Összetörve (Will Trent 2.) 42 csillagozás

Karin Slaughter: Összetörve Karin Slaughter: Összetörve

Tetszetős ​otthonaival és fákkal szegélyezett utcáival, az Ansley Park a legvonzóbb környék Atlantában. Ám az egyik ragyogó házban, egy tini elegáns szobájában kegyetlenül meggyilkoltak egy lányt. Az előszobában pedig, a lány riadt édesanyja áll, törött üvegek között – puszta kézzel ölte meg a lánya támadóját.

Will Trent, a Georgia-i nyomozó iroda detektívje csak egy politikai szívesség miatt van itt, a gyilkossági helyszín az atlantai rendőrség illetékessége. Trent azonban hamar észrevesz valamit, amit a rendőrök elmulasztottak: valamit a vér nyomában, egy törvényszéki bizonyítékban és az idegsokkos anya szemében. Perceken belül átveszi az ügyet, és egy másikat csap hozzá. Biztos benne, hogy még egy tini eltűnt, és a gyilkos szabadlábon van.

Tünékeny nyomokkal felszerelkezve, és egy olyan rendőrnő partnerrel, aki személyes okok miatt utálja, Trentet mindenütt ellenségek veszik körül. És olyan érzés gyötri, hogy az az ügy, amely a legjobb házakban kezdődött, gyorsan… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Művelt Nép, Budapest, 2021
500 oldal · ISBN: 9786155905629
>!
Művelt Nép, Budapest, 2021
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155905629 · Fordította: Tóth Attila
>!
Művelt Nép, Budapest, 2021
744 oldal · ISBN: 9786155905636 · Fordította: Tóth Attila

Most olvassa 2

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai>!
Karin Slaughter: Összetörve

Én most ezt a részt nem szerettem annyira, kivéve Willt. Mindenből kicsit kevesebb volt, mint kellett volna, de leginkább az izgalomból volt kevesebb, igen, közelebb is volt a krimihez, mint a thrillerhez.
spoiler
Mivel a sorozat későbbi részeit már olvastam, Faith nekem már régi ismim volt, most legalább azt is tudom, hogy került be a képbe. Nagyon tetszett, h felül tudott emelkedni a Will és az anyja közti zűrön, és profin állt a munkához, nem tett keresztbe se Willnek, se a nyomozásnak. Ez a vonal kifejezetten nagyon tetszett. Kíváncsi leszek, mi lesz a faszival. spoiler
Ez a diszlexia vonal, leírás, és megértetés is nagyon tetszett, a színkódokkal együtt.

Ananiila>!
Karin Slaughter: Összetörve

Nincs igazán sok észrevételem a könyvvel kapcsolatban, tényleg igaz rá, hogy egynek jó volt, de semmi különös.
Will egy fokkal szimpibb lett, szerintem jót tett neki Faith, aki egy eléggé érdekes helyzetben találta magát.
Jó volt a történet alapja, de, a karakterek kidolgozásával van talán a legnagyobb bajom. Nagyon jó figurákat hozott össze az írónő, de nem ásott le a mélyükre, így az egész csak olyan felszínes maradt, és ez okoz bennem hiányérzetet.
Ha kiadják a folytatást azért folytatni fogom, egy könnyed kikapcsolódásnak jó krimi.

Vivinnied>!
Karin Slaughter: Összetörve

Na de jó kis könyv, most sem csalódtam az írónőben! :-)
Egy könyv olvasása közben nekem fontos, hogy legyen legalább egy szereplő, akit megszeretek. Nah, itt bizony vannak. :-) Faith, Will, Amanda. Nagyon jó karakterek.
Azt viszont bevallom, voltak fenntartásaim a könyvvel kapcsolatban, a legfőbb az, hogy a két különböző kiadónak „hála”, már olvastam a későbbi (Sara Linton-os) részeket… És ebből kifolyólag nem tudtam, hogy mennyire fog hiányozni a hiánya. Őszinte leszek, nem hiányzott, de nem azért, mert őt nem szeretném, sőt… csak hát Faith és Amanda is „tökéletes” női karakterek Will mellett. ;-)
Lényeg a lényeg, nagyon jó könyv, igazi Karin Slaughter történet, izgalmas, pörgős, szerethető szereplők, és letehetetlen még egy hosszúra nyúló (jó fél éves) olvasási válság idején is… :-)

Lara0922>!
Karin Slaughter: Összetörve

A könyvesboltban az eladó ajánlotta ezt a kötetet, bár amint látom, ez a sorozat második része, ajánlhatta volna az elsőt…
Nagyon erős kezdés után számomra végig izgalmas volt a történet, és nagyon örültem, hogy nem lehetett rájönni, ki a tettes egészen a végéig.
Nagy Karen Rose rajongó vagyok, így nekem kicsit hiányzott a romantika vonal belőle, de Willt nagyon-nagyon megkedveltem, és ezek után kötelező elolvasnom a többi részt is.


A sorozat következő kötete

Will Trent sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Stephen King: Később
Stephen King: Mr. Mercedes
Stephen King: Billy Summers
Allen Eskens: Temetni jöttünk…
Julie James: A hamis partner