Kiválasztottak (100 1.) 137 csillagozás

Kass Morgan: 100 – Kiválasztottak

Évszázadok ​óta senki sem lépett a Földre, egészen mostanáig.
Pár száz éve egy háború lakhatatlanná tette a bolygót. Azok, akik túlélték a pusztítást, az űrbe menekültek, és egy hatalmas űrhajón kezdtek új életet. Az eltűnt civilizáció emlékei lassan a feledés homályába merülnek, de az emberek nem mondtak le a Földről. A hazatérést tervezgetik, bár nem tudják, mi vár rájuk odalenn.
A kockázat óriási. Ezért 100 fiatalt – akiket a társadalom feláldozhatónak vél – indítanak el egy veszélyes küldetésre: újra kell gyarmatosítaniuk a bolygót.
Clarke-ot árulás miatt ítélték el, Wells a szerelméért sodorta magát bajba. A vakmerő Bellamy önként tartott a kiválasztottakkal, Glass pedig egy merész akciót tervezve lép a Földre tartó űrkompra. Különböző sorsok, egy közös cél. Egy út, amely mindenki életét meg fogja változtatni. Földet éréskor egy hihetetlen világ tárul eléjük, melynek szépsége elragadó, ugyanakkor baljós is. A fiatalok még cipelik a múlt terhét, és félelem… (tovább)

Eredeti mű: Kass Morgan: The 100

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Maxim, Szeged, 2015
296 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617060 · Fordította: Őri Péter

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Bellamy Blake · Clarke Griffin · Octavia Blake · Wells Jaha · Glass Sorenson


Kedvencelte 10

Most olvassa 10

Várólistára tette 141

Kívánságlistára tette 162

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
Kass Morgan: 100 – Kiválasztottak

Hjaj, de nehéz. Ez a könyv és a sorozat köszönőviszonyban sincs egymással, a sorozat a kedvenceim közé tartozik, ez a könyv pedig a feketelistámra. Borzalmasan unalmas, rengeteg különbséggel. Nem is értem, miért ez a cime, lehetne egy tök más könyv is. Próbáltam elvonatkoztatni, de akkor se kaptam semmit, csak egy rakás életképtelen tinit meg még egy halom szerelmi nyalakodást és nyavajgást. Ez egy olcsó kinai utánzatnak elmenne, de amúgy egy vicc. Ha érdekel a világ, nézd meg a sorozatot a könyvet pedig rejtsd el valahova. mondjuk áss egy gödröt a kertben és temesd el, majd felejtsd el örökre, és majd az utókor egyszer megtalálja

1 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Kass Morgan: 100 – Kiválasztottak

Sorozattól mentes vélemény: Nekem tetszett!! Lehet, hogy a szerző sosem lesz Nobel díjas író, de engem elvarázsolt a történet, rajongok a disztópiákért. Szerettem, hogy ennyi szálon fut a cselekmény, minden egyes szereplő érdekessé vált, tudni szeretnék az életük további alakulásáról. Inkább karakterközpontú a regény, és bizony elég hangsúlyosak az egymás közötti viszonyok, mégsem mondhatom, hogy nyálas tiniregénybe fordulna. Kifejezetten szerettem a műfajra jellemző részleteket, például hogy a könyv egy része az űrben játszódik, jobban mondva az űrállomáson, őrök elöli bujkálással, szellőzőkön való meneküléssel, apró lakókabinokkal, a felsőbb osztályba tartozóknak lakással – igazi vízfogyasztással, nem csak napi egy órára. A szerző komplett rendszert épített fel az űrbázison élők életéről. Ebben bőven volt társadalomkritika, ugyanakkor néhány baki is felfedezhető, ami nem volt olyan jelentőségű, hogy egy szemöldökvonogatásnál többet érdemeljen. Számomra az volt negatívum, hogy a Földre érkezés után nem kaptam elég leírást a fiatalok rácsodálkozásairól. Sokkal több érzelemnek kellett volna felszabadulni belőlük, miután egy mesterséges környezetből kikerülnek a nagyvilágba.
Összességében egy remek sorozatindítót olvashattam, amiről órákig tudnék még beszélni, és aminek azonnal venném a kezembe a folytatását. Igen, van egy kis függővég….Nekem kiváló szórakozást nyújtott a történet, szívből ajánlom korra és nemre való korlátok nélkül, elsősorban a sci-fi-t kedvelőknek!
Bővebben:
http://www.kellylupiolvas.com/2016/01/kass-morgan-100-k…

>!
Ferger_Jolcsi P
Kass Morgan: 100 – Kiválasztottak

A könyv eleje eléggé nehézkesen indult számomra. Kicsit nehéz volt memorizálni a neveket, mert egyszerre négy szemszögből követhettük az eseményeket.
Elég komoly dolgok fogalmazódnak meg rejtve a könyv lapjain: ha rajtad múlna, mit választanál, a szerelmed, vagy az összes, még életben lévő ember életét? És meddig lennél hajlandó elmenni a szerelmed vagy a testvéred életéért?
Ebben a könyvben a két férfi főszereplő mindent kész bevállalni a szeretett lányért (az egyik a húgáért, a másik a szerelméért).
Elgondolkodtatott ez a könyv azzal kapcsolatban, hogy én mit tennék a kancellár helyében, ha minden emberélet az én döntésemtől függene. Egy biztos, megpróbálnék egy olyan lehetőséget találni, ahol nem kell lezárni az űrhajó felét, sorsukra hagyva az ott tartózkodókat. De tekintve, hogy sem időben, sem lehetőségekben nem bővelkednek, szinte nem is lehet jó döntést hozni ilyen körülmények között.
Nem volt a legizgalmasabb könyv, amit olvastam, sem a kedvencem, de azért tetszeni tetszett.

>!
_Eriii
Kass Morgan: 100 – Kiválasztottak

Nem tudom, az alapötlet nagyon jó, de ebből a könyvből sok minden hiányzott! Én imádom a dísztópiát, imádok egy új világba csöppenni, de itt sajnos nem volt mibe! 100 gyerek meg érkezik az új földre, és semmit sem kapunk. Egy két hisztit, és ennyi. Össze gyűlnek a tábortűznél, és vége. Nagyon nagyon zavart. Amit kapunk, az 6 ember érzelmi csatározása. És sajnos, ez nem elég. A filmet nem láttam, szóval ahhoz nem tudom viszonyítani, de ez nagyon hiányos. Ha csak a a főszereplőket számítom, nagyon nagyon jó volt, de ha már dísztópia, akkor szeretnek egyebet is mellé, nem csak a lelki problémákat. A legjobban Glass és Luke párost bírtam. Aztán ott volt Bellamy még aki a szívemhez nőt és csinált is valamit. Clark es Wells párost nem igazán tudtam meg kedvelni, volt nekik is bőven problémájuk, de valahogy Clark pufogása sok volt. A vége nagyon jóra sikerült, én nagyon várom a következő részt és remélem, hogy több mindent kapunk, nem csak szerelmi szálat.

6 hozzászólás
>!
Navi
Kass Morgan: 100 – Kiválasztottak

Édes Istenem, biztosan nem voltam magamnál, amikor felraktam ezt a könyvet az elolvasandók polcára. Mert hogy biztosan izgalmas, érdekes. Izgalmas? Mindig történik valami, de nem izgalmas. Érdekes? Nem. Kismillióan megírták már kismillió változatban ezt a sztorit. Visszatérés a lakhatatlan? bolygóra. Hiába 18 évesek a szereplők, nagyrészt úgy viselkednek, mint az ovisok. Folynak a hatalmi harcok, apró-cseprő sz@arságokon vitatkoznak. Haragszomrád-ot játszanak. Remélem, hogy azért a sorozat jobb lett, de a könyv alapján nem ajánlom senkinek. Gyerekeknek túl sok benne az erőszak, felnőtteknek pedig túl bugyuta.

2 hozzászólás
>!
ViveEe P
Kass Morgan: 100 – Kiválasztottak

Nos ezzel az értékeléssel senkinek sem fogok segíteni, de ki szeretném valahogy fejezni a könyvvel kapcsolatban érzett zavaromat.
Először is: Micsoda váratlan fordulat a vége! Ja nem..
Őszintén nem tudom, hogy ítélhetném meg igazán ezt a könyvet. Talán emiatt legyen közepes, mert szerintem nem borzasztóan rossz, viszont önálló kötetnek meg harmatgyenge.
Nekem tetszettek az egyes karakterek történetei, de igazából csak ebből állt a könyv. Egy szép kis előtörténet magához a sztorihoz.
Tényleg bajban vagyok, mert a karaktertörténetek nagyon jók, elborzasztó a világ amiben játszódik, de ez kevés. Mellesleg Wells utolsó fejezete kiborított… Ilyet tenni a szerelemért? Nekem nagyon durva.
Szerintem egyszer elolvasom a következő részt, hátha normálisabb véleményem lesz a sorozatról.

2 hozzászólás
>!
deen
Kass Morgan: 100 – Kiválasztottak

Nem tudnám pontosan megmondani, hogy mi fogott meg ebben a könyvben, de nekem nagyon tetszett, a hiányosságai ellenére. Nagyon jó volt a váltott szemszög, összesen négy szereplő meséli a történetet, mindegyikük beleszövi a saját múltját, és a végén minden a helyére kerül. Különösen tetszett, hogy a jelen váltakozott a múlttal és mindig egy picit közelebb kerültünk a szereplőkhöz. Mindegyiküknek volt titka, hogy valójában miért is kerültek a küldetésbe, és lassan, de biztosan derültek ki a dolgok. Számomra ezek csavarként is működtek, mert előfordult, hogy másra gondoltam, mint ami végül kiderült. Az egész könyvet inkább a szereplők érzelmei irányították, ezek okoztak konfliktusokat a múltban és a jelenben, igazi történés a cselekményben kevés volt. Mégis meg tudott lepni. Nem mondom, hogy a szereplők annyira közel kerültek hozzám, a négy főszereplőn kívül a többiek csak arctalan statiszták, és ez a momentum zavart. Sajnáltam, hogy nem kaptunk egy átfogó képet a Kolóniáról és annak működéséről, illetve a Földön történtekről, ami miatt az űrbe kényszerült az emberiség megmaradt része. Ezzel pont annyival lett volna hosszabb és élvezhetőbb a könyv, hogy ne legyen hiányérzetem. Kíváncsi vagyok kijön-e a kiadó a folytatásokkal, ez a függővég kiakasztó.

5 hozzászólás
>!
Katara_Phoenix P
Kass Morgan: 100 – Kiválasztottak

Próbáltam elfogulatlanul belekezdeni a könyvbe, mert a sorozatot nagyon-nagyon szeretem, de egyszerűen nem ment. Már alapból úgy kezdtem neki, hogy imádni fogom,és így is volt: az első oldaltól az utolsóig imádtam. A hibái elenére is.
Akaratlanul is összehasonlítottam a sorozattal, van, amit ott szerettem jobban, van, amit itt. Mindkét verzióban tinédzserekről van szó,akik úgy is viselkednek, részemről természetes volt, hogy drámáztak.:D
A földreutazás a könyvben sokkal izgalmasabbra sikeredett, valamint Clarke és Wells történetét is jobban szerettem itt, pedig nem tér el sokban. Ezzel szemben Wells idegesítőbb, mint valaha. spoiler
A Blake testvérek sorsa a sorozatban egyedi,verhetetlen,és utánozhatatlan.. részben amiatt Octavia hatalmas kedvencem. Meg…khm…Bellamy!♥ Végre volt egy hatalmas Bellarke pillanat, amit már annyira vártam! :D Mégtöbbetakarok!!

Nagyon hiányoltam viszont Finnt, Ravent, Montyt és Jaspert. Jó lett volna, ha ők is helyet kapnak, főleg, ha már Finn rajta van a borítón is. Viszont Grass és Luke történetét nem bántam,érdekes – és enyhén szívszorító – is. Bár Grass döntéseivel nem voltam kibékülve, megpróbálhatott volna spoiler
Kíváncsi vagyok a folytatásra, nagyon megszerettem könyvben is.^^ De természetesen nem vagyok elfogult.:D

3 hozzászólás
>!
ƨɔɴом
Kass Morgan: 100 – Kiválasztottak

Ha a sorozat alapjan nezem a konyvet, akkor vegtelenul csalodott es merges vagyok.
Viszont, ha minden kulso behatastol elvonatkoztatok, akkor azt kell mondanom, hogy minden apro hiabaja ellenere tetszett.
Az alaptortenetet meg mindig remeknek talalom, ugyanakkor a foldi let nekem itt tul steril volt, tul kezenfekvo volt benne minden, es tulzottan el akartak velem azt hitetni, hogy az a normalis reakcio, ha kvazi nincs reakcio arra, hogy egyik nap meg az urben, a kovetkezoben meg mar a foldon vannak. Ertem en, hogy fent is megvolt egyfajta eletter, de akkor is kulonbozo a ketto egymastol.
Karakterek szempontjabol szamomra abszolut Bellamy volt a nyero, Octaviaval egyutt.
Mindent osszevetve kivancsian varom a folytatast :)

1 hozzászólás
>!
molly_
Kass Morgan: 100 – Kiválasztottak

Ha egy ütős, pörgős, posztapokaliptikus sztorira vágysz, imádnivaló karakterekkel, politikai ÉS kapcsolati drámákkal, amelyben főhőseink megpróbálnak túlélni egy kegyetlen világban… nézd meg a sorozatot, te is függő leszel! ;)
Amennyiben szerelmi drámákra vágysz minden mennyiségben, fárasztó szereplők agymenéseit szeretnéd olvasgatni, akiknek a legnagyobb problémájuk, hogy ki kivel smárolt legutóbb… hát jó, akkor olvasd el a könyvet, AZTÁN FELEJTSD EL GYORSAN, és nézd meg a sorozatot!
Fáj a szívem érte, megpróbáltam úgy felfogni, mint egy rosszul megírt Bellarke fanfictiont, de még így is csak 2 csillag. :(
Bővebben: http://seholsetalallak.blogspot.hu/2016/01/kass-morgan-…


Népszerű idézetek

>!
molly_

– Mindannyian tettünk olyat, amire nem vagyunk büszkék.

>!
Katara_Phoenix P

– Azt javaslom vedd vissza a trikódat.
– Miért? Netán attól félsz, hogy nem tudsz majd uralkodni magadon? Ha esetleg aggódnál a tisztességem miatt, el kell mondanom, hogy én nem… (…)
Clarke felnevetett – a földet érésük óta először, ebben Bellamy egészen biztos volt. Meglepő büszkeséget érzett, amiért ezt nekisikerült kiváltania.

141-142. oldal - Bellamy

Kapcsolódó szócikkek: Bellamy Blake · Clarke Griffin
11 hozzászólás
>!
molly_

– Van egy hírem a számodra, szépfiú! – mondta kacsintva. – Itt mindenki bűnöző.

>!
Katara_Phoenix P

– Nyugi, az egész a munkamegosztásról szól. Te nem hagyod, hogy meghalljunk, én pedig nem hagyom, hogy eless.

146. oldal - Clarke

Kapcsolódó szócikkek: Bellamy Blake · Clarke Griffin
>!
Katara_Phoenix P

– Mivel könyvből nincs sok, régebben, amikor Octavia még kicsi volt, meséket találtam ki neki. A kedvence az elvarázsolt szemeteskukáról szólt. – Felhorkantott. – Jobb nem telt tőlem.

143. oldal - Bellamy

Kapcsolódó szócikkek: Bellamy Blake · Octavia Blake
>!
molly_

Az ajtó sziszegve kinyílt, és Clarke tudta, hogy nincs sok ideje hátra.

(első mondat)

>!
Katara_Phoenix P

…ez a két ember összebújva halt meg. Vajon megpróbálták melegen tartani egymást, amikor besötétedett az ég, és beköszöntött a nukleáris tél? Hány embert hagyhattak így hátra?

200. oldal - Clarke

>!
RavenShadowy

(…) A legszebb emlékek tudnak a legjobban fájni.

120. oldal (11. fejezet - Glass)

Kapcsolódó szócikkek: Glass Sorenson
>!
Katara_Phoenix P

Éppen ma reggel talált állatnyomokat – valódi állatnyomokat, amelyek az erdőbe vezettek. A felfedezése nagy felbolydulást okozott. Egy ponton már legalább három tucat ember gyűlt köré, és mindannyian intelligens, hasznos megjegyzéseket tettek, mint például: „valószínűleg ez nem madár” vagy: „úgy tűnik négy lába van”.

105. oldal - Bellamy

Kapcsolódó szócikkek: Bellamy Blake

A sorozat következő kötete

100 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Patrick Ness: Háború a békéért
Beth Revis: A Million Suns – Milliónyi Csillag
Marissa Meyer: Scarlet
Amy Ewing: Az Ékkő
Lissa Price: A testbérlők
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Melissa Landers: Elválasztva