Csak ​egy árnyék 143 csillagozás

Karine Giébel: Csak egy árnyék

Erősnek ​hitted magad. Legyőzhetetlennek.
Piedesztálod magasából azt képzelted, irányíthatod a világot.
Manipuláltál – préda leszel.
Uralkodtál – rabszolga leszel.

Normális életet élsz, sőt, inkább irigylésre méltót.
Sikerült elismerést kivívnod, megtalálnod a helyed a világban.
És akkor egy napon…
Egy napon hátrafordulsz, s meglátsz magad mögött egy árnyékot.
Attól a naptól fogva üldöz. Szakadatlanul.
Csak egy árnyék.
Nincs arca, nincs neve. Nincs megfogható indítéka.
Követ az utcán, lekapcsolja mögötted a villanyt, felbontja a postád.
Megfigyel még a legintimebb pillanataidban is.
A rendőröknek hiába szólsz: pszichiáterhez küldenek.
A barátaid furcsa szemmel néznek rád, majd eltávolodnak tőled.
Senki nem ért meg. Senki nem tud, senki nem akar segíteni neked.
Egyedül vagy.
Nem: a félelem folyton veled van.
Ahogy az árnyék is.
Ott van a hátad mögött, az… (tovább)

Eredeti cím: Juste une ombre

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
594 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997734 · Fordította: Burján Monika

Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Alexandre "Alex" Gomez · Cloé Beauchamp · Armand · Bertrand · Carole · Mathilde Beauchamp · Pardieu · Philip Martins · Quentin

Helyszínek népszerűség szerint

Párizs


Kedvencelte 19

Most olvassa 13

Várólistára tette 180

Kívánságlistára tette 163

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Karine Giébel: Csak egy árnyék

Lerágtam a körmeimet, annyira izgalmas volt, de fel is dühített. Megszoktam, hogy kedvelem a főszereplőket, de Cloé annyira egy ellenszenves, önelégült luvnya, hogy nem bírtam vele azonosulni. Akkor inkább már Alex Gomez. Bírtam a zsarut, és őt tényleg sajnáltam.
Olvastam már hasonló könyveket, ahol a pasi teljesen elidegeníti a nőt a barátaitól, a családjától, paranoiásnak állítja be. De mindig konkrét célja van vele, bosszú, féltékenység stb. Ez a motiváció elég gyengécske volt. És pont ezért nehéz rájönni, hogy ki az Árnyék. Ráadásul az írónő mintha rá akarná terelni a gyanút spoiler, simán el is hiszed egy darabig, hogy ő az. De a vége, az visz mindent. Semmi konkrét és spoiler, bár azért ezt sejteni lehetett.

>!
KönyvMoly_1989
Karine Giébel: Csak egy árnyék

Őrületes volt! Szó szerint.
Nagyon megtetszett a KMK új sorozatának, a női pszichológiai thrillereknek első darabja.
Mindig is érdekelt, vonzott a pszichológia, a pszichiátria, a pszichiátriai betegségek, a tünetek, a betegségek lefolyása…
Ügyesen ültette a könyvbe ezeket a témákat az írónő: a paranoia, a paranoid zavar érdekes témák.
Cloé – t, a főhősnőt, hol utáltam (nem rendelkezik épp a legmegnyerőbb tulajdonságokkal, eléggé nyers és arrogáns), hol szimpatizáltam vele és sajnáltam… Borzasztó lehetett átélni, amin átesett… Bele se merek gondolni, mit tettem volna a helyében…
Akit még megemlítenék Alex, akit hamar a szívembe zártam. Ő egy megtört lelkű, kiégett, de segítőkész, jóképű, kitartó zsaru, akinek megvannak a saját démonai, az egyetlen, aki igazán segíteni akar…
Nem szeretnék spoilerezni, de sejtettem, mi lesz a története vége. Megrázott. Összetört.
Remélem sosem lesz egy Árnyék a nyomomban.

5 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Karine Giébel: Csak egy árnyék

Ez a könyv…Igen! Egy pszicho-thrillernek ilyennek kell lennie!
Pörgős és izgalmas cselekmény, azt veszed észre hogy csak falod a lapokat, ám ez nem akadályoz meg abban, hogy ne érezd a rettegést, a rémületet és ahogy a félelem felkúszik a gerinced mentén…A lélektani része is fantasztikusan van megoldva (pro és kontra), elgondolkodtató az emberi elme kettőssége: törékeny ám ha kell, erősebb bárminél…
Durva, megdöbbentő és hátborzongató – a vége pedig…zseniális! Magasra rakta a lécet a thriller kategóriában,
Egy biztos: mostantól gyakrabban nézek a hátam mögé és remélem, hogy az Árnyék nem fog követni….

6 hozzászólás
>!
vIVIv
Karine Giébel: Csak egy árnyék

Te jószagú hold! Akarok egy folytatást most azonnal. Ez a vég, még nem tette fel az i-re a pontot. Annak örültem, hogy spoiler
Igazából a karakterek nem voltak szimpatikusak, Cloé átgázol mindenkin, azt hiszi övé a világ és magas lovon képzeli magát, önző dög, de mégis amit kapott ettől a szemét Árnyéktól az nagyon durva. :(
Viszont hihetetlen, hogy az Árnyék megúszott már ennyi bűncselekményt és egyszer sem hibázott. És az emberek hozzáállása az áldozatokhoz is hagy némi kívánnivalót maga után. Mindenki őrültnek gondolta szerencsétlen áldozatokat, holott közel sem erről szólt a történet..
Mindenki nézzen a háta mögé éjszaka, mert az Árnyék bárhol ott lehet ;)

3 hozzászólás
>!
Everglow P
Karine Giébel: Csak egy árnyék

Van olyan könyv, ami után nem szükséges hegyi beszéd és a papolás. Van olyan, ami után ésszerűbb csöndbe burkolózni. Vegyük például ezt itt.

Ez a könyv nem úgy szorongat, mint a Vértestvérek. Nincsenek konkrét utalások, hanem szépen beeszi magát a lélekbe, gúzsba köt, és nem enged el a hátralevő életben soha többet.

A biztonság kedvéért pedig ezután jó előre benézek minden sarkon.

Bővebben: http://booksofdreamer.blogspot.hu/2017/06/sokk-felelem-…

>!
Infierno
Karine Giébel: Csak egy árnyék

Még egy ilyen őrült olvasmányt! Nem maradt körmöm és ép bőrfelület alattuk, mire a végére értem. Az eleje elég nyögvenyelős volt, a Gomezes részek kifejezetten untattak, azokat egyszerűen átlapoztam, míg össze nem folytak a szálak.

Nem volt egy szereplő, akit kedvelhetnék, mindenkiben az őrültet láttam, ilyenkor mindenki gyanúsított, még maga az áldozat is. Néha neki hittem, néha a környezetének, akik azt hiszik, csak bemeséli magának a dolgokat. Mindenki lehet a zaklató, mindenki gyanús, de a valódi pszichopatáról nem gondoltam, hogy az lesz, aki.

Egyszerűen dühítő volt, ahogy senki nem hitt Cloé-nak, hogy nincs egy bizonyítéka sem, hogy ez az őrült mennyire profi. Ahogy elhiteti vele, hogy megbolondult. Bevallom, a végén már én is azt éreztem, hogy a pszichopata engem is megbolondított. Szóval csak óvatosan!

1 hozzászólás
>!
Bleeding_Bride IMP
Karine Giébel: Csak egy árnyék

Női pszichothriller, felkiáltójellel. Ezt még emésztenem kell, mert nagyon sok oldalról sérti a szépérzékemet ez a címke. Főleg miután elolvastam. Vártam valami pink unikornist, két tetovált alfa hímet, aki a főhősnőt megmenti majd papucsizálódik, de mit ad az ég, elmaradt. igen, próbáltam „nőiesítve” elképzelni a thriller jellemzőket.

Negatív mufurc rész lezár. Most jön a katarzis: Jézusom de imádtam. Ez az kérem szépen, amiért szeretem a műfajt. Mert bemászik a bőröm alá, a koponyámba, falnám az oldalakat, de mégis néha pihentetem, mert félek, hogy mi derül ki. A főszereplő hölgyünket bevallom, első perctől rühelltem, volt pont ahol már- már meginogtam, hogy nem-e mégis csak az elkövetőnek kellene-e szurkolni.
Igaz, a vége fele, mikor lelepleződik a tettes, kicsit keserűen köptem egyet, de a grand finálé mindenért kárpótolt.

Tartom, A téboly ebben a témában még mindig überelhetetlen kedvencem marad, mivel ott se a főszereplő, sem én mint olvasó nem tudtam eldönteni, hogy akkor most ő vagy nem ő, itt ez a vonal azért érezhetően tisztább volt, viszont eszméletlen jó kis olvasmány. 600 oldal, viszont egy délután be lehet falni, aztán egy egész este lehet még minimum kattogni rajta.

6 hozzászólás
>!
Lénaanyukája P
Karine Giébel: Csak egy árnyék

Női pszichothriller. Hát ezt is megértük. A női pszichothriller ismérvei: egy ilyen összetett mondatot, mint ez, keresve sem találhat benne a nő. Csak ilyen rövidet. Vagy ilyet. Na. Gondolom, a nők agya nem képes hat szónál többet feldolgozni egy mondaton belül. Remélem, azért az értékelést megértitek, nők. Szerkesztő, ezt a cimkét gondold át, kicsit degradálónak érzem.
Aki olvasta a Tébolyt, annak ismerős lesz a történet. Csak ez sokkal hosszabb és ezerszer nyomasztóbb. Az elején két szálon fut a sztori, van Cloe, aki egy ritka tenyérbemászó, irritáló nőstény, és van Gomez parancsnok, aki a rossz zsaru, de hogy miért, azt is megtudjuk. A feléig ezek össze se futnak, gondolkoztam, mi lesz ebből. Aztán összefutnak, és lesz belőle valami.
Nagyon jó könyv lenne, az is, de sajnos roppantmód hosszú. Ha 150-200 oldallal rövidebb lenne, akkor egy feszes tempójú női pszichothrillert kaptunk volna, így néha kicsit uncsi. De a vége felé durván beindul a cselekmény, csak kapkodtam a fejemet, hellóka, ez egy női pszichothriller, ilyet hogy lehet beleírni, amit beleírt ez a női író? Még ma is ezen kattogott a női agyam reggel, úgy beleéltem magam.
Erről ennyit, ajánljatok nekem férfi pszichothrillert. Vagy kutyáknak szólót.

23 hozzászólás
>!
gabiica P
Karine Giébel: Csak egy árnyék

Én egy kicsit többet vártam a könyvtől. Az elején nagyon ígéretestnek, titokzatosnak és sötétnek tűnt, aztán egyre inkább kezdtem azt érezni, hogy ez az egész egy véget nem érő folyamat, és úgy gondoltam, hogy ez túl lett húzva. Azt beismerem, hogy abból a szempontból jónak érzem a történet kialakítását, hogy sokáig nem tudtam kitalálni, hogy mi is zajlik itt pontosan, de ezt arra is tudnám fogni, hogy a vontatottság miatt már nem tudtam egészében koncentrálni a részletekre. spoiler Ezért sem húzom le annyira a könyvet.
Viszont sokszor zavaros volt, néhol nem tudtam eldönteni, kinek a szemszögéből is tekintjük az eseményeket, mi is történik pontosan – de ez is lehet a koncentrációhiány eredménye.
Tényleg többet vártam a könyvtől, de a minimum elvárásaimtól sem kaptam kevesebbet, így rossznak egyáltalán nem mondanám, csak ismételném a jelzőt, amit már használtam, a végére kicsit már vontatott volt.

4 hozzászólás
>!
Lanore P
Karine Giébel: Csak egy árnyék

Meglepett ez a könyv. Az elején egy picit furcsa volt a stílusa, mintha hiányozna belőle valami, de aztán maximálisan sikerült ezt elfeledtetnie az írónőnek. A Csak egy árnyék bizony nem csak egy árnyék, egy igazi pszicho-thriller, vérpatakok nélkül, nem az a fajta, amitől nem mersz majd elaludni, de arra tökéletes, hogy párszor a hátad mögé nézz, nincs-e ott valami, valaki… elképesztő, ahogy a főszereplő Cloé sorsa alakult, sokszor felpofoztam volna, nem voltak szimpatikusak a reakciói spoiler, ahogy az emberekkel bánt, egy sznob libának gondoltam, és végülis nem tévedtem, de az tény, hogy a végére teljesen kifordult önmagából spoiler. A kedvenc karakterem egyértelműen Gomez volt, az ő sorai nagyon őszinték voltak, kézzel tapintható fájdalommal spoiler. Ami viszont a legjobban meglepett, az a vége. Bakker! spoiler Respect, Kölyök!

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Gothic01

– Mihez kezdesz a napjaiddal? Nem unatkozol túlságosan?
– Sálakat kötögetek a jótékonysági egyletnek.
– Állítólag fű alatt nyomozol. Igaz?
– Mi mást tehetnék? Pocsékul kötök.

442-443. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexandre "Alex" Gomez
>!
KönyvMoly_1989 P

Jobban tettem volna, ha ezt az estét egy jó könyv vagy egy jóképű pasi társaságában töltöm.

7. oldal

>!
Lénaanyukája P

Gomez hazamenekül, aztán a kanapén elterülve bedob egy olyan reggelit, amitől egy dietetikus elájulna.

444. oldal

2 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989 P

De a halál nem egy könnyűvérű nő. Visszautasítja azokat, akik epekednek utána, azoknak adja oda magát, akik eltaszítjàk.

243. oldal

>!
Böngyör6

Az én szüleim nem tehetősek, de lelkiekben gazdagok.

219. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cloé Beauchamp · gazdagság · lélek
>!
KönyvMoly_1989 P

A szerelem gyengeség, amiért később nagy árat fizethet az ember.

97. oldal

3 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989 P

Az égvilágon semmit nem tudok rólad, csak azt, hogy neked van a legkülönösebb szemed, amivel valaha találkoztam. Hogy kezdesz számomra a legerősebb droggá válni, erősebbé, mint bármi, amit valaha próbáltam.

49. oldal

1 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989 P

Irányítasz – én majd engedelmességre tanítalak.
Megvetsz – én majd tiszteletre tanítalak.
Dacolsz – én majd félelemre tanítalak.
Manipulálsz – én majd prédát csinálok belőled.
Az én prédámat.
Uralkodsz – én rabszolgát csinálok belőled.
Az én rabszolgámat.

118. oldal

>!
KönyvMoly_1989 P

Túl titokzatos ahhoz, hogy igazán kiismerhesd.
Túl utálatos ahhoz, hogy valódi értékén becsülhesd.
Túl intelligens ahhoz, hogy egészen gyűlölhesd.
Túl bátor ahhoz, hogy titokban ne csodáld.
Túl vad ahhoz, hogy nyíltan szembe merj szállni vele.

46. oldal

>!
KönyvMoly_1989 P

Te leszel a legszebb műalkotásom, a legszebb sikerem.
A legszebb pusztításom.

68. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött
Stieg Larsson: A lány, aki a tűzzel játszik
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
M. J. Arlidge: Ecc, pecc
Baráth Katalin: Arkangyal éjjel
Sarah Addison Allen: A barackfa titka
Erik Axl Sund: Bomlás
Helena Silence: Ezüsthíd
Pierre Lemaitre: Téboly