Pretty ​Girls 1 csillagozás

Karin Slaughter: Pretty Girls Karin Slaughter: Pretty Girls Karin Slaughter: Pretty Girls

Sisters. Strangers. Survivors.

More than twenty years ago, Claire and Lydia’s teenaged sister Julia vanished without a trace. The two women have not spoken since, and now their lives could not be more different. Claire is the glamorous trophy wife of an Atlanta millionaire. Lydia, a single mother, dates an ex-con and struggles to make ends meet. But neither has recovered from the horror and heartbreak of their shared loss—a devastating wound that's cruelly ripped open when Claire's husband is killed.

The disappearance of a teenage girl and the murder of a middle-aged man, almost a quarter-century apart: what could connect them? Forming a wary truce, the surviving sisters look to the past to find the truth, unearthing the secrets that destroyed their family all those years ago . . . and uncovering the possibility of redemption, and revenge, where they least expect it.

>!
HarperCollins, London, 2017
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9783959671132 · Fordította: Fred Kinzel
>!
Cornerstone, 2015
592 oldal · ISBN: 1473507871
>!
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780062429056

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Marcsika74>!
Karin Slaughter: Pretty Girls

Atyaéééééég! Már a Grant megye sorozata is nagyon jó volt, de Karin Slaughter ezennel hivatalosan is a legjobb krimiíró számomra! Eszméletlen jó volt ez a könyv!
Csillagos ötös feszültségkeltésből! Csakis szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni erről a történetről, mert nagyon ütős volt, már-már néhol a horror szintet súrolta, olyan durva dolgok történtek benne. Végig azon imádkoztam, hogy a végére nehogy odaírják, hogy megtörtént eseményeket dolgoz fel. De hálistennek nem :)
Ez a nő nagyon tud írni, jellemábrázolás terén is remekelt. Mind az apa, mind a lányok, mind a gyilkos karakterét tökéletesen építette fel és mutatta be szépen fokozatosan.
Mikor már azt hitted, hogy már több szörnyűség nem derülhet ki…háááát, akkor is még újra és újra sokkolt valamivel. Nem tudom, hogy honnan szedte ezeket a beteg dolgokat, de sokszor azon vettem észre magam a könyv olvasása közben, hogy szörnyülködő grimaszba merevedik az arcom.
A történet a Szőke, kékszemű folytatása. Illetve az volt ennek egy rövidke kis előzménye.
24 évvel Julia Caroll eltűnése után játszódik. A lány családja nem tudja feldolgozni Julia eltűnését. A szülők elválnak, a 2 másik testvér is megszakítja egymással a kapcsolatot egy ellentét miatt. Az apa naplót vezet, amit az eltűnt lányának címezve ír….aztán 5 évvel a lánya eltűnése után öngyilkos lesz….
A két testvér több, mint 20 év után újra felveszi a kapcsolatot egymással, mert Claire férje meghal és ez olyan események láncolatát indítja el, olyan dolgok kerülnek napfényre, amire még álmukban sem gondoltak volna…és aminek közük van a nővérük 24 évvel ezelőtti eltűnéséhez…lassan összeáll a kép…együtt nyomoznak, hogy kiderítsék az igazságot…
Letehetetlen, csavarokkal teli, folytonos feszültségben tartó pszichothriller…
Most pedig jöhet a Cop Town, ami 2 díjat is kapott (Edgar Award Nominee for Best Novel (2015), CWA Dagger Award (2015))…és amiről KS maga írja:
All new characters, set in 1975…I think my readers will really enjoy this one. It was a lot of fun to work on and I talked to a lot of interesting folks for research. Don't worry--another Will and Sara is around the corner. A girl has to have some fun!
Teljesen új szereplők, 1975-ben játszódik…szerintem élvezni fogják az olvasóim. Jó móka volt a könyvön dolgozni és a kutatásaim közben rengeteg érdekes emberrel beszéltem. Nem kell aggódni—egy másik Will és Sara(a Grant megye sorozat szereplői) készülődik.
Hát biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódást okozni :)

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

Marcsika74>!

A PARTICULARLY BEAUTIFUL WOMAN IS A SOURCE OF TERROR. —Carl Jung

Marcsika74>!

When you first disappeared, your mother warned me that finding out exactly what had happened to you would be worse than never knowing. We argued about this constantly because arguing was the only thing that held us together at the time. “Knowing the details won’t make it any easier,” she warned me. “The details will tear you apart.”

Marcsika74>!

Like my father, I have devoted my life to treating animals, but that was the first time I had ever made the connection between the horrible things people do to animals and the even more horrific things they do to other human beings.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dean Koontz: Intensity
Scott Pratt: An Innocent Client
Allen Eskens: The Life We Bury
Thomas Harris: The Silence of the Lambs
J. P. Delaney: The Girl Before
Paula Hawkins: Into the Water
Tom Sweterlitsch: The Gone World
Kerri Maniscalco: Stalking Jack the Ripper
Douglas Preston – Lincoln Child: Still Life With Crows
Celeste Ng: Everything I Never Told You