A ​távolság relatív 182 csillagozás

Kasie West: A távolság relatív

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​tizenhét éves Caymen Meyers úgy tanulmányozza a gazdag embereket, akár egy tudományos kísérletben, és sok évi megfigyelés után biztos benne, hogy csak egy dologra jók: pénzt költeni olyan felesleges holmikra, mint az anyukája boltjában árult porcelánbabák.
Így amikor Xander Spence besétál a boltba, hogy a nagymamájának vegyen egy babát, elég egy pillantás, hogy Caymen megállapítsa, a fiú eszméletlenül gazdag. Bár a fiú vonzó, és ő az első, aki tényleg felkelti a lány figyelmét, Caymen elég okos ahhoz, hogy tudja, nincs esélye a fiúnál. Hiszen ha mást nem is tanult az anyukája intelmeiből, azt igen, hogy a gazdag emberek figyelmét nehéz felkelteni. Ám Xander ezentúl gyakran megjelenik az üzletben, dacára a lány erőfeszítéseinek, hogy elriassza. Caymen pedig, legnagyobb rémületére, élvezni kezdi a fiú táraságát.
Tudja, hogy az anyukája nem jöhet rá a dologra – nem fogadná el. Jobban szeretné, ha Caymen a helyi, csóró rockerfiúval lógna. Amikor Xander odafigyelése és… (tovább)

Eredeti mű: Kasie West: The Distance Between Us

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634034810 · Fordította: Nánási Yvette
>!
304 oldal · ISBN: 9789634035398 · Fordította: Nánási Yvette

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Caymen Meyers · Xander Spence · Lucas Spence · Mrs. Dalton · Sean Meyers · Skye Lockwood · Susan Meyers


Kedvencelte 19

Most olvassa 7

Várólistára tette 190

Kívánságlistára tette 172

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Deziréé
Kasie West: A távolság relatív

Aranyos, cuki, humoros történet. Ez a történet is tetszett.
A főszereplő lány szerencsére, pont olyan karakter, akit szerintem mindenki megkedvelhet.
Jókat derültem egy-egy vicces beszóláson.
Kicsit nekem olyan, mintha hiányozna valami a végéről. Nagyobb csattanóra vágytam, de összességében kellemes kikapcsolódást nyújtott a könyv. Várom a következő regényt az írónőtől.

>!
kellyolvas P
Kasie West: A távolság relatív

Elolvastam a fülszöveget, és le is csaptam az olvasás lehetőségére, ugyanis én nagyon szeretem a „gazdag fiú beleszeret a szegény lányba” történeteket, hangozzon ez bármennyire klisésen. Nem is kellett csalódnom, imádtam a regényben a történetvezetés ezen részét, de már az elején ki szeretném jelenteni, hogy legjobban a főszereplő lány, Caymen humora fogott meg. Szarkasztikus a végletekig, persze nem bántóan, de minden apróságot kihasználva reagál a környezetére, abszolút elvitte a show-t. Pedig egy olyan fiúkarakter, mint Xander, már eleve bezsebelheti az olvasók elismerését, garantáltan kedvenc lesz a book-boyfriend listákon. Nem mondom, hogy ő nem marad emlékezetes, de Caymen beszólásain rég szórakoztam ilyen jól.
A szerző feszeget pár olyan témát, amiről mindenképp érdemes beszélni, például a pályaválasztás. Mindketten bizonytalanok a jövőt illetően, Caymen tudja, hogy az anyjának jól esne, ha továbbra is a boltjában dolgozna és el se menne főiskolára. A lány viszont semmit sem akar jobban, mint kilépni a porcelánbabák fogságából. Xander meg utálja, hogy a szülei elvárják, hogy folytassa a család szállodaláncának vezetését, az apja mellett kitanulva a szakmát. Ezért a randik helyett „karriernapokat” tartanak, amiken bemutatnak egymásnak pár foglalkozást. Nagyon tetszett ez az ötlet, és a kivitelezés is mindent vitt.
Komoly téma volt számomra Caymen anyjának viselkedése. Tudom, mit jelent egyedül nevelni gyerekeket, de az, hogy teljesen elzárni egy gyereket az apjától és a nagyszüleitől, az nagyon helytelen dolog, nem is értettem, hogyan volt ez lehetséges. Ezen a ponton elcsúszott a realitás, itt lehetett volna valamennyit finomítani.
A lány anyja azt is elvárja, hogy segítsen a boltban, délutánjait ott tölti, míg az osztálytársai még suliban vannak. Ő kénytelen a pult mellett tanulni. Ilyen körülmények közepette toppan az életébe a kőgazdag Xander, aki kesztyűt húz a vezetéshez, szemkontaktus nélkül inti oda az alkalmazottakat, és olyan hanyag eleganciát képvisel, amire csak páran képesek. Nincs gyors love story, szépen lassan alakul a barátságuk, ami egyre erősebb, végül szerelembe megy át. Csakhogy nekem ebből a románcból hiányzott némi érzékiség, ugyanis a koruk megvolt hozzá, nem 16 évesek, szóval legalább a végénél lehetett volna jóval több szenvedély.
Tetszettek a mellékszereplők, Caymen barátnője és annak aktuális barátai szórakoztatóak voltak, összetartottak, lehetett rájuk számítani. Jókat derültem a zenekar tagjain, hihetetlen egy banda, de éppen ettől jó.
Összességében nagyon tetszett a történet, a szerző remekül bevont a történetbe, jól alakította ki a karaktereket. Édes a szerelmi szál, imádtam kettejük interakcióit, riposztjait, annyira szellemesek voltak.
Velős mondanivalót ugyan nem fedeztem fel, de annyi mindenképp lejött, hogy megfelelő teret és időt kell adni a fiataloknak, hogy eldönthessék a jövőjük merre folytatódjon a kamaszkor után. A család nagyon fontos, senkinek, még a saját anyánknak sincs joga eltitkolni a származásunkat, eltiltani a családtagjainktól.
Mindenképp olvasni fogom a szerző további megjelenéseit, és Caymennek megadom a legszarkasztikusabb hősnő címet.

2 hozzászólás
>!
vikcs P
Kasie West: A távolság relatív

Nagyon megörültem, amikor a kiadó felkért ennek a könyvnek a véleményezésére, ugyanis régóta kíváncsi vagyok Kasie West könyveire. Picit féltem is tőle azért, mert aggódtam, hogy tipikus YA könyv lesz, lebutítva, leegyszerűsítve. Ám kellemesen csalódtam, mert nagyon tetszett a könyv, és kitűnő nyári olvasmánynak könyveltem el. Ezek után biztos vagyok benne, hogy fogok még olvasni az írónőtől.

Ami már az elejétől feldobta az egész könyvet, az Caymen humora volt. Talán néha erőltetettnek éreztem, de legtöbbször nagyon jót szórakoztam rajta, és amikor már kezdett volna ellaposodni a könyv, akkor bedobott egy jó poént, amivel máris mosollyal az arcomon olvastam tovább. Amellett tudott komoly lenni, érett és felelősségteljes volt, aki egy kicsit élni szeretett volna úgy, mint az osztálytársai.
Xander valamiért nagyon megfogott a lazaságával és titokzatosságával, mindig nagyon vártam mikor bukkan fel a lapokon. Érezhető volt, mennyire jól érzi magát Caymen társaságában, nem foglalkozva a társadalmi és pénzügyi különbségekkel, hanem szimplán csak a lánnyal foglalkozott.

Hiába YA könyv, nagyon le tudja kötni az embert, én kortól függetlenül ajánlom, mert nincs benne eltúlozva a szenvedély (sőt, még keveselltem is a romantikus részeket).

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2018/08/kasie-west-…

>!
Lillsz
Kasie West: A távolság relatív

„Caymen és Xander története nem mindennapi, de nem is egy "hihetetlen” olvasmány. Tipikus ifjúsági, érzelmekkel és érett, nem idegesítő karakterekkel. Ajánlom az összes tininek, az összes romantikus lelkű egyénnek. Nem fogjátok megbánni ha elolvassátok!" 5/5
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2018/06/kasie-wes…

>!
WindStorm P
Kasie West: A távolság relatív

Esküszöm, hogy ezzel a mosollyal meg lehetne akadályozni a háborúkat.

Egy kis könnyed olvasmányra vágytam, és bizony azt teljes mértékben megkaptam, sőt: picit többet is.
Nem voltak nagy elvárásaim, így minden klappolt. Gyorsan olvasható, kis romantikus történet, semmi egetrengető, gondolkodásra bíró cselekménnyel. Tipikusan az a könyv, amit egy limonádé mellett elfogyasztasz. Nekem megtette a hatást, szerettem.

Caymen szarkazmusát imádtam, sokat kuncogtam rajta, néhol magamra ismertem benne, s elkalandoztam a múlton, hogy kiknél vetettem be ezt a nem éppen kedvelhető tulajdonságom. Aztán meg vigyorogtam, mint a vadalma, mert a Páromat is így hálóztam be, szegénykém! :D
Xander karaktere nagyon aranyos, odaadásával rögtön belopta magát a szívembe. A kedvenc részem a sírásós jelenet volt, teljesen elképzeltem amint egy úri ficsúr ásót ragad.

A vége felé kezdett komolyra fordulni a cselekmény. Igazából a könyvnek jót tett a hangulatváltozás, szerintem Kasie megragadta a lényeget és az arany középutat használta, ami pont megfelelő lezárásnak bizonyult.

Én csak ajánlani tudom egy kellemes, vasárnapi olvasóélménynek.

>!
304 oldal · ISBN: 9789634035398 · Fordította: Nánási Yvette
>!
tmezo P
Kasie West: A távolság relatív

Nagyon elkapott ez a könyv. Magam is meglepődtem, pedig voltak fenntartásaim. Nagyon lendületes volt, és Caymen szarkazmusa végtelenül szórakoztató volt. Más könyveknél nem mindig sekrül jól ez a stílus, van hogy túlzó és erőltetett, de itt ez most pont annyi volt, amit elbírt a történet. Ott jöttek a beszólások, ahol helyük volt, és tudott csendben is maradni a szereplő, ha éppen az volt a helyén való.
Egyszerű szerelmi történet lenne ez, a gazdag fiú és a szegény lány között, de tudott egy kicsit más lenni. Nem kapkodták el a dolgot, nem voltak benne nagy lázongások, óriási drámák. Caymen anyjának titka nagyon érdekelt, és elég meglepő volt a végkifejlet ezen a téren.
Xander nem az a vetítős fajta gazdag fiú, szépen csendesen volt jelen.
Volt azért néhol egy kis félreértés a fiatalok között, de hát ha az egyiknek van pénze a másiknak meg nincs, ez már csak így szokott lenni. Sokat hozzátett ehhez az, ahogy Cayment nevelte az anyja. Ez a fajta előítéletesség, és már-már belesulykolás nem gondolnám, hogy egészséges. A végére viszont egészen átalakult a felállás.

>!
agi89
Kasie West: A távolság relatív

A másik Kasie West könyvről, a Szívességből szerelemről ezt írtam:
"Cuki és bosszantó. :D
Ezzel a két szóval tudnám legjobban jellemezni ezt a történetet.
Egyszeri kikapcsolódásnak tökéletes, de részemről ez nem a többször újraolvasós kategória.

Aki szereti pld. a „LOL-könyveket” bátran fogja a kezébe, nem fog csalódni."

Na ez a könyve is Kasienak pont ilyen! Annyi különbséggel, hogy erre fél csillaggal többet tudok adni. És főleg egy szereplőnek köszönhetően/miatt. spoiler

Ja és Anyukát szívesen 'megkínálnám' egy szívlapáttal. Elképesztő hogy mennyire irritált végig. -.-'

2 hozzászólás
>!
Ashriver
Kasie West: A távolság relatív

Kölcsönbe kaptam egy baráttól azzal a felszólítással, hogy: „Olvasd el. Ez a csaj te vagy!”
És tényleg én vagyok, de a hasonlóságunk csak a szarkazmusig tart. De ott már hátborzongatóak a hasonlóságok :D
Könnyed kis olvasmány, ami eltereli a figyelmed a hétköznapjaidról és visszavisz azokra a napokra, amikor te is azon pánikóltál, hogy mi leszel, ha nagy leszel… a nagyon kívül.
Bájos volt és humoros, és természetesen szarkasztikus.
Az anyja… nem is tudom, hogy mit is mondjak róla. Én nem vagyok anya így nem tudom átérezni a helyzetet, de én úgy vettem le, hogy a büszkesége fontosabb volt neki, mint a lánya jóléte. Sokkal jobb körülmények között is nevelhette volna a gyerekét, csak annyit kellett volna tennie, hogy felveszi a szüleivel a kapcsolatot. Mert nem tűntek lenéző sznoboknak, akik kitagadják a lányukat. A kitagadással kapcsolatban szerintem a nagyszülők egy pillanatnyi gyengeség elejéig mondták azt, amit. Idővel megbékéltek volna, de a lányuk, Suzan, esélyt sem adott nekik. Fogta magát és lelépett. És kétszínű volt úgy nevelnie a lányát, hogy az gyűlölje a gazdagokat és lenézze őket. Szóval mindent egybevetve a gőgje és büszkesége fontosabb volt neki, mint a lánya. Remélem, ha nekem egyszer lesz gyerekem mindig ő lesz az első számomra.
A nevelésétől függetlenül Caymen nagyszerű ember lett. Bár lenézte a gazdagokat, neveltetésének hála, mégis felültudott ezen kerekedni és a külsőségektől függetlenül is megismerni Xandert és megszeretni őt. Annyira aranyosak voltak együtt. És egymás mellett kivirágoztak és felnőttek. Mindketten nyitottabbak lettek és elfogadóbbak.
A fél csillag levonás a vége miatt van. Egy epilógus nem ártott volna, néhány hónappal később vagy valami ilyesmi.

>!
Szami81
Kasie West: A távolság relatív

Nem gondoltam, hogy ez a könyv a kedvencekben fogja végezni, de halál cuki volt, és annyira betalált nálam a főhősnő szarkasztikus humora, hogy sokszor hangosan felröhögtem :)
A fordítónak is pacsi, mert nagyon jól eltalálta a hangulatot, és minden poén ült.
Nem egy világmegváltó könyv, de most nagyon jól esett :)

>!
vyvienne P
Kasie West: A távolság relatív

Annak ellenére, hogy ez a könyv az ifjúsági, youg adult kategóriába tartozik nekem nagyon tetszett. Felidézte bennem a „gyermekkorom” és minden pillanatát imádtam az olvasásnak. Teljesen átértelmeződött bennem az ifjúsági regények fogalma, elhagyta a gyerekes és hihetetlen elemeket(gondolok itt a olyan könyvekre, mint az Álmaim őrzőjére vagy a Lángra lobbant nyárra), amiért plusz pont jár az írónak. Cayman szarkasztikus stílusa nagyon tetszett, bírtam a humorát és az életszemléletét, a gondolatmenetét teljesen magaménak éreztem és könnyen azonosulni tudtam vele. Pont ezért volt könnyű ráhangolódni a könyvre és a cselekményre. Xander-től azt kaptam amit vártam, tipikus imádni való férfi figura volt. Nem tartalmazott eget rengető szenvedélyt és romantikát, de ez pont így volt tökéletes. Maga a történet aranyos, magával ragadott, sokszor megmosolyogtatott. Nekem ez nagyon bejött, 5 csillagra értékelem.


Népszerű idézetek

>!
scarletta P

– Nagyon összevesztünk anyuval.
– Miattam?
– Mennyire arrogáns vagy! Azt hiszed, hogy mindig minden rólad szól?
– Akkor mi miatt?
– Miattad..

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · Xander Spence
>!
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I

– Szükséged van valamire?
Rád.
– Nagyon hiányzott a reggeli forrócsokoládém, amire valaki rászoktatott, aztán megvonta tőlem.
– Most a magad finom módján azt akarod mondani, hogy hiányoztam a múlt héten?
– A forrócsoki hiányzott. Rád csak úgy gondolok, hogy te vagy a srác, aki szállítja nekem. Néha még a nevedet is elfelejtem, és olyankor csak úgy emlegetlek, hogy a forrócsokis srác.

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · Xander Spence
>!
kellyolvas P

– Mi az, amit nem csináltál meg, pedig szeretted volna?
Megvonom a vállam.
– Nem tudom. Igyekszem nem gondolni rá. Tökéletesen elégedett vagyok az életemmel. Szerintem a boldogtalanság a be nem teljesült elvárásokból fakad.

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · Xander Spence
>!
Cheril 

De az, hogy tudunk dolgokat valakiről, még messze nem jelenti azt, hogy ismerjük is.

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers
>!
scarletta

– Caymen?
– Igen?
– Ijedtnek tűnsz. Megijeszt ez az egész?
– Mindennél jobban?
– Miért?
– Mert nem hoztam magammal mentolos cukorkát.
– És az igazi válasz…
– Mert attól félek,hogy ha elkapsz, akkor vége a játéknak.

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · Xander Spence
>!
Deziréé

Ez a lány még egy döglött patkányban is képes lenne meglátni az értéket, én meg még mindig próbálok rájönni, hogy jöhettek össze.

>!
scarletta P

Esküszöm, hogy ezzel a mosollyal meg lehetne akadályozni a háborúkat.

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · mosoly
>!
scarletta P

– Nincs még három ugyanilyen autód?
– Négy van, de hát ki számolja?

Kapcsolódó szócikkek: autó · Caymen Meyers · Xander Spence
>!
vikcs P

Nem tudom, hogy léteztem eddig nélküle, mert ebben a pillanatban az ő energiája az egyetlen éltetőerőm.

238. oldal

>!
scarletta P

Az érzések a legdrágábbak a világon.

Kapcsolódó szócikkek: érzések

Hasonló könyvek címkék alapján

Rainbow Rowell: Eleanor és Park
J. L. Armentrout: Obszidián
Cookie O'Gorman: Kamuzások, kavarások
Nicola Yoon: Minden, minden
John Green: Alaska nyomában
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 10. – Mindörökké hercegnő
John Green: Csillagainkban a hiba
Jennifer E. Smith: Vajon ránk talál a szerencse?
Sarah Dessen: Egy felejthetetlen év
Virginia C. Andrews: Vadvirágok – Vissza a kertbe