幼女戦記 ​(Youjo Senki) 1. (Youjo Senki 1.) 3 csillagozás

カルロ・ゼン: 幼女戦記 (Youjo Senki) 1.

超合理主義エリートサラリーマンが転生したのは、なぜか幼女だった!? 魔法と小銃の入り乱れる異世界で、軍での出世&安全な後方勤務を目指すが、なぜかエースとして祭り上げられ……?

Eredeti megjelenés éve: 2016


Most olvassa 2

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Qedrák P>!
カルロ・ゼン: 幼女戦記 (Youjo Senki) 1.

A Youjo Senki (Saga of Tanya the Evil) olyan kicsiben, mint a House of Cards nagyban. A két mű közös vonása, hogy adott egy pszichopata főhős, akivel a legkevésbé sem szeretnénk együttérezni, pláne közösséget vállalni vele, (még kevésbé a beosztottjai lenni), mégis valahogy lenyűgöző az, ahogy a saját végtelenül racionális iránytűjük szerint cselekednek.

Tanya Degrecsov eredeti nevét nem ismerjük, a mi világunkban egy japán nagyvállalat HR osztályán gondoskodott arról, hogy megfelelő ütemben rúgja ki a rosszul teljesítő munkatársakat. Egy ilyen akciója után az egyik derék beosztottja besokallt, és belökte a tokiói metró alá, hogy ott érje utol a jól megérdemelt vég. Igen ám, csakhogy az idő váratlanul megállt, mivel Isten, vagy X Létforma, ahogy később Tanya nevezi, megállítja az időt, mielőtt a metró kerekei széttrancsíroznák főhősünket. Ez persze nem zavarja meg őt, mert először is csevegés közben deklarálja, hogy ő ateista, de ha X Létforma mégis létezne, hát akkor ő már régen elbocsátotta volna a vállalattól, mert annyira gyenge munkát végez. Szó szót követ, Tanya elmondja, hogy manapság csak a szegény és elhagyatott figurák hisznek a saját maguknak kitalált istenben, de a Mindenható le is csap erre a kijelentésre, és megállapítja hogy ezek szerint főhősünknek is csak egy ilyen környezetben kell újjászületnie, és máris fellángol benne az igaz hit. Főhősünk hasztalan próbálja lebeszélni erről X Létformát, aki cselekszik…

Puff, és meg is érkeztünk egy alternatív világba, ahol az 1920-as években dúl az első világháború. Tanya egy halott katona és egy szülésbe belehalt nő árva kislányaként egy zárdában nevelkedik fel, ahol keveset lehet enni, és hát a környezet sem predesztinálja őt a hosszú életre. A Második és a Harmadik Birodalom sajátos elegyeként működő állam azonban úgynevezett csatamágusokat használ az ellenfelei ellen, és amikor Tanya megtudja, hogy ő bizony mágikus természetű, azonnal jelentkezik a hadseregbe. Fasisztoid hazájának ugyanis egyetlen liberális vonása, hogy bárkit besoroznak, aki önként érkezik és teljesíti a feltételeket, még ha egy kilenc éves kislányról van szó. Tanya el is határozza, hogy fityiszt mutat a Mindenhatónak, és maximalista módon elvégez minden küldetést, a végletekig lojális marad a feletteseihez, hogy kiérdemeljen valami nyugis megbízatást a hátországban.

A manga is képes arra, amire az anime és a LN, hogy görbe tükröt tartson a vállalati vezetési kultúra elé. Mert Tanya pontosan azokat az eszközöket alkalmazza, amelyet régi életében is, így egy véresszájú nacionalista lesz belőle, aki minden kijelölt tervet igyekszik túlteljesíteni. A módszer ugyanaz, legfeljebb az igazgatótanács helyét a vezérkar foglalja el, amelyik felfedezi Tanyában a háború megnyerésére alkalmas aduászt, és egyre veszélyesebb helyekre küldi.

Az animéhez képest a cselekmény lemaradt egy kicsit, de nem zavart, mert kaptunk helyette néhány plusz magyarázatot. Így például megtudjuk a mágia működését a különböző harci helyzetekben. Továbbá stratégiai megbeszélések és térképek egész sorával találkozhatunk, amelyeken mókásan egyenruhás farkasokkal, disznókkal és más állatokkal jelképezik a különböző hatalmakat. Ráadásul hozzá kell tennem, hogy a karakterdizájn is egy kicsit jobb lett, Viktoria Serebrjakov itt már nem úgy néz ki, mint egy múmin, hanem inkább úgy, ahogy a light novelben.

Remélem, hogy lesz majd második évad, azt hallottam, hogy akár a közeljövőben is bejelenthetik. :)

TiaManta>!
カルロ・ゼン: 幼女戦記 (Youjo Senki) 1.

Mindig van, néha elég nagy, elvárás egy már más médiumban látott műnél. Én személy szerint még ha nem is vagyok hatalmas rajongója a Youjo Senki-nek, (Tanya-nak annál inkább, mert hatalmas előny hogy nem egy átlagos lány / fiú vagyok személyiséggel rendelkezik, és ez már megszínesít mindent) de az elképzelés, az egész helyzet amiben játszódik mégis eléggé érdekes ahhoz, hogy ne tudjam megállni hogy elolvassam.
Végtelenül önző, és egoista szereplőnk, hányattatott pofont kap. És mondjuk ki őszintén lehet meg is érdemli. Akkora arca van mint egy nagyváros, és örömmel nézzük ha valaki a helyére teszi az ilyeneket. És itt mégis érte kell majd aggódnunk? Igenis, és nem is. Aggódjunk a világért amibe került, és mindenki másért akihez köze van. Mivel Tanya egy egyértelműen és kegyetlenül okos, racionális pszichopata, így a gondolati terveit se akadályozzák holmi fránya bajtársias érzelmek. Várom a moviet, ami folytatás lesz elvileg.

2 hozzászólás
Kaosmagier>!
カルロ・ゼン: 幼女戦記 (Youjo Senki) 1.

Ebben a műben az a különleges helyzet állt elő, hogy bár senkit se kedveltem igazán a történetben, mégis beszippant a történet és alig lehet letenni a könyvet.
A manga nagy előnye (az animéhez képest), hogy részletesebb, több magyarázattal (és talán monológgal) van teli, így nem csak az akciót élvezheted, de kicsit jobban bele lehet látni a világ működésébe is. Főként a varázslat működésének magyarázata tetszett nekem :)
X Lény megtestesülése kicsit fura volt (nekem jobban tetszett az animés megoldás), így kicsit veszített a hatalmasságából a szememben. Tanya hozta a formáját, nagyon tetszik a enyhén őrült pszichopata karaktere XD


A sorozat következő kötete

Youjo Senki sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

いのり。(Inori) – 青乃下 (AonoShimo): 私の推しは悪役令嬢。(Watashi no Oshi wa Akuyaku Reijou.) 1.
椎名高志 (Shiina Takashi): THE UNLIMITED 兵部京介 (The Unlimited: Hyoubu Kyousuke) 5.
田畠裕基: ブラッククローバー (Black Clover) 4.
真島ヒロ: Fairy Tail 7.
久保帯人: Bleach 1.
水無月すう: プランダラ (Plunderer) 1.
峰倉かずや: 最遊記外伝 (Saiyuki Gaiden) 1.
堀越耕平: 僕のヒーローアカデミア (Boku no Hero Academia) 1.
えすのサカエ: 未来日記 (Mirai Nikki) 1.
大高忍: マギ (Magi) 1.