Kín (Grant County 4.) 76 csillagozás

Karin Slaughter: Kín Karin Slaughter: Kín

Sara Linton doktornő és Jeffrey Tolliver rendőrnyomozó végre elszabadul az elátkozott kisvárosból, Heartsdale-ből, de önfeledt tengerparti kirándulásuknak egy tragikus gyilkosság vet véget.
Tizenkét évvel később Sarát és Jeffrey-t brutális támadás éri, életük egy hidegvérű gyilkos kezébe kerül. Csak lassan eszmélnek rá, hogy sem a helyszín, sem az időpont, sem a módszer nem véletlen, és hogy a múlt ballépéseiért fizetniük kell, nem is akárkinek…
Karin Slaughter mesterien ért a gyilkos elmék működéséhez. Az emberi lélek legsötétebb zugaiba is belelát, és elemi erővel tárja elénk a legszörnyűbb titkokat.
Aki odavan a vérfagyasztó thrillerekért, az okos nyomozókért és a meglepő fordulatokért, az nem csalódik Karin Slaughterben, aki számos bestsellerével világszerte kivívta a nagyközönség szeretetét.

Eredeti mű: Karin Slaughter: Indelible

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
558 oldal · ISBN: 9789632543291 · Fordította: Berta Ádám

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Jeffrey Tolliver


Kedvencelte 9

Most olvassa 5

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Lénaanyukája P
Karin Slaughter: Kín

Az eddigi legjobb rész. Az eleje nagyon tetszett, olyan feszült volt, aztán ugye az a sok flashback, végül is a könyv háromnegyede az volt…
A címet megint nem értem, akár ez lehetett volna Sebek címmel, amaz meg a Kín. Na mindegy. Haladjunk, van még két rész.

3 hozzászólás
>!
dagikám
Karin Slaughter: Kín

A már megszokott krimit vártam az írónőtől,de nem azt kaptam. Két szálon futott a történet,egy a jelenben,egy a múltban,amelyben megismerhettünk egy sötét titkot,ami szorosan kapcsolódott a jelenhez. Izgalmas volt így is,de a többi regényhez képest keveseltem.

>!
tündérrózsa P
Karin Slaughter: Kín

Ha az első három rész mindegyikére öt csillagot adtam, akkor bizony erre sem adhatok kevesebbet. Eleinte ugyan nehezen barátkoztam meg az időben ugrálással, és szinte végig jobban érdekelt (volna) a jelen, mint a múlt, de az kétségtelen, hogy mindkét szál tartogatott bőven meglepetést és izgalmakat. Ahogy azt már Slaughtertől megszoktam, rögtön az elején lesokkolt, igaz, már számítottam rá, hogy ilyesmi fog történni. Sőt, vártam. Azt kicsit sajnáltam, hogy Lenának most csak ennyi szerep jutott, de így legalább bepillantást nyerhettem Sara és Jeffrey múltjának egy kis részletébe, ami segített abban is, hogy kicsit jobban megkedveljem őket. spoiler
Az biztos, hogy láttunk már Karin Slaughtertől mindenfélét, kíváncsi vagyok, hova tudja ezt még fokozni. igenfélekavégétől

>!
Lanore P
Karin Slaughter: Kín

Ez volt eddig a legjobb rész, pedig nem hittem, hogy lehet überelni az előzőeket… tanítani kellene Slaughter stílusát, itt egy csavar, ott egy gyilkos, jó adag brutalitással, de sosem úgy, sosem ott, és sosem az, akire gondolok… tetszett, hogy a két főszereplő életét jobban megismerhettük, végre Jeffrey-t is kezdem megkedvelni.
A könyvet ajándékba kaptam, köszönöm @lena91! :)
És most bajban vagyok, mert muszáj beszereznem a következő részeket :D

>!
FreeAngel
Karin Slaughter: Kín

A legjobb rész a sorozatból!! Érdemes volt elvergődni idáig. A sztori is toppon van és a hemzsegő hibák mennyisége is jelentősen csökkent. Végre elérte a sorozat eddigi csúcspontját, ebben nem lehet belekötni. Nem is szívesen tenném. Összeszedett volt, egységbe állt az egész, ez bizony teljesen rendben volt. Innen már csak egy bakugrás a vége… :)

4 hozzászólás
>!
Elhaym
Karin Slaughter: Kín

4. kötet más hangulatú az előző könyvekhez képest. Karaktereken volt a hangsúly, nem a nyomozáson. Ezt most nem bántam, így is izgalmas, szívszorító, feszültséggel teli, meglepetésben gazdag, nem kiszámítható történetet kaptam. Múlt és jelen nagyszerűen volt kombinálva, sokszor a legváratlanabb fordulatnál váltott át a cselekmény a jelenből a múltba, vagy a múltból a jelenbe. Szereplők, érzelmek is jól ki voltak dolgozva. Negatív szereplők közül párat sajnálni is tudtam. Sebek után ez a kötet is mély nyomot hagyott bennem, nem bírtam letenni. Ez a rész sem volt mentes rázós témáktól.
Ezt a kötetet azoknak ajánlom akik szeretik a karakterközpontú történeteket, nem riadnak el a rázós témáktól és egy izgalmas sztorira vágynak.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2010/12/28/karin-slaughter-…

12 hozzászólás
>!
Szami81
Karin Slaughter: Kín

Annyira vartam, hogy ebben a reszben majd tobbet olvashatok Lena es Ethan beteg-sotet kapcsolatarol, de eleg roviden es kurtan lett elintezve. Sajnalom. igen, tudom, hogy nem romantikus regeny, hanem krimi, de akkor is, na..
Ettol eltekintve letehetetlen, mint minden egyes resz a sorozatbol.

>!
Thorpapa
Karin Slaughter: Kín

Szokásos 5 csillag!!:)
Szokásos színvonal!!!
Szokásos szereplők, viszont kevesebb nyomozás, de több háttérinfó a szereplőink múltjából!:)
A könyv 1/3a a jelenben a 2/3a a múltban játszódik, viszont mindkét rész ugyanolyan izgalmas!!
A végén a szokásos csavarral felrúgja az írónő a magunkban kialakított tudom ki a gyilkos tételt:)
Kíváncsian várom a folytatást, mit lehet még kihozni a Grant megyei kis porfészekből:)))

3 hozzászólás
>!
Bagneso
Karin Slaughter: Kín

Eszméletlen jó volt! Megdöbbentő, váratlan és kegyetlen. Slaughter aztán nem kíméli az olvasóit. És mégis, alig bírod letenni, annyira izgalmas! Ez a rész most kicsit más volt, mint az előzőek, nagyobb hangsúly volt a főszereplőkön, az érzéseiken és a kapcsolatukon, sok mindent megtudhattunk róluk, és szerintem ez kifejezetten jót tett a sztorinak. A két szálon futó cselekmény nagyszerű megoldás volt. Alig léptél túl a jelen események megrázkódtatásán, máris jöttek a múltban történtek, amik visszaküldtek a padlóra, és ez így ment végig. Bár én a jelenben játszódó részeket kicsit rövidnek találtam, szívesen olvastam volna róla többet. De így is nagyon jó volt, Slaughter nagyon jót írt, megint! :)

>!
Dina636
Karin Slaughter: Kín

Más stílusú volt ez a könyv, mint az elődei, de ez nem von le semmit az értékeiből. Maga a hangulat is más volt, hiszen ebben a könyvben két szálon futott a cselekmény. Egyrészt a múltban, amikor is Jeffrey és Sara kapcsolatáról és a hátterükről ismerünk meg többet, (persze már itt is hullákkal van kikövezve a közös útjuk), másrészt pedig a jelenben, ahol egy brutális támadás történik a rendőrörsön, melynek indoka végül persze egyik főszereplőnkhöz köthető. Az írónő remekül kapcsolj össze a két szálat, szép fokozatosan tudunk meg minden fontos információt. Mindkét idősík eseményeit egyformán izgalmasnak találtam. Ráadásul még Jeffrey-t is sikerült megkedvelnem kicsit, pedig az eddigi részekben teljesen semleges volt számomra, hiába ő az egyik fő karakter.


Népszerű idézetek

>!
RKAti P

Amikor Jeffrey leparkolt a földúton a ház előtt, hat vagy hét kutya szaladt ki a kocsihoz – szabvány faluvégi riasztóberendezés.

424. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jeffrey Tolliver
>!
RKAti P

A házasság különös, kiismerhetetlen állatfajta, néha szelíd, néha gonosz. Jeffrey járőrkorában rühellte, ha családi viszályokhoz hívták ki őket, mert mindig volt valami meghatározhatatlan kötelék férj és feleség közt, akik éppen ölték egymást, s ez arra késztette őket, hogy összefogjanak az ellen, aki beavatkozik az ellentétbe, történetesen a zsaruk ellen. Egyik pillanatban még leüvöltötték egymás fejét, elmondták egymást mindennek, a következőben meg már a járőrkocsi elé vetették magukat, nehogy dutyiba vigyék a drágalátos partnert. Ha voltak gyerekek, az csak rontott a helyzeten.

298. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jeffrey Tolliver
>!
Tóth_eSztike

A házasság különös, kiismerhetetlen állatfajta, néha szelíd, néha gonosz.

298. oldal

>!
Blissenobiarella

-Nézzenek oda, kit látnak szemeim! – óbégatott Marla Simms, ahogy Sarára pillantott ezüstkeretes bifokális szemüvege fölött.

(első mondat)

>!
Blissenobiarella

Marla azóta tanított a baptista templom vasárnapi iskolájában, amióta az intézmény megnyitotta kapuit, és még mindig képes volt istenfélelmet plántálni bárkibe a városban, aki 1952 után született.

7. oldal, Első fejezet (Ulpius, 2010)


A sorozat következő kötete

Grant County sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Vigyázz rám
Dan Brown: Az elveszett jelkép
Megan Miranda: Minden eltűnt lány
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Kathy Reichs: Végzetes utazás
Darcey Bell: Egy kis szívesség
Stephen King: Joyland
Danielle Girard: Kihantolt múlt
Karen Dionne: A lápkirály lánya