Kása 118 csillagozás

Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve
Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása

Kásás Tamás: A meccsek utáni, kötelező interjúkon kívül mindig kerültem a nyilvánosságot. Most kivételt tettem. Ez egy brutálisan őszinte könyv. Felszabadítóan vidám és kegyetlenül tragikus egyszerre. Hősies és botladozó. Elegánsan könnyed és súlyosan alapos. A kötet nemcsak a vízilabdáról, érmekről, sztorikról szól, hanem valóban rólam.
M. Kiss Csaba: Ezt a könyvet nem Tamásról, hanem Tamással írtam. Nem szimpla interjúkötet. Én ugyan kérdeztem, ő meg beszélt napokon, heteken, hónapokon át, de aztán csavartunk a dolgon. Megpróbáltam beleélni magam az életébe, és úgy megírni a könyvet, mintha én lennék ő. „Így elsőre ez nem is olyan rossz kis élet!” – vélekedett Tamás, amikor elolvasta. Szerintem se. Mindketten büszkék lehetünk rá.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
268 oldal · ISBN: 9789632546995

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

bíró, játékvezető · edző


Kedvencelte 15

Most olvassa 8

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

SteelCurtain>!
Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

Minden idők egyik legjobb vízipólósa jobb könyvet érdemelt volna. M. Kiss Csaba nagyon igyekezett bulvár irányban elvinni a könyvet. Szerencsére fáradozásait nem koronázta teljes siker, így valamit kapunk Kásás Tamás egyéniségéből is. Fantasztikus sportoló, aki a maga szakmájában a világon mindent elért. (Kivéve, mint találóan megjegyezte, a magyar bajnoki cím.) Feljutott a világ tetejére, mégis magányos. 36 évesen, több párkapcsolat után is érezhető, hogy tulajdonképpen még mindig gátlásos kiskamasz maradt ha a másik nemhez kell közelednie. Szerencsére a medencében nem nőkkel került szembe, mert akkor sosem lett volna háromszoros olimpiai bajnok. Ahol vérben forgó szemű vízigorillákkal igyekeztek egymást vízbe fojtani, ott nyomban felszívódott a gátlásossága. Meglehetősen jól festi le, hogyan zárja az élsport aranykalitkába magát a sportolót. Érezhető, saját kis mikrovilágában mennyire tájékozatlan a hétköznapi életet illetően. Habár a valós magyar viszonyok hézagos ismerete annak is betudható, hogy már gyerekként is hosszabb ideig élt külföldön, felnőtt életének meg nagyobb részét külföldi versenyeken, illetve itáliai csapatoknál légióskodva töltötte. Gyanítom, hogy ilyen kérdésekben M. Kiss sugalmazása is jobban érvényesült. Kásásnak, mint vízilabdázónak és nem mint sporttörténésznek megbocsátható olyan nyilatkozat, hogy Londonban azért szerették volna begyűjteni az aranyat, mert soha semmilyen csapatsportban nem tudott még egy nemzet zsinórban négy olimpiai bajnoki címet szerezni. M. Kissnek, az újságírónak, akinek ellenőriznie kellene adatait, nem. Kosárlabdában az USA hétszer egymásutánban nyert, de gyeplabdában India is hatos sorozatig jutott. Jéghokiban meg két ország is (Kanada és Szovjetunió) is megcsinálta már a négyes sorozatot. Én csak egyszerű sportszerető ember vagyok, és rettentően bosszant, hogy egy ilyen két perc alatt ellenőrizhető ténynek sem járt utána a szerző. Pedig ha elgondolom, hogy a néhai zseniális Peterdi Pál milyen művet tudott volna alkotni ebből a nyersanyagból!

1 hozzászólás
No_Exist>!
Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

Nem szeretem a vízilabdát, illetve nem jól fogalmazok, nem követem a vízilabdát. Két kezemen meg tudom számolni hány válogatott meccset láttam és egy ujjam is sok lenne bármilyen végig nézett klubmeccshez. Persze nem zárom ki, hogy gyerekként nem sertepertéltem apukám mellett egy – egy meccs alatt, de tudatosan sose követtem az eseményeket és ennek egy oka van: Kásás Tamás.
Sydneyre emlékszem, mert azok a pillanatok magánéleti szempontból is mélyen beleégtek az emlékezetembe, de a mámor abban a pillanatban tovább is állt amint először megpillantottam Tamást nyilatkozni. Tulajdonképpen nem tudom, hogy mi volt a bajom vele csak arra emlékszem, hogy zsigerből olyan ellenszenvet váltott ki belőlem, hogy megfogadtam amíg ez az ember játszik én vízilabdát nem nézek. Sydneyt követő két döntőt persze láttam, talán csoport meccseket is, de inkább csak háttérzajként.
Most mondhatnám, hogy az elmúlt húsz évben sikeresen ignoráltam minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységet, de az az igazság, hogy akitől a leginkább távol akartam maradni folyamatosan „üldözött” engem. Akármerre mentem, akár merre néztem Kásás Tamás mindenhol ott volt, mondjuk a könyvéből az derült ki, hogy ő pont nem akart ott lenni, de ott volt. Bulvárban a nőivel, hogy mennyire kellemetlen neki a rá irányuló figyelem, Annácska van vagy most akkor nincs, az ország Timikéje a lagzi előtt vele szarvazza fel papamacit, majd együtt lazulnak Amerikában,a hírekben, hogy mit nyert mit nem, halhatatlan lett, a legjobb lett, most itt van, aztán ott, visszavonul, nem vonul, könyve lesz, étterme van vagy már nincs stb. és ez engem borzasztóan kiborított, aztán eltűnt…
2017-ben úgy hozta az élet, hogy az egyik barátnőmnek potya jegye lett a Millenium mérkőzésre, nem igazán tudta miről van szó, én meg pláne, de mivel éppen lecserélték egy feleannyi idősre, ő lelépett a jegyekkel és úgy döntött tökéletes bosszú lesz egy tucat kis gatyás félmeztelen pasit nézni a rohadék ex helyett, a tőle elcsent jegyekkel. Bevallom tényleg kellemes látvány volt, de amikor megjelent Kásás Tamás és tudatosult bennem, hogy mire is jöttem, majdnem lefordultam a székről. Nyilván az én drága barátnőm harmincon túl, úgy döntött, hogy újra átéli a kamaszkori plátói szerelmet és hát kivel mással, mint Kásás Tamással. Ez elmúlt években ezt elég jól kezeltem, de Tamás vegánná válásával eljutott egy olyan isteni pontra, hogy muszáj volt esélyt adnom a pasinak csak azért, hogy nekem végre nyugtom legyen.
A 2019 végén beadtam a derekam, szerintem a neten fellelhető összes interjút elolvastam és megnéztem, még arra is rávehető voltam, hogy bizonyos meccseket (többnyire válogatott) szintén megnézzek. Hosszú folyamat volt, de a végét két konklúzióval zártam: Továbbra sem szimpatikus, viszont sajnos el kellett ismernem, hogy van valami mély intelligencia benne, legalábbis nekem sok nyilatkozatából ez jött le.
Reméltem, hogy ezzel végleg magam mögött tudhatom a Kásás korszakot főleg, hogy számomra már kellemetlenül sokat tudtam róla, időközben a barátnőm újra szerelmes lett ráadásul először végre vegán is a pasi, így Kásás hamar eltűnt a süllyesztőben, a mai napig.
Külföldre költözése alkalmából amolyan régi szép idők emlékeként meglepett ma ezzel a könyvvel, őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy Kásás Tamás tud még nekem újat mondani, de azt sem, hogy egy nap alatt kiolvasom.
Az első fejezeten teljesen ledöbbentem, én aki nem vagyok jártas semmilyen sportban csak a sikert és csillogást látom, nem gondoltam volna, hogy milyen ára van ennek a háttérben. Tavaly már szembe jött velem, hogy a végére milyen fájdalmai voltak, de így leírva a közben benne kavargó gondolataival együtt, borzalmas. A mai nap folyamán életemben először sajnáltam Kásás Tamást. Majd jöttek a gyerekkori évek és döbbentem olvastam az eseményeket egy kedves, aranyos és félénk fiú életéről amitől meg bűntudatom lett, mert ugye sose voltam szép véleménnyel róla. És végül jöttek a nők ahol én ezt az egész Kásás Tamás jelenséget elengedtem. Nem állítom, hogy hazudik, de azt se mondom, hogy őszinte, egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy talán manipulatív, de valahogy ezt se érzem igazinak. Továbbra is kitartok a mellett, hogy Tamás egy nagyon intelligens és tudatos ember, nem véletlen, hogy ezek a mondatok és így kerültek bele a könyve. Egy kicsit beengedett minket, de valójában mégsem, és ha az ember megnéz vele jó pár interjút (amik amúgy idegőrlőek, megalszik a tej a szájában, mire befejez egy mondatot), akkor különbséget tud tenni az ő mondatai és M. Kiss Csaba körítései között.
Soha nem akartam Kásás Tamás pályafutásban elmerülni a magánéletében meg aztán végképp nem, mégis húsz évig így vagy úgy, de jelen volt az életemben, azt hiszem már megbékéltem vele. Már nem utálom, de soha nem is fogom megkedvelni, ahogy arra sem fogok soha rájönni, hogy mi mehetett félre húsz évvel ezelőtt.
Örülök, hogy olvastam a könyvet, lehetett volna sokkal jobb is, nem tudom kinél csúszott el, menet közben ő gondolta meg magát vagy Csaba nem volt eléggé benne, de pont annyira érzem ezt Kásás Tamásnak, mint amennyire nem. Szerintem a világnak fogalma sincs arról, hogy ki is ő valójában, de olvasás közben úgy éreztem, hogy ő maga sem tudja, vagy csak nem akarja, hogy tudjuk és itt megint visszakanyarodunk a számomra borzasztóan bosszantó tényhez, hogy Kásás Tamás egy nagyon intelligens és tudatos fazon. Befejeztem, nem írom le, nem fényezem többet, mert már nekem kellemetlen.

egy_ember>!
Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

Lehetett volna kicsit több olimpia és kevesebb nő, de hát ez az ember, meg a csapattársai a felelősek életem néhány igazán nagy sportélményéért, úgyhogy el van nézve.

Vivarumba>!
Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

Elöljáróban, Kásás Tamás többszörös olimpiai bajnok a „Kemény legények” közül, nem a kedvenc játékosom, sőőőt. Biztos, hogy nagyon nagy tehetség, de emlékszem anno milyen mérges voltam a közvetítések alatt, mert úgy éreztem túlmisztifikálják a játékát. Való igaz én csak az olimpiai közvetítéseket és a világversenyeket izgultam végig, a klubversenyeit nem követtem figyelemmel. Csak nem értettem miért esik a kommentátor állandó eksztázisba, valahányszor a labda Kásás felé repült, és ha esetleg valami nem sikerült, miért fogta folyton arra, hogy hárman lógtak rajta és azért nem jött össze a dolog, miközben én nem úgy láttam, hogy a többieket kevesebb játékos akadályozta volna. Viszont örömmel nyugtáztam, hogy ez a fajta kivételezés nálam jobban csak magát Kásást zavarta. Maga a könyv nem jó, nagyon bulvárosra sikerült (ez viszont a kiadó és az író felelőssége), viszont pozitívuma, hogy megkedveltem Kásás Tamást és egészen megváltozott a véleményem róla, talán még egy kicsit csodálom is, hogy ennyire kitárulkozott. Könnyen olvasható könyv, de nem bántam volna, ha többet tudok meg a versenyekről, és a vízilabdáról és jóval kevesebbet a szerelmi életéről. A véleményem az, hogy Kásás Tamás ennél sokkal jobb életrajzi könyvet érdemelt volna!

Kozmikus_Tahó>!
Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

Azért vettem a kezembe ezt a könyvet, hogy erőt merítsek belőle az edzéseimhez és a fogyókúrámhoz. A tornázás már nagyon régóta az életem része – mivel mozgáskorlátozott vagyok – de az év elején belekerültem egy szokatlanul mély gödörbe és önerőből képtelen voltam kimozdulni ebből az állapotból. A segítség többek között ezzel az olvasmánnyal érkezett. Éreztette velem, hogy nem vagyok egyedül a gondjaimmal. Szilárddá tett azzal kapcsolatban, hogy tűzön – vízen át járjam a céljaimhoz vezető utam, nem megrémülve az ezzel járó esetleges áldozatoktól.

Jó könyv ez, na.
Kevesebb nőügylet boncolgatással megadtam volna neki az 5 csillagot.

Szédültnapraforgó>!
Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

Nem követtem Kása pályáját…igazán a csapatjátékban nem kéne, hogy legyenek főszereplők, mégis vannak. Ilyen számomra a vízilabdában Kása és Benedek.
Egy riportot láttam tőle/vele a DTK műsorában, akkor ismertem meg „közelebbről”. S el is határoztam, hogy el fogom olvasni ezt a celebkönyvet.
Nagyon szerény és szégyenlős fiú, ami iszonyú meglepő dolog. Egy élsportolónak azért kissé exhibicionistább vérmérséklettel kellene megáldottnak lennie :)
Véleményem szerint az egykesége, anyuci pici fia miatt is lett belőle az, aki. Egy örök gyerek maradt. persze a férfiak nagy része egyébként is az
A sikereit tekintve az élete irigylésre méltó, bejárta a világot, viszont a magánélete romokban…ez elképesztő, pláne azért is, mert egy nagyon jóképű srác.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy valaha megtalálja-e a párját.
Többször magamra ismertem benne….párkapcsolati küzdelmeiben. Az ember vágyik időnként magányra, csendre.
Ez a megnyilvánulása nagyon tetszett és egyet tudok vele érteni:
„Ismerőseim szerint például én nem nevetni szoktam, hanem röhögni. De ugyanilyen intenzíven tudok sírni is. Na persze ezt nem társaságban teszem. És azt se gondolják, hogy lelkileg labilis alak vagyok, aki az egyik pillanatban hahotázik, a másikban meg pityereg, ilyesmiről szó sincs. Sírni például jelentősen ritkábban szoktam, mint nevetni. De néha igen. Magam is meglepődtem eleinte, hogy könnyekig el tudok érzékenyülni, el is akartam fojtani, mert nem tartottam férfiasnak. Aztán rájöttem, ez butaság. Lehet, hogy a sírás a konvenciók szerint nem férfias. Én azt mondom: emberi. Természetes. Pont úgy, mint a nevetés.”
És nem igaza van? :D

chilisauce>!
Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

Amikor befejeztem a könyvet, az első gondolatom az volt: ez igazán őszinte. Szeretem az őszinte, emberi írásokat, amikor nem az a cél, hogy a „főhőst” a legjobb színben tüntessék fel. Jó volt olvasni, hogyan látta Kása azokat a jelentős sporteseményeket belülről, amit az ember lánya maga is végigizgult, végigszurkolt a tévé előtt ülve. Sokszor gondolkodtam azon, mennyi lemondással, küzdelemmel, erőfeszítéssel jár egy élsportoló élete, hiszen amellett, hogy folyamatos nyomás alatt van az őt célzó elváráshullámoktól, még meg kellene próbálnia normális emberi – magán – életet is élni. Max respect!

Ami még tetszett, hogy megismerhettem Kása gyermekkorát is, ez teljesen új információkkal halmozott el és segített sokmindent megérteni abból, amit magáról közölni akart.

Jó könyv. Érdemes elolvasni, annak is, aki nem rajong a sportokért (de szerintem nem nagyon van olyan magyar, aki nem szurkolt a vizípólósokért soha :))).

Ananiila>!
Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

Nem Kásás Tamás miatt olvastam el a könyvet, hanem a vízilabda miatt. Ugyanis régóta rajongója vagyok ennek a sportágnak. Egy korosztály vagyunk Tamással, így mind az öt olimpiáját végigszurkoltam. Még ha nem is ő volt a kedvencem azért lenyűgözött a „kásás jelenség” amibe beletartozott a zsenialitása és a kinézete egyaránt.
Nagyon beszippantós könyvet sikerült összehoznia szerzőtársával, gyakorlatilag egy fél nap alatt kiolvastam, de a végén volt bennem hiányérzet bőven. Tetszettek a pillanatképek, a meccs előtti- utáni érzései, egy-két vidám pillanat.
De kevés volt. Azt gondoltam több szakmai dolog lesz benne és több anekdota.
Tamás nagyon zárkózott ember, az elbeszélések során ugyan nyitott néha a páncélján, de azért alapvetően megmaradt továbbra is titokzatos figurának. De ez nem is baj, jobban tetszett mintha átment volna bulvárba a dolog.

Most már tudom, miért is Szívós a kedvencem a maiak közül. Én is megmagyarázhatatlan vonzódást érzek a krokodilok iránt. :D

Anton_Gorogyeckij P>!
Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

Na, ilyen egy jó életrajz! Nem az eredmények és meccsek lineáris felsorolása, meg a gyermekkori élmények és edzők, tanulmányok, barátnők, egyéb wikipédia-szintű adatok leírása, hanem tényleg az Ember, Kásás Tamás megismerése.

Amanda90>!
Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

Kása ejtéses góljaiért ment az öt csillag. Na meg magáért a könyvért. Mindenki aki érdeklődik a sportág után tudja, mennyire utál interjút adni Kása.
Ezáltal egy kicsit jobban megismerhettük őt is.


Népszerű idézetek

SteelCurtain>!

Szerettek az uszodában. Anyukám eleinte próbált megfékezni, de megállíthatatlan voltam, ám ezt hamar elfogadta mindenki. Az akkori edző a melbourne-i és tokiói olimpiai bajnokcsapat tagja, Mayer Mihály volt. Szia, Tomika, de jó csontban vagy! Gyakran köszöntött így. Anyámnak azt mondta, szeretni kell ezt a szőke, angyalarcú kis fickót úgy, ahogy van. És most szeressen nagyon, mert ha megnövök, nem lesz már rajtam mit szeretni, csupa pattanás lesz az arcom, büdös lesz a lábam, és vissza fogok pofázni.

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

Klitty>!

Cirka öt percig tett-vett, matatott, pakolt, rendezkedett az asztalon, amin nem volt semmi. Halálosan komoly, elmélyült ábrázattal igazgatta a semmit. Aztán egyszer csak kész lett, és visszafeküdt aludni. (…)
Reggel kérdeztem Marcit, mi volt ez? Teljes természetességgel felelte: ne mondjam el senkinek, de gátat kellett építenie a kis krokodiloknak, nehogy elvigye őket az ár.
Öt percig röhögtünk.
Öt percig röhögött a csapat is a reggelinél, amikor elmeséltem. Marci is velünk nevetett, pontosan tudta, hogy el fogom mondani.

53. oldal

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

4 hozzászólás
cassiesdream>!

Az élsport az egekbe tud repíteni. És bele tud döngölni a földbe.
Az élsport tehát lényegében olyan, mint a szerelem. Szárnyakat is tud adni, de képes sírba vinni is.

26-27. oldal

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

Tyna>!

Bőgő masina, nem lesz katona! Kapd össze magad, ember! Szuggeráltam magam, de már szinte fuldokoltam az egyre nagyobbra növő torokgombócomtól.
Number five: Tamás Kásás!
Üdvrivalgás.
Felléptem.
Valahogy mégis sikerült legyűrnöm azt a gombócot. Mosolyogtam, integettem. Majdnem belehaltam. Összefacsarodott a szívem, belerándult a gyomrom: ez volt az utolsó bemutatásom.

11. oldal

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

SteelCurtain>!

Nagymamám tartotta bennem és a családban a lelket. Makacsul hitt abban, hogy az unokája nem hülye, csak fiú.

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

4 hozzászólás
SteelCurtain>!

Magam is meglepődtem eleinte, hogy könnyekig el tudok érzékenyülni, el is akartam fojtani, mert nem tartottam férfiasnak. Aztán rájöttem, ez butaság. Lehet, hogy a sírás a konvenciók szerint nem férfias. Én azt mondom: emberi. Természetes. Pont úgy, mint a nevetés.

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

Light_House>!

A cafféfogyasztás egyébként elsősorban nem a koffeinbevitelt szolgálta, hanem a kapcsolatépítést, kapcsolattartást. Cafféból egy átlagos nápolyi napi négyet-ötöt ivott meg, általában sosem egyedül, hanem keresztbe-kasul meghíva egymást. Egy ilyen meghívást intelligens, igazi férfiember sosem utasíthatott el, akkor sem, ha előtte öt perccel már a harmadikat tolta le aznap, mert ezzel vérig sértette volna a haverját, és lejáratta volna önmagát. Nem kávézni boldog-boldogtalannal: neveletlenség.

148. oldal

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

Light_House>!

A magyar házat pillanatok alatt megtaláltuk. Egy bazi nagy román zászló volt rajta. Úgy tízszer tizenöt méteres. Körülötte a sok kicsi erkélyen sok kicsi magyar lobogó. Sem a magyar, sem a román küldöttség nem volt akkora, hogy egy teljes épületet megtöltsön, így megosztoztunk. Egymás mellett vagyunk a térképen, gondolhatták a szervezők, jól elleszünk egymás mellett itt is. Végül is igazuk lett. Csak a zászlóméretek zavartak kissé.

229. oldal - Londonban, az olimpiai faluban

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

EEE>!

Hogy a bánatban segítsek magamon, ha azt se tudom, mi a bajom?

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve

baluguru>!

Már tudtam, milyen Európa-bajnoknak lenni. Már tudtam, milyen világkupát nyerni. Már tudtam, milyen világbajnoki aranyat átvenni. Már tudtam, milyen az olimpiai dobogó legfelső fokán állni. Már tudtam, milyen hazaérni Ferihegyre, ahol ünneplő, boldog tömeg vár. Már tudtam, milyen bajnoknak lenni. Csak azt nem tudtam, milyen befejezni. Nem tudtam, milyen a búcsú. Milyen, ha vége. Tudni akartam.

7-8. oldal

Kásás Tamás – M. Kiss Csaba: Kása Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve


Hasonló könyvek címkék alapján

Kiss Gergő: Életem a játék
Faludy György: Pokolbeli víg napjaim
Hosszú Katinka: Az átalakulás
Hosszú Katinka: A magyar Iron Lady
Hosszú Katinka: Nincs megalkuvás
Kárpáti György: Medencék, gólok, pofonok
Stuber Sándor: Barcelona kulisszatitkai
Csurka Gergely: Győzelemre születtek
Csurka Gergely: A nemzet aranyai
Mezei Dániel – Csurka Gergely: Kemény évek