Kurvajó! 89 csillagozás

Kárpáti Andor: Kurvajó!

Az orgia a modern kor robbanásának, a minden területen való felszabadulásának pillanata. Mindenre kiterjed ez az orgia, a valóságra, az értelemre, a szexualitásra, a kritikára és ellenkritikára, a növekedés válságára. Forognak a rulett-tányérok és lehet, hogy nyerünk Kárpáti Andor regénye a romlás átláthatóságának bizonyítéka. Ez a megrögzött világvándor, orgazmuspilóta, drogfenevad szinte mindent tud arról a negatívumról amelynek furcsa hangjai magasba lendülnek és addig csápolnak amíg meleg pozitívumeső nem hull alá a kívül-belül fénylő magas égből. Mintha száguldó tölgyfa lenne ez a fiú, sokszorosan megpróbálja Isten türelmét, az Öreg végül mindig magkegyelmez neki. A könyvben ágáló Andor maratoni élvező, szenvedő, szemlélődő. Jönnek a lányok-asszonyok, megakad tekintetük az ázott hajú idegenen és estére már nincsen rajtuk bugyi. És az idegen csal és lop és hazudik…

>!
Dee-Sign, Budapest, 2002
192 oldal · ISBN: 9638618791

Enciklopédia 9


Kedvencelte 10

Most olvassa 8

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Cicu>!
Kárpáti Andor: Kurvajó!

Hát ez tényleg „kurvajó” volt :)
Remekül szórakoztam rajta.
Andor igazi világcsavargó, aki hajhássza az élvezeteket, közben elmerül a bűn mocsarába. Jó volt vele beutazni a világot, az ő szemével látni az embereket.
És a végén azért kiderül, hogy ő is képes érzelmekre, kérdés, hogy mi lesz vele ezután.
Sajnos ez már nem derül ki….

NoirDésirer I>!
Kárpáti Andor: Kurvajó!

Most olvastam másodszorra, de az első olvasásom sztorijával lesz teljes az értékelés.
Szóval az úgy volt, hogy keresgéltem az ebookomon, hogy mit olvassak, és egyszercsak meglátom a nagybátyámtól kapott könyvek között ezt. A címe miatt azonnal elkezdtem, nem is kerestem rá a fülszövegre… emlékszem, már késő dèlután lehetett. Estelfelè eljutottam a 6. fejezetig. Utáltam, undorítónak tartottam, úgyhogy el is határoztam, hogy befejezem. Aznap már nem is olvastam belőle, de másnap mégiscsak győzött a kíváncsiság. Eljutottam a Világot stoppolni című fejezetig, onnantól kész voltam, nem bírtam letenni. És még vicces is volt!!!
Aztán jött a mostani újraolvasás. Két okból vettem elő újra. Az egyik az, hogy hiányzott ez a világszèp, széllelbélelt őrült.
Szóval minden hibája ellenére imádom ezt a remek kis kalandorkönyvet! :)

Na igen, hihetetlenül boldog vagyok, mert megjelent az a cikkem, amiben a K_rvajóból idézek!!^^ amúgy meg olvassátok a Kidsnewst, mert a legjobb újság! :))))
http://kidsnews.hu/2017/10/zene-gyogyito-hatasai/

1 hozzászólás
Aurora_Serenity_White I>!
Kárpáti Andor: Kurvajó!

Érdekes könyv, ellentétes érzéseket vált ki az olvasójából. Egyszerre szerettem és gyűlöltem a történetet. Néha sajnáltam, sokszor viszont megvetettem a főszereplőt, aki számára az emberek sokszor eszköznek tűnnek, de valahol mégis képes a szeretetre.

kiszeko>!
Kárpáti Andor: Kurvajó!

Kölcsönadtam, de sosem kaptam vissza, mert – állítólag – széttépte egy komondor. Azóta már kimúlt szegény pára is… Igazán kár érte, és a könyvért is, mert szívesen elolvasnám/beleolvasnék újra, csak hogy felelevenítsem, tényleg olyan $@!% volt-e, vagy csak szimplán vagány.

8 hozzászólás
Droci P>!
Kárpáti Andor: Kurvajó!

Két biztos dolog, amit érzek:

1) Azt hiszem rendes változatba nem szerezném be a könyvet, mert ha a botránykategóriát nézem van ennél jobb is.
2) Néha elgondolkodok, hogy az-e jobb, ha az ember ilyen lazán veszi az életet és hagyja magát belesodródni a dolgok forgatagába vagy azért mégis jobb egy kitaposott úton járni, ellentétben a szerző életével.

Mégis valamiért tényleg igaz, hogy K*rva jó! :)

hattori>!
Kárpáti Andor: Kurvajó!

Hát azért annyira nem volt kurvajó, mert olyan parttalanul folyt, szintén egy sajátélménykönyv, tanulság és csattanó nélkül.

Macabre>!
Kárpáti Andor: Kurvajó!

8 évvel ezelött véletlenül akadt a kezembe ez a könyv. Egy ismerős ajánlotta, hogy olvassam el, mert szerinte ez a modern „Úton”. Magával ragadja az embert a történet, ami egy egyzerű magyar srácról szól, aki miközben bejárja a világot végig narkózik és kurvázik. Keresi a szerelmet-és néha úgy érzi megtalálta,bár ilyenkor minden egyes hölgyemény cserben hagyja- valamint rájön arra, hogy az emberek milyen felszínesek, és hajlamosak csak a külsőségek alapján ítélni.

geucsa>!
Kárpáti Andor: Kurvajó!

Nekem mindig a Zabhegyező jut róla eszembe.

PAStheLoD>!
Kárpáti Andor: Kurvajó!

Valószínűleg én is korábban olvastam a kelleténél, de tetszett. Így pár évvel később azt látom, hogy azért tetszett akkor, mert erősen emlékeztet az életre. Mert akár tetszik, akár nem, vastagon ilyen az élet jópár ember számára, még akkor is, ha ennyire tudatosan, könyvbe önthetően, fel se fogják.

Roadway07 I>!
Kárpáti Andor: Kurvajó!

Gimis korom lázadó könyve, 30 éves fejjel újra olvasva teljesen mást nyújtott. Kis magyar út a vadonba. Minden igaz „lázadónak” ajánlom, mindenkinek akinek tele van a töke a társadalmi normákkal.


Népszerű idézetek

Cicu>!

– Minden orgazmus, amit elmulasztasz, arról örökre lemaradsz.

80. oldal

1 hozzászólás
Cicu>!

Búvóhelyem éveken át, a könyvek világa volt.

15. oldal

Christine_>!

Mit jelez a lámpa színe a töröknek?
Zöld – mehetsz, ha akarsz, ha nem, nem.
Sárga- gyors zöld
Piros – nagyon gyors zöld. Ilyenkor bárhonnan eléd vághat valami állat!

Cicu>!

Minden terepnek megvan a saját terroristája.

18. oldal

Cicu>!

Tudtam, aminek meg kell lennie, annak meg kell lennie.

17. oldal

Cicu>!

Lassan annyira magabiztossá válok, hogy fölszedek bárhol, bárkit. Ha lemegyek a strandra, leszólítom a legjobb nőt és még aznap este az enyém lesz.
Az étteremben megvan a felszolgálónő.
A közértben a kisbabás asszony.
Egyszerre négy-öt nőm van.
Ekkor én vagyok az úgynevezett szerető. Később, kezdek annyira eltávolodni a realitástól, hogy már nem igazán tudom ki is.

171. oldal

Cicu>!

Hétfőnként például nem volt adás a tévében.

10. oldal

Cicu>!

Tudtuk, hogy van egy család, tudtuk, van egy rendszer, amelyben élni kell.
Hogy az élet mi lehetett volna máshol, arról fingunk se volt.

12. oldal

Cicu>!

Amikor kitavaszodott, jött a szerelem. Ez először igen megdöbbentett. Az a sok különös, buta, csivitelő, susogó, csicsergő lánynépség mégiscsak jó lenne valamire?
Nemigen hittem.
Hanem ott volt a „Szépszemű”.
Gyönyörű volt. Nem volt senki, aki ne tudta volna ezt nagyon. Tanár, diák, madár, kutya, macska. A „Szépszemű” annyira eszméletlenül jó nő volt – mert az volt, ő volt az új tanítónő az idén –, hogy a legyek is megálltak a zümmögésben, ha a közelében döngtek.

18-19. oldal

Almost_Zed>!

Kezdem már érteni a török forgalom titkát.
Kérdezz meg például egy törököt, mire való a leállósáv!
Leállósáv??? – néz majd rád kerek szemeivel.
Tudod! Az a rész, ami az út jobb oldalát, balról, egy egyenes fehér csíkkal határolja le. Á, az nem leállósáv! – felelné. Az a lassúbbak zónája.
Mit jelez a lámpa színe a töröknek?
Zöld – mehetsz, ha akarsz, ha nem, nem.
Sárga – gyors zöld.
Piros – nagyon gyors zöld. Ilyenkor bárhonnan eléd vághat valami állat!


Hasonló könyvek címkék alapján

Sütő András: Anyám könnyű álmot ígér / Engedjétek hozzám jönni a szavakat
Sütő András: Anyám könnyű álmot ígér
M. G. Brown: Csak egy pillantás volt
Gerald Durrell: A bafuti kopók
Gerald Durrell: Állatkert a poggyászomban
Gerald Durrell: Noé bárkáján
Gerald Durrell: Aranydenevérek, rózsaszín galambok
Peter Mayle: Egy év Provence-ban
Ree Drummond: Tűsarkúban a prérin
Ïsa Schneider: Az orvosnők korán halnak