Kín (Grant County 4.) 103 csillagozás

Karin Slaughter: Kín

Sara Linton doktornő és Jeffrey Tolliver rendőrnyomozó végre elszabadul az elátkozott kisvárosból, Heartsdale-ből, de önfeledt tengerparti kirándulásuknak egy tragikus gyilkosság vet véget.
Tizenkét évvel később Sarát és Jeffrey-t brutális támadás éri, életük egy hidegvérű gyilkos kezébe kerül. Csak lassan eszmélnek rá, hogy sem a helyszín, sem az időpont, sem a módszer nem véletlen, és hogy a múlt ballépéseiért fizetniük kell, nem is akárkinek…
Karin Slaughter mesterien ért a gyilkos elmék működéséhez. Az emberi lélek legsötétebb zugaiba is belelát, és elemi erővel tárja elénk a legszörnyűbb titkokat.
Aki odavan a vérfagyasztó thrillerekért, az okos nyomozókért és a meglepő fordulatokért, az nem csalódik Karin Slaughterben, aki számos bestsellerével világszerte kivívta a nagyközönség szeretetét.

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
558 oldal · ISBN: 9789632543291 · Fordította: Berta Ádám

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Jeffrey Tolliver


Kedvencelte 9

Most olvassa 5

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
dagikám
Karin Slaughter: Kín

A már megszokott krimit vártam az írónőtől,de nem azt kaptam. Két szálon futott a történet,egy a jelenben,egy a múltban,amelyben megismerhettünk egy sötét titkot,ami szorosan kapcsolódott a jelenhez. Izgalmas volt így is,de a többi regényhez képest keveseltem.

>!
EssentialHencsi MP
Karin Slaughter: Kín

Az eddigi legjobb rész. Az eleje nagyon tetszett, olyan feszült volt, aztán ugye az a sok flashback, végül is a könyv háromnegyede az volt…
A címet megint nem értem, akár ez lehetett volna Sebek címmel, amaz meg a Kín. Na mindegy. Haladjunk, van még két rész.

3 hozzászólás
>!
buzavirág
Karin Slaughter: Kín

Ebben a részben visszatértünk a múltba, megismerhetjük Sara és Jeffrey, de főleg a nyomozó múltját. Jeffreyről nagyon sok érdekes információt megtudhatunk, kiderül mennyire nehéz gyerekkora volt, nem is értettem miért vágyott, ment vissza. A jelenben pedig egy túszdráma zajlik, ami nagyon is szorosan kapcsolódik a múlthoz. Sarára megpróbáltatások várnak mindkét időben, hiszen ahol ők felbukkannak, ott egyből előkerül egy-két hulla vagy több titok. Lena most viszonylag keveset szerepel, de vele még számolni kell, hiszen még mindig nagy a zűr körülötte.

>!
tündérrózsa
Karin Slaughter: Kín

Ha az első három rész mindegyikére öt csillagot adtam, akkor bizony erre sem adhatok kevesebbet. Eleinte ugyan nehezen barátkoztam meg az időben ugrálással, és szinte végig jobban érdekelt (volna) a jelen, mint a múlt, de az kétségtelen, hogy mindkét szál tartogatott bőven meglepetést és izgalmakat. Ahogy azt már Slaughtertől megszoktam, rögtön az elején lesokkolt, igaz, már számítottam rá, hogy ilyesmi fog történni. Sőt, vártam. Azt kicsit sajnáltam, hogy Lenának most csak ennyi szerep jutott, de így legalább bepillantást nyerhettem Sara és Jeffrey múltjának egy kis részletébe, ami segített abban is, hogy kicsit jobban megkedveljem őket. spoiler
Az biztos, hogy láttunk már Karin Slaughtertől mindenfélét, kíváncsi vagyok, hova tudja ezt még fokozni. igenfélekavégétől

>!
Lanore P
Karin Slaughter: Kín

Ez volt eddig a legjobb rész, pedig nem hittem, hogy lehet überelni az előzőeket… tanítani kellene Slaughter stílusát, itt egy csavar, ott egy gyilkos, jó adag brutalitással, de sosem úgy, sosem ott, és sosem az, akire gondolok… tetszett, hogy a két főszereplő életét jobban megismerhettük, végre Jeffrey-t is kezdem megkedvelni.
A könyvet ajándékba kaptam, köszönöm @lena91! :)
És most bajban vagyok, mert muszáj beszereznem a következő részeket :D

>!
FreeAngel
Karin Slaughter: Kín

A legjobb rész a sorozatból!! Érdemes volt elvergődni idáig. A sztori is toppon van és a hemzsegő hibák mennyisége is jelentősen csökkent. Végre elérte a sorozat eddigi csúcspontját, ebben nem lehet belekötni. Nem is szívesen tenném. Összeszedett volt, egységbe állt az egész, ez bizony teljesen rendben volt. Innen már csak egy bakugrás a vége… :)

4 hozzászólás
>!
Elhaym
Karin Slaughter: Kín

4. kötet más hangulatú az előző könyvekhez képest. Karaktereken volt a hangsúly, nem a nyomozáson. Ezt most nem bántam, így is izgalmas, szívszorító, feszültséggel teli, meglepetésben gazdag, nem kiszámítható történetet kaptam. Múlt és jelen nagyszerűen volt kombinálva, sokszor a legváratlanabb fordulatnál váltott át a cselekmény a jelenből a múltba, vagy a múltból a jelenbe. Szereplők, érzelmek is jól ki voltak dolgozva. Negatív szereplők közül párat sajnálni is tudtam. Sebek után ez a kötet is mély nyomot hagyott bennem, nem bírtam letenni. Ez a rész sem volt mentes rázós témáktól.
Ezt a kötetet azoknak ajánlom akik szeretik a karakterközpontú történeteket, nem riadnak el a rázós témáktól és egy izgalmas sztorira vágynak.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2010/12/28/karin-slaughter-…

12 hozzászólás
>!
Szami81
Karin Slaughter: Kín

Annyira vartam, hogy ebben a reszben majd tobbet olvashatok Lena es Ethan beteg-sotet kapcsolatarol, de eleg roviden es kurtan lett elintezve. Sajnalom. igen, tudom, hogy nem romantikus regeny, hanem krimi, de akkor is, na..
Ettol eltekintve letehetetlen, mint minden egyes resz a sorozatbol.

>!
Thorpapa
Karin Slaughter: Kín

Szokásos 5 csillag!!:)
Szokásos színvonal!!!
Szokásos szereplők, viszont kevesebb nyomozás, de több háttérinfó a szereplőink múltjából!:)
A könyv 1/3a a jelenben a 2/3a a múltban játszódik, viszont mindkét rész ugyanolyan izgalmas!!
A végén a szokásos csavarral felrúgja az írónő a magunkban kialakított tudom ki a gyilkos tételt:)
Kíváncsian várom a folytatást, mit lehet még kihozni a Grant megyei kis porfészekből:)))

3 hozzászólás
>!
Isabel_Rose I
Karin Slaughter: Kín

Ismét belenyúltam egy sorozat részébe :D Már meg sem lepődöm magamon::D Mindenesetre megpróbáltam külön álló regényként olvasni. Bevallom ez most nem ment olyan egyszerűen mint szokott, hiszen nagyon éreztem, hogy kellene ismerjem az előzményeket.
Mégis nagyon tetszett a könyv hangulata. Az írónő profin hozta az érzelmeket; néhol a hideg futkosott a hátamon. Nem fogom azt mondani, hogy a legjobb krimi/thriller, amit olvastam, de ha a kezembe kerül a többi rész, szívesen elolvasom majd.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
RKAti

Amikor Jeffrey leparkolt a földúton a ház előtt, hat vagy hét kutya szaladt ki a kocsihoz – szabvány faluvégi riasztóberendezés.

424. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jeffrey Tolliver
>!
Horgas_Tóth_eSztike

A házasság különös, kiismerhetetlen állatfajta, néha szelíd, néha gonosz.

298. oldal

>!
RKAti

A házasság különös, kiismerhetetlen állatfajta, néha szelíd, néha gonosz. Jeffrey járőrkorában rühellte, ha családi viszályokhoz hívták ki őket, mert mindig volt valami meghatározhatatlan kötelék férj és feleség közt, akik éppen ölték egymást, s ez arra késztette őket, hogy összefogjanak az ellen, aki beavatkozik az ellentétbe, történetesen a zsaruk ellen. Egyik pillanatban még leüvöltötték egymás fejét, elmondták egymást mindennek, a következőben meg már a járőrkocsi elé vetették magukat, nehogy dutyiba vigyék a drágalátos partnert. Ha voltak gyerekek, az csak rontott a helyzeten.

298. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jeffrey Tolliver
>!
Antal_Marcsi

Miért nem kérdeznek az emberek?
– Talán mert nem akarják tudni a választ-

368. oldal

>!
Blissenobiarella

-Nézzenek oda, kit látnak szemeim! – óbégatott Marla Simms, ahogy Sarára pillantott ezüstkeretes bifokális szemüvege fölött.

(első mondat)

>!
Blissenobiarella

Marla azóta tanított a baptista templom vasárnapi iskolájában, amióta az intézmény megnyitotta kapuit, és még mindig képes volt istenfélelmet plántálni bárkibe a városban, aki 1952 után született.

7. oldal, Első fejezet (Ulpius, 2010)


A sorozat következő kötete

Grant County sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Vigyázz rám
Stephen King: Mr. Mercedes
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég
Réti László: Kaméleon
Jo Nesbø: Hóember
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Lakatos Levente: Bomlás
M. J. Arlidge: Ecc, pecc