Kiválasztottak (100 1.) 203 csillagozás

Kass Morgan: Kiválasztottak

Évszázadok ​óta senki sem lépett a Földre, egészen mostanáig.
Pár száz éve egy háború lakhatatlanná tette a bolygót. Azok, akik túlélték a pusztítást, az űrbe menekültek, és egy hatalmas űrhajón kezdtek új életet. Az eltűnt civilizáció emlékei lassan a feledés homályába merülnek, de az emberek nem mondtak le a Földről. A hazatérést tervezgetik, bár nem tudják, mi vár rájuk odalenn.
A kockázat óriási. Ezért 100 fiatalt – akiket a társadalom feláldozhatónak vél – indítanak el egy veszélyes küldetésre: újra kell gyarmatosítaniuk a bolygót.
Clarke-ot árulás miatt ítélték el, Wells a szerelméért sodorta magát bajba. A vakmerő Bellamy önként tartott a kiválasztottakkal, Glass pedig egy merész akciót tervezve lép a Földre tartó űrkompra. Különböző sorsok, egy közös cél. Egy út, amely mindenki életét meg fogja változtatni. Földet éréskor egy hihetetlen világ tárul eléjük, melynek szépsége elragadó, ugyanakkor baljós is. A fiatalok még cipelik a múlt terhét, és félelem… (tovább)

Kass Morgan: The 100

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2015
296 oldal · ISBN: 9789634990765 · Fordította: Őri Péter
>!
Maxim, Szeged, 2015
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617060 · Fordította: Őri Péter

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Bellamy Blake · Clarke Griffin · Octavia Blake · Wells Jaha · Glass Sorenson


Kedvencelte 10

Most olvassa 8

Várólistára tette 166

Kívánságlistára tette 165

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Kass Morgan: Kiválasztottak

Sorozattól mentes vélemény: Nekem tetszett!! Lehet, hogy a szerző sosem lesz Nobel díjas író, de engem elvarázsolt a történet, rajongok a disztópiákért. Szerettem, hogy ennyi szálon fut a cselekmény, minden egyes szereplő érdekessé vált, tudni szeretnék az életük további alakulásáról. Inkább karakterközpontú a regény, és bizony elég hangsúlyosak az egymás közötti viszonyok, mégsem mondhatom, hogy nyálas tiniregénybe fordulna. Kifejezetten szerettem a műfajra jellemző részleteket, például hogy a könyv egy része az űrben játszódik, jobban mondva az űrállomáson, őrök elöli bujkálással, szellőzőkön való meneküléssel, apró lakókabinokkal, a felsőbb osztályba tartozóknak lakással – igazi vízfogyasztással, nem csak napi egy órára. A szerző komplett rendszert épített fel az űrbázison élők életéről. Ebben bőven volt társadalomkritika, ugyanakkor néhány baki is felfedezhető, ami nem volt olyan jelentőségű, hogy egy szemöldökvonogatásnál többet érdemeljen. Számomra az volt negatívum, hogy a Földre érkezés után nem kaptam elég leírást a fiatalok rácsodálkozásairól. Sokkal több érzelemnek kellett volna felszabadulni belőlük, miután egy mesterséges környezetből kikerülnek a nagyvilágba.
Összességében egy remek sorozatindítót olvashattam, amiről órákig tudnék még beszélni, és aminek azonnal venném a kezembe a folytatását. Igen, van egy kis függővég….Nekem kiváló szórakozást nyújtott a történet, szívből ajánlom korra és nemre való korlátok nélkül, elsősorban a sci-fi-t kedvelőknek!
Bővebben:
http://www.kellylupiolvas.com/2016/01/kass-morgan-100-k…

Könyvmolylány20 P>!
Kass Morgan: Kiválasztottak

A könyv eleje eléggé nehézkesen indult számomra. Kicsit nehéz volt memorizálni a neveket, mert egyszerre négy szemszögből követhettük az eseményeket.
Elég komoly dolgok fogalmazódnak meg rejtve a könyv lapjain: ha rajtad múlna, mit választanál, a szerelmed, vagy az összes, még életben lévő ember életét? És meddig lennél hajlandó elmenni a szerelmed vagy a testvéred életéért?
Ebben a könyvben a két férfi főszereplő mindent kész bevállalni a szeretett lányért (az egyik a húgáért, a másik a szerelméért).
Elgondolkodtatott ez a könyv azzal kapcsolatban, hogy én mit tennék a kancellár helyében, ha minden emberélet az én döntésemtől függene. Egy biztos, megpróbálnék egy olyan lehetőséget találni, ahol nem kell lezárni az űrhajó felét, sorsukra hagyva az ott tartózkodókat. De tekintve, hogy sem időben, sem lehetőségekben nem bővelkednek, szinte nem is lehet jó döntést hozni ilyen körülmények között.
Nem volt a legizgalmasabb könyv, amit olvastam, sem a kedvencem, de azért tetszeni tetszett.

zuna19>!
Kass Morgan: Kiválasztottak

Bevallom egy kihívás miatt kezdtem neki a sorozatnak. De ettől függetlenül reméltem, hogy jó lesz. Hát nagyon nem lett. Alapból szeretem a sci-fi műfajt. Jó pár régi sci-fi könyv, film, sorozat nálam újranézős, újraolvasós kategória. Igaz az újabbak nem jönnek be. Valószínűleg a disztópia miatt. Nem maradandó egy disztópia sem nálam.
Most úgy állok, hogy ezt a sorozatot nem fogom folytatni a közeljövőben.
(El sem hiszem hogy 7 évad is volt belőle.)
A karakterek még csak körvonalazódtak itt, de szimpi senki sem lett.

7 hozzászólás
_Eriii P>!
Kass Morgan: Kiválasztottak

Nem tudom, az alapötlet nagyon jó, de ebből a könyvből sok minden hiányzott! Én imádom a dísztópiát, imádok egy új világba csöppenni, de itt sajnos nem volt mibe! 100 gyerek meg érkezik az új földre, és semmit sem kapunk. Egy két hisztit, és ennyi. Össze gyűlnek a tábortűznél, és vége. Nagyon nagyon zavart. Amit kapunk, az 6 ember érzelmi csatározása. És sajnos, ez nem elég. A filmet nem láttam, szóval ahhoz nem tudom viszonyítani, de ez nagyon hiányos. Ha csak a a főszereplőket számítom, nagyon nagyon jó volt, de ha már dísztópia, akkor szeretnek egyebet is mellé, nem csak a lelki problémákat. A legjobban Glass és Luke párost bírtam. Aztán ott volt Bellamy még aki a szívemhez nőt és csinált is valamit. Clark es Wells párost nem igazán tudtam meg kedvelni, volt nekik is bőven problémájuk, de valahogy Clark pufogása sok volt. A vége nagyon jóra sikerült, én nagyon várom a következő részt és remélem, hogy több mindent kapunk, nem csak szerelmi szálat.

6 hozzászólás
Navi P>!
Kass Morgan: Kiválasztottak

Édes Istenem, biztosan nem voltam magamnál, amikor felraktam ezt a könyvet az elolvasandók polcára. Mert hogy biztosan izgalmas, érdekes. Izgalmas? Mindig történik valami, de nem izgalmas. Érdekes? Nem. Kismillióan megírták már kismillió változatban ezt a sztorit. Visszatérés a lakhatatlan? bolygóra. Hiába 18 évesek a szereplők, nagyrészt úgy viselkednek, mint az ovisok. Folynak a hatalmi harcok, apró-cseprő sz@arságokon vitatkoznak. Haragszomrád-ot játszanak. Remélem, hogy azért a sorozat jobb lett, de a könyv alapján nem ajánlom senkinek. Gyerekeknek túl sok benne az erőszak, felnőtteknek pedig túl bugyuta.

2 hozzászólás
ViveEe P>!
Kass Morgan: Kiválasztottak

Nos ezzel az értékeléssel senkinek sem fogok segíteni, de ki szeretném valahogy fejezni a könyvvel kapcsolatban érzett zavaromat.
Először is: Micsoda váratlan fordulat a vége! Ja nem..
Őszintén nem tudom, hogy ítélhetném meg igazán ezt a könyvet. Talán emiatt legyen közepes, mert szerintem nem borzasztóan rossz, viszont önálló kötetnek meg harmatgyenge.
Nekem tetszettek az egyes karakterek történetei, de igazából csak ebből állt a könyv. Egy szép kis előtörténet magához a sztorihoz.
Tényleg bajban vagyok, mert a karaktertörténetek nagyon jók, elborzasztó a világ amiben játszódik, de ez kevés. Mellesleg Wells utolsó fejezete kiborított… Ilyet tenni a szerelemért? Nekem nagyon durva.
Szerintem egyszer elolvasom a következő részt, hátha normálisabb véleményem lesz a sorozatról.

2 hozzászólás
deen>!
Kass Morgan: Kiválasztottak

Nem tudnám pontosan megmondani, hogy mi fogott meg ebben a könyvben, de nekem nagyon tetszett, a hiányosságai ellenére. Nagyon jó volt a váltott szemszög, összesen négy szereplő meséli a történetet, mindegyikük beleszövi a saját múltját, és a végén minden a helyére kerül. Különösen tetszett, hogy a jelen váltakozott a múlttal és mindig egy picit közelebb kerültünk a szereplőkhöz. Mindegyiküknek volt titka, hogy valójában miért is kerültek a küldetésbe, és lassan, de biztosan derültek ki a dolgok. Számomra ezek csavarként is működtek, mert előfordult, hogy másra gondoltam, mint ami végül kiderült. Az egész könyvet inkább a szereplők érzelmei irányították, ezek okoztak konfliktusokat a múltban és a jelenben, igazi történés a cselekményben kevés volt. Mégis meg tudott lepni. Nem mondom, hogy a szereplők annyira közel kerültek hozzám, a négy főszereplőn kívül a többiek csak arctalan statiszták, és ez a momentum zavart. Sajnáltam, hogy nem kaptunk egy átfogó képet a Kolóniáról és annak működéséről, illetve a Földön történtekről, ami miatt az űrbe kényszerült az emberiség megmaradt része. Ezzel pont annyival lett volna hosszabb és élvezhetőbb a könyv, hogy ne legyen hiányérzetem. Kíváncsi vagyok kijön-e a kiadó a folytatásokkal, ez a függővég kiakasztó.

5 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Kass Morgan: Kiválasztottak

Egész jó sorozatindító rész volt, tetszett, de továbbra sem szeretem különösebben a társadalmi sci-fi könyveket.
Nagyon hátborzongatóak és szívbemarkolóak, arról nem is beszélve, hogy nagyon sok klisét tartalmaznak. Mindig ugyanaz a társadalmi berendezkedés, amit a hataloméhség és kapzsiság irányít.
A Földre került fiatalok között is felüti a fejét a békétlenség, önkényeskedés, kitörni vágyás, mint A Part című nagy sikerű filmben. Mostanában elég sok ilyen történetebe beleakadtam.
Amit viszont ennek a könyvnek javára írnék, az a csodaszép földi helyszín volt. Én is elbarangoltam volna ott, függetlenül attól, hogy sok veszély leselkedett a szereplőkre.
Szóval egész jó volt, bár kihívás miatt vettem kézbe és meggondolom mikor folytatom a következő részekkel. Fel kell vérteznem magam egy ilyen könyvhöz.

ƨɔɴом P>!
Kass Morgan: Kiválasztottak

Ha a sorozat alapjan nezem a konyvet, akkor vegtelenul csalodott es merges vagyok.
Viszont, ha minden kulso behatastol elvonatkoztatok, akkor azt kell mondanom, hogy minden apro hiabaja ellenere tetszett.
Az alaptortenetet meg mindig remeknek talalom, ugyanakkor a foldi let nekem itt tul steril volt, tul kezenfekvo volt benne minden, es tulzottan el akartak velem azt hitetni, hogy az a normalis reakcio, ha kvazi nincs reakcio arra, hogy egyik nap meg az urben, a kovetkezoben meg mar a foldon vannak. Ertem en, hogy fent is megvolt egyfajta eletter, de akkor is kulonbozo a ketto egymastol.
Karakterek szempontjabol szamomra abszolut Bellamy volt a nyero, Octaviaval egyutt.
Mindent osszevetve kivancsian varom a folytatast :)

1 hozzászólás
BorkaReads>!
Kass Morgan: Kiválasztottak

Szerettem volna elkezdeni a téve sorozatot, de, amikor megtudtam, hogy van belőle könyv is, rögtön azzal szerettem volna kezdeni.
Alapjában véve elégedett vagyok, mégis van pár dolog, ami nem tetszett a könyvben. Számomra a karakterek és az alap szituáció háttere kicsit kevés volt, persze a következő könyvekben biztosan sokat fogunk még megtudni róluk is és a múltbeli dolgokról is. A borító sem tetszik annyira, bár tudom, nem ez alapján ítélünk könyvet, én egyszerűen mégsem szeretem a valódi embereket ábrázoló boritókat. Mégis, a történet megfogott, és tervezem elolvasni a következő köteteket is. A sztori izgalmas és érdekes, és kiváncsi vagyok, mit rejteget még ez a világ.


Népszerű idézetek

molly_>!

– Mindannyian tettünk olyat, amire nem vagyunk büszkék.

molly_>!

– Van egy hírem a számodra, szépfiú! – mondta kacsintva. – Itt mindenki bűnöző.

hanna_emily_stone>!

– Nyugi, az egész a munkamegosztásról szól. Te nem hagyod, hogy meghalljunk, én pedig nem hagyom, hogy eless.

146. oldal - Clarke

Kapcsolódó szócikkek: Bellamy Blake · Clarke Griffin
hanna_emily_stone>!

[…] A legszebb emlékek tudnak a legjobban fájni.

120. oldal (11. fejezet - Glass)

Kapcsolódó szócikkek: Glass Sorenson
hanna_emily_stone>!

– Azt javaslom vedd vissza a trikódat.
– Miért? Netán attól félsz, hogy nem tudsz majd uralkodni magadon? Ha esetleg aggódnál a tisztességem miatt, el kell mondanom, hogy én nem… […]
Clarke felnevetett – a földet érésük óta először, ebben Bellamy egészen biztos volt. Meglepő büszkeséget érzett, amiért ezt nekisikerült kiváltania.

141-142. oldal - Bellamy

Kapcsolódó szócikkek: Bellamy Blake · Clarke Griffin
11 hozzászólás
hanna_emily_stone>!

– Mivel könyvből nincs sok, régebben, amikor Octavia még kicsi volt, meséket találtam ki neki. A kedvence az elvarázsolt szemeteskukáról szólt. – Felhorkantott. – Jobb nem telt tőlem.

143. oldal - Bellamy

Kapcsolódó szócikkek: Bellamy Blake · Octavia Blake
hanna_emily_stone>!

…ez a két ember összebújva halt meg. Vajon megpróbálták melegen tartani egymást, amikor besötétedett az ég, és beköszöntött a nukleáris tél? Hány embert hagyhattak így hátra?

200. oldal - Clarke

molly_>!

Az ajtó sziszegve kinyílt, és Clarke tudta, hogy nincs sok ideje hátra.

(első mondat)

hanna_emily_stone>!

– Tudod, hogy gyűlölöm a bezártságot.

124. oldal - Clarke

Kapcsolódó szócikkek: Octavia Blake

A sorozat következő kötete

100 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Scarlet
Dan Wells: Ruins – Romok
Veronica Rossi: Végtelen ég alatt
Lauren Oliver: Káosz
Tahereh Mafi: Ne hazudj
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Cecelia Ahern: A Vétkes
Martin Kay: Titkok útvesztője
Veronica Roth: Elválaszt a sors