Hitetlen (Grant County 5.) 101 csillagozás

Karin Slaughter: Hitetlen

„A krimiirodalom csúcsa” – Michael Connelly
Karin Slaughter bestsellerében visszatér két legbámulatosabb és legösszetettebb karakterű hőse: Sara Linton rendőrségi orvos szakértő és volt férje, Jeffrey Tolliver rendőrfőnök. Lélegzetelállító történet ez hitről, kétségekről és gyilkosságról…
Az áldozatot élve temetik el a georgiai erdőben – majd kegyetlen módon meggyilkolják. Amikor Sara Linton és Jeffrey Tolliver ráakad a holttestre, mindketten szeretnék kinyomozni, hogy ki ölte meg a szép, fiatal lányt. A borzalmas rejtély megoldásáig fájdalmas utat kell bejárniuk, ez próbára teszi viharos kapcsolatukat, és jó néhány szereplőt von be az ügybe.
Ahogy Jeffrey és Sara halad előre a döbbenetes meglepetések és rejtett szenvedélyek ösvényén, egyikük sincs felkészülve a leginkább meghökkentő felfedezésre: egy olyan gyilkosra, aki gonoszabb és veszedelmesebb, mint bárki hinné.
„Karin Slaughter – a rettegés új szinonimája” – Detroit Free Press

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
574 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632544755 · Fordította: Kallai Nóra, Vándor Judit

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Jeffrey Tolliver · Sara Linton · Lena Adams


Kedvencelte 8

Most olvassa 4

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

EssentialHencsi P>!
Karin Slaughter: Hitetlen

Ez most annyira nem jött be. Túl sok volt a szereplő, éppencsak a végére tudtam megjegyezni, hogy ki kicsoda. A sztori is egy kicsit untatott, de az is lehet, hogy kicsit Grant megye mérgezést kaptam. De mivel már csak egy rész van, nem adom fel, befejezem!

1 hozzászólás
buzavirág>!
Karin Slaughter: Hitetlen

Megint csak sikerült egy döbbenetes bűncselekménnyel előállni az írónőnek, melynek szálai egy különös szekta életébe adnak betekintést. Érdekesnek találtam az ott élőket, az elveiket, akár jó is lehetett volna, de a nők elleni erőszak, az elnyomás, egy cseppet sem tetszett. Sajnos Lena még mindig ugyanabban a hajóban evezik, már rég kiléphetett volna az áldozati bárány szerepéből, ahogy Sara és Jeffrey kapcsolata sem zökkenőmentes. Ismételten a magánéleti szál vette át a főszerepet, amit nagyon sajnálok, mert a sztori elég izgalmasra sikerült.

tündérrózsa>!
Karin Slaughter: Hitetlen

Amilyen izgalmas volt az előző, olyan vontatott volt ez. Az az igazság, hogy csalódtam. Szerintem az eddigi leggyengébb rész. Nem tudom, mennyi köze van hozzá a fordítóváltásnak, de határozottan érezni, hogy nem ugyanaz fordította, mint a többit. Sajnos megsínylette a váltást. A hangulata sem olyan, mint elődjeinek, nem teremti meg azt a feszültséggel és meglepetésekkel teli várakozást, amit eddig Slaughtertől megszoktam. Aprólékos és sok helyen túlírt. Legalábbis az első fele. Onnantól egy picit változik a helyzet, ahol egy újabb fordító veszi át, de a jól ismert és már megszokott hangulatot ő sem tudja sajnos visszahozni. Azt nem mondhatom, hogy ne tetszett volna ez a rész is, mert persze, hogy érdekelt, ki a gyilkos, de azt a „hűha-érzést” most nem kaptam meg. Nem okozott meglepetést, nem volt csattanó, és bár kíváncsi vagyok a végére, nem kaparom érte a falat hát persze, mert itt csücsül a polcomon :D. Csupán egyszer sikerült meglepnie spoiler, de azért ezt elég kevésnek érzem, tekintve a Kín izgalmasságát és pörgősségét. Még Sara döntése sem hatott meg. spoiler De belátom, nem lehet mindegyik rész egyformán jó. Ami még mindig legjobban érdekel, de most is elég keveset kaptam belőle, az a Lena vonal.
Azért, hogy valami jót is mondjak, mert hát mégsem volt ez olyan rossz: nem jöttem rá rögtön a gyilkos kilétére, tulajdonképpen mindenkit gyanúsítottam, aki csak felbukkant, igaz, különböző mértékben spoiler. Nem is tudom… jó volt, jó volt, de nem az igazi.

Lanore P>!
Karin Slaughter: Hitetlen

Volt ebben minden, ami a krimirajongók szemének-szájának ingere… egyszerűen nem tudom megunni Slaughter stílusát, a tekervényes, csavaros történeteit, a karaktereit, akiket egyre jobban megkedvelek… a Jeffrey – Sarah páros egyre jobb, Lena pedig… a legbonyolultabb, legkeményebb, és egyben legjobb szereplő az eddigi könyvekben, külön pszichológiai tanulmányórákat lehetne róla tartani. A vallási fanatizmus, és a gyerekbántalmazások önmagukban is nehéz témák, itt pedig találkozott a kettő, megspékelve főszereplőink magánéletével, problémáikkal. Sarah, végre döntöttél, örvendek! :) Kíváncsian várom a folytatást!

dagikám>!
Karin Slaughter: Hitetlen

Hihetetlen, hogy szinte napokig semmi nyomon, nulla gyanúsítottal a kezében Tolliver nyomozó egyszer csak megvilágosodik és felgöngyölíti a rejtélyt. Borzasztó, amilyen kegyetlenek tudnak lenni az emberek megszállottságból. Egész végig egyértelmű volt, ki áll az egész mögött.

szilva81>!
Karin Slaughter: Hitetlen

Kicsit hezitáltam a könyv végén, hogy 4,5 vagy 5 csillag legyen, de megítéltem az 5 csillagot, mert fantasztikusan fordulatos és izgalmas volt. Szerettem a nyomozás minden pillanatát, kicsit talán Lenaval álltam hadilábon, mert gyakran az érzelmei vagy emlékei vezérelték és nem nézte objektívan a tényeket, ahogy egy nyomozónak kellene. Igazi elegy volt ez a könyv, női bántalmazás, gyilkosság, vallásosság, családi titkok elegye. Sajnos a sorozatból eddig ezt az egyet olvastam, ez is az 5. része, szívesen elolvasnám a többit is, de így egyként is megállja a helyét, annak ellenére, hogy a vége félig nyitott marad, de sorozatként érthető is.

FreeAngel>!
Karin Slaughter: Hitetlen

Ez a rész több szempontból is kilóg a sorból. A hibák a közelében sincsenek a Kín előtti részeknek, viszont a fordítás olyan szinten gyatra (a könyv első felében legalábbis, onnantól egy másik fordító van, az nem olyan rossz), hogy az egész történetet lelassítja, lefékezi.
És oké, biztosan szörnyű halál megfulladni ciántól egy fadobozba zárva a föld alatt, de nem rosszabb, mint Chris Carter halálai.. Slaughter tuti nem olvasott C.C-t, ha a halottkémje kiborul egy kis ciános haláltól.. Ezen kívül finoman szólva is túlírt (egy limonádé elkészítése 13 oldalon keresztül tart, miközben folyik ugyan egy párbeszéd, de a mozdulatok is agyon vannak taglalva), viszont a történet nem volna rossz. Talán kissé szerteágazó, viszont életszerű és nekem ez tetszett benne. Igaz, a legnagyobb meglepetés kb. az, hogy az egyik mellékszereplőről kiderül, hogy egy másik mellékszereplőnek a spoiler, de már csak egy rész van, azt még idén sorra kerítem spoiler.. Kíváncsi vagyok a mindenki által hivatkozott hűdemilyenmegdöbbentő fináléra… :)

spoiler
spoiler

5 hozzászólás
Blissenobiarella>!
Karin Slaughter: Hitetlen

Mindig az aktuális kötetről gondolom azt, hogy az a kedvencem a sorozatból, de valójában nem tudnék választani. Ezt a részt én a szokottnál is véresebbnek és durvábbnak találtam, de hát Ms. Slaughter a pszichopata elméken kívül ehhez ért csak igazán. Nagyon izgalmas és letehetetlen volt ez a rész is, de nem is vártam mást tőle!

Thorpapa>!
Karin Slaughter: Hitetlen

Hozta a várt színvonalat!!:) Érdekes, hogy minden évet egy Slaughter könyvvel kezdek, remélem jövőre kijön a folytatás is.
Ebben a részben nem volt annyira erős a nyomozati szál, nem volt sok hulla, nem volt sok vér, viszont az izgalom nem maradt el. Volt belőle rendesen. Jeffrey hozta a szokásos formáját, Sara is ugyanolyan határozatlan volt, mint eddig, és hát Lena sem változott sokat, mondjuk pozitív változás a könyv vége felé látszik…. A hitetlen a könyv végére kiderül, hogy kicsoda, mondjuk a tapasztalt krimiolvasók, azért már össze tudták rakni hamarabb a dolgot, viszont itt igazából a miértek voltak az érdekesek… A gyermekbántalmazás még mindig gyomorszorítóan van bemutatva…Összességében nagyon tetszett, olvastatja magát.

17 hozzászólás
Bagneso>!
Karin Slaughter: Hitetlen

Az ötödik Slaughter könyv után most már nyugodtan elmondható, hogy Grant megyében (és környékén) úgy terem a pszichopata, mint másutt a fű. Sőt, ez a gyűjtőhelyük! :)
Ez a rész is nagyon-nagyon tetszett. Kicsit lassabb iramot diktál, mint mondjuk az előző rész, de ugyanolyan váratlan, megdöbbentő és fájdalmasan őszinte. A végén még sírtam is. A Sara-Jeffrey páros mostanra kedvenc lett, Lena kisasszony meg a pszichoanalitikusok (rém)álma! :) Slaughter nagyon ért a beteg elmék működéséhez, és még le is tudja írni egy ilyen lélegzetelállító krimi keretein belül, ami egyszerre borzongató, szórakoztató és letehetetlen.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

VERDI>!

– Attól, hogy a tyúkketrecben kotlasz, még nem leszel csirke.

Szerda 10. fejezet.

6 hozzászólás
VERDI>!

[…] ha Isten teremtette Ádámot, és Évát, akkor miért van köldökük?

340. oldal (Ulpius 2011.)

8 hozzászólás
VERDI>!

A szeretet köt össze. A közös élet. Ahogy látjuk egymást megöregedni

350. oldal (Ulpius 2011.)

2 hozzászólás
VERDI>!

Ez mi? Földimogyoró?
– Ahhoz túl magasra nő.
– Mi más nő errefelé?
– Republikánusok és munkanélküliség.

118. oldal (Ulpius 2011.)

FreeAngel>!

– A gyerek kapocs két ember között. Egy életre összeköt.

350. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · gyermek · Sara Linton
VERDI>!

Az a baj a vallással, hogy mindig eljutunk arra a pontra, ahol a kérdéseket már nem lehet megválaszolni.
– HIT –

344. oldal (Ulpius 2011.)

FreeAngel>!

Minden nő, akit valaha is megvertek, azt állítja, hogy ezt ő kényszerítette ki, ő hozta ki a sodrából a barátját vagy a férjét azzal, hogy féltékennyé tette, odaégette a vacsorát, vagy bármi legyen is az, amivel a férfiak igazolni szokták, miért verik össze a nőket.

51-52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: áldozat · bántalmazás · férfiak · nők
Emerencia P>!

Gyerekkorában adta neki a könyvet az egyik angol tanárnője, Miss Fleming, amikor suli után büntetésből ott kellett maradnia. Jeffrey egészen addig csak egy szaros kis lúzer volt, aki már belenyugodott, hogy nem lesz belőle más, mint szerelő vagy gyári munkás, vagy ami még rosszabb, egy piti kis tolvaj, mint az örege, de ez a történet megnyitott benne valamit, valakit, aki tanulni vágyott. Ez a könyv megváltoztatta az életét.

102. oldal

VERDI>!

Akárhányszor látom, mindig egyre jobban néz ki, Isabella.
– A jó bor teszi, barátom. – És Bella kacsintott egyet. – Mármint ha megiszom.

Vasárnap 1. fejezet

VERDI>!

Vallásos emberek vagyunk, de abban nem hiszünk, hogy a vallást rá kéne kényszeríteni másokra. Ha valaki megtér az Úrhoz, szabad akaratából kell megtennie, különben Neki semmit nem jelent.

Kedd 5. fejezet


A sorozat következő kötete

Grant County sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Dan Wells: Nem akarlak megölni
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Robert Galbraith: A selyemhernyó
John Scalzi: Bezárt elmék
John Sandford: Csábító préda
Linda Castillo: Vihar után
Pierre Lemaitre: Téboly
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok