vagy. Blöáh.

15 hozzászólás
>!
VickiUjj
Kass Morgan: The 100

Erre nincs más szó, csak az, hogy IMÁDTAM!
Mind a könyvet, mind a sorozatot nagyon szeretem.
Ez egy nagyszerű élmény volt a számomra, bár volt olyan dolog, amit nem értem, hogy miért így tettek az emberek.
Na meg a függővég, amikor sok dolog lenne, amire annyira kíváncsi vagyok, hogy hogyan történne, de egyszerűen csak a folytatásban olvashatom.
Kiakaszt.
Lényegében szuper volt. :)

>!
troublesome_007
Kass Morgan: The 100

A 3.5 csillag jár, már csak azért is mert a kedvenc sorozatom alapötletét adja a könyv. A forgatókönyv írok csodát műveltek.
Általában szeretem amikor a több karakter szemszögéből is láthatjuk a dolgokat, de itt valahogy idegesített a folytonos ugrálás,esemény váltakozás. Elég sokszor kellett visszalapozgatnom, hogy most akkor kivel mi is történt vagy történik éppen.

2 hozzászólás
>!
calmovato P
Kass Morgan: The 100

Sokat ígért, de csalódás volt. El lehet olvasni egyszer, de megvételre szerintem max a külleméért éri meg.

>!
ParaGirl
Kass Morgan: The 100

Nekem nagyon tetszett. Nehéz volt helyenként követni, hogy akkor most kivel mikor mi történt, de annyira nem volt vészes. Az írási stílusa nagyon tetszett, meg az egész világ is. A Bellarke részeket imádtam, Wells-nél viszont azt kívántam bár csak meghalna. Annyira irritált, hogy ahhhh!!! A sorozatban a kedvencem Finn volt (ne öljetek megérte!), de itt határozottan Bellamy. Az anyjától kirázott a hideg, az nagyon ijesztő volt.

>!
Alexxa
Kass Morgan: The 100

Ettől a könyvtől egyáltalán nem ezt vártam. A sorozathoz képest kicsit sem volt izgalmas, vagy érdekes, hiszen konkrétan semmi nem történt benne. Éppen ezért nagy csalódás volt ez a kötet számomra.

>!
szeszi
Kass Morgan: The 100

Nem jo. A sorozat jobb, ami szegyen. Nem igazan izgat hogy elolvassam…

>!
DianaSoto I
Kass Morgan: The 100

Szokták mondani, hogy a könyv jobb, mint a film.
Nos ebben az esetben ez hazugság lenne.
Ne pazaroljátok az időtöket, inkább nézzétek a sorozatot.
Jár egy csillag, mert valaki megírta, jár még egy, mert érdekes a múlt és a jelen párhuzama, és jár még egy, mert csak 350 oldal.
A fél ajándék…

>!
Kornokovits_Bianka
Kass Morgan: The 100

Szörnyű könyv, nem történik benne semmi érdemleges. Látunk néhány nyálas tinit és egy kis táborozást az erdőben. A sorozat sokkal jobb és érdekesebb a könyvnél. Ja, és persze már a 3. kötetet dobták piacra, hogy még jobban lehúzzák a népet az ilyen értékelhetetlen szarokkal.

>!
Saibinu
Kass Morgan: The 100

Szokásos YA sablon a könyv és azt is rosszul alkalmazzák. A sorozathoz képest ég és föld mind minőségében, mind történetében. A sorozat olyan mintha egybegyúrták volna a Trónok harcával és egy poszt-apokaliptikus sci-fivel. Ami valljuk be, igazán hangulatos atmoszférát teremt, na ez a könyvből egyáltalán nem jön át. Ki sem alakul nagyon benne a cselekményszál. Sajnálatos tény, hogy könyv elég ramatyra sikeredett. Ez inkább csak olyan kiegészítés a sorozathoz. Legalább is érdemes így felfogni.


Népszerű idézetek

>!
Rémálom 

The door slid open, and Clarke knew it was time to die.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Clarke Griffin
>!
Cheril

“We’ve all done things we’re not proud of,” (…).

>!
Krenai

“Good people can make mistakes, (…) it doesn't mean you stop caring about them.”

>!
Cheril

There was no drug strong enough to repair a broken heart.

>!
Rémálom 

“I’d recommend putting your shirt back on.”
“Why? Are you worried you won’t be able to control yourself? Because if you’re concerned about my virtue, I have to tell you, I’m not—”
“I meant”—she cut him off with a small smile—“there are some poisonous plants out here that could make that pretty back of yours erupt with pus-filled boils.”
He shrugged. “For all I know, that might be your thing, doctor girl. I’ll take my chances.”

Kapcsolódó szócikkek: Bellamy Blake · Clarke Griffin
>!
Cheril

There were some things you could never forget.

>!
Cheril

“He loves you. Nothing you do or say can ever change that.”

>!
Cheril

Alone in the shadows, Clarke did something else on Earth for the first time. She cried.

>!
Rémálom 

Bellamy was chopping wood on the far side of the clearing. Although the morning was cool, his T-shirt was already soaked through with sweat. Clarke tried not to notice how it clung to his muscular chest. When he saw her running toward him, he lowered his ax to the ground and turned to face her with a grin.
“Well, hello there,” he said as she came to a stop and paused to catch her breath. “Couldn’t stay away, could you?”

Kapcsolódó szócikkek: Bellamy Blake · Clarke Griffin
>!
Cheril

For the first time in his life, he was free.


A sorozat következő kötete

The 100 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lauren Oliver: Delirium (angol)
Marie Rutkoski: The Winner's Kiss
Mindy McGinnis: Not a Drop to Drink
Suzanne Collins: The Hunger Games
James Dashner: The Maze Runner
James S. A. Corey: Tiamat's Wrath
Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam
Hafsah Faizal: Unbreathable
Jennifer Jenkins: Nameless
Alaya Dawn Johnson: The Summer Prince