A ​távolság relatív 427 csillagozás

Kasie West: A távolság relatív

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​tizenhét éves Caymen Meyers úgy tanulmányozza a gazdag embereket, akár egy tudományos kísérletben, és sok évi megfigyelés után biztos benne, hogy csak egy dologra jók: pénzt költeni olyan felesleges holmikra, mint az anyukája boltjában árult porcelánbabák.
Így amikor Xander Spence besétál a boltba, hogy a nagymamájának vegyen egy babát, elég egy pillantás, hogy Caymen megállapítsa, a fiú eszméletlenül gazdag. Bár a fiú vonzó, és ő az első, aki tényleg felkelti a lány figyelmét, Caymen elég okos ahhoz, hogy tudja, nincs esélye a fiúnál. Hiszen ha mást nem is tanult az anyukája intelmeiből, azt igen, hogy a gazdag emberek figyelmét nehéz felkelteni. Ám Xander ezentúl gyakran megjelenik az üzletben, dacára a lány erőfeszítéseinek, hogy elriassza. Caymen pedig, legnagyobb rémületére, élvezni kezdi a fiú táraságát.
Tudja, hogy az anyukája nem jöhet rá a dologra – nem fogadná el. Jobban szeretné, ha Caymen a helyi, csóró rockerfiúval lógna. Amikor Xander odafigyelése és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2018
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634034810 · Fordította: Nánási Yvette
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2018
304 oldal · ISBN: 9789634035398 · Fordította: Nánási Yvette

Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Caymen Meyers · Xander Spence · Mrs. Dalton · Sean Meyers · Lucas Spence · Skye Lockwood · Susan Meyers


Kedvencelte 37

Most olvassa 13

Várólistára tette 192

Kívánságlistára tette 167

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Málnika>!
Kasie West: A távolság relatív

”… egy nap talán rájössz, hogy az érzések a legdrágábbak a világon.”

Kasie West ifjúsági romantikus regényétől nem könnyű távolságot tartani, hiszen már az első oldalaktól egy olyan sodró lendületű, bájos történetet kap az olvasó, amit nagyon nehezen lehet csak félbeszakítani.

A főszereplő, Caymen édesanyja bababoltjában dolgozik épp, amikor beállít egy gazdag ficsúr, aki nagymamája születésnapjára keres ajándékot. A jóképű Xander azonban ezután is visszatér, ám már közel sem a cuki porcelánbabák kedvéért. Hamarosan kiderül, hogy hatalmas anyagi helyzetbeli különbségük ellenére valamiben mégis hasonlóak, hiszen mindketten ugyanabban az élethelyzetben vannak, 17 évesen ki kellene találniuk, mihez kezdjenek a jövőjükkel, ám csak egyetlen dolgot tudnak, hogy a családi vállalkozás továbbviteléhez egyiküknek sincs kedve. Emiatt karriernapokat kezdenek szervezni egymásnak, Caymen pedig közben megismerkedik egy együttes tehetséges énekesével, Tikkel, a legjobb barátnőjén keresztül. A két fiú teljesen különbözik egymástól, ám mindketten kitüntetik kiemelt figyelmükkel a lányt. Bár a regény túl sarkosan emeli ki a gazdagságot és a szegénységet, illetve a vége erősen túlidealizáltra sikerült, mégis nagyon jólesett most ez a könnyed kikapcsolódás a lelkemnek. A szarkasztikus, jó humorú főszereplő, a csodafiú, akibe kislányként vagy fiatal felnőttként legalább az életben egyszer mindannyian beleszerettünk, az első szerelem bája, a hangulatos bababolt, a gőzölgő forró csokik, a függőséget okozó áfonyás muffinok és a szereplők önkeresése teljesen elvarázsolt. Lendületes, sziporkázóan szórakoztató írás, tiniknek, lélekben tiniknek és nosztalgiázóknak.

Naiva P>!
Kasie West: A távolság relatív

Többször is kiakadt a cukiságmérőm. Olyan volt, mint egy jóféle LOL könyv. Könnyed, aranyos, szórakoztató romantikus olvasmány. Szerintem ez az a fajta tömény cukorsokk, amit nem csak jó elviselni, hanem még repetázni is jól esik belőle. Caymen szokatlan nevén kívül, a száraz humorát szerettem nagyon. Xander pedig egyszerűen tökéletes. Már-már túlságosan is tökéletes volt. Kedves, rendes, humoros, humorérzéke is van, jól néz ki, agya és pénze is van… Túl sok a jóból. Együtt nagyon cukik, totál aranyosak voltak és ami a legjobb; ha nem is világmegváltó, de volt a történetnek tanulsága és mondanivalója.
Azért egy ráadás epilógusnak kifejezetten örültem volna. Vagy valaminek, amit nem tudok nevén nevezni. Bizonyosság(?) azt hiszem.

6 hozzászólás
DarknessAngel>!
Kasie West: A távolság relatív

Iszonyatosan cuki, egyszerűen imádtam!♡
Annyira szeretem az ilyen egyszerű, aranyos történeteket, amiknél csak hátra kell dőlni és élvezni. Kikapcsolódok és közben olvadozok is. Nekem megfelel. :)
Caymen és Xander kedvelhető karakterek. Tetszett ez a lassú sodrású kapcsolatuk, mivel nyilvánvaló volt a vonzódás kettejük között, és szerencsére fölösleges drámázás se volt.
Caymen anyukájára én kicsit jobban neheztelek, mint a lánya, mivel nem is igazán értem az indokait. Talán ez az egyetlen dolog, ami kis mínusz a könyvben. Hogy ez az egész család szál kidolgozatlan, vagy inkább befejezetlen maradt.
Ettől függetlenül nekem nagyon tetszett a történet. Azt hiszem új kedvenc írót avathatok.

Deziréé>!
Kasie West: A távolság relatív

Aranyos, cuki, humoros történet. Ez a történet is tetszett.
A főszereplő lány szerencsére, pont olyan karakter, akit szerintem mindenki megkedvelhet.
Jókat derültem egy-egy vicces beszóláson.
Kicsit nekem olyan, mintha hiányozna valami a végéről. Nagyobb csattanóra vágytam, de összességében kellemes kikapcsolódást nyújtott a könyv. Várom a következő regényt az írónőtől.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Kasie West: A távolság relatív

Első olvasásom a szerzőtől, és már régóta tervben volt. Aranyos, jópofa kis sztori egy pikírt lánnyal és egy gadzag szépfiúval, semmi extra mégis megvolt a maga bája. Caymen anyját nem értettem, a titkolózásait, ahogy titokban tartotta a nagyszülők kilétét. A végét keveselltem, nagyon kurtán-furcsán ért véget, bár legalább hepiend.

Finn_Hudson>!
Kasie West: A távolság relatív

Könnyed kis szórakoztató olvasmány, amelyben a komolyabb témák is megjelennek. De itt ahelyett, hogy a megszokott családon belüli erőszak, bántalmazás, alkoholizmus jelent volna meg, ehelyett az írónő inkább a pénz és a karrier kérdésére hívta fel a figyelmet.
Két negatív pont volt számomra a könyvben. Az egyik, hogy Caymen és barátai szegények, turkálókban vásárolnak és suli mellett dolgozni kényszerülnek, míg Xander és barátai a leggazdagabb családok közé tartoznak. Értem én, hogy az írónő arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a pénz, a presztízs nem számít, ha valakik szeretik egymást, de itt túlságosan éles volt a határvonal. Mármint valaki vagy nagyon szegény, vagy multimilliárdos. A középosztály teljesen kimaradt a könyvből, pedig az emberek nagy része azért mégis oda sorolható.
Másik dolog, ami nagyon zavart, az írónő kicsapongó stílusa. Sokszor csak belekapott dolgokba, nem fejtette ki rendesen a cselekményt, sokszor heteket ugráltunk… Néhol már egy kicsit kiborító volt.
De persze a könyvnek rengeteg pozitívuma is van, például a humor, a sok szarkazmus spoiler. Nagyon tetszettek a karriernapok is, mikor Caymen és Xander fokozatosan rájöttek, hogy mivel is akarnak foglalkozni. Az írónő szépen bemutatta, ahogy két elveszett tinédzser megtalálja saját útját.
Tudván, hogy tinédzserekről van szó, az írónő szerencsére nem írta túl a szerelmi szálat, nem voltak benne meg-is-halnák-érted túlzások, úgyhogy ez a része is a könyvnek rendben volt.
Összességében egy aranyos, könnyed kis olvasmány, amelynek megvoltak a maga hibái, de mégis nagyon élvezhető maradt.

3 hozzászólás
Lillsz>!
Kasie West: A távolság relatív

„Caymen és Xander története nem mindennapi, de nem is egy "hihetetlen” olvasmány. Tipikus ifjúsági, érzelmekkel és érett, nem idegesítő karakterekkel. Ajánlom az összes tininek, az összes romantikus lelkű egyénnek. Nem fogjátok megbánni ha elolvassátok!" 5/5
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2018/06/kasie-wes…

vikcs>!
Kasie West: A távolság relatív

Nagyon megörültem, amikor a kiadó felkért ennek a könyvnek a véleményezésére, ugyanis régóta kíváncsi vagyok Kasie West könyveire. Picit féltem is tőle azért, mert aggódtam, hogy tipikus YA könyv lesz, lebutítva, leegyszerűsítve. Ám kellemesen csalódtam, mert nagyon tetszett a könyv, és kitűnő nyári olvasmánynak könyveltem el. Ezek után biztos vagyok benne, hogy fogok még olvasni az írónőtől.

Ami már az elejétől feldobta az egész könyvet, az Caymen humora volt. Talán néha erőltetettnek éreztem, de legtöbbször nagyon jót szórakoztam rajta, és amikor már kezdett volna ellaposodni a könyv, akkor bedobott egy jó poént, amivel máris mosollyal az arcomon olvastam tovább. Amellett tudott komoly lenni, érett és felelősségteljes volt, aki egy kicsit élni szeretett volna úgy, mint az osztálytársai.
Xander valamiért nagyon megfogott a lazaságával és titokzatosságával, mindig nagyon vártam mikor bukkan fel a lapokon. Érezhető volt, mennyire jól érzi magát Caymen társaságában, nem foglalkozva a társadalmi és pénzügyi különbségekkel, hanem szimplán csak a lánnyal foglalkozott.

Hiába YA könyv, nagyon le tudja kötni az embert, én kortól függetlenül ajánlom, mert nincs benne eltúlozva a szenvedély (sőt, még keveselltem is a romantikus részeket).

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2018/08/kasie-west-…

WindStorm>!
Kasie West: A távolság relatív

Esküszöm, hogy ezzel a mosollyal meg lehetne akadályozni a háborúkat.

Egy kis könnyed olvasmányra vágytam, és bizony azt teljes mértékben megkaptam, sőt: picit többet is.
Nem voltak nagy elvárásaim, így minden klappolt. Gyorsan olvasható, kis romantikus történet, semmi egetrengető, gondolkodásra bíró cselekménnyel. Tipikusan az a könyv, amit egy limonádé mellett elfogyasztasz. Nekem megtette a hatást, szerettem.

Caymen szarkazmusát imádtam, sokat kuncogtam rajta, néhol magamra ismertem benne, s elkalandoztam a múlton, hogy kiknél vetettem be ezt a nem éppen kedvelhető tulajdonságom. Aztán meg vigyorogtam, mint a vadalma, mert a Páromat is így hálóztam be, szegénykém! :D
Xander karaktere nagyon aranyos, odaadásával rögtön belopta magát a szívembe. A kedvenc részem a sírásós jelenet volt, teljesen elképzeltem amint egy úri ficsúr ásót ragad.

A vége felé kezdett komolyra fordulni a cselekmény. Igazából a könyvnek jót tett a hangulatváltozás, szerintem Kasie megragadta a lényeget és az arany középutat használta, ami pont megfelelő lezárásnak bizonyult.

Én csak ajánlani tudom egy kellemes, vasárnapi olvasóélménynek.

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2018
304 oldal · ISBN: 9789634035398 · Fordította: Nánási Yvette
deen>!
Kasie West: A távolság relatív

Aranyos kis történet egy szegény, de igencsak felvágott nyelvű lányról és egy gazdag, de helyét nem találó fiúról. Caymen és Xander mindketten az útjukat keresik, találkozásuk pedig lehetőséget ad számukra, hogy a másik szemén át lássák magukat. A cselekmény nagyjából ennyiben ki is merül, az írónő szórakoztatóan mutatja be a két nagyon más világból származó fiatal kibontakozó vonzalmát egymás iránt. A történet azonban nagyon tündérmesébe illően végződött, összecsapott lett és ez levont, az amúgy kellemes történet élvezeti értékéből. Jobb lett volna, ha a valóság talaján maradunk.


Népszerű idézetek

scarletta>!

– Nagyon összevesztünk anyuval.
– Miattam?
– Mennyire arrogáns vagy! Azt hiszed, hogy mindig minden rólad szól?
– Akkor mi miatt?
– Miattad..

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · Xander Spence
Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I>!

– Szükséged van valamire?
Rád.
– Nagyon hiányzott a reggeli forrócsokoládém, amire valaki rászoktatott, aztán megvonta tőlem.
– Most a magad finom módján azt akarod mondani, hogy hiányoztam a múlt héten?
– A forrócsoki hiányzott. Rád csak úgy gondolok, hogy te vagy a srác, aki szállítja nekem. Néha még a nevedet is elfelejtem, és olyankor csak úgy emlegetlek, hogy a forrócsokis srác.

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · Xander Spence
Cheril>!

De az, hogy tudunk dolgokat valakiről, még messze nem jelenti azt, hogy ismerjük is.

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers
scarletta>!

Az érzések a legdrágábbak a világon.

Kapcsolódó szócikkek: érzések
scarletta>!

Esküszöm, hogy ezzel a mosollyal meg lehetne akadályozni a háborúkat.

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · mosoly
kellyolvas P>!

– Mi az, amit nem csináltál meg, pedig szeretted volna?
Megvonom a vállam.
– Nem tudom. Igyekszem nem gondolni rá. Tökéletesen elégedett vagyok az életemmel. Szerintem a boldogtalanság a be nem teljesült elvárásokból fakad.

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · Xander Spence
Deziréé>!

Ez a lány még egy döglött patkányban is képes lenne meglátni az értéket, én meg még mindig próbálok rájönni, hogy jöhettek össze.

scarletta>!

– Caymen?
– Igen?
– Ijedtnek tűnsz. Megijeszt ez az egész?
– Mindennél jobban?
– Miért?
– Mert nem hoztam magammal mentolos cukorkát.
– És az igazi válasz…
– Mert attól félek,hogy ha elkapsz, akkor vége a játéknak.

Kapcsolódó szócikkek: Caymen Meyers · Xander Spence
rebeka202 P>!

– Annyi lehetőséged van, amennyit teremtesz magadnak.

Kapcsolódó szócikkek: Xander Spence
scarletta>!

– Nincs még három ugyanilyen autód?
– Négy van, de hát ki számolja?

Kapcsolódó szócikkek: autó · Caymen Meyers · Xander Spence

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Maja Lunde: Hónővér
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek
Marquesate – Vashtan: Special Forces – Soldiers
J. K. Rowling: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
B. E. Belle: Árvák
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Marilyn Miller: A királynő