A ​lázadó herceg (Északi dinasztiák 1.) 32 csillagozás

Karina Halle: A lázadó herceg

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Humoros ​és érzelmes” – USA TODAY
„Romantika, család, tragédia, szerelem, vágyakozás, vidámság. Lebilincselő mű.” – The Bookish Medialite

A Római vakáció című film által ihletett romantikus regény.
Nem hittem a tündérmesékben. Soha nem gondoltam, hogy találkozom a szőke herceggel.
Szegény családból származom. Egy kaliforniai kisvárosban nőttem fel öt testvéremmel együtt. Legidősebb gyermekként pontosan tudtam, hogy számomra nem a napfényt és a boldogságot tartogatja az élet. Ez akkor vált teljesen világossá, amikor a szüleim tragikus hirtelenséggel meghaltak. Huszonhárom évesen én lettem a családfenntartó. De a sors meglepő játékaként a szőke herceg mégiscsak kopogtatott az ajtón.
Először azt hittem, Viktor csak egy átlagos üzletember. Attól eltekintve, hogy rendkívül vonzó, százkilencven centi magas, kék szemű és hihetetlenül gazdag.
Ám hamarosan kiderült az igazság. A csendes, jóképű, igéző tekintetű férfi menekül a saját világa elől. Nem… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
446 oldal · ISBN: 9786155763076
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763014

Kedvencelte 5

Most olvassa 8

Várólistára tette 90

Kívánságlistára tette 78


Kiemelt értékelések

Hddorka P>!
Karina Halle: A lázadó herceg

Kíváncsi voltam, mert megtetszett a fülszöveg. Reméltem, hogy kapok egy jó kis történetet a mi svéd hercegünkről. Aztán sajnos jött a csalódás. A történet tetszene, annyi jó lehetőség volt benne, de sajnos nem tudott újat mutatni ez a könyv. Egyszóval unalmas volt. Nem is tudom, hogy mire számítottam, de az biztos hogy nem erre. Igazából a szereplőket sem tudtam teljesen megkedvelni. Annyira jól indult a történet, aztán ahogy telt az idő egyre jobban bonyolították a szereplők a saját életüket.
Összességében egy kiszámítható, tipikus romantikus történet. Egyszeri olvasásnak vagy csak időtöltésnek tökéletes.
Magnusnak azért adok egy esélyt, őt nagyon bírtam.

ViviPapp P>!
Karina Halle: A lázadó herceg

Annyira jó lehetett volna ez a történet.
Az alap ötlet és a fülszöveg nagyon-nagyon megfogott. Mondjuk várható is volt, aki az Én és a hercegem filmek szerelmese volt még tinikorában, illetve a királyi családok nyomkövetője. :D Voltak azonban fenntartásaim, hiszen láttam, ki a szerzője a könyvnek és ezért 50-50%-os esélyt adtam annak, hogy jól is lesz kibontva, megírva.
Azonban sajnos úgy lett, ahogy sejtettem és a várakozásaimat nem hogy alulmúlta, de még annál is rosszabbat kaptam sajnos.
Túl lassan épült a történet, egymásnak ellentmondó dolgokra figyeltem fel, az idősávval is voltak problémáim.
Azt éreztem, hogy sehova sem halad a történet, emellett túl hamar kellett volna éreznünk azt, hogy mennyire egymásba szerettek úgy, hogy igazán nem is ismerték egymást. Nonszensz. Ebben a történetben az biztos, hogy ne várj jellemfejlődést, csupán a helyzethez való ragaszkodást.
Voltak szituációk, amelyek érdekeltek volna, de egyáltalán nem lettek kibontva, gyorsan túlléptünk rajta.
Végigolvastam…de igazából eldöntöttem magamban, hogy akármennyire tetszeni fog a következő fülszövege az írónő könyveinek, nem biztos, hogy nekiállok. :(

abbywinter I>!
Karina Halle: A lázadó herceg

Nem is olyan hűvösek ezek az északiak :) Micsoda lovag, nem is herceg :)
Na, félre a tréfát :)
Nekem nagyon tetszett, aranyos, szívmelengető történet volt, néhány szívszorító részlettel.
Sajnáltam Maggie-t… Nem egyszerű helyzete volt, de nagyin jól helytállt. Örültem, hogy végül minden tesó megszelídült :)
Viktort maximálisan meg tudtam érteni. Hatalmas felelősséget kellett a nyakába vennie, amivel eleinte nem úgy birkózott meg , ahogy feltétlen kellett volna.
Aranyos sztori volt.
Ajánlom a romantika kedvelőinek.
Jöhetnek a fagyos északiak szép sorban :)

Titina>!
Karina Halle: A lázadó herceg

Ez egy hirtelen felindulásból elkövetett olvasás volt. És egyáltalán nem bántam meg.
A fülszöveg és a sorozat cím keltette fel az érdeklődésem igazából, aztán nem volt mit tenni, mert már csak azon kaptam magam, hogy olvasom :D
No meg, az is tetszett, hogy az írónő elmeséli, hogy a Római vakáció (azt a filmet nagyon szeretem) által ihletet történetet írt., ez már olvasás előtt nekem nagyon szimpatikus volt.
Engem teljesen kikapcsolt, szórakoztató volt. Nekem tetszett a gazdag herceg és a szegény lány sztori és a szereplőket is igazán kedveltem. Még Maggie tesóit is, velük volt teljes és néha-néha idegesítő vagy éppen vicces a történet.
Kíváncsian várom a folytatását a sorozatnak. :)

Detty77 >!
Karina Halle: A lázadó herceg

A fülszöveg alapján nyilván tudtam, mit és milyen könyvet veszek a kezembe, de annyira bíztam benne, hogy nem lesz klisés, hogy lesz benne valami olyan plusz, ami az eddigi ilyen herceg-szegény lány történetekben nem volt… sajnos itt sem! Aranyos és szerethető szereplők, nagy szenvedély, sok fájdalom és szinten minden, ami egy jó könyvhöz kell….
Maggie tragédiája, az, hogy le kell mondani az álmairól, és hirtelen 5 gyerek gyámja lesz, szinte még gyerek fejjel, ez igazán döbbenetes és szívszorító volt. Viktor, aki a testvére elvesztése által, kénytelen átvenni majd a trónt, amiről eddig szó sem volt, ezáltal az világa is kifordul önmagából. Az elvesztés, gyász feldolgozása, az ezzel járó következményekkel való “küzdelem” tetszett, meg azt is, ahogy egymásba szerettek, de a cselekménynek az a bizonyos királyi szála néha még számomra picit unalmas is volt. Magnus (a norvég trónörökös volt az, aki feldobta számomra a a cselekményt, így az ő könyvét várom a legjobban♥) Remélem, a sorozat többi része nem lesz ennyire sablonos, mert az Írónőt nagyon szeretem.

Czabán_Marianna>!
Karina Halle: A lázadó herceg

Mit is mondhatnek? Unalmas, klisés nyál. Végig olyan érzésem volt, hogy különféle regényekből összelopkodott, egymás mellé szórt részletekből össze „gányolt”, írjunk valamit az egész. Az álruhás herceg, a szegény lány, az erotikusnak szánt, hogy de egyáltalán nem olyanra sikerült szexjelenetek. Brr.

hovi P>!
Karina Halle: A lázadó herceg

A cím egy kicsit félrevezető, mert Viktor nem egy tipikus elkényeztetett herceg és nem is lázadó. Meg van a neki és a családjának is a maga problémája amire próbálnak megoldást találni.
Maggie és családjának tragédiája sem elhanyagolható.
És ez a két sérült ember találkozik egymással. Aztán jönnek a szokásos bonyodalmak az ilyen helyzetekben, aztán természetesen jön a boldog végkifejlet ami már szinte elvárható egy ilyen könyvben.
Engem jókor talált meg, hamar ledaráltam és még azt sem tudom mondani, hogy nem tetszett, mert igen. Pedig ez is egy tucatkönyv.

inci81 P>!
Karina Halle: A lázadó herceg

Eléggé bajban vagyok, nehezen találom a szavakat. Az írónőtől már olvastam egy könyvet, méghozzá a Túl közel hozzád című történetet.
Akkor, annál azt gondoltam, hogy noha érdekes a sztori, de végül mégsem éreztem a magaménak a szerző stílusát. Ezért nem olvastam azóta több Karina Halle regényt.

Aztán megláttam a hirdetést a megjelenés előtt álló sorozatról, az Északi dinasztákról, aminek nagyon tetszettek a borítói és a fülszövegek is.
Valahol vágyott a lelkem egy kis modern töndérmesét olvasni. Így végül előjegyeztem az első részt a korábbi olvasási tapasztalat ellenére is. Bíztam benne, hogy ez más lesz, hogy ezzel talán utat talál az írónő stílusa hozzám.
Sajnos azt kell mondjam, hogy nem így lett, nem találta meg a hangot az írónő felém. Pedig nagyon szerettem volna, ha igen.
Nincs igazából baj a történettel (bár volt egy-két mozzanat, ami nekem fura volt), csak úgy tűnik nem nekem íródott.

Egy könnyed romantikus-erotikus olvasmány, amiben nem történtek nagyon nagy drámák. Igaz, hogy megrázó események tették fájdalmassá mindkét szereplő életét, de a kettejük kapcsolatának alakulása szempontjából durva dolgok nem fordultak elő.

Mivel ez a része a sorozatnak nem lett a szívem csücske, így nem valószínű, hogy a további részeket beszerzem. Bár azért valahol egy nagyon picike gondolatfoszlány motoszkál bennem, mert kíváncsi lennék a többi sztorira. Csak az írónő stílusa nem visz rá, hogy megvegyem őket. (Ha valaki netalán kölcsönadná, lehet elolvasnám a következő könyveket.)

Nem mondom, hogy rossz történet, csak hozzám nem ért el az írónő stílusa. Aki viszont kedveli Karina Halle könyveit, az biztosan imádni fogja. No meg a romantikus-erotikus történetek kedvelői is tehetnek vele próbát.

Currie P>!
Karina Halle: A lázadó herceg

“ Mindig többet, sose kevesebbet!”
Igazán édes, szerethető szereplők, egy édes, szerethető történetben. Maggie már az előszóban megvett magának, amikor azt ecsetelte, hogy egy Neil Gaiman könyv megvásárlásakor találkozik a nagy Ő-vel a lehetőségek városában :) Maggie kitartása, felelősségtudata, Viktor kiállása, jelleme dicséretre méltó. A pasi minden értelemben abszolút hercegi jelenség. Könnyen és gyorsan olvasható könyv, igazi kellemes hétvégi kikapcsolódás.

Harrowhark>!
Karina Halle: A lázadó herceg

Imádtam minden percét. Én is szeretnék magamnak egy Svéd, vagy legalább északi félistent <3 AAAAAAAA*--* Azt hiszem álom marad, de mindenkinek kötelező, aki egy IGAZI tökéletes férfira vágyik.


Népszerű idézetek

Currie P>!

A remény hal meg utoljára. A remény, hogy betérek egy könyvesboltba, és amikor a legújabb Neil Gaiman-könyv után nyúlok, valaki pont ugyanezt teszi. Ujjunk összeér, és ahogy felnézek, egyből tudom, hogy ő álmaim férfija. Tisztában vagyok vele, hogy ez rendkívül naiv elképzelés, de nem tehetek róla.

Detty77 >!

Én még hiszek abban, hogy az igazit csak személyesen lehet megtalálni, online soha.

Detty77 >!

Mióta visszatértem, nyakig merültem a trónörökösi feladatokba, ami azt jelenti, hogy megszámlálhatatlan mennyiségű interjút kellett adnom.

Anitaaa>!

Ha kilép az életünkből, akit szeretünk, hatalmas űr marad utána a szìvünkben. Gyakorlatilag minden szépet és jót magával visz.

239. oldal


A sorozat következő kötete

Északi dinasztiák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!
Kendall Ryan: Szeress és hazudj
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Julia Quinn: A herceg és én
B. N. Toler: Lélekvesztők
Christine Anne Colman: Megsebzetten
Ruby Saw: Liv Jackson életei