Szívességből ​szerelem 561 csillagozás

Kasie West: Szívességből szerelem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Giával az iskolai bál kezdete előtt fél órával szakít a pasija, ezért kétségbeesésében vakmerő lépésre szánja el magát. Arra kér egy vadidegen srácot, játssza el egy estére, hogy járnak. A terv egyszerű: két óra, pár kegyes hazugság a barátnőknek. A baj csak az, hogy Gia nem tudja kiverni a fejéből a helyes ismeretlent. Aztán az élet úgy hozza, hogy viszonozhatja a szívességet … Tényleg egyre fontosabbak lesznek egymásnak, vagy kamu az egész? Alapulhat-e bármi is hazugságon? Mit gondolnak majd a barátnői, ha kiderül az igazság? Tényleg ennyire számít, hogy ki mit gondol?

Kasie West szellemes és csodálatosan romantikus regényének főhőse egy hirtelen ötlet miatt óriási galibába keveredik, és az élete fenekestül felfordul. Vajon sikerül újra megtalálnia a szerelmet, és azzal együtt önmagát is?

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2017
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634033493 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2017
304 oldal · ISBN: 9789634033790 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Hayden Reynolds · Gia Montgomery · Rebecca Reynolds (Reb) · Drew Montgomery · Eve · Marcus · Olivia Reynolds

Helyszínek népszerűség szerint

kollégium


Kedvencelte 65

Most olvassa 19

Várólistára tette 173

Kívánságlistára tette 172

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Kasie West: Szívességből szerelem

Valami könnyedre vágytam, gondoltam olvasok pár sort egy fárasztó nap után.
Hajnali fél öt van és most fejeztem be a könyvet.
Hogy fogalmaztam pár kötettel ezelőtt? A tini regényeket kinőttem…azt csak hittem.
Dehogy nőttem ki, vagy legalább is ezt a típusát nem.
Imádtam minden sorát. könnyed volt, pedig olyan témát dolgoz fel ami nagyon is aktuális.
Az elején kicsit feszült voltam a főhősnő viselkedése miatt, de ahogy változott úgy nyugodtam meg én is.
Szerintem mindenkinek kellene egy Reb barátnőnek és egy Olivia anyukának.
Nekem tetszett, olvassátok! :)

ZitussKa>!
Kasie West: Szívességből szerelem

Egy könyv, ami miatt este sokáig fent voltam ès a reggeli – igazán csak elolvasok egy fejezetet meggondolatlan lèpèsem után – enyhe kèsèssel indultam el a dolgomat intèzni, mert annyira beszippantott. Ez azèrt nagy szó mert a kèsès ès èn alapvetően inkompatibilisek vagyunk. Utálok egy helyszínre utoljára èrkezni mert az emberek ilyenkor jókora adag rosszallással bámulnak. Egyenesen Rám :D De megèrte.
Kellő mèrtèkben humoros, könnyed, romantikus. Nèhol picit komolyabb hangvètelű ès az izgalmak tènyleg a vègsőkig fokozva lettek ès vártam mikor hág a tetőfokára ès robban.
Nagyon tetszett! Karakterek szuperek ès nagyon szerethetőek.
Gia könyv által vègig vezetett önismeretèt felismerès ès erős karakterfejlődès követte ès ettől lett teljes ès kerek a törtènet!
A törtènetbeli esemènyek következtèben pedig megint ráèbredtem, hogy milyen szerencsès is vagyok a barátok terèn. Csodálatos barátaim vannak, mind a hètköznapokban, mind pedig itt molyon. ❤
Nèha termèszetesnek vesszük ezt, pedig meg kell ám becsülni :)
Kedvenc!

3 hozzászólás
FairyDust P>!
Kasie West: Szívességből szerelem

Ez az a könyv, amit tiszta szívvel ajánlok minden olvasni szerető, tini korosztályban lévő lánynak! Akik már túl vannak ezen a nehéz korszakon, azoknak pedig egy könnyed, nyári olvasmány, amely felmelegíti a szívedet és mosolyt csal az arcodra! :)
Főszereplőnk Gia, egy népszerű lány aki nem lát túl azon amit a barátai elvárnak tőle, aztán egy szép napon különböző külső-belső erők hatására, kibillen a komfortzónájából, és elkezdi megismerni önmagát, felfedezi milyen felszínes kapcsolatok vették körbe, és felismeri, hogy van élet a like számok, és a social média felületen túl is.
Aláírom, az első pár fejezetben Gia kibírhatatlan, de utána gyönyörű fejlődést mutat be, a könyv végére pedig elhagyja gyerekes és nevetséges énét.
Örülök, hogy az irónő érintette a baráti viszonyok kérdését, valamit a szülő-gyermek-testvér kapcsolatot, s még a közösségi média ártalmaiba is betekintés nyerhetünk.
Olyan tényeket ir le, amiket mi is átéltünk ebben a korban, és ezáltal könnyebben át tudjuk érezni azt, hogy Gia min is megy keresztül.
Vannak hibái a könyvnek, voltak benne kevésbé reális dolgok, a vége pedig szerintem elharapott, de ezen felül nagyon megéri elolvasni, ha egy könnyed, rövid, aranyos történetre vágysz!

Spoiler-mentes, további értékelés: https://missreaders.com/books/details/23

Naiva>!
Kasie West: Szívességből szerelem

Először a cím és a borító fogott meg. Azt hittem, hogy egy könnyed, nyári limonádé lesz, de sokkal többet kaptam ettől a könyvtől, mint amire számítottam. Jól szórakoztam rajra, könnyen olvastatta magát és közben akadt mondanivalója is.
Tetszett a hősnő, Gia jellemfejlődése. Nekem az elején sem volt vele semmi bajom, de nagyon érezhető jellemfejlődésen ment keresztül, ebben a viszonylag rövidke történetben. Persze nem egyik pillanatról a másikra. Mivel még nagyon fiatal és népszerű, ezért úgy érezte, az a legfontosabb, hogy mit gondolnak róla mások. Folyton fenntartani a látszatot. Úgy gondolom, hogy a méhkirálynő bagázsban nem tudott fejlődni a jelleme. Eleve nem olyan volt a személyisége, mint a „barátnőinek”, akik szerintem egyáltalán nem voltak a barátai. spoiler
Gia az új barátoknak köszönhetően tudott fejlődni és észrevette és belátta a saját hibáit. A romantika szerintem nagyon aranyos volt. Végre nem egy sablon izomagy szépfiú, hanem egy geeky guy’ volt a főszerepben. Valójában minden kapcsolat (baráti, családi, romantikus) tetszett, ami a könyvben előfordult, vagy éppen kialakult a szereplők között. Nem beszélve a Reb és Hayden közötti testvéri szeretetről. Nyári olvasmánynak kitűnő választás. Hozza az igényesebb LOL könyvek hangulatát.

8 hozzászólás
Nymeria96>!
Kasie West: Szívességből szerelem

Szerintem aranyos történet volt.
Valami könnyed romantikus könyvet szerettem volna olvasni, ami néhány órára kikapcsol, és erre esett a választásom. Ebből a szempontból tökéletesen megfelelt, sőt kb. a könyv közepénél kiderült, hogy komolyabb témák is említésre kerülnek benne.
A főszereplő, Gia eleinte elég sekélyes személyiségnek tűnt, később azonban a jelleme elkezd pozitív irányba fejlődni, és a történet végére egészen megbarátkoztam vele. A többi szereplő közül Hayden és a testvére, Reb is szerethetőek voltak.
Nem bántam meg, hogy elolvastam.

DarknessAngel >!
Kasie West: Szívességből szerelem

Ez valami iszonyat cuki történet volt! Elég gyorsan elolvastam, és még olvastam volna egy kicsit tovább is, mert Gia és Hayden – főleg Hayden – nagyon megszerettette magát velem.
Tetszett az érdekes találkozásuk, majd a szívesség viszonzása. :) Jó volt, hogy Gia nem búsult az exe után, hanem utat engedett az érzéseinek egy új irányba.
Ami Gia barátnőit illeti, örülök, hogy végül úgy alakultak a dolgok, ahogy, mert még Gia megváltozott, jobb lett, ők maradtak ugyanazon a szinten, amiből tényleg csak konfliktusok lettek volna. Így viszont sokkal hitelesebb lett az egész. De szerencsére ott volt még neki Reb is, aki iszonyat jófej egy csaj, főleg a végén az a húzása. :D
Szóval igen, én teljességgel imádtam, leginkább az egyszerűsége miatt. Volt egy olyan érzésem, hogy ez az én könyvem lesz. ;)

Deziréé>!
Kasie West: Szívességből szerelem

Barátnőm ajánlotta ezt a könyvet, de nem bántam meg, hogy hallgattam rá, mert egy nagyon jó könyvet ismerhettem meg. Kellemes kikapcsolódást nyújtott a maga egyszerű cselekményével. Jókat mosolyogtam egy-egy jeleneten.
Jól ki lett találva minden jelenet és szereplő. Nem bánnám ha esetleg lenne folytatásai is, mert van néhány mellékszereplő, akiket jobban is megismernék.
A borítót nem tudom eldönteni, hogy tetszik vagy nem, mert tudom, hogy miért épp ez a két pár láb van rajta, de én más borítót tudnék neki elképzelni.
Ajánlom minden olyan embernek, aki esetleg olvasási válságban szenved, vagy csak szeretne egy könnyed történetet megismerni.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Kasie West: Szívességből szerelem

Nagyon aranyos volt.
Szeretem az ilyen típusú könyveket, mert tanítanak, felvidítanak, és boldogsággal töltenek el.

12 hozzászólás
Orsi999>!
Kasie West: Szívességből szerelem

Nekem ez tetszett, már rég olvastam ehhez hasonló történetet.
Az elején inkább a szerelem van kihangsúlyozva, de már itt is egy kicsit érződik az önmegismerés. Amire Giának már nagyon nagy szüksége volt. Ahogy egyszer ő is mondta, mindig is tudta, hogy mit fog csinálni a következő héten, vagy a következő négy évben. Erre egyszer csak történik egy olyan dolog, amire nem számított és ezzel szépen lassan felborult az élete. Rájött, hogy nem is ismeri saját magát, és hogy senkit se engedett közel magához.
Hayden-nek nagyon bölcs gondolatai voltak. Bár néha azért ő is csinált 1-2 hülyeséget. Azért a történet során ő is elég sokat változott, ami csak az előnyére válhat.
Ami pedig Gia szüleit illeti, én 1 napot se bírnák ki velük összezárva. Annyira a tökéletességre mennek, hogy az már zavaró.

Illatos_Hópehely>!
Kasie West: Szívességből szerelem

Sokkal többet kaptam ettől a könyvtől, mint amit a fülszöveg elolvasása után gondoltam, hisz a címkék sem utalnak a komolyabb hangvételre.
Az elején sokat mosolyogtam rajta, de ahogy fogytak az oldalak, megmaradt ugyan a humor, de valahogy Gia jobbá fejlődésével a könyv is komolyabb lett.
Itt is bejött a ne a külső alapján ítélj meg embereket dolog. Az elején nem gondoltam volna, hogy Reb fogja betölteni a legjobb barátnő szerepét.
Hayden szimpatikus volt első perctől kezdve. Az otthonról hozott értékekkel szépen finoman terelgette Giát.
Nem úgy, mint Gia anyja, aki érdekesen oldotta meg a problémákat. Nem beszélünk róla, akkor az nincs is. Drew videója kellett ahhoz, hogy mindenki helyén tudja kezelni a dolgokat.


Népszerű idézetek

agi452>!

– Fantasztikusan nézel ki, Gia. Mint mindig.
– Köszi. Te is.
– Szerinted fantasztikusan nézek ki?
– Kiszemeltelek egy parkolóban, hogy játszd el a lovagomat. Szerinted bárkivel megelégedtem volna?
– Hát ez igencsak kétértelmű, mert a „kiszemelés” azt sugallja, hogy bő volt a választék. Pedig csak én voltam ott. Úgyhogy igen, szerintem bárkivel megelégedtél volna.
– Akkor még szerencse, hogy fantasztikusan nézel ki.
– Igen, az.

242. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gia Montgomery · Hayden Reynolds
haligali>!

– Szeretem, ha valaki fura. Normálisnak lenni olyan unalmas.

Kapcsolódó szócikkek: Hayden Reynolds
Orsi0312>!

– Fel a fejjel! Sok hal van még abban a tengerben. Sőt, inkább óceán az. Néha ki kell fognunk egy-egy olyat, amelyiket visszaengedjük, mielőtt horogra akad az, amelyiket érdemes megtartani. Csak úszkálj tovább!

41. oldal

BarbyMalik0112 P>!

– Általános iskola óta ugyanazok a barátai. Mind sportolnak. Ő viszont…
– Ne mondd ki – kérte Hayden.
– …kocka.
– Kimondta.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hayden Reynolds
Heni_s_BookBar>!

Jobb embernek lenni nem azt jelenti, hogy hagyod, hogy bántsanak.

155. oldal

BarbyMalik0112 P>!

– Szerintem ti ketten jó pár vagytok. Ő magabiztosabb melletted, te pedig lazább vagy vele. Ha az ember ilyet talál, nem hagyhatja ennyire könnyen, hogy az egész tönkremenjen.
– Hát köszi, te pszichomókus – nevettem fel. – De már vége, és nem futom le ugyanazt a kört még egyszer.

261. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gia Montgomery · Rebecca Reynolds (Reb)
sarahangel>!

Miben mérjük manapság saját magunk értékét? Abban, hogy hány lájkot kap egy bejegyzés, hány ismerőst halmozunk fel, vagy hány retweetet zsebelünk be? Ismerjük egyáltalán a saját gondolatainkat, mielőtt közzétesszük őket az interneten, és hagyjuk, hogy mások eldöntsék, mennyit érnek?

Kapcsolódó szócikkek: Drew Montgomery
molly_>!

– A szemszíned viszont idegesítő – tettem hozzá.
– Ezt még senki nem mondta. Köszi.

Kapcsolódó szócikkek: Gia Montgomery · Hayden Reynolds
Semilla>!

– Na, hát ha te szétszórt vagy, akkor én meg egy katasztrófa.
– A legcukibb katasztrófa, amit valaha láttam.


Hasonló könyvek címkék alapján

Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Leiner Laura: Higgy nekem
Leiner Laura: Ég veled
Morgan Matson: Páratlan nyár
Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Nathalie Somers: Szerelmek, árulások, lavinák!
Meg Cabot: Tinibálvány
Leiner Laura: Egyszer