Bűnbe ​született (Átkozottak 1.) 115 csillagozás

Karina Halle: Bűnbe született

„A Bűnben született szépen lassan magába szippantott, lebilincselt és halálosat szúrt a szívemben” – starcrossedbookblog.com

A visszautasíthatatlan ajánlat…
Ellie Watt megelégeli, hogy lopással, csalással szerezzen pénzt, ezért több év távollét után hazatér Californiába, hogy új életet kezdjen. Reméli, hogy volt gimnáziumi osztálytársa, a tehetséges tetoválóművész, Camden McQueen, még mindig gondol rá, azzal azonban nem számol, hogy a fiún mély sebeket ejtett a régi, viszonzatlan szerelem.
Ellie meglepetten tapasztalja, hogy McQueen megváltozott: erősebb lett, igazi rosszfiúvá vált. Amikor a fiú rájön, hogy egykori szerelme át akarja verni, váratlanul visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki. A szabadság azonban áldozatokkal jár, és komoly veszélybe sodorhatja mindkettőjüket.

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Álomgyár, Budapest, 2017
340 oldal · ISBN: 9786155692994 · Fordította: Laik Eszter
>!
Álomgyár, Budapest, 2017
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692925 · Fordította: Laik Eszter

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Javier Bernal · Camden McQueen · Ellie Watt


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bitten>!
Karina Halle: Bűnbe született

Pedig már annyiszor megfogadtam, hogy sorozatot csak egyben darálok le :D
Durvábbra számoltam, de mint lentebb említem is kellett egy alap melyre építhessünk.
Tetszett lényegében és már olvasnám tovább. :D Sebaj ismétlés a tudás mamája ;-)

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2018/01/karina-hall… 230. ért.

8 hozzászólás
turanett P>!
Karina Halle: Bűnbe született

Hát nem is tudom. Nem volt ez rossz,de jó se. Az eleje unalmas volt. Itt nem szerettem, hogy az írónő ugrál az időben. Főleg, hogy a jelent Ellie szemszögéből írja, a múltat pedig „a” lányról mesél. Nekem ez fura volt. Elliet nem tudtam teljesen megkedvelni. Én nem tudom elfogadni, ha valaki abból él, hogy másokat tesz tönkre. De elhatározza, hogy megjavul. Ezért adtam egy esélyt neki.
Tehát, a tékozló rossz kislány haza tér és egyből bele botlik a régi „jó” barátjába. Na el is határozza, hogy mégsem tér jó útra, hanem inkább kirabolja a srácot!??????? Kezdi megkedvelni, megismerni. Még le is fekszik vele, de hát akkor is, csak kirabolja. Vagy legalább is próbálja. Mert csapdába sétál. De végül egyezség köttetett. Közben Ellie múltja is közbe szól, nem menekülhet előle. Persze függő véges. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz Vele, de nem most. Ezt a történetet jegelem egy időre.

14 hozzászólás
ap358 P>!
Karina Halle: Bűnbe született

Kikapcsolódást nyújtó, könnyed olvasmány, olyan, akárcsak egy romantikával fűszerezett szombat esti akciófilm. Szerelem, szex, maffia, fegyverek, autósüldözés, casinok, minden benne van, amit a recept előír.
A történet elején megismerhetjük Elliet, a szélhámosnőt, aki visszatér abba a városkába, ahol felnőtt, és próbál új életet kezdeni. De mondhatnánk „kutyából nem lesz szalonna”, és ezt ő is tudja. Találkozik Camdennel, egy volt gyerekkori ismerősével és felizzik köztük a levegő. A történet kezd romantikus hangulatot ölteni, amikor végre mindenkiről lekerül az álca és kezdetét veszi a kalandokkal teli menekülés. A fülszöveg alapján egy dark-sztorira számítottam, de azt az ütős szintet nem éri el a könyv, inkább csak simán akció.
Camden nem került közel a szívemhez, az érzékeny oldalán volt a hangsúly, nem tűnt kemény karakternek, aki képes lenne tűzön-vízen átkellni a céljaiért. Ellie sem egy vagány csaló, inkább csak sodródik az árral, tőle hiányoltam egy kis humort.
Javier… na ő viszont nagyon felkeltette az érdeklődésemet, ezért is fogom folytatni a sorozatot.

perpetua P>!
Karina Halle: Bűnbe született

Kezdem én is úgy, mint ahogy láttam, többen is: nem volt ez rossz, csak annyira jó se. :D
A cím és a borító alapján keményebb történetre számítottam, lehet még a következő két részben bedurvulunk, de a vártakhoz képest kicsit lagymatagabb volt a cselekmény. Ellie-t nem sikerült megszeretnem, életének eseményei esetleg megmagyarázhatják jelenbeli döntéseit, én mégse értem. Attól, hogy a szülei ennyire elhanyagolták és sz*rtak a fejére, összeszedhette volna magát, és tisztességes módon is eltarthatná magát. Camden mellett azért néha érzékeny oldala is felbukkan, olyankor kicsit jobban tudtam szeretni. A tetoválóművész se vált kedvenccé, de azért őt jobban kedveltem. Aranyos volt az az oldala, amelyik még mindig rajongott a gimiben megismert lányért, de neki se volt könnyű élete, megedzették az évek. Ő tartogatta a könyv legnagyobb meglepetését, és a lelepleződés után már nem tudtam ugyanannyira szeretni.
Nem lenne ez rossz, érdekes a téma, és úgy gondolom tartogat még olyan fordulatokat, ami miatt érdemes tovább olvasni, de ennél többet kell nyújtania, hogy igazán jó könyv legyen.

Trice29 P>!
Karina Halle: Bűnbe született

Nehezen indult, nem tudtunk könnyen egymásra hangolódni. Azonban az utolsó harmadára nagyon ráerősített és már majdnem megvett magának. Annyira mindenképpen, hogy folytassam. Kíváncsi vagyok mi sül ki ekkora katyvaszból.

Kriszti515>!
Karina Halle: Bűnbe született

Ez a könyv egy merő izgalom. Ezzel tudnám a leginkább jellemezni.
A leírás egy nagy hazugság, én nem tudom újabban mi van, csak nekem tűnik fel hogy tökre másról szólnak a könyvek mint ami a fülszövegen szerepel?! Ezáltal teljesen más történetre számítottam, de talán ezért is "esett' olyan izgalmasan.
Nehéz a karakterekről véleményt mondani, mivel szerintem elég keveset mutatnak meg az igazi önmagukból. A történet viszont ennek ellenére szenzációs és izgalmas. Ebben aztán minden megtalálható, vágy, szerelem, erotika, tetoválás, harag, bűnözés, stb.. Nagyon tetszett, értékelés nélkül neki is álltam a második résznek :D

BarbyMalik0112 P>!
Karina Halle: Bűnbe született

Karina Halle egy lenyűgöző, izgalmas és szenvedélyes regényt tett le az olvasói elé, amiből egyszerűen soha nem elég. Fordulatos, kiszámíthatatlan. A történet mellékszála igazából a románc, pont annyi szerepel benne, amennyi egy romantikus-lelkű olvasónak szükséges. De emellett televan akcióval, eseményekkel, történéssel. Minden oldalon érkezik valami új, ami feltüzeli az olvasót, és csak úgy falja a sorokat. Én is így tettem. Elkezdtem, és nem volt megállás.

Hihetetlen ez a regény. Imádtam.

Azoknak ajánlanám, akik egy váratlan, fordulatos történetre vágynak egy csipetnyi romantikával és szenvedéllyel, némi pszichológiai belelátással a karakterekbe.

Alig várom, hogy mihamarabb a kezembe vehessen a folytatást, egy ilyen függővég után, ki ne vágyna erre?

Bővebb értékelés a blogomon: https://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2018/04/karina-hall…

PikiKiki>!
Karina Halle: Bűnbe született

Borító : 5/5
Írónő :♥
Könyv : tetszett, nem lett kedvenc, de nem is rossz. Kicsit nehezen indult be nekem az elején, mert láttam az értékeléseket, igy féltem mi vár rám. Kicsit unalmas az eleje, majdnem be is fejeztem, de ha elkezdtem már befejezem elvem van.
Elliet és Camdenre is kedveltem.

Dorina_S>!
Karina Halle: Bűnbe született

Ehhez a könyvhöz R. Kelényi Angelika és Budai Lotti könyvbemutatóján volt szerencsém hozzájutni a Kiadó ajándékaként. Nagyon egyedi lépés ez a kiadótól, hogy a könyvbemutatókon ajándékkönyv is jár a vásárlás mellé. Már akkor is kíváncsian forgattam a kezeim között, mert a fülszövege elsőre megfogott, és a molyos és egyéb vélemények, kritikák is csak növelték a kíváncsiságomat. Egyszóval nagy elvárásokkal és érdeklődéssel álltam neki olvasni, de…de nem teljesen azt kaptam, amit vártam. Nem tudom miért, lehet túlzottan Baráth Viki: A főnök című regényéből ismert megoldásokat, fordulatokat vártam….de valamiért nem tudom megadni az öt csillagot. Tetszett, de a fülszöveg alapján ütősebb sztorira számítottam. Ugyanakkor ez egy trilógia első része, és lehet csak az alapozást végezte el, és később jön az, ami nekem most hiányzott.

Azt nem is állítom, hogy nem izgalmas a történet. Már a főszereplő, Ellie Watt egy nem mindennapi karakter. Egy csaló, szélhámos, aki mások kifosztásából él minden erkölcsi következmény nélkül. Már a regény elején egy nem mindennapi bonyodalomba kerül, de éles eszének, és talpraesettségének, valamint szakmabeli jártasságnak köszönhetően kimászik belőle. Ezek után dönti el, hogy visszatér abba a kisvárosba, ahol tini korát töltötte, de sajnos nem olyan fogadtatásban részesül, amilyenre ő számít, ráadásul a gimis szerelme is keresztezi útját, aki egy tetoválásokkal vastagon borított „adonisszá” változott az évek során. A lány, azonban nem hazudtolja meg saját magát…de arra nem is számít, micsoda lavinát indít el ezzel.

Ellie számomra egy gátlástalan $@!%. Nincs mit szépíteni. Átgázol mindenkin a pénzért, mindenféle morál nélkül. Ami a legszebb, hogy még alá is támasztja, meg is magyarázza a tetteit, igazolhatónak tekinti azokat. És ez az, ez a viselkedés, ami miatt nem tudtam megkedvelni. Persze nem volt könnyű élete, főleg a gyerekkorát tekintve, de pont ezért, amit kiskorában látott tarthatta volna távol a bűnözéstől, mert a nagybátyja sem így nevelte. De Ellie nem így tett. Voltak pillanatok, amikor együtt éreztem vele, de egyszer kétszer a fegyver markolatával vágtam volna kupán. Csodálkozik, azon amit a sorstól kap, végül a karma utolérte. Nem lehet örökké menekülni, és elfutni a múlt hibái elől.

A gimis szerelem sem egyszerű felnőtt fejjel sem, ugyanis a fiú olyan férfi lett, aki után a nők csak úgy csorgatják a nyálukat. De ő sem az, akinek mutatja magát. A négy csillagot igazából egyrészt Camden karaktere miatt adtam. Az elején azt hittem egy tökös, mindenre képes nehézfiú….de csalódnom kellett. Számos törés volt a férfi karakterben. A történet vége felé válik azzá, akivé én már az elején elképzeltem. Lehet ehhez kellett az Államokon való kalandozás, de sokszor még ott sem nem az volt, akit tényleg vártam.

A négy csillag egyrészt a kevés alvilági részek miatt is járt. Azt hittem kicsit több drog és maffiaszál lesz benne. A mexikói kartellnek és Javiernek kifejezetten örültem. Valahogy ő húzta fel a végén a cselekményt. Ő a tipikus rossz fiú, de mégis vonz…mégis kell, pedig a végén fájni fog.

A regény a jelen cselekményeit, és a múlt eseményeit egyaránt az olvasó elé tárja. Ez ötletes megoldás volt az írónő részéről. A csavaros végkifejlet zseniális volt, nem erre számítottam az biztos, ezért is vagyok kíváncsi a második részre. Olyan függővéget kapunk a végén, hogy nem lehet nem kézbe venni a folytatást.

A borító nekem nagyon tetszett, kifejező, és magára vonzza a tekintet.

penzesliza>!
Karina Halle: Bűnbe született

Huh, mikor először elolvastam a fülszöveget, engem nagyon megfogott, de mikor megláttam a moly.hu oldalon az értékeléseket a könyvről egy kicsit megijedtem, hogy nem kapok olyan könyvet, mint amilyet én elképzeltem, és ez részben igaz is volt.

Ellie visszatér Californába, ahol régen nevelkedett, és amikor összefut Camdennel, aki teljesen megváltozott, még Ellie is igazán odavan érte, de amikor megtudja, hogy egy tetováló szalont vezet, és egész szép kis pénze van, azonnal le akar csapni rá a lány… De vajon sikerül neki megszereznie, vagy még nagyobb slamasztikába keveredik?

Az első kétszáz oldalnál tényleg egy tipikus szerelmi szálat olvashattunk, viszont a karakterek, hát azta! Elsőként Camden megformálása, régi énje hihetetlenül meglepőnek, és egyedinek hatott: még nem igazán találkoztam hasonlóval, ezért is volt annyira jó… »»» http://mindenamikonyvek.blogspot.hu/2018/05/karina-hall…


Népszerű idézetek

adrykacska>!

Nem vagyok rossz. A világ rossz, én csak megpróbálok benne túlélni.

penzesliza>!

Mindenkinek, akit a sebei tettek azzá, aki —
ez a könyv a tiéd

9. oldal

_Katie_ P>!

Vicces, hogy mi, nők mennyire alábecsüljük a férfiak hiúságát.

_Katie_ P>!

[…] az ember sose hagyjon ki egy hideg ingyensört.

adrykacska>!

Mint kiderült, a nők szeretik a szemüveges férfiakat.

evi1234>!

– Gyűlöllek, Ellie Watt – suttogta, és az ajka egyre közelebb ért az enyémhez –, azért, mert annyi év és mindezek ellenére még mindig szeretlek.

_Katie_ P>!

[…] egy benzinkútnál csak szar kajákat lehet venni.

_Katie_ P>!

Azt tettetni, hogy az ember más, mint önmaga, pokoli fárasztó és időigényes dolog.


A sorozat következő kötete

Átkozottak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurelin Paige: Első érintés
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
Ruby Saw: A rezervátum titka
Laurell K. Hamilton: Borzongató fény
Ruby Saw: Liv Jackson életei
Laurelin Paige: Fixed on You – Megtalállak még