Sebek (Grant County 2.) 126 csillagozás

Karin Slaughter: Sebek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Heartsdale kis porfészek a semmi határában. Az augusztusi hőségben a görkorcsolyapályánál egy fiatal lány összeszólalkozik a barátjával, mindez lövöldözésbe torkollik – látszólag egyszerű eset, de Jeffrey Tolliver nyomozó ezennel szörnyű bűnténybe keveredik. A boncolásnál kiderül, hogy a lány szexuális zaklatásnak és rituális csonkításnak is ki volt téve, de a család és a barátok eltitkolnak valamit a múltból, ami nyomra vezethetné Tollivert. A hallgatásnak nagy ára van, a szadista újabb áldozatot szed, és a nyomozó szörnyű sejtése beigazolódik; azok, akik a szálakat mozgatják, közelebb vannak, mint hinné… Karin Slaughter mesterien ért a gyilkos elmék működéséhez. Belelát az emberi lélek legsötétebb zugaiba is, és elemi erővel tárja elénk a legszörnyűbb titkokat. Aki odavan a vérfagyasztó thrillerekért, az okos nyomozókért és a meglepő fordulatokért, az nem csalódik Karin Slaughterben, aki számos bestsellerével világszerte kivívta a nagyközönség szeretetét.

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
494 oldal · ISBN: 9789632542423 · Fordította: Berta Ádám

Kedvencelte 9

Most olvassa 2

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
EssentialHencsi P
Karin Slaughter: Sebek

Na, ezt se a Disney fogja megfilmesíteni…
A borító rusnya, a közepe uncsi, kicsit sok benne a főszereplők nyiffogása, ha ezek kimaradtak volna, egészen pörgős ötvenoldalas sztori lett volna.

2 hozzászólás
>!
buzavirág P
Karin Slaughter: Sebek

Próbálok bizakodni, hogy a könyv tartalma a valóságban nem létezhet, de tudom hogy csak áltatom magam, az ember képes ilyen aljasságra.
A érzelmeimet félretérve, azt kell mondjam, hogy újra egy remekül felvezetett, feszültséggel teli könyvet kaptam, a megszokott szereplőkkel nyomozhattam egy hajmeresztő gyermekbántalmazási ügyben. Sok időt tölthettünk a szereplők fejében, hiszen a jelen és a múltbéli események miatt nehéz a talpra állás. Értékelem hogy teljes képet adott az írónő ezekről a lelki folyamatokról, bár ettől még nem lett Lena a szívem csücske. Az elkövető kiléte hamar meglett, érdekes karakter, ahogy az összes szereplő eléggé színes, talán ez az írónő sikerének egyik titka.

2 hozzászólás
>!
tündérrózsa
Karin Slaughter: Sebek

Nem könnyű témát boncolgat a könyv, az biztos. Többször le is tettem pihenni kicsit, pont úgy, mint az első résznél. Vagyis inkább az idegeimet pihentettem a folytatás előtt. Ahhoz már túl rég olvastam az első részt, hogy emlékezzek, Lenát kedveltem-e, de itt néha nagyon irritált. Nyilván nem tudom és nem is akarom megtudni én hogy viselkednék hasonló helyzetben, de ő elég érdekesen reagált dolgokra, ami sokszor nem tetszett. Remélem, a folytatásban elmúlik majd az az érzésem, hogy ő csak egy önző, beképzelt liba.
Az egyik tettesről már első említésre tudtam, hogy benne van. Biztos voltam benne, mégis dühös vagyok. amiért bebizonyosodott. De legfőképpen az dühít, hogy ilyen megtörténhet az életben is, és valószínűleg nagy részéről még csak nem is tudunk. spoiler
A történet nyomasztó, itt-ott lassú, a témája dühítő, mégis imádtam minden sorát. Nehezen állom meg, hogy bele ne kezdjek a folytatásba, pedig tényleg ülepednie kell kicsit, de azt hiszem, nem fogok annyit várni a következő résszel, mint amennyi idő az első kötet és e között eltelt.

>!
Roszka 
Karin Slaughter: Sebek

Nyomasztó egy történet, de egyben elborzasztó is, hisz ilyen dolgok sajnos megtörténnek, még ha agyon is hallgatjuk őket. Pedofilok mindig is voltak és tartok tőle, mindig is lesznek. Ahogy gyermekmolesztálók is. Lehet öt csillagot kéne adni rá, mert a témája miatt, ha ezt töményen adja elő az író, zsigerből kardot-kaszát ragad az olvasó. De mégis a sok kilengés miatt marad a csillagozásom, mert nagyon ellaposította az olvasást. Túl sok volt.

>!
brena
Karin Slaughter: Sebek

Kicsit lassabb volt ez a rész,laposabb,túl elnyújtotta. A téma felkavaró! Kriminek nem mondanám,nem izgultam,és megint sejtettem ki a gonosz..lehet túl sok ilyent olvasok mostanában?!De folytatni fogom a sorozatot.
A borító szörnyű!Ahogy mások is írták,a címet nem egészen értem én se…

5 hozzászólás
>!
FreeAngel
Karin Slaughter: Sebek

Ne tévesszen meg senkit ez a förtelmesen ocsmány borító, mert ami mögötte van, az egy igazán jó kis thriller. Jobb, mint az első rész. Izgalmas a kezdés, ahogy azt HQ is elvárná..:P, ami brutálisan folytatódik.
Lena minden igyekezetem ellenére továbbra sem tudott közel kerülni hozzám. Hiába történt vele az a borzalom az előző részben, ugyanolyan ellenszenves picsa maradt. Amit pedig Jeffnek adott válaszából leszűrhetünk, még gonosz is.. :((
Azt nem igazán értettem, hogy Sara miért hagyta ott Laceyt a rendelőben, amikor a lány hányt, rosszul volt és láthatóan sürgős és fontos mondanivalója volt Sara számára, de ennek nyilván így kellett lennie, különben nem tudták volna spoiler, viszont ez ha a fene fenét eszik, akkor is értelmetlen…
A téma lélekbe nyúló, megrázó és felkavaró, de olyan téma, ami sajnos a való életben is jelenlévő probléma és nem csak a könyvek oldalain létezik. Talán erre is igyekezett Slaughter felhívni a figyelmet azzal, hogy spoiler „szabadon engedte”…
A csillagozással bajban vagyok, mert bár jó a sztori, de a témát nem tudom undor és felháborodás nélkül szemlélni, így marad az arany középút..

>!
VERDI
Karin Slaughter: Sebek

Grant County series II.

Untam(??), szerettem, de a pulzusom nem ment 78fölé tőle, a krimije miatt nem, a tartalma miatt, igen.

De írnom, innom kell pár sor, vagy sör, halálsoron, vagy hálasöröm, hallok róla, vagy vakulok ha látom, de írnom kell a könyvről, erről arról, róla, hogy hol kezdődik a biztonság a föld, és hol kezdődik a róna..
Nem biztos hogy ennyire meg akarok élni, vagy tudni olyan dolgokat a könyvbeli szereplőktől, szereplőkről ami velük pl. régebben történ, és a regény történetének kivezetésében, kivitelezésében, értelmében, csaknem teljes mértékben relevánstalan. Főleg azét mert ez egy krimi, itt nem dermed meg a tököm, mert ez nem Mann, itt ha nem figyelek oda, hamarabb olvasok, mert tanulni nem lehet belőle, mondanivalója meg nagyon nincs az ilyen könyveknek, mármint a Manni egységhez konvergálva, illetve ahhoz a jelentéstartalomhoz mérten, ez gyakorlatilag ilyen formán semmi. Tehát felesleges ennyire részletében tudni a szereplőkről, mert laposabbá teszik a sztorit, és el is érte a Karin
Túl sok volt, a könyv 300 oldala rizsa, bla-bla.
pl.
Jeffrey elődje még 50 évvel ezelőtt bla-bla, bla-bla, bla-bla, bla-bla, stb.

De a történetnek van súlya, nehézsége, színe ami inkább a sötéthez, a piroshoz, és a fehérhez fest. Aki gyereket bánt, azt a puszta kezemmel meg tudnám semmisíteni, hogy ez mit jelenthet, azt saját értelembeli megközelítésében használja fel mindenki ahogy érzi, de ha egy pl. 13éves kislányt megerőszakolnak, akkor abból ha születik is valami, nem születik meg igazán, és ha túl is éli szegénykém, gyakorlatilag meghal, lesz így sötét, piros, én megbírnám minden szinten az összes létező formában semmisíteni aki ilyen formán még csak gondol is a gyerekekre, és a mennybe kerülnék ha kinyírnám az ilyen tetvet. A (gyerekek elenni) erőszak közben Isten elfordul hallottam valamikor, akkor forduljon akkor is el ha kinyírnám azt a szemetet aki bántalmaz kicsiket. De a menny felé megyek, Isten akkor is forduljon el mikor én megyek át a kapun. Nem szeretem hogy olyan világban élek, ahol gyerekeket bántanak, molesztálnak. A könyvet nem tudom értékelni. Nem azért mert nem akarom, mert nem lehet, a pedofíliára nem tudok csillagot adni.
A történet önmagában unalmas, de a benne leírt lényeg, történet, nehezebb még annál a kőnél is amit még Isten sem bír felemelni.
Minden évben, még ha nem is hiszel, mondj el egy imát a gyerekekért, hogy minden rendbe legyen velük, és ne szenvedjenek ezen a kicsit kihaló, repedezett földbolygón, és soha ne essen bajuk nekik, olyan közvetlenek, és szeretetreméltóak a picikék. Sajnos van olyan ember aki ezt kihasználja, akkor még az idő is megáll, mikor megteszi.

"Fák, csillagok, állatok és kövek
szeressétek a gyermekeimet.

Az ember gonosz, benne nem bízom,
De tűz, víz, ég, s föld igaz rokonom. "

Szabó Lőrinc: Ima a gyermekekért (részlet)

2 hozzászólás
>!
Zsu_001
Karin Slaughter: Sebek

…és a legborzasztóbb az, hogy ilyen nem csak könyvben fordulhat elő…

>!
tgorsy
Karin Slaughter: Sebek

Nem tudom eldönteni, hogy ez most krimi vagy erős propaganda irat a pedofília ellen. Kriminek gyenge, viszont szenvedélyes és intelligens a pedofíliát illetően. Azért gondolom intelligensnek, mert miközben fenntartja az érdeklődést nem esik gusztustalan, gyomorkavaró részletekbe. Kriminek viszont hosszú lére van eresztve. restellem, de nem érdekel a nyomozók lelkivilága, vagy legalábbis nem ennyire részletesen. 200 oldallal hosszabb, mint a Nadragulya, s miközben az feszes, izgalmas, letehetetlen volt, ez pont 200 oldallal hosszabb, unalmasabb, lelkizőbb volt.
Itt van a többi könyve is, de még várhatnak.

1 hozzászólás
>!
eSsZ P
Karin Slaughter: Sebek

… ez valami borzasztóan off…
felkavaró és szörnyű…
kicsit lassú, ezért fél csili levonás

az a borító meg csúnya


Népszerű idézetek

>!
Emerencia P

Az anyja jó volt abban hogy ne vegye észre, amit nem akar – persze ebben a legtöbb anya jó.

158. oldal

>!
Emerencia P

A csecsemő apró lábára nézett, a tíz lábujjára, a ráncos bőrre a talpon. Pont olyan, amelyet az anyák megpuszilnak. A lábujjai pedig épp olyanok, amilyeneket az anyák mindennap megszámolnak, miként a kertészek számolják a bimbókat a rózsabokrokon.

35. oldal

1 hozzászólás
>!
Kispé

– Az emberek mindenfélét gondolnak rólam – mondta gyermekibb hangra váltva. – Azt hiszik, tudják, milyen vagyok, de lehet, hogy mégsem vagyok pont olyan. Lehet, hogy több van bennem. Talán van bennem valami emberi.

148. oldal, 7. fejezet

>!
Blissenobiarella

Furcsa, mennyire szeret az ember valamit, de aztán, ha nincs ott az orra előtt, egy szempillantás alatt megfeledkezik róla.

174. oldal

>!
sirc

Lena korábban sosem értette, miért küldenek az emberek virágot a ravatalozóba, de most rájött, hogy a virágok az élők kedvéért vannak ott, emlékeztetőül, hogy még maradt élet a világon, és a többi embernek folytatnia kell mindent.

453. oldal

>!
RKAti P

– Na jó, de ki kezdett el pletykálni Jennyről?
Mindannyian csak a vállukat vonogatták. Úgy tűnt, a kamaszok leginkább így válaszolnak minden kérdésre. Lena eltűnődött, hogy később vajon lesz-e vállízületi problémájuk emiatt.

201. oldal

>!
Blissenobiarella

– Carson, Rory és Cooper – sorolta a neveket, Lena pedig eltűnődött, vajon mióta nem adnak a szülők normális neveket a gyerekeiknek. Talán azóta, amióta nem tanítják őket jó modorra, gondolta magában.

196. oldal

>!
dsmiley

Jerry Long tizenhárom évesen kapta az Oposszum gúnynevet, mert amikor a hordó végül felrobbant, az egyik repesz egy darabon leborotválta a bőrt a feje tetejéről, és úgy feküdt magatehetetlenül Jeffrey-ék udvarában, mint egy oposszum.

171. oldal

>!
RKAti P

Nagydarab lány volt, huszonöt kiló túlsúly is lehetett rajta. Tetőtől talpig feketébe öltözött, és olyasvalakinek tűnt, aki már megszokta, hogy beleolvad a környezetbe, mert senki nem figyel fel rá. A srác, akire fegyvert fogott, jóképű volt. A lány talán beleesett, de a fiú nem viszonozta az érzelmeit. Jeffrey idejében a lány undok levelet hagyott volna a fiú öltözőszekrényében, ehelyett most pisztolyt fogott rá.

25. oldal

>!
Blissenobiarella

– Jóban vagytok?
– Amennyire jóban lehetsz valakivel, ha csak kétszer-háromszor találkoztok egy évben. – felelte Sara. – Végül is jóban – tette hozzá kis szünet után. – A gyerekek egy részével meghitt kapcsolat alakul ki. Lacey is közéjük tartozik. Azt hiszem, kicsit belém van zúgva.
– De fura – mondta a zsaru.
– Dehogy fura – folytatta Sara. – Csomó gyerek szokott belezúgni felnőttekbe. Nincs benne semmi szexuális, csak imponálni akarnak nekik, meg akarják nevettetni őket.

163. oldal


A sorozat következő kötete

Grant County sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Erik Axl Sund: Bomlás
Martina Cole: A madám
Stephen King: Mr. Mercedes
Anne Frasier: A testolvasó
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Vigyázz rám
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Megan Miranda: Minden eltűnt lány
John Scalzi: Fejvesztve
Kathy Reichs: Végzetes utazás