Csókolom, ​pókmajom! 19 csillagozás

Kárpáti Tibor: Csókolom, pókmajom!

A gyerek számára semmi sem lehetetlen. Az ifjú lélek belát, belelát, felfedez és ráérez. Az állat, animal, a latin “anima” lélek szóból… nem alantas, hanem a legcsodálatosabb valami, mint a jóindulatú, nyitott, kíváncsian játékos gyerek. Az állatok érdeme, hogy szótlanul viselnek el minket, akik valójában megtagadjuk őket. Annak, aki nem tudta volna, most Tibor éles rálátással megmutatja, hogy valójában köszönni is szoktak nekünk, de mi ezt nem vettük soha észre. Nem is csoda, ha a kommunikáció elakadt velük a kezdet kezdetén. Mint kiderül, az állatok udvariasak, és ha nem fogadjuk a köszönésüket, nem fognak beszélgetésbe elegyedni velünk… Így aztán a titkuk máig az övék. Az első lépés: udvariasan köszönni, és tán akkor megnyílik a kapu! (Bányai István)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Csodaceruza, Budapest, 2007
40 oldal · ISBN: 9789630622219 · Illusztrálta: Kárpáti Tibor

Kedvencelte 5

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Kárpáti Tibor: Csókolom, pókmajom!

Az úgy történt, hogy @Szimirza -val elolvastuk a Gyerekkönyvtárban hétfőn… A feléhez becsatlakozott @Jeffi is, szóval szépen voltunk. 1-1 csillag nekik. :) Őszintén? Inkább a társaság miatt volt jó meg vicces és a többi. Engemet nem győzött meg, de 100% nem is nekem / nekünk szánták. Cuki, színes, kevés a szöveg. A pixeles képek még csak-csak bejöttek, a többi nagyon nem. :))

5 hozzászólás
Juci P>!
Kárpáti Tibor: Csókolom, pókmajom!

Csókolom, ez totál rendben van :D Miért is ne adnánk teret a gyagyaságnak pont a gyerekkönyvkiadásban? Naugye :) Pénzt mondjuk nem adnék érte, de könyvtárból érdemes kikölcsönözni (vagy helyben elolvasni, kb. 30 mp-ig tart – bár szerintem ez olyan, amit többször is érdemes átlapozni, én legalábbis még harmadikra is tudtam rajta vinnyogni, dehát az én sérült humoromat ismerjük).
Pókolom, Csókmajom! :D

Hörcsibald>!
Kárpáti Tibor: Csókolom, pókmajom!

Olvasom az értékeléseket, és le vagyok döbbenve. Mi nem tetszik ezen a könyvön? Tök király! Nem pont a rajzok, de akár azok is. Ez gyerek könyv, kb. két éveseknek, akik nagyon élvezik! Hihetetlen, hogy valaki felnőtt aggyal értékeli. Hogy kevés benne a szöveg. Hogy rondák a rajzok. Megáll az eszem. A gyerekek teljesen máshogy gondolkodnak. Amikor hintáztatom a babát, sokszor játszuk azt, hogy amikor jön felém a hinta, ezeket a köszönéseket mondom neki, és nagyon jókat kacag, pedig még csak 9 hónapos. Ölben ülve, olvasva pedig teljesen lekötik a színek. Jó belőle egy saját példány, hiszen többször olvasós, nézegetős.

Pixelhiba>!
Kárpáti Tibor: Csókolom, pókmajom!

Örülök, hogy @Dün-re és @Zonyika-ra lehet számítani a lökött könyvek felderítésében, lányok, mindig tök jókra hívjátok fel a figyelmemet. :) Ez valami oltári nagy volt (1-2 kivételtől eltekintve), kell saját példány, és puszi a szerzőnek.

3 hozzászólás
Dün P>!
Kárpáti Tibor: Csókolom, pókmajom!

Csumi, pumi!
Na az mindent vitt!
Azért biztosan hiánypótló könyvet írt ez a kedves Kárpáti tea bee (nem én találtam ki, de azért én kérek elnézést), meg persze el lehet rajta vigyorászni az átlapozása közben, és a pixelállatok azok pixelállatok és nem kell nekik szépnek lenni, de azért voltak állatok, akik lettek volna inkább pixelek, még mindig jobban jártak volna, a köszöntések pedig, hát kellene gondolkodni, hogy én tudnék-e ilyeneket gyártani, és hát nyilván fájdalmasak ezek…
Áh, nem is tudom, csak zagyvulok.
Inkább Bye, Gúnár!

2 hozzászólás
Zonyika P>!
Kárpáti Tibor: Csókolom, pókmajom!

Szép színekkel operál
– tényként szögezhessük –,
könnyen beletrafál,
mégis kinevessük,
egyszerűen színes,
és egy kicsit felszínes,
valljuk meg, de nem baj,
jön még szembe lila haj,
s majd tudjuk neki mondani:
Hogy van máma, láma? esetleg Csumi, Pumi!

Lahara IP>!
Kárpáti Tibor: Csókolom, pókmajom!

Az egyik legviccesebb gyerekkönyv, amit valaha a kezeim közé kaparintottam.
Véleményem szerint vagy nagyon szeretni lehet, vagy nagyon utálni. Átmenet nincs. Bár kellően hibbant ahhoz, hogy némely gyerek szellemileg visszamaradjon tőle, de én élveztem.
(állvaolvasott)


Hasonló könyvek címkék alapján

József Attila: Altató
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról
Weöres Sándor: Bóbita
Csukás István: Sün Balázs
Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje
Móra Ferenc: A cinege cipője
T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve
Gazdag Erzsi: Mesebolt
Weöres Sándor: Ha a világ rigó lenne