A ​távolság relatív 100 csillagozás

Kasie West: A távolság relatív

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​tizenhét éves Caymen Meyers úgy tanulmányozza a gazdag embereket, akár egy tudományos kísérletben, és sok évi megfigyelés után biztos benne, hogy csak egy dologra jók: pénzt költeni olyan felesleges holmikra, mint az anyukája boltjában árult porcelánbabák.
Így amikor Xander Spence besétál a boltba, hogy a nagymamájának vegyen egy babát, elég egy pillantás, hogy Caymen megállapítsa, a fiú eszméletlenül gazdag. Bár a fiú vonzó, és ő az első, aki tényleg felkelti a lány figyelmét, Caymen elég okos ahhoz, hogy tudja, nincs esélye a fiúnál. Hiszen ha mást nem is tanult az anyukája intelmeiből, azt igen, hogy a gazdag emberek figyelmét nehéz felkelteni. Ám Xander ezentúl gyakran megjelenik az üzletben, dacára a lány erőfeszítéseinek, hogy elriassza. Caymen pedig, legnagyobb rémületére, élvezni kezdi a fiú táraságát.
Tudja, hogy az anyukája nem jöhet rá a dologra – nem fogadná el. Jobban szeretné, ha Caymen a helyi, csóró rockerfiúval lógna. Amikor Xander odafigyelése és… (tovább)

Eredeti mű: Kasie West: The Distance Between Us

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
304 oldal · ISBN: 9789634035398 · Fordította: Nánási Yvette
>!
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634034810 · Fordította: Nánási Yvette

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Xander Spence · Caymen Meyers · Lucas Spence · Mrs. Dalton · Sean Meyers · Susan Meyers


Kedvencelte 13

Most olvassa 10

Várólistára tette 168

Kívánságlistára tette 169

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Kasie West: A távolság relatív

Elolvastam a fülszöveget, és le is csaptam az olvasás lehetőségére, ugyanis én nagyon szeretem a „gazdag fiú beleszeret a szegény lányba” történeteket, hangozzon ez bármennyire klisésen. Nem is kellett csalódnom, imádtam a regényben a történetvezetés ezen részét, de már az elején ki szeretném jelenteni, hogy legjobban a főszereplő lány, Caymen humora fogott meg. Szarkasztikus a végletekig, persze nem bántóan, de minden apróságot kihasználva reagál a környezetére, abszolút elvitte a show-t. Pedig egy olyan fiúkarakter, mint Xander, már eleve bezsebelheti az olvasók elismerését, garantáltan kedvenc lesz a book-boyfriend listákon. Nem mondom, hogy ő nem marad emlékezetes, de Caymen beszólásain rég szórakoztam ilyen jól.
A szerző feszeget pár olyan témát, amiről mindenképp érdemes beszélni, például a pályaválasztás. Mindketten bizonytalanok a jövőt illetően, Caymen tudja, hogy az anyjának jól esne, ha továbbra is a boltjában dolgozna és el se menne főiskolára. A lány viszont semmit sem akar jobban, mint kilépni a porcelánbabák fogságából. Xander meg utálja, hogy a szülei elvárják, hogy folytassa a család szállodaláncának vezetését, az apja mellett kitanulva a szakmát. Ezért a randik helyett „karriernapokat” tartanak, amiken bemutatnak egymásnak pár foglalkozást. Nagyon tetszett ez az ötlet, és a kivitelezés is mindent vitt.
Komoly téma volt számomra Caymen anyjának viselkedése. Tudom, mit jelent egyedül nevelni gyerekeket, de az, hogy teljesen elzárni egy gyereket az apjától és a nagyszüleitől, az nagyon helytelen dolog, nem is értettem, hogyan volt ez lehetséges. Ezen a ponton elcsúszott a realitás, itt lehetett volna valamennyit finomítani.
A lány anyja azt is elvárja, hogy segítsen a boltban, délutánjait ott tölti, míg az osztálytársai még suliban vannak. Ő kénytelen a pult mellett tanulni. Ilyen körülmények közepette toppan az életébe a kőgazdag Xander, aki kesztyűt húz a vezetéshez, szemkontaktus nélkül inti oda az alkalmazottakat, és olyan hanyag eleganciát képvisel, amire csak páran képesek. Nincs gyors love story, szépen lassan alakul a barátságuk, ami egyre erősebb, végül szerelembe megy át. Csakhogy nekem ebből a románcból hiányzott némi érzékiség, ugyanis a koruk megvolt hozzá, nem 16 évesek, szóval legalább a végénél lehetett volna jóval több szenvedély.
Tetszettek a mellékszereplők, Caymen barátnője és annak aktuális barátai szórakoztatóak voltak, összetartottak, lehetett rájuk számítani. Jókat derültem a zenekar tagjain, hihetetlen egy banda, de éppen ettől jó.
Összességében nagyon tetszett a történet, a szerző remekül bevont a történetbe, jól alakította ki a karaktereket. Édes a szerelmi szál, imádtam kettejük interakcióit, riposztjait, annyira szellemesek voltak.
Velős mondanivalót ugyan nem fedeztem fel, de annyi mindenképp lejött, hogy megfelelő teret és időt kell adni a fiataloknak, hogy eldönthessék a jövőjük merre folytatódjon a kamaszkor után. A család nagyon fontos, senkinek, még a saját anyánknak sincs joga eltitkolni a származásunkat, eltiltani a családtagjainktól.
Mindenképp olvasni fogom a szerző további megjelenéseit, és Caymennek megadom a legszarkasztikusabb hősnő címet.

2 hozzászólás
>!
Lillsz P
Kasie West: A távolság relatív

„Caymen és Xander története nem mindennapi, de nem is egy "hihetetlen” olvasmány. Tipikus ifjúsági, érzelmekkel és érett, nem idegesítő karakterekkel. Ajánlom az összes tininek, az összes romantikus lelkű egyénnek. Nem fogjátok megbánni ha elolvassátok!" 5/5
Bővebben: https://bookwormsbookshelfs.blogspot.com/2018/06/kasie-…

>!
Ashriver
Kasie West: A távolság relatív

Kölcsönbe kaptam egy baráttól azzal a felszólítással, hogy: „Olvasd el. Ez a csaj te vagy!”
És tényleg én vagyok, de a hasonlóságunk csak a szarkazmusig tart. De ott már hátborzongatóak a hasonlóságok :D
Könnyed kis olvasmány, ami eltereli a figyelmed a hétköznapjaidról és visszavisz azokra a napokra, amikor te is azon pánikóltál, hogy mi leszel, ha nagy leszel… a nagyon kívül.
Bájos volt és humoros, és természetesen szarkasztikus.
Az anyja… nem is tudom, hogy mit is mondjak róla. Én nem vagyok anya így nem tudom átérezni a helyzetet, de én úgy vettem le, hogy a büszkesége fontosabb volt neki, mint a lánya jóléte. Sokkal jobb körülmények között is nevelhette volna a gyerekét, csak annyit kellett volna tennie, hogy felveszi a szüleivel a kapcsolatot. Mert nem tűntek lenéző sznoboknak, akik kitagadják a lányukat. A kitagadással kapcsolatban szerintem a nagyszülők egy pillanatnyi gyengeség elejéig mondták azt, amit. Idővel megbékéltek volna, de a lányuk, Suzan, esélyt sem adott nekik. Fogta magát és lelépett. És kétszínű volt úgy nevelnie a lányát, hogy az gyűlölje a gazdagokat és lenézze őket. Szóval mindent egybevetve a gőgje és büszkesége fontosabb volt neki, mint a lánya. Remélem, ha nekem egyszer lesz gyerekem mindig ő lesz az első számomra.
A nevelésétől függetlenül Caymen nagyszerű ember lett. Bár lenézte a gazdagokat, neveltetésének hála, mégis felültudott ezen kerekedni és a külsőségektől függetlenül is megismerni Xandert és megszeretni őt. Annyira aranyosak voltak együtt. És egymás mellett kivirágoztak és felnőttek. Mindketten nyitottabbak lettek és elfogadóbbak.
A fél csillag levonás a vége miatt van. Egy epilógus nem ártott volna, néhány hónappal később vagy valami ilyesmi.

>!
agi89
Kasie West: A távolság relatív

A másik Kasie West könyvről, a Szívességből szerelemről ezt írtam:
"Cuki és bosszantó. :D
Ezzel a két szóval tudnám legjobban jellemezni ezt a történetet.
Egyszeri kikapcsolódásnak tökéletes, de részemről ez nem a többször újraolvasós kategória.

Aki szereti pld. a „LOL-könyveket” bátran fogja a kezébe, nem fog csalódni."

Na ez a könyve is Kasienak pont ilyen! Annyi különbséggel, hogy erre fél csillaggal többet tudok adni. És főleg egy szereplőnek köszönhetően/miatt. spoiler

Ja és Anyukát szívesen 'megkínálnám' egy szívlapáttal. Elképesztő hogy mennyire irritált végig. -.-'

2 hozzászólás
>!
tmezo P
Kasie West: A távolság relatív

Nagyon elkapott ez a könyv. Magam is meglepődtem, pedig voltak fenntartásaim. Nagyon lendületes volt, és Caymen szarkazmusa végtelenül szórakoztató volt. Más könyveknél nem mindig sekrül jól ez a stílus, van hogy túlzó és erőltetett, de itt ez most pont annyi volt, amit elbírt a történet. Ott jöttek a beszólások, ahol helyük volt, és tudott csendben is maradni a szereplő, ha éppen az volt a helyén való.
Egyszerű szerelmi történet lenne ez, a gazdag fiú és a szegény lány között, de tudott egy kicsit más lenni. Nem kapkodták el a dolgot, nem voltak benne nagy lázongások, óriási drámák. Caymen anyjának titka nagyon érdekelt, és elég meglepő volt a végkifejlet ezen a téren.
Xander nem az a vetítős fajta gazdag fiú, szépen csendesen volt jelen.
Volt azért néhol egy kis félreértés a fiatalok között, de hát ha az egyiknek van pénze a másiknak meg nincs, ez már csak így szokott lenni. Sokat hozzátett ehhez az, ahogy Cayment nevelte az anyja. Ez a fajta előítéletesség, és már-már belesulykolás nem gondolnám, hogy egészséges. A végére viszont egészen átalakult a felállás.

>!
Lanore P
Kasie West: A távolság relatív

Könnyed, egyszer olvasós történet, az a bizonyos „semmi extra”, de Caymen stílusa és humora miatt mégis gördülékeny volt, olvastatta magát. Megkedveltem őt, és azt, ahogy kiállt az elveiért, és nagyon szorítottam, hogy sikerüljön megtalálni az utat egymás felé spoiler. Xander a tipikus álompasi, aki persze egyáltalán nem tipikus 17 éves, de szerethető karakter, ahogy Caymen barátai is, a maguk furcsa módján. Kíváncsi voltam a nagy titokra, amit az anyja rejtegetett, valahol megértettem, de azt gondolom, hogy ha eltelt X év a történtek óta, és a lányommal a spoiler, akkor ideje lett volna segítséget kérni, ha már van kitől… persze, ahogy az várható volt, minden spoiler, de egy limonádé sztoriban ez el is várható.

>!
Evika82 P
Kasie West: A távolság relatív

Kedves, aranyos történet volt, amit igazán élveztem olvasni. LOL könyves hangulata volt, azokat meg ugyebár nagyon kedvelem. Xander nagyon aranyos srác, szimpatikus volt első perctől kezdve. A karrier napjaikon kipróbált dolgokon/munkákon jókat derültem. Caymen néha hülyén viselkedett, de szerencsére a könyv végére megjött az esze. Cuki párt alkottak Xander-el.

>!
ggizi P
Kasie West: A távolság relatív

Helyes kis történet volt, de amivel megfogott magának, az Caymen szarkasztikus stílusa volt. Imádtam a csajszi beszólásait, a többi szereplő szinte elszürkült mellette. Még Xander is. A történet maga egyszer olvasós sztori, igazi lazulós könyv, de Caymennek köszönhetően nagyon jól szórakoztam.

>!
BarbyMalik0112
Kasie West: A távolság relatív

Egy aranyos, szívet melengető regény. Imádtam olvasni, fordulatos volt és szerethető. Egyedi karakterei színt visznek az ifjúsági irodalomba, ahogy Kasie West regényei maguk is.

Tökéletes nyári olvasmány.

Azoknak ajánlanám, akik szeretik a fiatalos történeteket, amelyek elvarázsolnak, mégis azért mondanivalóval ajándékoznak meg.

Bővebb értékelés a blogomon: http://barbyesakonyvek.blogspot.com/2018/06/kasie-west-…

>!
agi452
Kasie West: A távolság relatív

Vicces, humoros, könnyed olvasmány volt. Nagyon tetszett a két főszereplő közti kémia, Caymen szarkazmusa sok vidám pillanatot szerzett. Úgy tűnik, az írónőnek nagy tehetsége van a humoros karakterek megalkotásához, mert az előző könyvénél is sokszor hangosan felnevettem. Xander nagyon szerethető karakter, plusz pont, hogy elmondhatatlan gazdagsága mellett egyáltalán nincs elszállva magától. Caymen anyja viszont sokszor igencsak irritáló volt. spoiler Nem kell semmi nagy dolgot elvárni a könyvtől, viszont szórakoztatásra, kikapcsolódásra tökéletes választás a romantika rajongóinak.


Népszerű idézetek

>!
scarletta

– Nagyon összevesztünk anyuval.
– Miattam?
– Mennyire arrogáns vagy! Azt hiszed, hogy mindig minden rólad szól?
– Akkor mi miatt?
– Miattad..

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · Xander Spence
>!
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I

– Szükséged van valamire?
Rád.
– Nagyon hiányzott a reggeli forrócsokoládém, amire valaki rászoktatott, aztán megvonta tőlem.
– Most a magad finom módján azt akarod mondani, hogy hiányoztam a múlt héten?
– A forrócsoki hiányzott. Rád csak úgy gondolok, hogy te vagy a srác, aki szállítja nekem. Néha még a nevedet is elfelejtem, és olyankor csak úgy emlegetlek, hogy a forrócsokis srác.

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · Xander Spence
>!
kellyolvas P

– Mi az, amit nem csináltál meg, pedig szeretted volna?
Megvonom a vállam.
– Nem tudom. Igyekszem nem gondolni rá. Tökéletesen elégedett vagyok az életemmel. Szerintem a boldogtalanság a be nem teljesült elvárásokból fakad.

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · Xander Spence
>!
scarletta

– Caymen?
– Igen?
– Ijedtnek tűnsz. Megijeszt ez az egész?
– Mindennél jobban?
– Miért?
– Mert nem hoztam magammal mentolos cukorkát.
– És az igazi válasz…
– Mert attól félek,hogy ha elkapsz, akkor vége a játéknak.

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · Xander Spence
>!
scarletta

Esküszöm, hogy ezzel a mosollyal meg lehetne akadályozni a háborúkat.

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · mosoly
>!
Cheril

De az, hogy tudunk dolgokat valakiről, még messze nem jelenti azt, hogy ismerjük is.

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers
>!
scarletta

– Nincs még három ugyanilyen autód?
– Négy van, de hát ki számolja?

Kapcsolódó szócikkek: autó · Caymen Meyers · Xander Spence
>!
tmezo P

– (…) Szerintem a boldogtalanság a be nem teljesült elvárásokból fakad.

Kapcsolódó szócikkek: boldogtalanság · Caymen Meyers
>!
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I

– Az apád büszke lenne rád. Hogy olyan vagy, amilyen.
A torkom elszorul, a szemem megtelik könnyel. Próbálok úrrá lenni rajta, de nagyon meglep a saját erős reakcióm. Hogy mennyire vágytam rá, hogy valaki ezt mondja.
– New Yorkban él. Valami menő ügyvéd.
– Rákerestél?
– Muszáj volt. Lehet, hogy egy nap még szükségem lesz egy új vesére.

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · Xander Spence
>!
scarletta

– Üditő. Melletted olyan normálisnak érzem magam.
– Huh. Akkor ezen még dolgoznom kell, mert te nagyon távol állsz a normálistól.

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · Xander Spence

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Kelly Oram: Cinder és Ella
Rachel Vincent: Shift – Változás
Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
Lizzy Charles: Zűröstül-bőröstül
Nicole Williams: Clash – Csattanás
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!