Hitetlen (Grant County 5.) 70 csillagozás

Karin Slaughter: Hitetlen

„A krimiirodalom csúcsa” – Michael Connelly
Karin Slaughter bestsellerében visszatér két legbámulatosabb és legösszetettebb karakterű hőse: Sara Linton rendőrségi orvos szakértő és volt férje, Jeffrey Tolliver rendőrfőnök. Lélegzetelállító történet ez hitről, kétségekről és gyilkosságról…
Az áldozatot élve temetik el a georgiai erdőben – majd kegyetlen módon meggyilkolják. Amikor Sara Linton és Jeffrey Tolliver ráakad a holttestre, mindketten szeretnék kinyomozni, hogy ki ölte meg a szép, fiatal lányt. A borzalmas rejtély megoldásáig fájdalmas utat kell bejárniuk, ez próbára teszi viharos kapcsolatukat, és jó néhány szereplőt von be az ügybe.
Ahogy Jeffrey és Sara halad előre a döbbenetes meglepetések és rejtett szenvedélyek ösvényén, egyikük sincs felkészülve a leginkább meghökkentő felfedezésre: egy olyan gyilkosra, aki gonoszabb és veszedelmesebb, mint bárki hinné.
„Karin Slaughter – a rettegés új szinonimája” – Detroit Free Press

Eredeti mű: Karin Slaughter: Faithless

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
574 oldal · ISBN: 9789632544755 · Fordította: Kallai Nóra, Vándor Judit

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Jeffrey Tolliver


Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Lénaanyukája P
Karin Slaughter: Hitetlen

Ez most annyira nem jött be. Túl sok volt a szereplő, éppencsak a végére tudtam megjegyezni, hogy ki kicsoda. A sztori is egy kicsit untatott, de az is lehet, hogy kicsit Grant megye mérgezést kaptam. De mivel már csak egy rész van, nem adom fel, befejezem!

1 hozzászólás
>!
Lanore P
Karin Slaughter: Hitetlen

Volt ebben minden, ami a krimirajongók szemének-szájának ingere… egyszerűen nem tudom megunni Slaughter stílusát, a tekervényes, csavaros történeteit, a karaktereit, akiket egyre jobban megkedvelek… a Jeffrey – Sarah páros egyre jobb, Lena pedig… a legbonyolultabb, legkeményebb, és egyben legjobb szereplő az eddigi könyvekben, külön pszichológiai tanulmányórákat lehetne róla tartani. A vallási fanatizmus, és a gyerekbántalmazások önmagukban is nehéz témák, itt pedig találkozott a kettő, megspékelve főszereplőink magánéletével, problémáikkal. Sarah, végre döntöttél, örvendek! :) Kíváncsian várom a folytatást!

>!
szilva81 P
Karin Slaughter: Hitetlen

Kicsit hezitáltam a könyv végén, hogy 4,5 vagy 5 csillag legyen, de megítéltem az 5 csillagot, mert fantasztikusan fordulatos és izgalmas volt. Szerettem a nyomozás minden pillanatát, kicsit talán Lenaval álltam hadilábon, mert gyakran az érzelmei vagy emlékei vezérelték és nem nézte objektívan a tényeket, ahogy egy nyomozónak kellene. Igazi elegy volt ez a könyv, női bántalmazás, gyilkosság, vallásosság, családi titkok elegye. Sajnos a sorozatból eddig ezt az egyet olvastam, ez is az 5. része, szívesen elolvasnám a többit is, de így egyként is megállja a helyét, annak ellenére, hogy a vége félig nyitott marad, de sorozatként érthető is.

>!
Blissenobiarella
Karin Slaughter: Hitetlen

Mindig az aktuális kötetről gondolom azt, hogy az a kedvencem a sorozatból, de valójában nem tudnék választani. Ezt a részt én a szokottnál is véresebbnek és durvábbnak találtam, de hát Ms. Slaughter a pszichopata elméken kívül ehhez ért csak igazán. Nagyon izgalmas és letehetetlen volt ez a rész is, de nem is vártam mást tőle!

>!
Thorpapa
Karin Slaughter: Hitetlen

Hozta a várt színvonalat!!:) Érdekes, hogy minden évet egy Slaughter könyvvel kezdek, remélem jövőre kijön a folytatás is.
Ebben a részben nem volt annyira erős a nyomozati szál, nem volt sok hulla, nem volt sok vér, viszont az izgalom nem maradt el. Volt belőle rendesen. Jeffrey hozta a szokásos formáját, Sara is ugyanolyan határozatlan volt, mint eddig, és hát Lena sem változott sokat, mondjuk pozitív változás a könyv vége felé látszik…. A hitetlen a könyv végére kiderül, hogy kicsoda, mondjuk a tapasztalt krimiolvasók, azért már össze tudták rakni hamarabb a dolgot, viszont itt igazából a miértek voltak az érdekesek… A gyermekbántalmazás még mindig gyomorszorítóan van bemutatva…Összességében nagyon tetszett, olvastatja magát.

17 hozzászólás
>!
Bagneso
Karin Slaughter: Hitetlen

Az ötödik Slaughter könyv után most már nyugodtan elmondható, hogy Grant megyében (és környékén) úgy terem a pszichopata, mint másutt a fű. Sőt, ez a gyűjtőhelyük! :)
Ez a rész is nagyon-nagyon tetszett. Kicsit lassabb iramot diktál, mint mondjuk az előző rész, de ugyanolyan váratlan, megdöbbentő és fájdalmasan őszinte. A végén még sírtam is. A Sara-Jeffrey páros mostanra kedvenc lett, Lena kisasszony meg a pszichoanalitikusok (rém)álma! :) Slaughter nagyon ért a beteg elmék működéséhez, és még le is tudja írni egy ilyen lélegzetelállító krimi keretein belül, ami egyszerre borzongató, szórakoztató és letehetetlen.

1 hozzászólás
>!
encimokus
Karin Slaughter: Hitetlen

Nagyon vártam már a könyvet, de számomra egy kicsit csalódás volt. Voltak meglepő fordulatok, de az előző könyvei alapján sokkal többet vártam volna. A kevés cselekmény ellenére rengeteg a leírás. Az előző műveit sokkal izgalmasabbnak találom.

1 hozzászólás
>!
Zsofcsi
Karin Slaughter: Hitetlen

olyan izgalom kapott el mikor olvastam, hogy az nem igaz. Egyszerűen alig bírtam letenni.

>!
Dina636
Karin Slaughter: Hitetlen

Ismét a szokásosan jó Slaughter-stílus, ismét egy hátborzongató gyilkosság. (Vajon hány pszichopata fér el egy megyében?) Ezúttal azonban kicsit kevésbé éreztem lendületesnek a cselekményt, talán a sok érzelmi szál miatt. A téma itt is felkavaró, élve eltemetés, családon belüli erőszak, megszállott vallásosság, minden van, ami egy bonyolult ügyhöz kell. Sara kicsit kevesebbet szerepelt ebben a részben, amit személy szerint nem bántam, néha idegesít a határozatlansága. Lenát pedig még mindig nem értem. Az utolsó részre nagyon kíváncsi vagyok.

>!
Emerencia P
Karin Slaughter: Hitetlen

Amit igazán megkedveltem, az Slaughter stílusa. A karakterek kedvelhetőek voltak, bár néha kissé túl markánsan formálta meg egy -egy szereplő lelkének elemzését. Ez nekem kicsit sok volt , a történet helyenként veszített a lendületéből, hisz a hangsúlyt inkább a szereplőkre fektette , nem a cselekményre. Az utolsó néhány oldalon ezt is bepótolta.


Népszerű idézetek

>!
VERDI

Attól, hogy a tyúkketrecben kotlasz, még nem leszel csirke.

Szerda 10. fejezet.

5 hozzászólás
>!
VERDI

[…] ha Isten teremtette Ádámot, és Évát, akkor miért van köldökük?

340. oldal (Ulpius 2011.)

8 hozzászólás
>!
VERDI

A szeretet köt össze. A közös élet. Ahogy látjuk egymást megöregedni

350. oldal (Ulpius 2011.)

2 hozzászólás
>!
VERDI

Ez mi? Földimogyoró?
– Ahhoz túl magasra nő.
– Mi más nő errefelé?
– Republikánusok és munkanélküliség.

118. oldal (Ulpius 2011.)

>!
VERDI

Az a baj a vallással, hogy mindig eljutunk arra a pontra, ahol a kérdéseket már nem lehet megválaszolni.
– HIT –

344. oldal (Ulpius 2011.)

>!
Emerencia P

Gyerekkorában adta neki a könyvet az egyik angol tanárnője, Miss Fleming, amikor suli után büntetésből ott kellett maradnia. Jeffrey egészen addig csak egy szaros kis lúzer volt, aki már belenyugodott, hogy nem lesz belőle más, mint szerelő vagy gyári munkás, vagy ami még rosszabb, egy piti kis tolvaj, mint az örege, de ez a történet megnyitott benne valamit, valakit, aki tanulni vágyott. Ez a könyv megváltoztatta az életét.

102. oldal

>!
VERDI

Akárhányszor látom, mindig egyre jobban néz ki, Isabella.
– A jó bor teszi, barátom. – És Bella kacsintott egyet. – Mármint ha megiszom.

Vasárnap 1. fejezet

>!
VERDI

Vallásos emberek vagyunk, de abban nem hiszünk, hogy a vallást rá kéne kényszeríteni másokra. Ha valaki megtér az Úrhoz, szabad akaratából kell megtennie, különben Neki semmit nem jelent.

Kedd 5. fejezet

>!
VERDI

Ha mi nem bocsátunk meg másoknak, az Úr sem bocsát meg nekünk.

166. oldal (Ulpius 2011.)

>!
anglee

Nehéz gyűlölni azt, akit szeretünk.

331. oldal


A sorozat következő kötete

Grant County sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Gillian Flynn: Holtodiglan
Harlan Coben: Dermesztő csend
Karen Rose: Sikíts értem
Robert Pobi: Vérember
Stephen King: Dolores
Kathy Reichs: Hétfő csont nélkül
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Harlan Coben: Senkinek egy szót se
Dennis Lehane: Vihar-sziget